Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 85235 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #1170 dnia: 12 Września 2007, 11:46 »
Dziekujemy za wszystkie mile slowka.

Dzis dzien zaczal sie od tych nieprzyjemnych skurczy, nawet dosc bolesnych zreszta. Czuje sie dzis ociezala, bola mnie plecy, a Amelka kopie, ze az mnie czasem wzdryga...jakos tak buuuu jest dzisiaj.

Snil mi sie dzis porod... Wczoraj wieczorem studiowalam ksiazke od poloznej na temat jak to tu sie odbywa wszystko w Uk...niby fajna rzecz, ale to tylko suche informacje. Zaczynam myslec o tym coraz czesciej i intensywniej...strach mnie oblatuje i tyle  :-[

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1171 dnia: 12 Września 2007, 11:50 »
Olu  :przytul: nie martw się!! Będzie OK. A na skurczyki najlepszy jest odpoczynek!

Pozdrawiam i miłego dzionka życzę

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #1172 dnia: 12 Września 2007, 12:03 »
Olenka czekaj jak ja kiedys urodze a najpozniej ma to sie stac do 17 bo jak nie to 18 wywolaja to ci wsyztsko opowiem, ale jstem pewnie ze wszystko bedzie ok. Ja jak narazie jestem bardzo zadowlona z tego jak to wszystko u wyglada i porod mam nadzieje tez bede wspominala ''milo''. Brzuszek slizny i faktyznie wiekszy od ostatniego razu no ale iaza na tym polega ze ma rosnac :) Caluski

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1173 dnia: 12 Września 2007, 12:06 »

Dzis dzien zaczal sie od tych nieprzyjemnych skurczy, nawet dosc bolesnych zreszta. Czuje sie dzis ociezala, bola mnie plecy, a Amelka kopie, ze az mnie czasem wzdryga...jakos tak buuuu jest dzisiaj.

Snil mi sie dzis porod... Wczoraj wieczorem studiowalam ksiazke od poloznej na temat jak to tu sie odbywa wszystko w Uk...niby fajna rzecz, ale to tylko suche informacje. Zaczynam myslec o tym coraz czesciej i intensywniej...strach mnie oblatuje i tyle  :-[

Olcia witam w klubie ::) sama wiesz...ze ja mam podobne strachy  ::) ale będzies zmiała realcje z pierwszje reki od Quasi  :D
Ucha do góry ;D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1174 dnia: 12 Września 2007, 12:26 »
i znowu łądny brzuszek - same łądne brzuszki dzisiaj widzę

a jak z wózkiem - wybraliście już coś , czy nmąż dalej się upiera że nie potrzebny?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1175 dnia: 12 Września 2007, 13:04 »
. A na skurczyki najlepszy jest odpoczynek!

tez mam zamiar dzis odpoczywac nic wiecej

Quasia wlasnie mialam do ciebie pisac sms, bo cos cisza byla, ale widze, ze jeszcze nie urodzilas... ;)
relacyjke obowiazkowo bedziesz musiala mi zdac :D

Vall no tak, co prawda z innego szpitala, ale zawsze to jakies informacje z praktyki nie z ksiazki ::)

i znowu łądny brzuszek - same łądne brzuszki dzisiaj widzę

a jak z wózkiem - wybraliście już coś , czy nmąż dalej się upiera że nie potrzebny?

to moze jakis znak, ze same brzuszki cooo??? ;)
z wózkiem sami jeszcze nie wiemy, ja narazie odpuscilam, ale czujne oko caly czas w akcji jakby cos ;) jeszcze troszke czasu mamy zeby zdecydowac co zrobic

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1176 dnia: 13 Września 2007, 11:50 »
Czesc laski.

Dzis bez usmieszkow...mam gorszy dzien... nieprzespana noc za soba i fatalny bol plecow...na dodatek milion mysli w stylu "co ja do cholery robie z tej zasranej Anglii" ::)

Zastanawia mnie jedna rzecz... Wczoraj przeczytalam w gazecie (swieza dostawa z polski :) ) ze jesli termin porodu wedlug OM nie zgadza sie z terminem z usg to bierze sie pod uwage termin usg na postawie rozmiaru maluszka- konkretnie kosci ciemieniowej czy jakos tak...
I to mi dalo do myslenia jak oni tutaj licza to wszystko, bo wszystkie dziewczyny jakie tu znam mialy lub beda mialy wywolywane porody  ??? Moze oni tu poprostu zle wyliczaja ten termin...albo to jakis zbieg okolicznosci dziwny bardzo.
Ja juz sie co prawda przestawilam, ze planowana data porodu to 11 grudnia- skoro polozne biora ta date pod uwage i nia wlasnie beda sie sugerowaly... liczniczek dzis tez zmienie i juz taki zostawie do konca...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1177 dnia: 13 Września 2007, 11:57 »
Ola ale ja nie kumkam  :-\  skoro 11 grudnia bierzes zpod uwagę to ten licnziczke chyba nie wskazuje dobrze... ja mam ustawiony na 7-go i jestem mniej zaawansowana licznikowo :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1178 dnia: 13 Września 2007, 12:00 »
o widzę że to chyba gazetka Mamo to ja :):):):):):)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1179 dnia: 13 Września 2007, 12:01 »
Czesc laski.

