Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 73741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #1140 dnia: 26 Sierpnia 2006, 15:47 »
rybkawiedenka, nie gniewam się. Napisałam co myślę, bo nie byłabym sobą, gdybym tak nie zrobiła. ;)

~monika~, wieczór już był, jakoś na samym początku setki, czyli w maju, kiedy jeszcze mogłam zgromadzić wszystkie koleżanki, bo teraz są w różnych częściach Europy. Było bardzo fajnie, dużo babskich plot i tańców.

Anusia-szczecin, busia, na relaks czasu nie mam, ale dziś czuję się już lepiej. Tylko głow mnie strasznie boli, jestem meteopatą, a do tego ze stresu... :roll: Zaraz się chyba położę na chwilę.

Ślub za tydzień![/b]

Za tydzień o tej porze będę w drodze do kościoła...  :serce:

Moja Mamusia kupiła sobie dziś sukienkę i żakiet na mój ślub i wesele. Moim zdaniem wygląda super. Anulka33 była dobrym prorokiem. Sukienka leży idealnie, jest w pięknym gaszonym odcieniu różu i co najważneijsze, Mama ma do niej fantastyczne buty, a w jej przypadku to szalenie istotne, bo nosi rozmiar... 34! Odetchnęłam z ulgą  :mrgreen:

Tak się dzisiaj zachwycałam pogodą, że idealna na ślub, a teraz się zachmurzyło i zaczęło padać. Jeżeli mogę pomarzyć, to za tydzień poproszę o odwrotną kolejność  8)

Z rzeczy okołoślubnych kupiłam kremy z wysokimi filtrami, bo przecież do soboty muszę się jeszcze przygotować i spakować w podróż poślubną  :shock:

Jeszcze tyle drobiazgów do załatwienia: kupić wina musujące, owoce, przygotować plan stołu, wydrukować winietki... Spokój! Jestem oazą spokoju!  :?

Dobra, muszę się przespać, bo głowa mi pęka...
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1141 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:09 »
No to brawa za udany zakup! Ciekawa jestem Maminej kreacji.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1142 dnia: 26 Sierpnia 2006, 16:21 »
Azzurra strasznie sie cieszę że mamcia znalazla coś dla siebie :) Wiem, że się denerwujesz, ale to normalne... Na to nic nie poradzisz, ale tak jak Busia pisała spróbuj na chwilke zapomnieć o tym całym przedślubnym zamieszaniu. Będzie pięknie, na pewno tak jak sobie wymarzyłaś. Pozdrowionka

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1143 dnia: 26 Sierpnia 2006, 18:45 »
Będzie super, wiem to! Za tydzień o tej porze będę żonką z 2-godzinnym stażem!!!  :jupi: I tylko to się liczy...  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Teraz nie myślę o ślubie, tylko o tym, jak jak mnie strasznie głowa boli  :?

Zapomniałam Wam powiedzieć, że dziś kupiłam Szymusiowi prezent ślubny, ale nie mogę z oczywistych względów napisać, co to takiego... Więc ciiii... ;)

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #1144 dnia: 26 Sierpnia 2006, 20:52 »
Azzurrko no to przynajmniej macie z Mamą o jeden problem mniej skoro kreację udało się znaleźć  :wink:

To ostatni sobotni wieczórkiedy jesteśmy panienkami  :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1145 dnia: 26 Sierpnia 2006, 20:55 »
Cytat: "sylwanika"
To ostatni sobotni wieczór kiedy jesteśmy panienkami

Taaa... a jutro będzie "ta ostatnia niedziela". Jakoś wcale mnie to nie martwi  :mrgreen:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #1146 dnia: 26 Sierpnia 2006, 21:09 »
Hej Azurra :D
Zawsze tylko podgladalam Twoj watek :oops:  :P no i teraz w koncu cos tutaj po sobie zostawie :D
Powiem tak:
 1.   super, ze Twoja mama ma wreszcie ciuszek na slub (bardzo drobniutka z Niej kobietka jezeli ma nr buta 34)

