Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 92102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #810 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:16 »
Olka, cudny masz brzuszek, bardzo zgrabniutki!!!! Co do pracy, to skoro jej nie lubiłas, to pewnie lepiej, że idziesz na wychowawczy, a potem znajdziesz pracę, która polubisz...

Aha i cudne te maleńkie ciuszki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #811 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:30 »
Ola brzuszek cudny
ale mi sie wydaje, że jutro to ty rozpoczniesz 24 tc
no bo dziś masz  23 tyg i 6 = 24 tc - czy się mylę ???

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #812 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:37 »
Olcia...chciałabym bedąc kieyds w ciąży mietaki brzucholek jak Ty...bardzo zgrabniutki  ;)

Prezenciki cudowne...a to ponczo...słodkości :)

A informacja o pracy... :ok: super :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #813 dnia: 14 Sierpnia 2007, 05:37 »
Ola brzuszek cudny

Masz racje Ola rozpoczela 24tc , na liczniku ma 23tc  ale to jzu koniec 23tc  ;D

Brzusio badzo ladniutki i zgrabniutki  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #814 dnia: 14 Sierpnia 2007, 06:50 »
No Olcia coraz bardziej ciązowo :) i zaczynasz 24tc  ;D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #815 dnia: 14 Sierpnia 2007, 07:41 »
Brzuszek uroczy...a buciki prezencik powaliły mnie na kolana...śliczne :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #816 dnia: 14 Sierpnia 2007, 09:50 »
ciuszki prześliczne!!!! A buciki to normalnie rozmazałam się jak je zobaczyłam :)

Brzuszek masz prześliczny, zgrabniutki :)

No i dobrze że z tą pracą się żegnać. Też bym wolała takie rozwiązanie niż siedzieć z ludźmi z którymi nie lubię się kontaktować.

Ale to w takim bądź razie jak to będzie z tymi wszystkimi zasiłkami?? Wyjdziesz na lepsze czy na te gorsze wyjscie?

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #817 dnia: 14 Sierpnia 2007, 09:54 »
Oleńko jaka Ty laska jesteś!!! Brzuszek superancki!!!! I już taki ciążowy...ach...aż miło popatrzeć :serce:
A te balerinki da Amelki....ach....
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #818 dnia: 14 Sierpnia 2007, 11:59 »
Helllooooo

Slicznie dziekujemy za wszystkie komplementy

Masz racje Ola rozpoczela 24tc , na liczniku ma 23tc  ale to jzu koniec 23tc  ;D
i zaczynasz 24tc  ;D

Jo laski, ja juz sama sie zakrecilam...  ??? To jak na liczniku jest 23tyg to znaczy, ze 23 juz skonczone tak???
Jejku powoli 6ty miesiac czy jakos tak  :o

Ciuszki dla niunki mowie wam, co chwila dostajemy jakies prezenciki od znajomych. A to tu ktos cos wyrwie a to tam... hehe

Ale to w takim bądź razie jak to będzie z tymi wszystkimi zasiłkami?? Wyjdziesz na lepsze czy na te gorsze wyjscie?

W sumie tak jak teraz pracuje na pol etatu, to jak pojde na macierzynski to firma bedzie mi placic iles tam plus zasilki, to wyjde na tym tak samo albo i lepiej. Bo jak sie ostatnio dowiedzialam, przez pierwszy rok zycia dziecka zasilki sa wyzsze :) Dostalam juz komplet formularzy i powoli bede sie wdrazac w te wszystkie sprawy zasilkowe, bo jak do tej pory nie dostawalam nic.

Wczoraj rozmawialam z I. o pracy. Poparl moja decyzje, powiedzial, ze taka atmosfera moze tylko zaszkodzic, a finansowo jak bede siedziec w domu, bedzie podobnie jak jest teraz, wiec nie ma co sie meczyc. Ciesze sie, ze mam poparcie w mezu, bardzo to dla mnie wazne.

