Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 92258 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #600 dnia: 27 Lipca 2007, 12:46 »
Szczerze mowiac patrze tez na ekonomie, bo przez pierwsze 3-4 miesiace nie bedziemy chodzic na specjalnie dlugie spacery z racji klimatu i pogody, a pozniej mysle, ze na dluzszy spacer moglaby Amelka juz lezec bez fotelika, bo ten wozek jest w miare gleboki.
Oto dane tchniczne wozka jakie udalo mi sie znalezc:
Ta najnowsza konstrukcja Graco, w sam raz na codzienne sprawunki z dzieckiem, posiada nastepujące cechy:
- gumowe koła, mocną stalową ramę 7/8" i amortyzację na koła przednie,
- cztery pozycje oparcia, miękki pałąk z możliwością zamontowania Travel System i budkę (z daszkiem przeciwsłonecznym, okienkiem i kieszenią tylną),
- możliwość odpięcia poszycia do prania, folię przeciwdeszczową i pokrowiec na nogi w standardzie,
- zaś dla rodziców: duży kosz na zakupy i tackę.
Wózeczki dostępne w różnych deseniach.

W sumie poszperam jeszcze w internecie i sie zastanowie...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #601 dnia: 27 Lipca 2007, 14:40 »
Olcia myśle, ze za taka pieniądze to warto wziąść ten wózeczek...  :)
a jak cosik w wymyslicie jak Amelka będzie to zawsze mozna zmienic..teraz nie ma z tym problemu... :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #602 dnia: 27 Lipca 2007, 16:51 »
Irek został na nadgodzinach, a ja wertuje internetowe strony o wózkach. Pojedziemy mimo wszystko zobaczyc, jak będzie ok to kupimy, jak narazie same plusy :D

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #603 dnia: 27 Lipca 2007, 17:20 »
Wózeczek fajny. Ale myślę że jeszcze nie raz trafi sie taka okazja. Popytaj dziewczyn co mają już dzieciaczki jakie polecają wózki.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #604 dnia: 27 Lipca 2007, 21:47 »
Oleńko...ale mnie dawno u Ciebie nie było!!!
Wyglądasz suuuuperancko...no i witamy kolejnę ślicznotkę na forum :serce: a imie AMELKA.....śliczne...szkoda,że moja szwagierka 2tyg. temu tak nazwała swoją niunie.....Nio moja też będzie miała ładne imie.....

Pozdrawiam i ściskam
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #605 dnia: 27 Lipca 2007, 21:53 »
Olcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ciąża Ci służy-wyglądasz pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A Amelka....juz mi sie oczy spociły jak zdjęcie USG zobaczyłam..
a historia z gazem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ło matko opatrznosc czuwała nas WAMI!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #606 dnia: 27 Lipca 2007, 23:02 »
Olcia myśle, ze za taka pieniądze to warto wziąść ten wózeczek...  :)
a jak cosik w wymyslicie jak Amelka będzie to zawsze mozna zmienic..teraz nie ma z tym problemu... :D

też właśnie tak zrobiliśmy, wózek jest w super stanie, wygląda jak nowy

Lea no ja myślałam, że ty już nie zajrzysz!!!  I dziękujemy za komplementy :D

tete cieszę się, że zajrzałaś i dziękujemy :D

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #607 dnia: 28 Lipca 2007, 00:48 »
No to gratuluję zakupu :skacza:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #608 dnia: 28 Lipca 2007, 17:23 »
No i bardzo dobrze :) ...wózeczke juz jest  ;D Pierwsze koty za płoty jak to sie mówi.. Wyprawka po mału się szykuje  :D

Offline tchiopentalik
  • forumowicz
« Odpowiedź #609 dnia: 28 Lipca 2007, 17:45 »
Olcia ślicznie wyglądasz. Wózek super..........

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 29 Lipca 2007, 11:09 »
No to gratuluję zakupu :skacza:
No i bardzo dobrze :) ...wózeczke juz jest  ;D Pierwsze koty za płoty jak to sie mówi.. Wyprawka po mału się szykuje  :D
Olcia ślicznie wyglądasz. Wózek super..........

Dziękujemy ślicznie, w tygodniu wkleję kilka fotek wózka.

Małż mi wczoraj zachorowal... :popija: ale dziś już jest lepiej i jedziemy nad morze na największe w europie pokazy lotnicze, taki piknik ogólnie bardziej niż pokazy ;)

Miłego dzionka :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #611 dnia: 29 Lipca 2007, 11:17 »
olkahof zycze milego wypoczynku  :uscisk: Szybkiego powrotu do zdrowia mezowi  :przytul:

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #612 dnia: 29 Lipca 2007, 12:00 »
olkahof nie wiem,nie amiętam,czy zaglądałam do Ciebie (tyle tu ciężarówek i maluszków,że cżłowiek nie nadąża :o :D )

Ślicznie wyglądasz-brzusio baardzo zgrabniutki!!!

A co do wózka- to jeśli mogę się wypowiedzieć - to niestety nie polecam(jak i większość ortopedów) fotelika na spacerki  :-[ Nawet krótkie.
Foteliki do autka tylko i do niczego więcej.Ich uożenie dla dziecka tworzy bezpieczne dla dziecka w razie W położenie.Jednak nie jest pod względem ortopedycznym zdrowe dla kręgosłupa naszych bąbelków. Ale poza tym wózeczek bardzo fajny!!
 A jeśli chodzi o długość spacerków zimą - mój Miłoszek urodził się 2 lutego i ...........chodziłąm z ni nawet na 3/4 godzinne spacerki. ima nie jest przeciwskazaniem do hartowania naszych maluchów-wręcz przeciwnie - należy w taką i inną pogodę spacerować  :) :)

A Amelka- śliczne imię!!!!

pozdrawiamy !!
ps.a ja tak na marginesie urodziłam sie w Grudziądzu   8)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #613 dnia: 30 Lipca 2007, 07:50 »
a co to było męzulkowi  ??? ::)

No i jak piknik, jakies zdjątka są  ;)??

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #614 dnia: 30 Lipca 2007, 09:57 »
no właśnie jak piknik i pokazy - udały się ?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #615 dnia: 30 Lipca 2007, 13:04 »
a co to było męzulkowi  ??? ::)

nie wiem  :-\ jakis chyba wirus zoladkowy czy cus... wczoraj czul sie juz lepiej, nadal jednak pobolewa go zoladek, bazuje teraz na nospie i mam nadzieje, ze przejdzie calkowicie

No i jak piknik, jakies zdjątka są  ;)??
no właśnie jak piknik i pokazy - udały się ?

Bylo fajnie, caly dzionek nad morzem- spalismy jak susly po tym  :P zdjecia sa, pozniej powklejam. W sumie wam powiem, ze nawet jak czlowiek nie ma pojecia o samolotach, to ciekawie jest poogladac akrobacje. Byly nawet samoloty z gimnastyczkami na dachu wykonujacymi akrobacje a locie  :o
Dla mnie jednak to byl za dlugi i za ciezki dzien, mimo ze wsrod przyjaciol i relaksujacy, ale fizycznie nie dalam rady. Jak juz wracalismy do samochodu spacerem mialam twardy brzuch- pierwszy raz   ::) i nawet skurcz. Ale moment i przeszlo jak tylko usiadlam sie wygodnie w aucie.

asiek bardzo sie ciesze, ze zajrzalas :D i dziekuje za porade na temat wozka i fotelika. Tak tez myslalam sobie, dlatego tyle czasu spedzilam na analizowaniu funkcjonalnosci wozkow... jednak tak jak napisalam wczesniej moj wozek bez fotelika jest w miare gleboki, wiec bede mogla uzywac go na rozne sposoby. Nie bylam przekonana do tego typu wozkow, a w razie co- tak jak napisala Vall- zawsze moge go zamienic jesli faktycznie sie nie sprawdzi.

Dziewczyny moja waga skoczyla o 3 kg!!! nawet nie wiem kiedy to sie stalo  :o  teraz nareszcie waze wiecej niz przed ciaza i niz kiedykolwiek- 57 kg  ;D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #616 dnia: 30 Lipca 2007, 13:27 »
57 kg !!!! Ło matko tozto jak ptaszek.... :)

Cieszę sie że weekend udany... i czekm na foootki !!!!!!!!!!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #617 dnia: 30 Lipca 2007, 15:25 »
No to gratuluje kg na + :)

To chyba jedyne chwile kiedy mozna sie z nich cieszyć  ;)

i czekam na fotki  :)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #618 dnia: 30 Lipca 2007, 16:49 »
 No to super ,ze odpoczynek sie udal  :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #619 dnia: 31 Lipca 2007, 09:36 »
No i co z fotkami ?  :-\

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #620 dnia: 31 Lipca 2007, 11:35 »
Dzien dobry!

Od razu was przepraszam, mialam zamiescic fotki... niestety kochane malz wyjal akumulatorki z aparatu

a ja poki co mam duzo pracy...  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #621 dnia: 31 Lipca 2007, 12:55 »
No nareszcie mam chwilke czasu.

Tak wiec baterie mi zabrano z aparatu i nie moglam nawet zgrac fotek na laptopa. Dzis juz powinny sie naladowac, wiec wkleje fotki.

Jakos dzis nie mam najlepszego nastroju...wczoraj po pracy do samego wieczora praktycznie caly czas szukalam sobie zajecia- pomylam okna na pietrze, poodkurzalam, poukladalam ciuszki, ktore juz mam wedlug rozmiarow- zeby zobaczyc  ile czego potrzebuje, zrobilam ogolne sprzatanko na pietrze, potem dopiescilam troszke nasz wozeczek, pojechalam z Irkiem na zakupy i na wieczor zaczelam robic leczo. Oczywiscie z krotkimi przerwami :D Myslalam sobie o roznych rozniastych sprawach...a dzis mam troche dola.
Jak narazie wszystko pod gore idzie...
Irek chcial zmienic prace, teraz juz sam nie wie, bo ja mam pol etatu, zarabiam mniej, a tu gdzie on pracuje ma pewna pozycje... poza tym wiadomo, ze w nowym miejscu pracy kokosow od razu nie dostanie, troche to potrwa zanim dostanie bonusy itp.
Chcielismy sprzedac samochod, kupic podobny troche tanszy z Polski, zeby zaoszczedzic na ubezpieczeniu i czesc pieniedzy zainwestowac. Wczoraj dowiedzielismy sie, ze wszedl przepis, ze wszystkie samochody z Polski musza byc zarejestrowane i ubezpieczone w Anglii w ciagu 6 m-cy, policja zaczyna scigac samochody z pl tablicami i egzekwowac przepis, a to po to, by w razie wypadku, badz wykroczenia mozna bylo zidentyfikowac pojazd, bo jest ich bardzo wiele.
Nadal nie wiadomo co z moja praca...nikt nic nie mowi, a ja juz nie mam sily ani ochoty snuc domyslow na czym ta ugoda dokladnie ma polegac. Szef wrocil wczoraj, ale nie ma czasu na rozmowy i podejrzewam, ze nawet nie wie o wszystkim.

Ja jestem osoba, ktora lubi miec co nieco zaplanowane, potrafic przewidziec wydatki i dochody na kilka miesiecy naprzod... A teraz nic nie wiem i nie podoba mi sie to...wcale. Nie boje sie, ze sobie nie poradzimy, bo jestem pewna, ze bedzie nam sie zylo dostatnio, ale nasze plany stoja w miejscu a ja nie moge z tym nic zrobic... :(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #622 dnia: 31 Lipca 2007, 12:59 »
olkahof mam nadzieje  ,ze wszystko sie ulozy po Twojej mysli .Trzymam kciuki kochana  :ok:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #623 dnia: 31 Lipca 2007, 13:13 »
Olcia - ja tez nie lubie niepewnosci ::) - klubie meic wszystko jasno - kawa na ławę  :)
Może poprostu trzeba podjesc do szefa, poprsic o rozmowe i raz na zawsze sprawe wyjaśnić  ::) :)

CO do zmiany pracy przez Irka, to nie wiem jak tam w Uk sprawy wygladaja - jesli ma cos pewnego to why not, ale jesli miałby sie dopiero rozglądac to chyba nie najlepszy okres...z uwagi na Amelcie  ::)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #624 dnia: 31 Lipca 2007, 13:40 »
Co do wózka- zawsze można dokupić miękką gondolkę,którą można zamontować w każdym wózku spacerowym!!

Trzymam więc kciuki,żeby wszystko się poukłądało!! Rozumiem CIę-ja też lubię zaplanowane i ... ułożone wszysto po kolei i trzymam kciuki,żeby wszystko się po Twojemu poukładało.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 31 Lipca 2007, 13:43 »
CO do zmiany pracy przez Irka, to nie wiem jak tam w Uk sprawy wygladaja - jesli ma cos pewnego to why not, ale jesli miałby sie dopiero rozglądac to chyba nie najlepszy okres...z uwagi na Amelcie  ::)

wlasnie chodzi o to, ze ma cosik na oku, ale nie zarobi tam tyle na poczatek co ma tutaj, bo kilka miesiecy potrwa zanim wyrobi sobie tzw bonusy. Wczoraj rozmowialismy, ze jesli zmienic prace, to lepiej teraz, bo do grudnia moze jakies bonusy juz by mial  ::)

Wlasnie zajrzalam na nasze konta...teraz jest taki podly okres, ze wszystkie rachunki naraz mi sie zbiegaja i niestety tak jak chcialam kupic meble do pokoju dla sister, tak nie kupie nic  :-[ jedynie w nastepnym miesiacu...
Ech, Irek dzownil, powiedzialam mu wszystko, ale mnie pocieszal, ze nic sie nie mam martwic i jak wroci z pracy to wszystko razem przejrzymy i policzymy. Kochany Misio nie da mi sie smucic...

No nic musze sie wstrzymac z moim planowaniem naprzod, napewno sie wyjasni wszystko w niedlugim okresie czasu.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #626 dnia: 31 Lipca 2007, 14:49 »
Olcia wszystko sie wyjaśni, zobaczysz..... :D

Życzę Wam powodzenia i łatwości w podjęci dobrej decyzji... nic nie bedę radzić, bo nie zanm życia w UK....

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 31 Lipca 2007, 16:25 »
Własnie Oluś  :) a jak sister?? Jak sie zaaklimatyzowała, jak z szukanie pracy i   ::) Jak sie Wam zyje w tórjkę  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #628 dnia: 31 Lipca 2007, 21:17 »
Własnie Oluś  :) a jak sister?? Jak sie zaaklimatyzowała, jak z szukanie pracy i   ::) Jak sie Wam zyje w tórjkę  ;)

Narazie jest ok. Sister szuka pracy,ale szczerze mówiąc nie chce iść byle gdzie (czytaj do śmierdzącej fabryki na akord) tylko szuka czegoś konkretnego. Ogólnie podoba jej się, a ten wolny czas traktuje jak urlop. Duuużo mi pomaga no i zawsze mam do kogo się odezwać :)

A teraz obiecane fociaki.

Tyle było ludzi...taaaaki jarmark  ::)

troszkę niewyraźne, ale te "patyczki" na dachu każdego samolotu to akrobatki  :o

cała ekipa na pikniku

i samoloty

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #629 dnia: 31 Lipca 2007, 21:33 »
Nie martw się Ola, będzie ok. A samoloty fajne. Na żywo pewnie dech zapierały w piersiach takie niskie popisy.