2.    z ta pogoda to nie wygramy, wazne zebysmy MY byly pogodne tego dnia :D

3.    u  nas na weselu bedzie 91 osob i liczylismy 3l napojow na glowe, we wtorek idziemy do hurtowni i kupujemy po 91l soku pomaranczowego, 91l soku jablkowego i 91l pomieszane mirinda, pepsi, 7up i woda - mamy nadzieje, ze to wystarczy

I nie doluj juz sie tak bardzo, ten tydzien bardzo szybko zleci, no a potem to czeka Nas Big Party :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1147 dnia: 26 Sierpnia 2006, 22:21 »
Cytat: "redzia"
u nas na weselu bedzie 91 osob i liczylismy 3l napojow na glowe

To tak jak u nas, tylko wybór nieco mniejszy, zrezygnowaliśmy z kolorowych napojów gazowanych, są tylko soki i woda.

Cytat: "redzia"
I nie doluj juz sie tak bardzo

Ja się nie dołuję! Co to - to nie. Jestem bardzo szczęśliwa. Mam tylko takie chwile wzruszeń bez powodu  :roll:  :oops: Może powodem jest właśnie to, że nigdy jeszcze nie byłam tak szczęsliwa i tak radośnie i optymistycznie nie patrzyłam w przyszłość, jak teraz, kiedy wizja mojego ślubu i długich lat małżeństwa z Szymonem jest taka bliska, nierzeczywista, a jednocześnie taka namacalna i prawdziwa. Miotają mnie po prostu sprzeczne emocje. Jedyne, czego jestem pewna, to że podjęłam słuszną decyzję - zestarzeję się u boku cudownego mężczyzny.  :serce: Martwi mnie i stresuje ta cała otoczka, a jednocześnie tak się na nią cieszę i czekam.  :mrgreen: Ot kobieca, złożona natura ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1148 dnia: 27 Sierpnia 2006, 00:08 »
Właśnie sprawdziłam prognozy pogody na 2. września, są znacznie bardziej optymistyczne, niż były jeszcze wczoraj... Ma być ciepło i pogodnie. Tym razem mam nadzieję, że się sprawdzą! Trzymam kciuki, bo butki mogę na parapet dopiero w czwartek wystawić, bo jak się dziś okazało dopiero wtedy pojadę do Wrocławia.

A może to nasze, wszystkich forunopwych panien młodych z 2. września, zaklinanie nieba zaczęło działać?  :wink:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1149 dnia: 27 Sierpnia 2006, 09:47 »
Cytat: "azzurra"
o butki mogę na parapet dopiero w czwartek wystawić,

Ja swoje buty wystawiłam w akcie desperacji wieczorem, dzień przed ślubem i to tylko dlatego, ze wieczorem lało jak z cebra i byłam podłamana.
Poskutkowało ;););) .... jak się obudziłam niebieskie niebo i delikatne białe obłoczki ;););)

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1150 dnia: 27 Sierpnia 2006, 10:38 »
Haha no to biegnę wystawić buciki  :wink:  :mrgreen: skoro Moni się udało ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1151 dnia: 27 Sierpnia 2006, 11:44 »
Do ślubu 6 dni.[/b]

Nie wiem jak Was, moje drogie Panny Młode z 2. września, ale mnie myśl, że za tydzień obudzę się w ramionach Szymona-MĘŻA wprawiła w świetny nastrój. -  :Zakochany:  

Przede mną ostatnia prosta przygotowań:
Dzisiaj - przygotuję w wordzie wizytówki.
Jutro - kupić ładny papier na nie, wydrukować i wyciąć; pasemka u fryzjerki (boję się, bo nigdy ich nie miałam wcześniej, chciałabym, aby były delikatne, cieniutki i generalnie w tonacji moich włosów, bo jak większość blondynek mam włosy naturalnie wieleokolorowe).

