Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 81387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lilkuś

• uzależniony
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #750 dnia: 27 Lipca 2006, 09:52 »
Azzurro Twój wątek leci taaaakkkk szybko, ze sie pogubiłam  :| jak widze temat o perfumach sie zaczął wiec moze sie troszke wypowiem, co do swoich ulubionych :) FRAGONARD - oczywiscie jest mały problem z ich dostaniem...kupowałam je w Paryżu w malutkich flakonikach po 5ml w różnych nutach zapachowych :) :) dla mnie są rewelacyjne zwłaszcza dlatego, ze mozna je dostac w takich malutkich opakowaniach :) nie przywiazuje sie do zapachu dlatego każdego dnia używam czegos innego i wtedy sie najlepiej czuje ! jeżeli ktos wie gdzie można je dostać w Szcezcinie to niech pisze bo póki co w perfumeriach ich nie mają a nie stać mnie by do Paryza po perfumy ltać  :lol:  :lol:  mam ich jeszcze sporo więc na długooo starczą ale co jak sie skonczą???

swojego czasu miałam Dolce&Gabanna Light Blue - rewelacja! delikany zapach, długo mi sie na kurze utrzymywał ...ale jestem wierna FRAGONARDOWI :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #751 dnia: 27 Lipca 2006, 10:01 »
Cytat: "Lilkuś"
swojego czasu miałam Dolce&Gabanna Light Blue

Mnie też się podobał, aż nie zaczęła go używać koleżanka ze studiów, której mówiąc wprost nie lubię... Od tego czasu ten zapach kojarzy mi się z nią i już mi się nie podoba.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #752 dnia: 27 Lipca 2006, 10:34 »
azzurra, chciałam ci jeszcze coś dodać na temat tipsów

rybcia ma racje tipsy musisz założyć ponieważ oprócz tego że będziesz się czuła dziko i nie będzesz mogła niczego złapać to przede wszystkim mogą troszeczke boleć cię palce i będziesz odczuwała ciężkość bo jednak coś będziesz mieć na tych paluszkach

ja noszę swoje jakies 4 lata i jestem bardzo zadowolona
a jeśli chodzi o lakier to nie ma lepszej opcji
u mnie lakier prędzej się zetrze niż odpryśnie na tipsach lakier trzyma się tak długo jak ty chcesz

a jeśli french będziesz mieć wtopiony to możesz je odnowić na wet kilka dni wcześniej

ja swoje pazurki zrobiłam od nowa na 3 dni przed ślubem i nic się z nimi nie stało
a dodam że miałam wystające cyrkonie a trzymały się skubane 3 tyg

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #753 dnia: 27 Lipca 2006, 10:41 »
Cytat: "jagodka24"
rybcia ma racje tipsy musisz założyć ponieważ oprócz tego że będziesz się czuła dziko i nie będzesz mogła niczego złapać to przede wszystkim mogą troszeczke boleć cię palce i będziesz odczuwała ciężkość bo jednak coś będziesz mieć na tych paluszkach

Tak, tak, już podjęłam decyzję, że zrobię pierwsze 2-3 tyg. przed ślubem, a potem odświeżę  na dzień przed. Przekonałyście mnie, że do tipsów trzeba się przyzwyczaić :) Jak będę w poniedziałek w Świdnicy, to się zapiszę.

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #754 dnia: 27 Lipca 2006, 10:57 »
witaj witaj;)

no długo zajmuje czytanie twojego wątku.....dużo w nim treści;) ale z przyjemnościa poczytałam....widzę, że planujesz sama uszyć poduszeczkę pod obrączki a mogłabyś mi podesłać wzór i z czego ją bedziesz szła??? moze sama spróbuję.