No i mam pytanko... Ponoc najlepiej jest spac na lewym boku. A jak sie spi np. na prawym to to moze zaszkodzic dzidzi? i jak myslicie jak odrobinke ciezar ciala "opiera" sie na brzuszku to to moze zaszkodzic? Sama nie wiem czy to moze mala bola czy cus???

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #819 dnia: 14 Sierpnia 2007, 12:11 »
Ola wg mojego licznika szósty miesiąc rozpoczął się kilka dni temu - ale jak to jest naprawde to bladego pojęcia nie mam
co do spania - mam nadzieję, ze nic dzidzi nie bedzie - mi sie najlepiej śpi na prawym boku, bo jak leze na lewym to mnie boli brzuch. poza tym z tym spaniem to jakas tragedia - nie moge zasnąć, jak leżę na boku to mnie wszystko boli....ehhh....3 wizyty w wc w nocy...masakra - co będzie później ???

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #820 dnia: 14 Sierpnia 2007, 12:18 »

Jo laski, ja juz sama sie zakrecilam...  ??? To jak na liczniku jest 23tyg to znaczy, ze 23 juz skonczone tak???
Jejku powoli 6ty miesiac czy jakos tak  :o

Tak teraz dobrze  rozumujesz , jesli na liczniku jest 23 tc to znaczy ,ze leci wtedy 24tc .

Z tym spaniem na bokach nie sadze abys zaszkodzila malenstwu , ja spie na przemian , czasem na prawym a czasem na lewym boku a jak ogladam TV to wtedy na pleckach leze ( wtedy maly mnie najwiecej kopie  ;D )

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #821 dnia: 14 Sierpnia 2007, 12:31 »
Ja na lewym nawet nie zasnę!!! Śpię tylko na prawym albo na prawym boku, ale troche na brzuchu- taka żabia pozycja....Nelka już się nie kręci..raczej przeciąga...Tak jak rano się wstaje...Ale jak wcześniej kopała- to bez różnicy było jej jak mam spi....a czy zaszkodziłam dzidzi????
Boże mam nadzieję,że nie...no i wkrótce sie okaże :serce: Mam nadzieję,że baaardzo niedługo :mrgreen:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #822 dnia: 14 Sierpnia 2007, 12:36 »
Ej laski (Lea) ja nikogo nastraszyc nie chcialam, tez lubie taka "zabia" pozycje i tak sobie poprostu pomyslalam...

Jesli chodzi  o spanie, to I. powiedzial niedawno, ze ja sie krece przed zasnieciem jak Sit z Epoki lodowcowej, jak zasypial na kamieniu...hehe Szukam odpowiedniej pozycji, zawsze na ktoryms z bokow, bo nie lubie na wznak. A  Amelka kopie mnie juz teraz w obojetnie jakiej pozycji bym nie siedziala, lezala czy wisiala  ;D ;D ;D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #823 dnia: 14 Sierpnia 2007, 12:40 »
Wisiała mówisz??? Hmmm...Mój Ty nietoperku :hahaha:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #824 dnia: 14 Sierpnia 2007, 13:43 »
Olcia baletki mnie rozbroiły, a Twój brzusio zaraz potem.... jejku jak juz slicznie wygląda !!!!!

6 miesiąc !!! Ale ten czas leci  :'( (sie wzruszyłam Myszulką małą)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #825 dnia: 14 Sierpnia 2007, 13:58 »
Wisiała mówisz??? Hmmm...Mój Ty nietoperku :hahaha:

no Amelce to wszystko jedno ona i tak fika i tak ;)

Andzia kochana normalnie mam nadzieje, ze ani sie obejrzymy i tez bedziesz z nami w bebikowie ;)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #826 dnia: 14 Sierpnia 2007, 14:10 »
Jejku tak szybko zleciało. Przeciez dopiero co ślub był  :o