Póki co moje plany wtorku nie sięgają ;)

Powiedzcie mi proszę, co myślicie o taki pomyśle:
Wizytówki chciałabym wbić w jakieś cukierki, tylko tutaj kwestia drucika, a gdyby użyć do tego ładnych spinaczy biurowych z jedenj strony wyprostowanych? Tylko proszę o szczere opinie, jak to będzie wyglądać? Bo jakoś nie jestem przekonana  :roll:

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1152 dnia: 27 Sierpnia 2006, 12:00 »
A może kupicie drucik i go zwiniecie jak tutaj:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1153 dnia: 27 Sierpnia 2006, 12:10 »
To była moja inspiracja, ale... nie bardzo mamy już na to czas, a poza tym to wymaga zdolności i siły w palcach, po zrobieniu kilku muszą boleć  :roll:

Jest jeszcze opcja - delikatnie rozciąć wykałaczkę na jej długości i w te rozcięcie wsunąć karteczkę z nazwiskiem. Chyba przychylam się do tego rozwiązania.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #1154 dnia: 27 Sierpnia 2006, 13:01 »
Azzurra - faktycznie zostało mało czasu, więc te eksperymenty z drucikami mogą być zbyt czasochłonne, a efekty nie do końca takie jak na zdjęciu wklejonym przez Julię. Ja też zastanawiałam się nad wizytówkami z rafaello, ale naprawdę ciężko by tak ładnie pogiąć druciki. Pomysł z wykałaczkami jest o wiele lepszy, ale musisz zobaczyć jak to w praktyce wychodzi. Mam nadzieję, że się uda :)

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1155 dnia: 27 Sierpnia 2006, 13:04 »
a poza tym to wymaga zdolności i siły w palcach, po zrobieniu kilku muszą boleć  

szkoda , ze nie mieszkamy blizej siebie to napewno z miłą chęcią zrobiła bym ci te druciki :D
i tak siedze w domu i sie nudze jak cholera  :D

Jednak dla ciebie na 6 DNI PRZED !!! najlepsze będą te wykałaczki .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1156 dnia: 27 Sierpnia 2006, 13:18 »
Oki, w takim razie wykałaczki. Ostry nóż i powinnam dać radę :) No może z małą pomocą Mamy, bo to ona mi ten pomysł podsunęła.

Cytat: "ela"
szkoda , ze nie mieszkamy blizej siebie to napewno z miłą chęcią zrobiła bym ci te druciki

:przytul:  Bardzo Ci dziękuję, ale lepiej dopieszczaj Maleństwo ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1157 dnia: 27 Sierpnia 2006, 17:26 »
Tak się wczoraj ucieszyłam tą prognozą pogody na 2. września, a tutaj dzisiaj zupełnie już inaczej wygląda, już nie jest taka optymistyczna. Powidziałabym nawet, że gorsza, niż była tydzień temu :( Chyab nie będę nawet na tę stronę zaglądać! Bo to sensu większego nie ma. Trudno, co ma być, to będzie. Chyba lepiej nastawić się na najgorsze, żeby potem ewentualnie mile się rozczarować. Za 6 dni wszystko się już wyjaśni...  :roll:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1158 dnia: 27 Sierpnia 2006, 20:34 »
Azzurro moje buty stoją już na parapecie więc pogoda musi być!! :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1159 dnia: 27 Sierpnia 2006, 20:58 »
W prognozie pogody po Wiadomościach powiedzieli podobno, że w sobotę i niedzielę pogoda ma się poprawić... Cóż, zobaczymy :)

Robię właśnie winietki, mam tylko problem ze czcionkami. Jestem komputerowym laikiem i nie wiem, jak mam sobie je zapisać tak, żeby word je widział  :roll: Wracam walczyć dalej. :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1160 dnia: 27 Sierpnia 2006, 21:34 »
W prognozie pogody po Wiadomościach powiedzieli podobno, że w sobotę i niedzielę pogoda ma się poprawić... Cóż, zobaczymy