pozdrawiam cieplutko :wink:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #755 dnia: 27 Lipca 2006, 11:01 »
A ja jeszcze odnośnie perfum, bo to mnie bardzo interesuje.
Azzurrko, napisałaś, że zapachy przywołują u Ciebie wspomnienia - ja mam dokładnie tak samo. Czasami kiedy mijam kogoś na ulicy i ten ktoś pachnie jak osoba, którą znałam dawno temu, to zaraz widzę tą osobę przed oczami. To dotyczy także miejsc, konkretnych sytuacji. Najlepsze są te zapachy, których nie czułyśmy od dzieciństwa, które gdzieś tam są w naszych zakamarkach i bardzo chciałybyśmy je znowu poczuć, ale to niemożliwe. Ja tak mam przedewszystkim ze starym domem mojej Babci, który teraz ma już 3 właściciela, bo Babcia 18 lat temu wyjechała do Francji z wielkiej miłości (hihi) i strasznie brakuje mi, że nie ma jej tak blisko, i  tych zapachów z jej kuchni - bo we Francji wszystko inaczej pachnie, chociaż gotuje to samo.
Ale się rozgadałam, a wracając do perfum, zapachów jest bardzo wiele. Ostatnio wąchałam kilka, ale chyba jestem strasznie wybredna. Ja też lubię leciutkie, delikatne zapachy a wszystkie wydają mi się takie ciężkie i słodkie. Trudno mi coś wybrać.

Cytat: "azzurra"
I wtedy nie będę go oszczędzać  Skropię wszystkie magiczne punkty, żeby się delikatnie roznosił.

A ja sie obawiam, że w tym dniu po prostu zapomnę o perfumach, bo często mi się to zdarza :)
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #756 dnia: 27 Lipca 2006, 11:06 »
Cytat: "busia"
A ja sie obawiam, że w tym dniu po prostu zapomnę o perfumach, bo często mi się to zdarza

cos o tym wiem :d czasm też zapominam ale na szczęście noszę w torebce i jak przychodze do pracy to sie delikanie skrapiam :D:D:D

Ja też lubię leciutkie, delikatne zapachy a wszystkie wydają mi się takie ciężkie i słodkie. Trudno mi coś wybrać

faktycznie, wśród dostepnej gamy zapachowej trudno jest wybrać cos dla siebie. Ja próbowałam zmienic przyzwycajenia ale jakos cieżko było mi cos dobrać zwłaszcza, ze lubie skrajnosci - albo bardzo delikatne, kwiatowe zapachy albo mocne :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #757 dnia: 27 Lipca 2006, 11:17 »
A ja sie obawiam, że w tym dniu po prostu zapomnę o perfumach, bo często mi się to zdarza

Mnie tez sie zdarza, ale tego dnia bede o tym myslec.   :wink:

a.katarzyna, witaj w moim watku, zdjecia poduszeczek gdzies sa na wczesniejszych stronach... Niebawem wkleje zdjecie gotowej  :twisted:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #758 dnia: 27 Lipca 2006, 12:17 »
Amelani, ja raczej ani o błyszczyku, ani o pudrze, ani o perfumach nie zapomnę :) Za bardzo mi chyba zależy, żeby tego dnia wyglądać jak najlepiej. Ale może masz rację i tylko teraz taka pewna siebie jestem :) Po prostu nie wyobrażam sobie, żeby nie poprawić makijażu przed zdjęciami, a potem za każdym razem jak będę w łazience ;) Przy okazji chwycę też perfumy...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #759 dnia: 27 Lipca 2006, 12:19 »
Co do zapachów to mam podobnie jak Busia czy Azzurra :) Też kojarzę momenty po zapachach i też wybiorę jakiś nowy zapach na swój ślub. Jeszcze nie wiem jaki, ale coś nowego byc musi :) Buziaki

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #760 dnia: 27 Lipca 2006, 12:22 »
Mi o perfumach przypomnialo się jak już wychodziłam z domu. Zabrałam też na wesele wszystkie kosmetyki do poprawy makijażu, ani razu z nich nie skorzystałam :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #761 dnia: 27 Lipca 2006, 12:27 »
Cytat: "aniula"
Zabrałam też na wesele wszystkie kosmetyki do poprawy makijażu, ani razu z nich nie skorzystałam

Hmmmm... to może nie warto ich kupować?  :mrgreen: Bo planuję na ten dzień zakup pudru transparentnego w kamieniu i odpowiedniego błyszczyka.

