Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 92086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #360 dnia: 15 Czerwca 2007, 16:42 »
Oj całe szczęście, że u dzidziusia wszystko dobrze, a ty kochana musisz zmienic tryb życia na spokojniejszy, mniej nerwów, stresów odpoczynku, nie dzwigaj, nie kucaj tylko kładź się i musisz to wyleżeć, bo jak mój gin powtarza najlepszym lekarstwem jest właśnie leżenie.

Trzymaj się i informuj na bierząco co i jak:)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #361 dnia: 15 Czerwca 2007, 16:47 »
Olu nawet nie weisz jak się ciesze..ze z maleństwem wszystko OK!
Mam nadzieje, ze... wyjdziesz kochana z tej choroby... 3maj sie..lez jak każa... moze warto jednak przyejchac do PL i u rodziców odpocząc zebys samej nei siedziec...

Buziaczki Kochana  :-*

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 15 Czerwca 2007, 17:01 »
Olu, wzruszyłam się ze szczęścia i baaardzo ale to bardzo się cieszę, że z dzidziulkiem OK!!! Leż, leż i jeszcze raz leż, zero nerwów a Irek niech teraz Ci usługuje, sniadanko do łózka i niech to będzie przestrogą dla niego, że zony ciężarnej sie nie stresuje!!

Pozdrawiam

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #363 dnia: 15 Czerwca 2007, 17:02 »
Olu to swietnie ,ze wszytko jest oki doki  ;D

Napewno wszytko sie unormuje , trzeba byc dobrej mysli i dbaj o siebie kochana  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #364 dnia: 15 Czerwca 2007, 18:50 »
Przetłumaczyłam sobie i znalazłam w internecie, że mam krwiaka pozałożyskowego. Staram się znaleźć co to jest dokładnie, jakie przyczyny i skutki, ale jakoś ciężko...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 15 Czerwca 2007, 19:13 »
I obiecane fociaki Kropka  ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 15 Czerwca 2007, 19:59 »
Ojej, jak duuuuzy Kropek:):)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #367 dnia: 15 Czerwca 2007, 20:10 »
jak dobrze że już sie wszystko wyjaśniło i że nic złego sie nie stalo
ten Twój Kropek to już taki duży Kropek hihi ;)
niezłą buźkę ma z profilu
trzymaj się mocno :)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #368 dnia: 15 Czerwca 2007, 20:12 »
 :przytul: :przytul: Ale się przestraszyłam. Na szczęście napisałaśże wszystko ok. Kamień z serca. Olu wypoczywaj duuuużo, nie martw się.  Kropek jest prześliczny, i taki duży. Już nie mogę się doczekać kiedy ja będe  miała kropka. Trzymaj się Ola.
Jutro jade do Polski, jak Będe w Grudziądzu to pozdrowie go od ciebie.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #369 dnia: 15 Czerwca 2007, 20:54 »
olkahof ale się przestraszyłam :mdleje: Aż jeszcze teraz się trzęsę mimo, że wiem że z dzidzią wszystko ok. Ulżyło mi.
Myszulko kochana nie możesz lekceważyć żadnego plamienia czy krwawienia, zawsze natychmiast jedź do szpitala. I teraz odpoczywaj jak najwięcej i leż leż leż. Pamiętaj, że to dla dobra waszego kropka.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 15 Czerwca 2007, 23:16 »
Śliczny ten Wasz Kropek, takie wyraźne fociaki, brawo!!!! Uwarzaj na siebie kochana i na Kropka rzecz jasna!!!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 15 Czerwca 2007, 23:49 »
Przeczytałam artykuł, który podesłała mi Antalis (jeszcze raz dziękuję). Sama nie wiem co o tym myśleć, bo wolałabym, żeby lekarz wyjaśnił mi bardziej przyjaznym dla pacjenta językiem co jest grane. Póki co artykuł dotyczył wpływu krwiaka pozałożyskowego na dalszy przebieg ciąży, wynika z tego ogólnie, że może być przyczyną poronienia. W konkretnej badanej grupie kobiet część poroniła, część urodziła przed wcześnie, a część w normalnym terminie...
Wspomniane jest również na temat przedwczesnego oddzielenia łożyska... nie wiem o co chodzi, musze poczytać. Czy oddzielenie łożyska jest czymś naturalnym? Czy jak się oddziela to niedobrze?

Jejku jaki brak informacji, aż wstyd...