Ja Ci moja dorga proponuję nie oglądać ani nie czytać żadnych prognoz pogody choćby nie wiem jak kusiło. Nie czarujmy się ale i takmnie masz na to wpływu, a tylko się możesz niepotrzebnie zdenerwować lub rozczarować (oby mile ;))
Pozostaw to naturze ;)

Wykałaczki moim zdaniem lepsze. Tylko uważaj z tym nożem ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1161 dnia: 28 Sierpnia 2006, 13:48 »
Do ślubu 5 dni.[/b]  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Właśnie wróciłam od fryzjera. Jestem zachwycona. Pasemka są właśnie takie, jakie chciałam, cieniutkie, delikatne, w odcieniumoich włosów, tylko kilka tonów jaśniejsze. Takie urocze słoneczne refleksy. Rozjaśniają mi twarz, podkreślają kolor oczy i ich oprawę (po hennie, którą też mam pierwszy raz w życiu;) ). Może to zabrzmi nieskromnie, ale co mi tam! czuję się absolutnie piękna. Wracając nie mogłam przestać się uśmiechać. Ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkę, a ja po prostu JESTEM SZCZĘŚLIWA! I to bardzo. Wiedziałam, że te ostatnie przed ślubem dni będą super, ale że aż tak? Chce mi sie płakać i śmiać ze szczęścia, motylki w żołądku wciąż mi towarzyszą. Wszystko mi się podoba, wszystko cieszy. Tylko tęsknię za Szymonem...  :roll: Ale może warto się tak wytęsknić przed ślubem  :wink:  :mrgreen:

Kupiłam ładny papier na winietki, zaraz je wydrukuję i powycinam. Może nawet powykręcam te druciki?  :P Zależy, czy Tatusiowi uda się taki dla mnie kupić.

Ustaliłam ostatnie szczegóły z panią z hotelu, właściwie wszystko zrobią za nas, nawet winietki rozstawią na stole. Ehhh... tylko czekać i się cieszyć.

Pozdrawiam Was bardzo gorąco moje kochane foremki!!!  :serce:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1162 dnia: 28 Sierpnia 2006, 13:58 »
Ja milo slyszec o pelni szczescia! A co do tesknoty to mysle ze lepiej sie wytesknic, potem wiecej przyjemnoci jest z bycia razem!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1163 dnia: 28 Sierpnia 2006, 14:38 »
czuję się absolutnie piękna.

super!! i tak trzymać!!

nareszcie twój post cały przepełniony szczęściem!!

aż miło czytać!! :P

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1164 dnia: 28 Sierpnia 2006, 17:31 »
Winietki wydrukowane i wycięte. Jutro mam mieć drucik, zobaczę, jak będzie wyglądał i czy warto go wyginać, czy jednak wykorzystam  wykałaczki. Póki co wycianenie wizytówek przypłaciłam odciskiem na zewnętrznej stronie środkowego palca prawej ręki...  :roll: Sierota ze mnie! Po prostu papier był sztywny, a nożyczki niezbyt ostre.  :roll: Cóż... do wesela się raczej nie zagoi  :| ZNACIE JAKIŚ DOBRY ŚRODEK NA ODCISKI? Tylko taki, żeby na rękę też się nadawał...

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #1165 dnia: 28 Sierpnia 2006, 20:44 »
Witaj Azzurra! Pamiętam jak j a juz prawie miesiąc temu przerzywałam te ostatnie dni. Są one piękne Prawda? Potem tylko trochęza szybko czas leci. Wydaje mi się że wczoraj śłubowałam a nie miesiać! pierwsze dni po sąnaprawde wasze i  oddajcie się Sobie w 100% żyjcie tylko Sobą! Życzę Dużo szczęście i samych słonecznych dni. Pozdrawiam. Igraszka

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #1166 dnia: 29 Sierpnia 2006, 09:07 »
Oj Azzurrko, obyś przez całe życie była taka szczęśliwa jak teraz. Gorące buizale!
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1167 dnia: 29 Sierpnia 2006, 10:20 »
Do ślubu 4 dni.[/b]

Witam wszystkich :) Nie wiem, jak to się dzieje, ale zaczyna mnie ogarniać spokój. Sypiam dobrze, nie mam z tym żadnych problemów, ostatni sen ślubny miałam wczoraj, fakt, że był to koszmar, ale taki normalny. Nie było w nim facetów w dresach i brakujących tomów Biblii, tylko, tak jak w prawie Murphiego - wszystko co mogło, poszło źle. Zdjęcia były nieudane, kamerzysta nie dotarł, przewróciłam się, w pierwszym tańcu pomyliliśmy kroki... Długo mogłabym tak wymieniać, Do czego zmierzam - obudziłam się z tego koszmaru i nawet za bardzo się tym nie przejęłam, wzięłam to za dobrą monetę, jako znak, że nic takiego się nie wydarzy. Pełen luz. Ja siebie nie poznaję! Mam nadzieję, że już tak zostanie. Czasami tylko na myśl o czymś na chwilkę robi mi się gorąco, ale zaraz potem potrafię te uczucie strachu zracjonalizować. Teraz chyba bardziej martwi mnie podróż poślubna, abyśmy na pewno wzięli wszystko, co trzeba ;)

Na dziś z przygotowań ślubnych nie mam nic zaplanowanego. Wczoraj wieczorem ponacinałam wykałaczki. Odpuszczę sobie druciki, ten wczorajszy odcisk na palcu ostatecznie mnie zniechęcił do wszelkich manualnych przedsięwzięć. Musimy tylko skontaktować się z DJem, kamerzystą i ojcem Dominikaninem w sprawie spowiedzi przedślubnej. Ale to zadanie Szymona. Generalnie chyba wszystko mamy pod kontrolą  8)

A jutro... tipsy. Bardzo jestem ciekawa, jak to jest, kiedy się je ma. Mam kilka pomysłów na to, jakie bym chciała, mam nadzieję, że wyczaruje mi takie cudeńka na palcach.  :D A wieczorem jadę do Wrocławia. W końcu, po tygodniowej rozłące, spotkam się z moim Szymonem...  :serce:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #1168 dnia: 29 Sierpnia 2006, 10:59 »
Azzurrka, ale masz fajnie. Takie same przyjemności przed Tobą! No i wskoczyłaś na luz ;) Bardzo dobrze! Byle tak do końca!
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1169 dnia: 29 Sierpnia 2006, 15:17 »
Właśnie zapisałam sobie wszystkie strony mojego wątku. Ależ to trwało! Strony długo się łądowały, to miałam czas, żeby sobie poprzeglądać, co się u mnie przez ostatnie 96 dni działo. Doceniłam ten wątek. To niewiarygodne, ile zdarzeń i emocji już mi uleciło z pamięci, ale są tutaj zapisane. Dzięki temu będę mieć wspaniałą pamiątkę tych 100 pięknych dni stanowiących jedynie preludium do mojego nowego, piękniejszego życia.  :serce:

Niestety naszej skrzypaczce nie udało się ściągnąć: "From this moment on", więc zagra nam po prostu Arię na strunie G, a w czasie komunii Medystacje z "Thaiss".

Dobrze, co jeszcze mamy zrobić?:
1. Plan stołu.
2. Zakupy - wódka, wina musujące, jakieś cukierki, żeby w nie wbić wizytówki, owoce, ciasta.
3. Zapłacić zaliczkę za salę na imprezę dla znajomych.
4. Poduszeczka na obrączki i księga gości... Chyba jeszcze nie gotowe  :roll:
5. Ostatnia lekcja tańca.
6. Spowiedź.
7. Spakować się w podróż poślubną.
8. Spakować niezbędnik.
9. Muszę buty ślubne rozchodzić i nakleić sobie na nie plaster, żeby się nie ślizgały.
10. Odebrać suknię.
11. Ustalić z księdzem czytania i modlitwę wiernych.

Czy aby nic mi nie umknęło???? Ta jedna myśl mnie przeraża, że o czymś zapomnę  :|