Ja jednak wierzę w moją próżność, że będę odczuwać potrzebę poprawy makijażu ;) Chociaż myślę, że będzie się wspaniale trzymał całą noc.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #762 dnia: 27 Lipca 2006, 12:37 »
Bo planuję na ten dzień zakup pudru transparentnego w kamieniu i odpowiedniego błyszczyka.

Na ja też na tą okazje specjanlnie sobie kupiła, a błyszczyk wybierałam pół godziny bo nie mogłam się zdecydować na kolor  :)  i tak sobie przeleżał całe wesele w kosmetyczce, ale może to ja poprostu jestem taka zakręcona  :mrgreen:

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #763 dnia: 27 Lipca 2006, 12:40 »
ja się zastanawiam czy tylko szminka czy i blyszczyk... czy świecić tego dnia czy nie :P

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #764 dnia: 27 Lipca 2006, 12:43 »
Ja też przeważnie tak mam, że na jakieś poważne wyjścia zabieram całą kosmetyczkę, żeby sobie móc poprawić makijaż i przeważnie nigdy tego nie robię. Więc pewnie na weselu będzie tak samo - będę miała wszystko co potrzeba, ale nie będę z tego korzystać. ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #765 dnia: 27 Lipca 2006, 12:44 »
Cytat: "KRab"
ja się zastanawiam czy tylko szminka czy i blyszczyk... czy świecić tego dnia czy nie

Szminka - trwała, żeby kolor był cały czas, a na to błyszczyk, dla nadania połysku, lekkości i z błyszczykiem usta wydają się bardziej pełne, lepiej wyglądają na zdjęciach :) Tak mi się wydaje, ja będę mieć i szminkę i błyszczyk.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #766 dnia: 27 Lipca 2006, 12:54 »
Azzurrka, a jak będzie wyglądał Twój Niezbędnik Panny Młodej? Jest taki wątek w dziale  "Moda" i tam Żuczek napisała na prawdę niezła listę, która zawiera m.in. klucz hydrauliczny, kanister z benzyną i kaftan bezpieczeństwa ;)
A co ty masz zamiar ze sobą zabrać?

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #767 dnia: 27 Lipca 2006, 12:55 »
hmm... może masz rację.. w razie co, to zawsze można się nie wybłyszczykować :P

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #768 dnia: 27 Lipca 2006, 12:58 »
m.in. klucz hydrauliczny, kanister z benzyną i kaftan bezpieczeństwa

:hahaha:

A co ty masz zamiar ze sobą zabrać?

Jeszcze o tym nie myślałam... Może więc tak:
- nitka z igłą
- chusteczki higieniczne
- chusteczki do twarzy, takie likwidujące błyszczenie się jej
- perfumy ;)
- błyszczyk
- puder
- zapasowe pończochy
- środek przeciwbólowy
- plaster na odciski, plaster na skalecznie
 To chyab tyle... Myślicie, że coś jeszcze może się przydać?

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #769 dnia: 27 Lipca 2006, 12:58 »
Ja też przeważnie tak mam, że na jakieś poważne wyjścia zabieram całą kosmetyczkę, żeby sobie móc poprawić makijaż i przeważnie nigdy tego nie robię. Więc pewnie na weselu będzie tak samo - będę miała wszystko co potrzeba, ale nie będę z tego korzystać.

to cos jak ja :) zawsze mam kosmetyczke a jak juz coś używam to tylko pomadke ochronna albo różowy błyszczyk (co szybciej znajde w kosmetycznce  :mrgreen: ) :)

planuję na ten dzień zakup pudru transparentnego w kamieniu i odpowiedniego błyszczyka.

Azzurra sądzę, ze pudru mozesz nie użyc  :lol: ale błyszczyk na pewno :)
jak bedziesz mieć dobrze zrobiony makijaż to puder nie bedzie Ci potrzebny, chyba, ze masz taka  cere co sie super swici :) jezeli tak to polecam Ci używanie kremu Garnier "Czysta skura (czy cos tskiego) niebieskiego w tubce bo rewelacyjne matuje :) ja go cały czas używam latem i mimo iż mam cere mieszaną i strasznie sie płyszcze na czole, nosie i podbródku to dzięki niemu nawet w upalne dni mam matową skórę :)

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #770 dnia: 27 Lipca 2006, 13:00 »
ja zamierza tego dnia użyć jedynie pudru brązującego, cienie do powiek, maskary i delikatnie błyszczyka....bo misiek nie lubi gdy mam coś na ustach :twisted: a zapach.....no coż juz niedługo   :urodziny:  może zostanę czymś zaskoczona  :hopsa:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #771 dnia: 27 Lipca 2006, 13:01 »
Myślicie, że coś jeszcze może się przydać?

tak na wszelki wypadek moze agrafki? nie zawsze jest czas na zeszycie czegoś (tfuuu by nie trzebabyło) :) pilniczek do paznokci (oby nie był potrzebny)...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #772 dnia: 27 Lipca 2006, 13:01 »
Lilkuś, dzięki za radę, ale kremów matujących nie używam, bo nie lubię, a poza tym nie mam takiej potrzeby, jeżeli już coś, to wolę je przetrzeć chusteczką.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #773 dnia: 27 Lipca 2006, 13:01 »
Lilkuś, ja też mam raczej tłustą cerę, ale ten krem absolutnie na mnie nie działa, za to ostatnio kupiłam sobie nivea visage matujący i jest całkiem niezły, skóra jest matowa przez około 2 - 3 godziny

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #774 dnia: 27 Lipca 2006, 13:03 »
Pogubiłam się we własnym wątku, nie nadążam Wam odpisywać :) Kochanie jesteście, że tutaj zaglądacie  :serce:

Lilkuś, agrafiki... fakt, i jeszcze spinki do włosów :)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #775 dnia: 27 Lipca 2006, 13:04 »
Myślę że standartowo wyposażona apteczka nie jest złym pomysłem jeśli chodzi o uzupełnienie niezbędnika.
Hmmm, no i może prezerwatywy, gdyby się Wam zachciało gdzieś wyrwać na pierwszy małżeński seksik ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #776 dnia: 27 Lipca 2006, 13:06 »
Myślę że standartowo wyposażona apteczka nie jest złym pomysłem jeśli chodzi o uzupełnienie niezbędnika.

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Jej.. aż tak? Nie, nie będę zapeszać. Nie przewiduję, żeby ktoś się miał u nas na weselu pobić...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #777 dnia: 27 Lipca 2006, 13:08 »
Azzurrka, nikt się ni musi bić, ale szkło się może tłuc a wtedy nie trzeba dużo żeby się skaleczyć.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #778 dnia: 27 Lipca 2006, 13:09 »
zkło się może tłuc a wtedy nie trzeba dużo żeby się skaleczyć.

Nie strasz... Proszę nie wymyślać mi tutaj problemów, ja sama świetnie sobie z tym radzę  :wink: Przykład? Dziś czwartek, a pani z Lisy Ferrery nie zadzwoniła. Łapię się na tym, że siedzę i gapię się na talefon... :roll:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #779 dnia: 27 Lipca 2006, 13:13 »
Azzurko ja mysle ze to co wymienilas to najpotrzebnierjsze rzeczy. Do tego agrafki i pilniczek i mozesz temat zamknac.
Ja sie nie rozstaje z pudrem transparentnym i polecam go kazdej kobiecie.
CO do sukni...ja bym tak nie wytrzymala...