anusiaaa dziękujemy za buziaki i tulanki

cieszymy sie, że zaglądasz

OLu - mysle, ze wybraliście najlepsze rozwiązanie
A w UK macierzyński trwa 9 miesięcy - prawda ??
też jestem zadowolona z tej decyzji o pracy, przynajmniej będę pewna, że co miesiąc cosik skapnie na konto.
Macierzyński trwa 52 tygodnie czyli cały rok, z czego 39 tygodni- 9 miesięcy jest płatne. Urlop sklada się z:
podstawowego- 26tyg
dodatkowego- 26tyg
Dodatkowego nie trzeba brac, jesli sie nie chce i mozna wrócić do pracy, ale ja jednak skorzystam

Jestem dziś dość zmęczona. Byłam z siostrą w sklepie po specjalne buty do pracy, przed chwilą skończyłam przygotowywać obiad na jutro... Z Irkiem się jutro nie zobaczę, bo będzie spał a jak ja wrócę o 14 to on już będzie w pracy- wyjątkowo na 14 do 2 w nocy

Koleżanka kupiła mi dziś ciuszki, z lumpku, ale jeszcze z metkami

Cieszę się bardzo, ona jest doświadczoną mamą, pokazałam jej co mam i doradziła mi co jeszcze kupić. Wbrew innymi twierdzi, że wcale nie mam AŻ TAK dużo ubranek

czyli jednak nie jestem nadpobudliwym zakupaczem dziecięcych ubranek

I dowiedziałam się nowej rzeczy!!!
Że dopóki maluszkowi kikut pępkowy nie odpadnie, nie powinno się ubierać śpiochów, bo można zachaczyć niechcący

Spytalam ją jak ubierała swoją córeczkę wtedy i mówiła, że pielęgniarka w szpitalu solidnie owinęła małą w pieluchy, na górę zawiązywany kaftanik i w kocyk czy jakos.
Ja wpadłam na pomysł, że wówczas przyda mi się komplecik typu kaftanik i spodenki- których mam już dwa
o tego typu:

Dobra idę do spania, mała daje się we znaki- buszuje mi po żebrach