Dzis bez usmieszkow...mam gorszy dzien... nieprzespana noc za soba i fatalny bol plecow...na dodatek milion mysli w stylu "co ja do cholery robie z tej zasranej Anglii" ::)

Witaj w klubie nieprzespanych nocy!! Mnie dzis sie dawal we znaki prawy bok talii, bolało mnie dosłownie wszystko po tej stronie, zebra, biodro i skóra  >:(

Zastanawia mnie jedna rzecz... Wczoraj przeczytalam w gazecie (swieza dostawa z polski :) ) ze jesli termin porodu wedlug OM nie zgadza sie z terminem z usg to bierze sie pod uwage termin usg na postawie rozmiaru maluszka- konkretnie kosci ciemieniowej czy jakos tak...
I to mi dalo do myslenia jak oni tutaj licza to wszystko, bo wszystkie dziewczyny jakie tu znam mialy lub beda mialy wywolywane porody  ??? Moze oni tu poprostu zle wyliczaja ten termin...albo to jakis zbieg okolicznosci dziwny bardzo.
Ja juz sie co prawda przestawilam, ze planowana data porodu to 11 grudnia- skoro polozne biora ta date pod uwage i nia wlasnie beda sie sugerowaly... liczniczek dzis tez zmienie i juz taki zostawie do konca...

hmm wiesz co, swego czasu oglądałam program na angielskim programie o porodach i na 4 porody w odcinku 3 kończyły się albo własnie wywoływaniem, albo cesarką :drapanie: może coś w tym jest, że oni źle wyliczają te terminy??

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1180 dnia: 13 Września 2007, 12:08 »
Ola tulam cię mocno
takie złe nastroje to niestety norma
:przytul:

o ciekawe co piszesz o terminie porodu - sprawdzę u siebie na ostanich wydrukach jak to wyglada u mnie

czyli w kolejsce do rodzenia
vall
ola 11.12
monika 12.12
ja 13.12
i nie żadnych zastojów bo ja się niedoczekam  ;D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1181 dnia: 13 Września 2007, 12:09 »
Kochana te terminy porodu tzn dokładnosc do dnia to tylko w nerwy wpędzają :) :) :)
bo i tak jest ZAWSZE =/- 2 tygodnie ..a 2 tygodnie na koncówce to MASAKRA :) :) :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1182 dnia: 13 Września 2007, 12:14 »

vall
ola 11.12
monika 12.12
ja 13.12

wiadomo, ze dokaldnosc temrinów nie pewna jak pisze Marta, ale..skoro Ola ma 11 grudnia to jej liczniczek cos oszukuje :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1183 dnia: 13 Września 2007, 12:17 »
Vall na stronie gdzie kreujesz suwaczek jest napisane, ze moze byc widac jeszcze "stary" zanim cos tam sie przestawi, wiec ogolnie jestem 3 dni za toba

o widzę że to chyba gazetka Mamo to ja :):):):):):)

Tak, wlasnie ta gazetka- zawsze jak ktos jedzie do Polski to mi przywozi nowy numer i mam lekturke :)

martyna na dodatek zastawia mnie jeszcze cos... wyczytalam tez, ze od chyba trzydziestego ktoregos tygodnia dziecko jest w bialej mazi w jakims tam konkretnym celu oczywiscie, ale w wiekszosci przypadkow ta maz zanika do porodu... a wszystkie dziewczyny, ktore juz tu rodzily- wywolaniem porodu, urodzily dzieci w bialej mazi... to samo przez sie mowi, ze za szybko...
Ja tam specem nie jestem, ale poporstu staram sie sama sobie to wytlumaczyc ::)

o ciekawe co piszesz o terminie porodu - sprawdzę u siebie na ostanich wydrukach jak to wyglada u mnie

vall
ola 11.12
monika 12.12
ja 13.12

taaak kolejeczka niezla, ciekawe jaka i czy  bedzie rotacja... ja tez nie chce zastojow, nawet wolalabym urodzic szybciej ::)

Kochana te terminy porodu tzn dokładnosc do dnia to tylko w nerwy wpędzają :) :) :)
bo i tak jest ZAWSZE =/- 2 tygodnie ..a 2 tygodnie na koncówce to MASAKRA :) :) :)

no tak to wiem, ze +/- 2 tygodnie, tylko czemu tutaj jest ZAWSZE  plus ???

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1184 dnia: 13 Września 2007, 12:19 »
Olus :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1185 dnia: 13 Września 2007, 12:36 »
karolina dzieki  :przytul:

Vall i jak widzisz juz moj licznik, powinien pokazywac 27tydz 2dzien ???

Tak piszecie o tych placzliwych dniach co jakis czas... ja chyba wielkimi krokami zblizam sie do kolejnego z nich... uuuu jaka mam dzis handre...

Kolezanka byla u mnie dzis rano na herbatce, wleciala z rykiem i chyba mnie zarazila glupimi myslami... ech  :buu:

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #1186 dnia: 13 Września 2007, 13:43 »
hej olenko
szkoda ze masz dzisiaj gorszy humorek ale ja to rozumiem bo tez ostatnio u mnie humorkowe gory, niziny doliny a czeso i depresje :) pogodzilam sie juz ze mala bedzie wywolywana bo narazie sama sie nie pocha (ciagle zadnych objaowo zblizajacego sie porodu )  ale co do terminu to u mnie te bylo male zamieszanie wedlug usg (usg z pl) 4 wrzesnia 2007 a data OM 11 wrzesnia 2007 wiec tydzien roznicy. Polozna stwierdzila wiec ze data usg jest wazniejsza bo wazne jest jak rozwija sie dziecko, ile wazy i miezy. Ja nie bylam pewna i zadzwonilam do swojej lekarki do pl i ona to potwierdzila. Co do wywolywania Olenko to teraz w pl tez jakos coraz wiecej moich znajomych ma wywolywany bo jest 2 tygodnie po terminie, tak wiec czy tak czy siak wazne zeby poczekac te dwa tygodnie a dzidziua napewno  juz bedzie gotowa. Moje znajome ktore tu rodzily urodzily 2 i tydzien przed terminem (naturalnie) wiec to nie jest chyba wina samej Angli. Fajnie ze sie odezwalas bo sie martwilam troche gdzie jestes tyle czasu :) Caluski

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1187 dnia: 13 Września 2007, 14:06 »
Oluś   :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1188 dnia: 13 Września 2007, 14:25 »
Kasia moze i masz racje z tymi terminami...jakos tak mi sie poskladalo wszystko i tak sie tylko zastanawialam... U mnie chyba (mam nadzieje) wyjasni sie wiele na nastepnym usg, 31 pazdziernika, wiec nic tylko czekac.

AndziaK dzieki za wsparcie :)

Powiem wam po cichu, ze powolutku startuje z tlumaczeniami- tak jak pisalam kiedys, ze moglabym za kase pomagac wypelniac aplikacje, listy, cv itp. Zamiescilam narazie ogloszonko i zadzwonil dzis do mnie moj pierwszy klient :D Teraz na macierzynskim bede miala duzo czasu, wiec czyms musze sie zajac :D

I to koniec dobrych wiadomosci na dzis...

Szef mnie wkurzyl... dopiero co skonczylismy segregowanie dokumentow. Obok mojego biurka lezala kuuupa ogromna starych papierow. Niszczymy je w niszczarce i uzywamy te skrawki do pakowania- taki recykling ;)
Dopiero co wczoraj udalo mi sie wreszcie te cala kupe zniszczyc- co kosztowalo mnie troche wysilku. Wkolo mojego biurka i niszczarki w koncu czysto, a szef dzis przyszedl i rzucil na podloge 1 koperte  :mdleje:
Normlanie szkoda slow. Ja powiedzialam tylko ze tego nie podniose...
 :glowa_w_mur: chcialam zostawic po sobie porzadek zanim odejde... nie wpominajac ze zniszczylam wszystko z wlasnej dobrej owli, bo nie mam tego w kontrakcie...ale co tam... zero szacunku....

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1189 dnia: 13 Września 2007, 14:37 »
Szefo się nie popisał... ojjjjj... teżbym strajkowała i nie podniosła... odrobina szacunku się należy i koniec !!!!  >:(

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1190 dnia: 13 Września 2007, 15:12 »
oj Ola ale masz dziś dzień
trzymaj sie mocno!!

Szefo się nie popisał...
oj nie popisał się

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1191 dnia: 13 Września 2007, 15:53 »
Baty dla szefa  :biczowanie: :bicz:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1192 dnia: 13 Września 2007, 20:24 »
baty to dziś też dla Irka...niestety  :-[

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #1193 dnia: 13 Września 2007, 21:12 »
A dla Irka to czemu?

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1194 dnia: 13 Września 2007, 23:05 »
olkahof   :hello:

Uszka do gory bo wszystko bedzie dobrze  :ok:`

Wsplczuje takiego szefa  :uscisk:

Pozdrawiam serdecznie  :uscisk: :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1195 dnia: 14 Września 2007, 07:25 »
Ale śliczny avatarek !!!!!  :-*

OKejos to płacz nam tu o co chodzi, a jak nie to dawaj do mnie tam humor napewno Ci się poprawi (alem skormna że huhuhu ;) )

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1196 dnia: 14 Września 2007, 08:37 »
fajny awatarek!!
i pewnie ola - wyżal się nam bedzie ci  lepiej!
i miłego piątkowego dnia w pracy życzę (to chyba ostani ??? )
:Daje_kwiatka:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1197 dnia: 14 Września 2007, 10:23 »
 Wlasnie zapomnialam pochwalic Twoj Avatarek  :brawo_2: :los: Skleroza nie boli  ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1198 dnia: 14 Września 2007, 10:32 »
Myszko :-* - co się dzieje..szef, szefem, ale coz Irkiem  ::)

Avaterek  ;)  :ok:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1199 dnia: 14 Września 2007, 10:43 »
Oluuuu, gdzie jestes?? Opowiadaj tu szybko!! Nie możesz w sobie dusić złych uczuc!!