Śliczny masz brzuszek, taki Amelkowy  :D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #827 dnia: 14 Sierpnia 2007, 14:19 »
Andzia kochana normalnie mam nadzieje, ze ani sie obejrzymy i tez bedziesz z nami w bebikowie ;)

Ja tez mam taka nadzieję ;) Dzis nawet poprosiłam swoją kumpelke w 8 m-cu ciąży coby kichała w strone domu R (mieszka niedaleko) - a nóż widelec się "zarażę" :)

A Ciebie proszę o fluidki ciążowe, w końcu ktos musi wskoczyc na miejsce po Lea i Antalis ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #828 dnia: 14 Sierpnia 2007, 14:25 »
Looooooool Andzia wysylam ci fluidki..... hehe widzicie mamy na pismie Adzi oswiadczenie :D

A tak nawiazujac do tematu poloznych i ich zachowania z watku Lei, ktora opisywala porod swojej kuzynki, postanowilam wam napisac kochane dziewczynki co ja sie dowiedzialam o tutejszej opiece i porodach.
Szpital w ktorym zamierzam rodzic jest jakies 30 minut drogi od naszego domku (blizszego zreszta nie ma). Sal porodowych jest duzo, kazda jest pojedyncza, przystosowana do porodow rodzinnych. Sa tez pojedyncze sale przystosowane do porodow w wodzie. Przy porodzie sa podobno gora dwie polozne, z jedna z nich wspolpracuje sie od poczatku do konca (co uwazam za plus), a druga zajmuje sie dzidziusiem i pomaga. W razie komplikacji wzywany jest natychmiast lekarz i wowczas on tez jest obecny. Przed porodem podobno nie przechodzi sie zabiegow "kosmetycznych" typu golenia, lewatywy itp. (nie wiem czy maja jakies inne sposoby czy jak, tu jestem niedoinformowana).
W przypadku pacjentki z Polski (tutaj ciekawostka), ktora nie potrafi biegle komunikowac sie w jezyku angielskim, przygotowane sa tabliczki z polskimi napisami, np. rodzaje znieczulen- pokazuja rozne tabliczki i masz wskazac, ktore chcesz, napisy typu "przyj", "oddychaj" itp. Napewno bedzie was to smieszyc,  ale tak naprawde jest.
Slyszalam, ze polska pielegniarka czy polozna startowala tu do pracy, ale czy ja przyjeli to nie wiem, jesli tak to w sumie na plus.
Personel ma super opinie, wszyscy przyjaznie nastawieni, pomocni itd. Ja moge personel pochwalic, jako ze juz na oddziale patologii lezalam... Porody rodzinne jak najmilej widziane. Podobniez kiedy jest maz/partner to jest prawie tak "obslugiwany" jak sama rodzaca.
Zdazyl sie tylko jeden przypadek, kiedy po porodzie jedna z moich znajomych byla szyta przez lekarza i cos spapral, bo miala problemy z gojeniem.
Irek caly czas sie zastanawia, czy byc ze mna. Nie boi sie widokow, tylko ze cos beda do niego mowic, a on nie zrozumie w tych emocjach. Jednak spotkal sie przypadkiem na kawce u znajomych z kolezanka, ktora rodzila razem z mezem (ja bylam wtedy w PL) i rozmawiala z nim ponoc tlumaczac jak na obczyznie wazne dla rodzacej kobiety jest to, ze maz trzyma ja za reke. Ja osobiscie nie naciskam, ale jasne, ze wolalabym zeby Irek byl ze mna, chociazby wlasnie dlatego,zeby miec kogos swojego, po swojsku mowiacego. Jak bedzie- zobaczymy.
Szczerze, to boje sie chyba bardziej niz wy wszystkie, chociazby dlatego, ze jestem na obczyznie.
Ale jak bedzie trzeba to nawet przy chinczykach urodze ;)