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #372 dnia: 16 Czerwca 2007, 00:16 »
Wg.mnie przede wszystkim staraj się nie denerwować czytając różne artykuły. A może u akurat u ciebie będzie wszystko ok?? Czytaj, dowiaduj się, ale nie zamartwiaj się za bardzo, pamiętaj ze Twoje zmartwienia żle wpływają na maleństwo, ono też się denerwuje razem z Tobą. Trzymaj się Olka. Mam nadzieje że będzie wszystko w porządku.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #373 dnia: 16 Czerwca 2007, 00:18 »
Olcia ja Ci bardzo, bardzo mocno życzę z całego serca, żeby wszytsko było ok i z dzidzią i Twoim zdrowiem i z Irkiem. Nie znam się co prawda na tym, ale ja bym się zastanowiła nad wcześniejszym przyjezdem do Polski. Myślę o Tobie i przecudnej kropeczce cieplutko  :uscisk:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #374 dnia: 16 Czerwca 2007, 11:59 »
Oleńko - masz podobny problem do mojego. Ja też mam krwiaka... u mnie jest mniejszy niż u Ciebie ale wiadomo - może się powiększyć.
Lekarz kazał mi częściej leżeć, wypoczywać, nie denerwować się. Powiedział, że jest to patologia - bo nie jest to normą - ale nie jest to bardzo niebezpieczne jeśli matka na siebie uważa i jest pod stałą kontrolą lekarza.
Odklejanie się łożyska jest już bardziej niebezpieczne niestety... ale tego chyba nie masz więc nie denerwuj się niepotrzebnie!

Nie denerwuj się Skarbie, chociaż wiem, że to nie jest łatwe... ja też się martwię... Ale musimy być dobrej myśli  :przytul:
Podejrzewam, że jeśli by nam lub dzieciom groziło jakieś niebezpieczeństwo to zostałybyśmy natychmiast umieszczone w szpitalu. Tak więc - nie przemęczaj się, uważaj na siebie i nie stresuj się Kochana!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 16 Czerwca 2007, 12:35 »
Olcia - czasem takie czytanie pogarsza sprawę - a Asia pisz dobrze, walczy tez  z krawiakiem, ma przyjaznego lekarza, mowiącego po polsku  ;) wiec mysle, ze bedzie dla Ciebie cennym żródlem informacji.

A z bardziej wesołych spraw - Ja mysle, ze Wasze maleństwo moze sie obrazic za tego KROPKA - toz to juz do Kropka  nie podobne  ;D Taki malutki czlowieczek  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 16 Czerwca 2007, 15:57 »
Asiu czytałam w twoim wątku, że wykryto u ciebie polipa, ale nie doczytałam, że jest to też krwiak  ??? Faktycznie informacje są dla mnie bardzo cenne. I dziękuję, że napisałaś co i jak. Mam również nadzieję, że czujesz sie lepiej.

Ja dziś tylko na chwilkę, bo spędzam dzionek z mężusiem :) a wieczorkiem idziemy na kolację do znajomych z okazji rocznicy ślubu połączonej z urodzinami.

Niespodziewanie wyszedł pomysł, że mogę jechać do Polski szybciej. Co prawda zamówiłam już prom na 2 osoby, ale jeszcze mogę to zmienić. Miałabym jechać na niecałe 2 tygodnie przed. Rozmawialiśmy o tym i nie chodzi o to, że nie jest między nami dobrze, bo jest lepiej- bywają dobre i złe chwile. Poprostu i tak będę siedziała w domu, a mam okazję spędzić ten czas z rodziną. Finansowo też ustaliliśmy, że damy radę.
Ja jednak mam wątpliwości, bo z jednej strony bardzo chcialabym jechać, a z drugiej nie chcę być złą żoną i zostawiać męża samego. Chociaż wiem, że on sobie doskonale poradzi. Sam powiedział, że nawet lepiej, bo przynajmniej samochodem trasę pokona szybciej beze mnie, nie będzie sie tak często zatrzymywał itd.
Nie chcę też, żeby było,że on się zapracuje a ja odpoczywam... nie chcę mieć wyrzutów sumienia...

Poradźcie prosze... 

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 16 Czerwca 2007, 16:09 »
olkahof super zdiecie kropka  :brawo:

Co do wyjazdu jesli oboje o tym dyskutowaliscie i maz sie zgodzil to nie powinnas sie zastanawiac , twierdzi ze da sobie sam rade bo to w koncu nie wiecznosc a chodzi w koncu o Twoje zdrowie i waszego dziecka .

