Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 93808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #1080 dnia: 5 Września 2007, 12:07 »
to moze po prostu za duzo sie denerwujesz i stad te potrzeby glebokich wdechow.. sama tak czasami mam a czesciej wlasnie w stresujacych sytuacjach

przecie ja spokojna jak baranek ostatnio jestem :D chociaz kto wie... myslalam, ze to skutek wariacji Amelki w brzuszku i roszerzajacej sie macicy, ktora uciska tu i owdzie...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1081 dnia: 5 Września 2007, 12:21 »
 ;D Wkraczając w ostatnie trzy miesiące ciąży coraz więcej myślisz o zbliżającym się porodzie. Twoja zmieniona sylwetka i ruchy dziecka przypominają ci cały czas, że wkrótce zostaniesz matką. Masz już ochotę zwolnić tempo. Zasadniczą cechą tego okresu jest zwiększające się z każdym dniem prawdopodobieństwo przeżycia dziecka poza organizmem mamy. Jeżeli Twoja ciąża należała do zagrożonych, czujesz się coraz spokojniejsza. Podczas tego trymestru znacznie przybierasz na wadze, częste są skurcze niebolesne macicy zwane skurczami Braxtona Hicksa. Masz trudności z oddychaniem. Jest to spowodowane coraz większym uciskiem dzidziusia na przeponę, w miarę jak Twoje maleństwo ustali swoją pozycję do porodu, dolegliwości się zmniejszą. Jednocześnie Twoja psychika też ulega przeobrażeniom. Z jednej strony cieszysz się, że to już wkrótce, z drugiej pozostaje niepewność jak to będzie. Z przyjemnością pierzesz i przygotowujesz malutkie ubranka i kącik dla malucha, a jednocześnie bezsenne noce spowodowane brakiem wygodnej pozycji powodują gonitwę myśli czy sprostasz zadaniu, czy dziecko będzie zdrowe, czy wszystko będzie tak jak sobie wymarzyłaś ? Nie martw się, taka huśtawka nastrojów w ostatnich miesiącach ciąży jest normalna.  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1082 dnia: 5 Września 2007, 12:41 »
Martus tak tez wlasnie myslalam- dziekuje kochana :D

Jakos cos coraz gorzej sie czuje  :-[ chetnie bym sie polozyla... ech jeszcze 2 godzinki  ::) Takie mam uczucie jakbym od pepka w dol miala taki pionowy miesiec zlozony z wielu wiezadel i jakby ten miesien tak ciagnal w dol non stop  :-\

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1083 dnia: 5 Września 2007, 12:47 »
Olcia  ::) może to tzw. skurcze Braxtona-Hicksa - napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze.  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1084 dnia: 5 Września 2007, 12:50 »
Olcia  ::) może to tzw. skurcze Braxtona-Hicksa - napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze.  ::)

moze byc... faktycznie ze nieprzyjemne  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1085 dnia: 5 Września 2007, 13:45 »
Czyste jaja co sie dzis ze mna dzieje  ::)  :mdleje: :popija: :buu: :depresja: normalnie jakby mi Amelka miala wypasc przy wstawaniu i poruszaniu sie  ::)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1086 dnia: 5 Września 2007, 13:49 »
Czyste jaja co sie dzis ze mna dzieje  ::)  :mdleje: :popija: :buu: :depresja: normalnie jakby mi Amelka miala wypasc przy wstawaniu i poruszaniu sie  ::)

:przytul: :przytul: :przytul: Kochana ja poza bólem, mam podbne uczucie - jakby mi Maksio siedział i upychła sie juz do wyjścia...  ::) ::) ::)

Czytalm, że tak się darza, ze tak się to odbiera..ponoc poelżeć warto -ale mi pozycja leżaća nie słuzy -czuje sie gorzej...  ::)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1087 dnia: 5 Września 2007, 14:04 »
Moje bidne dwie ciężaróweczki......  :-*

Ola ta krew z nosa.... zapytaj położnej co robić...

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1088 dnia: 5 Września 2007, 14:19 »
Poczekam Olu :) A krew z nosa leciała mi narazie raz (tfu tfu) i mam nadzieje ostatni, bo nie jest to przyjemna rzecz.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1089 dnia: 5 Września 2007, 14:23 »
Jestem już w domu dziewczyny, leżę sobie i odpoczywam, wyszłam szybciej z pracy, bo już nie dawałam rady...
Mam nadzieję, że poczuję sie lepiej  ::)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1090 dnia: 5 Września 2007, 14:23 »
jesli chodiz o krew z nochala..to ja jzu kilkarotnie to miałam..ale ponco to nie ejst nic nadzwyczanjego..błona, czy naskórek słabną... etc...i sie zdarza, podbnie jak krwawienia z dziąseł...  ::)

Ola..bardzo dobrze, ze odpoczywasz  :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1091 dnia: 5 Września 2007, 14:36 »
Odpoczywaj Olciu.....  :-* :-* :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1092 dnia: 5 Września 2007, 20:13 »
Odpoczęłam sobie...troszkę mi lepiej. Teraz seansik filmowy :D

Miłego wieczorku kochane :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1093 dnia: 6 Września 2007, 06:58 »
Jak dziś ma się Mamusia Amelki ?  ;D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1094 dnia: 6 Września 2007, 07:42 »
Własnei jak tam ? Seansik udany ??

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1095 dnia: 6 Września 2007, 08:08 »
 :)  How are you today ?? ::) I hope - better  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1096 dnia: 6 Września 2007, 11:27 »
Jak dziś ma się Mamusia Amelki ?  ;D
:)  How are you today ?? ::) I hope - better  :D
Własnei jak tam ? Seansik udany ??

Dzis jest w miare ok- odpukac jak do tej pory zadnych specjalnych dolegliwosci :D
Amelka obudzila dzis mamusie swoimi saltami wykonywanymi w brzuszku  ;D
Seansik wczoraj sie nie udal...wlasciwie telewizor byl wlaczony ale ja mialam 100000 innych zajec i telefonow.
Mam kilka spraw niewyjasnionych i mnie to troche meczy...lubie wiedziec na czym stoje, a tu lipa  ::) ale musze byc cierpliwa a wszystko powoli sie wyjsni napewno.

Mama wczoraj powiedziala mi, ze niedlugo jada do Warszawy z Julka na kontrole...ciekawe co tam powiedza  ??? Julcia rozwija sie i broi za dwoch, mama mowi, ze gdyby ja cos bolalo itp to by to okazala, bo juz jest na tyle duza, a jak do tej pory wszystko ok, wiec oby to byla tylko wizyta kontrolna.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1097 dnia: 6 Września 2007, 11:29 »
Julcia jest taka kochana i radosna, że napewno nic jej nie jest :)

Amelka daje Mamusi zanć i... dobrze ;) Odpoczywaj ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1098 dnia: 6 Września 2007, 13:18 »
Siedze w pracy, nie mam za bardzo co robic...i tak se pomyslalam, ze troche wam poprzynudzam...
O tych niewyjsnionych sprawach, to zapomnialam Wam kochane zameldowac, ze dodzwonilam sie do wlasciciela domu, ktory wynajmujemy! :telefon: Okazalo sie, ze facet  nie wiedzial, ze agencja umyla rece wysylajac nam list zaraz po podpisaniu kontraktu, byl tak zaskoczony, ze nie wiedzial nawet co powiedziec  :Nie_powiem: Potwierdzil, ze moj list ma- mial go nawet przed soba, bo mi moje nazwisko (jakze zreszta trudne  :klnie:) przeczytal i numer telefonu tez. Musialo tam zajsc jakies nieporozumienie miedzy nim a agencja widocznie... ::) W kazdym razie mysle, ze zostac w tym domku zostaniemy, tylko kwestia dopelnienia formalnosci  :tak_2:. No i poki co czekamy na kontakt z jego strony, bo obiecal sie skontaktowac i wyjasnic co i jak.
Tak ogolnie nie chce mi sie juz siedziec w pracy...  :buu: wole byc w domu...Wczoraj dzwonilam do babci z zyczeniami urodzinowymi  :Daje_kwiatka:...powtorzyla chyba z milion razy "pamietaj Olunka duzo ruchu, to bedziesz miala latwiejszy porod" ::) Tylko babcia nie wie, ze w pracy to ja siedze i nie mam  ruchu  :czeka:, a w domku to chociaz przy myciu naczyn sie poruszam... I podejrzewam, ze ten nastepny- ostatni tydzien w pracy bedzie sie ciagnal jak flaki z olejem  :depresja:...Ale trudno- przecierpie...Potem w poniedzialek 17tego tylko z jakims ciateczkiem na kawke pozegnalna i koniec!!!  :cancan: I mam nadzieje, ze z domem i wszystkim sie tak ulozy wszystko, ze jak pojde na macierzynski, to bede mogla wystartowac  :auto: z pokoikiem dla malej, pozmieniac to co chce i powoli robic pranie, prasowanie itp...   :hopsa: Tak mi sie wydaje, ze to akurat zleci do konca listopada zanim to wszystko zrobie... Mamy tez na liscie jeszcze pare rzeczy do kupienia...tak wiec nudzic sie nie bede napewno  :ekxpert:
Tak ostatnio napomknelam Irkowi o wozku, ktory ogladalismy w dzieciowym sklepie  :taktak:. Taki byl fajowy i jak sie go zlapalam, to normalnie rewela... Ten co mamy bardzo mi sie podoba i , ale caly czas meczy mnie temat gondoli, ktorej nie mamy poki co  :nie:
Moja siostra i znajome mowia, ze ten ktory kupilismy to do niego troche jestem za niska, a nie ma regulowanej poreczy i moze byc dla mnie meczace pokonywac nim np krawezniki... I juz sama nie wiem  :bredzisz:. Nie ze zaluje, ze juz mamy wozek, bo jak bede chciala to go w kazdej chwili moge sprzedac i kupic inny- tak jak pisalam na poczatku wozeczkowej przygody ;) Musze troche irkowi pomarudzic, moze przylozy reke do sprawy i powie, ze mam kupic taki jaki chce ::) Nawet z Polski bym mogla zeby bylo taniej, zawsze znajde kogos kto mi przywiezie...  :ok:
Dobra laski moglabym tak pisac i pisac...ale dam Wam szanse sie wypowiedziec poki co hehe  :skacza:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1099 dnia: 6 Września 2007, 13:48 »
Ales sie rozpisała :) Tak trzymac :)
Co do Julki to na pewno bedzie ok - rutynowa kontrola :)
Co do mieszkanka - no to chyba nic fajniejszego nie moglo Was spotkac :) Widze ze tam tez "biurokracja" pracuje tak jak u nas  ::)
Co do tego ruchu ... z nim to roznie bywa i niekoniecznie ma sie latwiejszy porod.

A jaki to wozeczek wpadł Ci w oko ? Tak jak mowisz zawsze mozesz tamten spzredac. Najwazniejsze by bylo wygodnie nim jezdzic i malej i Tobie :) no nie zapomnijmy o mezusiu :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1100 dnia: 6 Września 2007, 14:07 »
Olciu niezłe jaja z tym włascicielem ;) Ale napewno zostaniecie :)

Nudź nudź może go złamiesz ;) i wytrzymaj jeszcze troszkę a potem ciesz się urlopem ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1101 dnia: 6 Września 2007, 14:35 »
A jaki to wozeczek wpadł Ci w oko ? Tak jak mowisz zawsze mozesz tamten spzredac. Najwazniejsze by bylo wygodnie nim jezdzic i malej i Tobie :) no nie zapomnijmy o mezusiu :)

To byl chyba Mutsy...zlapalam sie akurat stelarza z zamontowana gondola i zdecydowanie lepiej bylo nim manewrowac, niz moim Graco... hmmm moze faktycznie ja za niska jestem do niego...
Przesledzilam wszystkie chyba strony na allegro z wozkami wielofuncyjnymi i zglupialam poporostu...
Napewno chcialabym zeby wozek byl jednak czterokolowy- do tych trojek jakos sie przekonac nie moge  :-\ Podobaja mi sie wozki z tymi duzymi masywnymi kolami- czyli 4 duze kola- w tym przednie obracane moga byc, tylko nie wiem czy to sie potem przy spacerowce sprawdzi taki masyw to wyglada... A mi sie zawsze wydawalo- podkreslam wydawalo, ze im spacerowka mniejsza tym wygodniejsza...
I sama juz nie wiem czym sie kierowac ogladajac te wozki. Na allegro jest naprawde duzy wybor i ceny w Polsce sa przystepniejsze niz tutaj  ::) ale ja juz sie naprawde pogubilam...  :urwanie_glowy: :depresja: :bredzisz:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1102 dnia: 6 Września 2007, 17:11 »
Olcia  :) o Julke sie nie martw :) - zobaczysz to bedzie tlyko rytyunowa kontorla ktora potwierdzi, ze wsio OK  :)
Z domkiem niezłe jaja..ale mysle,ze własciciel jest spoko..i spokojnie zostaniecie "u siebie"  :)

co do wózka...  ::) to nie pomoge, sama miałam nie lada problem... ale jedno powiem - regulowana wysokosc rączki-prowadzenia jest bardzo ważna... więc moze jednak warto sie rozglądnąc... albo np spróbować Gracoa jak sie nie sprawdzi to.. cos poszukac  ::)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1103 dnia: 6 Września 2007, 20:36 »
Witaj Olu, wózki Mutsy oglądaliśmy i bardzo mi się podobaja, ale jakoś ta gondola taka mała :drapanie: albo mi się tak wydaje. A tak to się superlekko prowadzą.

Trzymam kciuki za wizytę Julki, na pewno będzie OK!!

Pozdrawiam

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1104 dnia: 6 Września 2007, 22:06 »
Ja już sama nie wiem co z tym wózkiem, ale Irek jak usłyszał dziś o innym to...  :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nie: :nie: :nie: :nie: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie:

więc narazie odpuściłam, zakańczając rozmowę zdaniem "i tak zrobię jak będę chciała"  :taktak: :los:

Póki co moja znajoma jest juz po terminie. Ma coraz częstsze skurcze i bóle, była u lekarza i po badaniu ppowiedzieli, że dają jej jeszcze 10 dni, a to ze względu na wagę dziecka, którą już oceniono na około 4 kilo. W ciągu tych 10 dni dziecko może jeszcze przytyć- co będą kontrolowali, i w razie co decyzja będzie podjęta o cc....
Ułłłłaaaa normalnie...a ona taka lekko "nieprzygotowana" i nieświadoma niektórych spraw...ale na szczeście szwagierka ją naprowadziła na ważne sprawy...a ja zrobiłam dla niej listę najpotrzebniejszych leków z opisami i wyprawkę higieniczno-kosmetyczną...mam nadzieję, że jej się przyda...

Dobrej nocki

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1105 dnia: 7 Września 2007, 08:19 »
Juz widzę tą pare z nosa i uszu u Irka na wieść o nowym wózku ;) ;) ;)

Olciu mam nadzieję, że znajoma da rade i nie bedzie potrzeba cc.....  :D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1106 dnia: 7 Września 2007, 09:46 »
łoooooooo 4 kg i moze byc więcej  ::) 3mam kciuki za znajomą  :)

przeraza  :-[ mnie jak czytam
Ma coraz częstsze skurcze i bóle,
  - jak człowiek sie orientuje ze juz ma jechac do szpitala, czy jeszcze nie,..i  :o

a Iruś  ;) cuż... zobaczysz zmięknie  :D

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #1107 dnia: 7 Września 2007, 09:48 »
Hej Olu

Alez sie rozpisalas :) :) :) Ale fajnie przynajmniej jest co czytac :)

Co do tego tygodnia i oczekiwania to uwiez mi wiem cos o tym, obie teraz wyczekujemy Ty na urlop ja na Mala i faktyznie ciagna sie dni jak flaki z olejem. Mieszkanko napoewno bedzie wasze, szkoda tylko ze tyle zamieszania i nerwow wyniklo, ale wyglada na o ze bedzie ok. Takze boje sie myslec co to bedzie jak pojdziesz na urlop i zaczniesz wszysko przygotowywac, dekorowac, upiekszac :) Oj Irek bedzie sie musial trzymac za kieszen ;)

Co do wozka to musisz byc zadowolona bo przeciez ty i mala bedziecie go uzywaly czesciej niz Irek, wiec niech zaciska zeby i da zonce na ''bryke'' Moze mama w Polsce by kupila, bo jak sama zdazylas zauwazyc tutaj jest srasznie drogo jesli chodzi o pojazdy dla bobaso. Ja tak zrobie. Tzn jak mowilam na poczatek mam wozek ale tylko na poczatek bo nie chce dlugo swojej coreczki w niebieskim wozku wozic ;) W kazdym razie jakby co to wiesz... tak jak mowilam. W ogole jakbys czegos potrzebowala to mow!

Mam nadzieje ze dolegliwosci ciazowe troche ustapily i ze Amelka daje o sobie znac ale nie za mocno.

Sle caluski dla was obu!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1108 dnia: 7 Września 2007, 12:12 »
Juz widzę tą pare z nosa i uszu u Irka na wieść o nowym wózku ;) ;) ;)

a Iruś  ;) cuż... zobaczysz zmięknie  :D

Co do wozka to musisz byc zadowolona bo przeciez ty i mala bedziecie go uzywaly czesciej niz Irek, wiec niech zaciska zeby i da zonce na ''bryke''

Hehe no dalam czadu z tym wozkiem. Sama nie wiem co teraz zrobic w tym temacie, letko jestem pogubiona ::) ale spoko i tak osiagne swoje ;) I sie wam po cichaczu przyznam, ze sie chyba pospieszylam ;)

Olciu mam nadzieję, że znajoma da rade i nie bedzie potrzeba cc.....  :D
łoooooooo 4 kg i moze byc więcej  ::) 3mam kciuki za znajomą  :)

Ja na jej miejscu to bym blagala o cc, przeciez urodzic takie duze dziecko to nie lada osiagniecie, a moze przyniesc negatywne skutki (np. popoekanie narzadow wewnatrz) czego jej oczywiscie nie zycze.

Takze boje sie myslec co to bedzie jak pojdziesz na urlop i zaczniesz wszysko przygotowywac, dekorowac, upiekszac :) Oj Irek bedzie sie musial trzymac za kieszen ;)

Jo ej  przeciez ja nie jestem taka zla...  :twisted: Jak narazie to JA wynajduje okazje i w sumie zadnego solidnego wydatku jeszcze nie bylo...wszystko udalo mi sie jakos zalatwic- kolyske, wozek, lozeczko... nawet sobie pampersy z Polski przywiozlam juz dwie paczki- i ja ze niby nie jestem oszczedna??? ;)
I dlatego wlasnie wozka nie odpuszcze

W kazdym razie jakby co to wiesz... tak jak mowilam. W ogole jakbys czegos potrzebowala to mow!

Mam nadzieje ze dolegliwosci ciazowe troche ustapily i ze Amelka daje o sobie znac ale nie za mocno.

wszystko wiem, dziekuje kochana, dolegliwosci wiadomo jak to jest, raz sa raz ich nie ma ;)

No i jak tylko znajde chwile czasu to wam wkleje modele wozkow, ktore wpadly mi w oko.  wypisalam sobie kryteria wg ktorych wczoraj mogla zawezyc moje poszukiwania :D Oczywiscie licze sie tez z tym, ze wozek bedzie z przywieziony z Polski...
A dzis mamy piekna pogode i jest ok. Do poloznej ide na 14.15, potem na obiadzik ze znajomymi i nie wiem co potem bede robila...chyba zamowie dzis przez internet przewijak, tylko najpierw musze zmierzyc czy bedzie pasowal  ::)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1109 dnia: 7 Września 2007, 12:15 »
a ja wiem co zrobisz po obiedzie ze znajmowymi :)
Siądziesz i nam napiszesz meldunek z wizyty u położenj :)

czekam na foty modeli wózeczków  :)