A sis sie smiala ostatnio, zeby mi tabliczek z hiszpanskim nie pomylili.... Chociaz ja umiem sie kontaktowac po ang to wole zeby te tabliczki byly w razie co, bo emocje moga wziac gore...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #829 dnia: 14 Sierpnia 2007, 15:03 »
No Olcia... widze, ze wiesz juz duzo o porodach u Was  :) wyglada wszytsko bardzo fajnie - osobne sale, opcje zniecuzlenia..it :)d...Tylko pozazdroscic  :)

co do Irka przy porodzie - jasne ze fajnei byloby gdyby byl -pomygl by Tobie, czulabyś sie bepziecnzije, miałabys oparcie... Ja nad tym tez teraz dywaguje z Arkiem..zobaczymy...

Mam jeszcze zamiar z lekarzem pogada co cc i o naturalnym wsio z ai przeciw i zobaczymy  ::)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #830 dnia: 14 Sierpnia 2007, 16:16 »
Buciki malenkie mnie rozbroily... sliczne!

Brzusio masz przepiekny! ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #831 dnia: 14 Sierpnia 2007, 16:58 »
Balerinki różowe biją wszystkie inne prezenty :!:

Olcia nie wiem czy nadal szukasz kremu przeciw rozstępom, ale właśnie wracam z apteki i widziałam reklamę tego kremu PHARMACERIS M FOLIACTI KREM ZAPOBIEGAJĄCY ROZSTĘPOM, cena nie jest porażająca, nie wiem tylko czy do u siebie znajdziesz. Ja używam kosmetyków tej firmy, co prawda innej serii i bardzo sobie chwalę.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #832 dnia: 14 Sierpnia 2007, 17:32 »
Oleńko z tym sapniem na boczkach to krzywdy dzidzi niez zrobisz już nie pamiętam nawet o co w tym wszystkim chodzi :D Moja kolezanka będzie rodziła niedługo w GB więc może wypowie się na ten temat :D Będzie dobrze :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #833 dnia: 14 Sierpnia 2007, 18:12 »
Olcia nie wiem czy nadal szukasz kremu przeciw rozstępom, ale właśnie wracam z apteki i widziałam reklamę tego kremu PHARMACERIS M FOLIACTI KREM ZAPOBIEGAJĄCY ROZSTĘPOM, cena nie jest porażająca, nie wiem tylko czy do u siebie znajdziesz. Ja używam kosmetyków tej firmy, co prawda innej serii i bardzo sobie chwalę.

a niby szukam, ale jakos sie zebrac do kupna nie moge :P

Oleńko z tym sapniem na boczkach to krzywdy dzidzi niez zrobisz już nie pamiętam nawet o co w tym wszystkim chodzi :D Moja kolezanka będzie rodziła niedługo w GB więc może wypowie się na ten temat :D Będzie dobrze :D

każda opinia jest dla mnie cenna... muszę jednak brać pod uwagę, że w różnych regionach i szpitalach jest różnie- tak jak w Polsce...

No Olcia... widze, ze wiesz juz duzo o porodach u Was  :) wyglada wszytsko bardzo fajnie - osobne sale, opcje zniecuzlenia..it :)d...Tylko pozazdroscic  :)

co do Irka przy porodzie - jasne ze fajnei byloby gdyby byl -pomygl by Tobie, czulabyś sie bepziecnzije, miałabys oparcie... Ja nad tym tez teraz dywaguje z Arkiem..zobaczymy...

Mam jeszcze zamiar z lekarzem pogada co cc i o naturalnym wsio z ai przeciw i zobaczymy  ::)

To jest tylko wiedza teoretyczna... ale zawsze coś :) Ja z położną też będę rozmawiała o rożnych opcjach porodu a co do Irka to to wbrew pozorom nie jest łatwa decyzja- sama zresztą o tym wiesz...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #834 dnia: 14 Sierpnia 2007, 19:15 »
Co do spania to faktycznie najlepiej na lewym boku (pozwala ta na optymalny przepływ krwi przez narządy miednicy, a więc również dotlenienie dziecka ).  Ale oczywiście trudno jest spać cały czas tylko w jednej pozycji.
Należy unikać spania na plecach - ciężar macicy spoczywa wówczas na kręgosłupie, jelitach i żyle wrotnej, odpowiedzialnej za odpływ krwi z dolnej części ciała do serca. Może to spowodować bóle pleców, pogorszyć pracę układu pokarmowego oraz utrudniać krążenie. Rosnący brzuszek w tej pozycji daje się bardzo we znaki.

Moj mały nie lubi gdy spie na plecach - staje sie wtedy brdzo aktywny- wrecz przeszkadza wygodnie lezec. Pomaga podlozenie pod tyłek poduszki i zgiete nogi w kolanach.Na boku tez mi niewygodnie bo juz mnie miednica boli, dlatego maz czasem robi mi z kołdry "wał" i na nim sie opieram lezac - sprawia to ze nie leze bezposrednio na boku ani tez bezposrednio na plecach tylko tam "pomiedzy" :) Ciezko jest znalezc odpowiednia pozycje do spania. Ja od 5 dni spie po 4-5 godzin dziennie.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #835 dnia: 14 Sierpnia 2007, 22:25 »
J anatomiast inaczej nie spałam jak na boku ze zgietymi nogami i poduszką między nimi . Inaczej poprostu nie dawałam rady !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #836 dnia: 15 Sierpnia 2007, 11:49 »
Dzien dobry wszystkim!

Co do spania...dzisijsza noc byla tragiczna poprostu, musze znalezc jakis sposob, zeby sie wysypiac, bo ostatnio jakos sie nie wysypiam...
Mam dzis lekko zawalony dzien, po pracy jade na spotkanie z przedstawicielem dzialu rozwoju miasta, jako tlumacz... Potrwa to ze dwie godzinki i jeszcze dojazd... ech w domu jakby tajfun przeszedl... ale nic jakos sie zorganizuje ;)
Mam nieodparta ochote na zakupy, jak jakas obsesja to jest, musze cos kupic...ale dopiero w weekend, jak sie konto zapelni ;) Irek stwierdzil, ze jestem uzalezniona od kupowania- a ja mu na to, czy zna jakas kobiete, ktora nie jest? :P

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #837 dnia: 15 Sierpnia 2007, 11:58 »
No myślę,ż eniejedna poda Ci rękę...Ja uwielbiam zakupy!!!

I super,że wiesz tyle o szpitalu, w którym chcesz rodzić...Mój R. też się zastanawiał i jak do tej pory mówi,że na pewno ze mną będzie -ale nie obiecuje czy do końca....Ważn,że choć w I-szej fazie porodu bedę miała swojego mężczyznę przy sobie :serce:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #838 dnia: 15 Sierpnia 2007, 19:45 »
 :D no i jak po pracowotym dizonku smaopoczucie??
a co do spania to sie nie wypowiem..ja juz nie wysypiam sie od dłuższego czasu  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #839 dnia: 15 Sierpnia 2007, 22:25 »
No myślę,ż eniejedna poda Ci rękę...Ja uwielbiam zakupy!!!

hehe no ja na was liczę w razie jakichkolwiek wątpliwości  ;D

:D no i jak po pracowotym dizonku smaopoczucie??
a co do spania to sie nie wypowiem..ja juz nie wysypiam sie od dłuższego czasu  ::)

dzionek zleciał szybko, ale zmęczenie odczuwam już dość mocno, tym bardziej, że od 3 rano dziś nie spałam  ::)
spotkanie się udało, tłumaczem jestem dobrym podobno i chcieli mnie zatrudnić do urzędu miasta niedaleko nas hehe oczywiście w luźnej gadce ;) Poza tym staram się w tym tygodniu nacieszyć mężulkiem, póki znowu mi nie ucieknie na nocki :)

Dobrej nocy kochane