Nie bedziesz zla zona tylko tylko dobra przyszla mama  , ktora  chce dbac o swojego kropka oraz meza bo on tez w koncu jest wazny dla Ciebie i wiec nie martw sie o niego . Wszystko bedzie dobrze  :uscisk:

Trzymam kciuki aby wszytsko bylo dobrze i szerokiej drogi  :uscisk: :serce: :ok:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #378 dnia: 16 Czerwca 2007, 18:37 »
Witaj Oleczko :-* i Kropeczko  :-*

Dawno nie zaglądałam do Ciebie a tu tyle róznych rzeczy się wydarzyło... :-[

Moim zdaniem nie powinnać tak myśleć o tym wyjeżdzie...Irek zobaczył, że potrezbujesz tego wyjazdu dla dobra dzidzi i Twojego...poza tym niecałe dwa tygodnie szybko zlecą...i będzie do Was jechał z utęsknieniem i poczuciem, że wszytsko z Tobą jest dobrze, że zawsze ktoś się Tobą zaopiekuje, szczególnie teraz kiedy masz dużo wypoczywać...i nie będziesz musiała sama siedziec w  domku...skoro on sam na to wpadł to nie masz co tak myśleć...jesteś najlepszą żonką dla swojego Irka i on wie o tym najlepiej  ;D

Kropek jest już dużym Kropkiem...wzruszające są te zdjęcia :Wzruszony:

Trzymaj się ciepło  :-*
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 17 Czerwca 2007, 21:56 »
Olus ja mysle, ze teraz najwazniejsze jest Twoje i Kropka zdrowie  :przytul: - mąz zrozumie - a raczej już rozumie sytaucję..a i tak musisz spedzic ten czas w domu, uważając na siebie -to moze lepiej jednak wsród rodziny..Ja nie zastanwiałbym sie na towim m-scu  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 18 Czerwca 2007, 11:34 »
Minął weekend a ja nadal nie wiem co zrobić? Wszyscy mówią, że mam jechać, nawet Irek. Jedyne co, to zaskoczyli mnie rodzice, bo powiedzieli, że nie tyle co nie chcą mnie tam, tyle co oni na moim miejscu zostaliby przy mężu  ???
Coraz bardziej się przekonuję do tego wyjazdu jednak. Jutro muszę iść do lekarza i jeśli przedłuży mi zwolnienie na tyle żebym mogła jechać, to raczej się zdecyduję. Irek powiedział, że i tak większość czasu spędzi w pracy czy tu będę czy nie, bo zaczyna się sezon urlopowy i będą nadgodziny...
Sprawdzę za chwilę czy cena biletów nie urosła...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 18 Czerwca 2007, 12:49 »
Sprawdzaj, sprawdzaj... i jak tlyko lekarz zaleci dalszy "wypoczynek" kupuj bilecik i w droge :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 19 Czerwca 2007, 09:17 »
Odpoczywaj kochana i rozpieszczaj sie smakołykami :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 19 Czerwca 2007, 10:08 »
olkahof powinnas zrobic tak jak uwazasz za stosowne , bo to Ty jestes przyszla mama i Ty wiesz najlepiej co bedzie dobre dla Twojej dzidzi , Twoj instynkt takze sie liczy.

Wszystko bedzie dobrze  :ok:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 19 Czerwca 2007, 12:18 »
Witajcie forumki, dziś idę do lekarza po zwolnienie, jeśli je dostanę, to jeszcze ostateczna rozmowa z mężem i zamówie bilet. Czuję się w miarę dobrze, jem więcej i nawet przytyłam- wczoraj wieczorem ważyłam 54,7 kg- nadal jest to niska waga, ale juz prawie 5 kilo więcej niż w momencie kryzysowym, kiedy wylądowałam w szpitalu.  Może dzis lekarz powie mi coś więcej o tym krwiaku...jeśli nie dziś to jutro, bo jutro jadę do szpitala na badania kontrolne.

Napisane: Czerwiec 19, 2007, 12:11:56
A tu proszę...tak oto wygląda moj świat zza okien... i jak tu nie popaść w depresję....  :mdleje: :popija:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #385 dnia: 19 Czerwca 2007, 12:46 »
Myszulko ja bym jechała...
A świat rzeczywiście nie nastraja pozytywnie....  :przytul:

Skarbie Mój, Tobie tez chce podziękowac tutaj za kibicowanie mi do dnia slubu :) Za rady, za ciepłe słowa i za stawianie uszków w sztorc ;) Za wszystko !!!!
Wpadne tu jak tylko dam rade :)

Dbaj o siebie  :-*

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 19 Czerwca 2007, 14:10 »
olkahof typowa Angielska pogoda   :-\  5 dni deszczu a tylko 2 pogodne  :)

Trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wiesci co i jak po wizycie  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 19 Czerwca 2007, 19:00 »
Byłam u lekarza, wystawił mi zwolnienie na kolejne 2 tygodnie. Nie pokrywa mnie to jednak do samego końca...tzn dwa dni przed urlopem musiałabym iść do pracy. Trafiłam jednak na fajnego doktora i myślę, że może następnym razem zadzwonię z Polski do niego i poproszę o przedłużenie zwolnienia, albo może jutro jak będę w szpitalu, to się spytam co zrobić w takiej sytuacji. Myślę, że mogą tu wystawiać zwolnienia dłuższe niż na 2 tygodnie  :hmmm:

Jeszcze krótka konsultacja z firmą i zamawiam bilet...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #388 dnia: 19 Czerwca 2007, 20:18 »
Byłam u lekarza, wystawił mi zwolnienie na kolejne 2 tygodnie. Nie pokrywa mnie to jednak do samego końca...tzn dwa dni przed urlopem musiałabym iść do pracy. Trafiłam jednak na fajnego doktora i myślę, że może następnym razem zadzwonię z Polski do niego i poproszę o przedłużenie zwolnienia, albo może jutro jak będę w szpitalu, to się spytam co zrobić w takiej sytuacji. Myślę, że mogą tu wystawiać zwolnienia dłuższe niż na 2 tygodnie  :hmmm:

Jeszcze krótka konsultacja z firmą i zamawiam bilet...

Olu, wszystko będzie OK :) Przyjeżdzaj do polski i odpocznik troszkę od brzydkiej pogody!! Tylko nie przywoź nam jej :)
P.S. Juz chyba 10 razy przygladałam się zdjęciom z Twojego USG i na pierwszym zdjęciu widać, jak Maleństwo sie uśmiecha, a na drugim odbija się i skaczę a usteczka ma ułożone jakby krzyczał "bziuuuu" :) Nie wiem czemu, ale tak jakoś mi się kojarzy :) SUper zdjęcia!!
Pozdrawiam

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 19 Czerwca 2007, 23:31 »
Jeszcze na dobranoc napiszę wam, że skontaktowałam się z lekarzem- polskim lekarzem, który pracuje tutaj w prywatnej klinice, co prawda nie ginekolog, ale zawsze to fachowa porada. Oto co mi napisał...

"Pani Olu!
Oczywiście najwłaściwszą osobą do której powinna się Pani zwrócić jest
ginekolog (co szczerze zalecam). Ja mogę jedynie spróbować wytłumaczyć czym
właściwie jest ten krwiak. Pozytywne jest to, że znajduje się on poza łożyskiem,
ponieważ nie dochodzi do sytuacji, w której Pani dziecko mogłoby dostawać mniej
tlenu i innych niezbędnych do życia, i rozwoju substancji. Krwiakiem nazywamy
każdą przestrzeń otoczoną przez tkanki, która wypełniona jest, przynajmniej na
początku, krwią. Jeśli wszystko przebiega â��normalnieâ�� krwiaki nie pojawiają się. Ich
najczęstszą przyczyną jest przerwanie ciągłości naczynia krwionośnego. W
większości przypadków wskutek urazu mechanicznego, rzadziej uszkodzeniu
ulega ściana naczyń z powodu różnych chorób samych naczyń, zdarzają się także
przypadki, które wcale nie są rzadkością, że krwiaki powstają samoistnie, tzn. nie
znamy ich przyczyny.
Wracając do Pani problemu, pewnie czytała Pani sporo na ten temat w internecie i
wszędzie były jakieś procenty, mniejsze lub większe prawdopodobieństwa
poronień czy innych poważnych następstw (np. groźnych dla życia krwawień).
Proszę jednak mieć świadomość, że są to tylko surowe liczby i wyliczenia
statystyczne i nikt lepiej niż doświadczony specjalista, który wypyta Panią
szczegółowo o wszystkie objawy, wykona niezbędne badania, nie oceni Pani
sytuacji. On też zaleci najwłaściwsze postępowanie i ewentualne leczenie.
Prawdą jest też to, że prawie każde krwawienie występujące w czasie ciąży
należy traktować poważnie, a unikanie wysiłku fizycznego i odpoczynek jest
najlepszym lekarstwem."

Jakoś tak czuję się lepiej z myślą, że poinformował i doradził mi fachowiec po polsku. I trochę też utwierdziła mnie ta wiadomość w decyzji o wyjeździe do Polski.

Dobranoc Robaczki  :przytul: