Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 81179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #930 dnia: 4 Sierpnia 2006, 17:35 »
Cytat: "~monika~"
A dlaczego??? Nie podobają Ci się czy masz jakieś inne powody???

Przede wszystkim jedna z dziewczyn ma matkę astmatyczkę i dlatego prosiła, żeby kwiaty były inne. Ja również nie lubię ich woni, jest zby intensywna, a poza tym mogłabym ubrudzić sobie sukienkę ich pyłkiem podchodząc do ołtarza do błogosławieństwa, albo w czasie przysięgi.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #931 dnia: 4 Sierpnia 2006, 17:37 »
Cytat: "azzurra"
a poza tym mogłabym ubrudzić sobie sukienkę ich pyłkiem podchodząc do ołtarza do błogosławieństwa, albo w czasie przysięgi.

Rany, jaka Ty jesteś pragmtyczna! Myślisz o wszystkim. Ja też nie lubię zapachu lilii, ale nie wpadłabym na to że mogłabym pobrudzić suknię. :shock:
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #932 dnia: 4 Sierpnia 2006, 18:19 »
Przede wszystkim jedna z dziewczyn ma matkę astmatyczkę i dlatego prosiła, żeby kwiaty były inne. Ja również nie lubię ich woni, jest zby intensywna, a poza tym mogłabym ubrudzić sobie sukienkę ich pyłkiem podchodząc do ołtarza do błogosławieństwa, albo w czasie przysięgi.

A mi jakoś zapach nie przeszkadza, choć przyznam, ze jest dość intensywny. Pytałam, bo ja będę miała w kościele właśnie lilie i mieczyki i byłam ciekawa czy są jakieś przeciwskazania, co do tych kwiatów .... Myślę, ze ubrudze nie mi nie grozi, bo stojaki są ustawione u ans w takim miejscu, do którego dojdzie tylko ksiądz

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #933 dnia: 4 Sierpnia 2006, 19:20 »
szczególnie trudno jest mi kupić coś eleganckiego - żakiety, kostiumy i sukienki wieczorowe.

hihi ja mam ten sam problem o co jest najśmieszniejsze to czasami ciuchy kupuję na stoiskach dziecięcych

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #934 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:27 »
Właśnie przeczytałam coś w odliczaniu Eci, w poście Beth, co sparwiło, że poczułam się dotknięta - zarzut, że w odliczaniach nie ma uczuć. Rozumiem, że Beth może tak powiedzieć o moim, bo rzeczywiście, nie piszę, jaka jestem zakochana, nie wdaję się w szczegóły, jak spędzamy z Szymonem czas we dwoje, po prostu uważam, że nie jest to miejsce ku temu. To odliczanie ma Wam przybliżyć moje slubne przygotowania od tej techniczno-formalnej strony. Uważam, że to, co naprawdę ważne powinno pozostać tylko między nami, nie chcę, aby stało się przedmiotem dyskusji na forum. Dlatego tak mało tutaj uczuć. Po prostu uważam, że są sprawy, o których nie musi wiedzieć cały wirtualny świat. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie.

Nie znaczy to bynajmniej, że ślub dla mnie, jego znaczenie, sprowadzam, np. do tego, że boję się o moją suknię ;)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #935 dnia: 5 Sierpnia 2006, 10:41 »
Azzurra - naprawdę nie miałam zamiaru Ciebie urazić, ale z drugiej strony nie rozumiem dlaczego aż tak Cię to dotknęło. Napisałam dokładnie o co mi chodzi i mam nadzieję, że temat zostanie zamknięty. Mam też nadzieję, że nie będziesz do mnie pałać nienawiścią ;)
Powodzenia na przymiarce, mam nadzieję, że wszystko będzie super i suknia spełni Twoje oczekiwania!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #936 dnia: 5 Sierpnia 2006, 13:31 »
Cytat: "Beth"
Azzurra - naprawdę nie miałam zamiaru Ciebie urazić, ale z drugiej strony nie rozumiem dlaczego aż tak Cię to dotknęło. Napisałam dokładnie o co mi chodzi i mam nadzieję, że temat zostanie zamknięty. Mam też nadzieję, że nie będziesz do mnie pałać nienawiścią

Nienawiścią nie pałam, no co Ty ;) Ja też nie wiem, dlaczego to mnie dotknęło, uczucia często trudno wytłumaczyć. Temat jest dla mnie zamknięty :)

28 dni do ślubu.

Jestem po przymiarce. suknia jest przepiękna, a ja wyglądam w niej olśniewająco. Wiem, wiem, ta moja skromność ;) Ale to chyba właśnie o to chodzi, żeby się tak czuć, prawda? Jestem zachwycona! Trzeba zwęzić nieco gorset i skrócić całość, ale panie powiedziały, że to niewielkie poprawki, znają się na tym, mają wprawę :) Wybralam sobie 75 cm welon, tylko taka mgielke. Uroczo to razem wyglada.

Widzialam kilka samochodow przystrojonych do slubu, biedne te panny mlode, bo caly czas we Wrocku leje  :? Dalabym wiele, zeby za 4 tygodnie tak nie bylo... ale na to wplywu nie mama niestety, trzeba tylko zachowac wtedy pogode ducha  :|

Zepsula sie klawiatura, nie mam polskich znakow... Nie pisze wiec juz nic wiecej  :twisted:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #937 dnia: 5 Sierpnia 2006, 15:24 »
Azzurra - dokładnie o to chodzi, żeby w sukni czuć się najpiękniej na świecie :) Welony będziemy miały podobnych długości - mój to 70cm. Też uważam, że delikatna mgiełka będzie najlepsza. U nas akurat lać przestało (mogłoby wejść deszczowi w nawych, żeby przed 16 przestawać padać) i wybieram się do mojego kościoła obejrzeć ślub. Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się trafić!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #938 dnia: 5 Sierpnia 2006, 15:32 »
mogłoby wejść deszczowi w nawych, żeby przed 16 przestawać padać

Dobre i to, ale jak jest mokro, to suknia i tak szybko będzie brudna, a jak ma się tren, tak jak ja, to wystarczy przejść się nawą, która będzie mokra, bo ludzie to na butach wniosą...

Jak patrzę na to, co się dziś za oknem dzieję, dochodzę do wniosku, że jednej z najważniejszych rzeczy na ślub nie da się zaplanować - pogody. Mam nadzieję, że będzie łądnie. Mam po prostu nowy problem, żeby nie padało i była jakieś 20 stopni, bo żadnego bolerka nie planuję.  :twisted:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #939 dnia: 5 Sierpnia 2006, 17:22 »
Ja też bolerka nie planuję.. W tym futrze co mam na pewno nie wejdę do kościoła, więc jedynie mi się może przydać w samochodzie. Najwyżej zaciśniemy zęby i będziemy twarde. Piękny wygląd jest wart wyrzeczeń :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #940 dnia: 5 Sierpnia 2006, 18:49 »
Piękny wygląd jest wart wyrzeczeń

Otóż to! Dlatego mówię nie bolerkom, szalom, itp. Welon delikatnie przysłaniający ramiona to jedyne rozwiązanie, które mogę zaakceptować :)
Jestem optymistką, 2. września będzie ładna pogoda. Tyle nas ślubuje, że na pewno damy radę "zaczarować" pogodę ;)

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #941 dnia: 5 Sierpnia 2006, 23:00 »
No ciekawa jestem jakie z nas czarodziejki  :mrgreen:

ja też nic na gorset nie mam, ale kompletnie mnie to nie martwi... Moja starsza kuzynka miała ślub w święta Bożego Narodzenia suknię z krótkim rękawkiem i zero nakrycia, a ślub był na mszy  :?  ale po fakcie powiedziała, że i tak zupełnie zimna nie czuła choć mi pace kostnialy  :mrgreen: swoją droogą w grudniu bez okrycia za żadne skarby bym się za mąż nie wydała  :lol:  :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #942 dnia: 6 Sierpnia 2006, 22:05 »
Sylwanika, w grudniu to rzeczywiście przesada...

Do ślubu 27 dni.

Dziś rozdawaliśmy zaproszenia i spotkaliśmy się z naszą skrzypaczką, ustatliliśmy, że chcemy, zeby grała nam w czasie komunii Arię na strunie G Bacha i Medytacje z "Thais" Masseneta. Zwłaszcze to drugie jest po prostu przepiękne, romantyczne i takie ujmujące.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #943 dnia: 7 Sierpnia 2006, 06:44 »
Oj, widzię, że niedziela była dla wszystkich bardzo pracowita. ;) Ja całą odsypiałam  :mrgreen:
Azzurrko, suknia jak marzenie? No przecież nie mogło być inaczej! Bardzo się cieszę.
Miłego dnia wszystkim! Mam nadzieję, że to będzie dobry poniedziałek bo idę pierwszy raz do pracy! :lol:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #944 dnia: 7 Sierpnia 2006, 10:40 »
Azzurko cieszę się, że jestes zadowolona ze swojej sukni. Ja po swojej piątkowej przymiarce jestem załamana-lekko mówiąc. :cry:  (Zdjęcia zamieściłam w swoim odliczaniu). Ale cieszę się, że chociazu Ciebie jest wszystko w porządku i jesteś zachwycona! :D
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec
  • data ślubu: 24.06.2006
« Odpowiedź #945 dnia: 7 Sierpnia 2006, 18:28 »
Azzurrko ja słyszałam, że pogoda we wrześniu będzie bardzo ładna i myślę, że nie masz się czym przejmować.
Zadowolenie z sukni ślubnej, to podstawa. W tym dniu musisz po prostu być najpiękniejsza i dobrze się w niej czuć. I już :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #946 dnia: 7 Sierpnia 2006, 22:33 »
Do ślubu 26 dni.

Cały dzień bez forum, bo net mi w mieszkaniu nie działa :( Wybaczcie zaległości w Waszych odliczaniach, wkrótce nadrobię. Słowo :)

Dziś miałam pracowity dzień, fachowiec ruszył z kafelkami, złożyliśmy łóżko z Ikei, to była polka w laczkach - brakowała dziurek na śrubki, albo miały zły rozstaw... Ale daliśmy radę. Z przygotowań ślubnych nic nie zrobiłam, może jutro w końcu się uda pójść na tę odkładanę lekcję tańca. Jutro też, jeśli net zacznie działać, wyślę menu do wyceny do hotelu i Wam też się pochwalę ;)

Pozdrawiam Wszystkich gorąco ;)
Załamana wyglądem mieszkania w czasie remontu Azzurra  :mrgreen:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #947 dnia: 7 Sierpnia 2006, 22:38 »
Załamana wyglądem mieszkania w czasie remontu Azzurra

To pomyśl sobie jakie będzie piękne jak już skończycie remont! :mrgreen:

złożyliśmy łóżko z Ikei,

A ile Wam to zajęło, bo jak my składaliśmy kilka szafek i fotele i stolik to siedzieliśmy do od 18.00 do 3.00! ;)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #948 dnia: 7 Sierpnia 2006, 22:41 »
Jeżeli mi jeszcze powiesz, że to to łóżko, to Ci będę zazdrościć na serio :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #949 dnia: 7 Sierpnia 2006, 23:35 »
Nie, to nie to ;) Nasze jest drewniane. Składaliśmy je w 4 osoby jakieś 4 godziny... Planowałam kupić szafki, ale po tym, co napisałaś, to się poważnie zastanawiam  :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #950 dnia: 8 Sierpnia 2006, 08:27 »
azzurra, pocieszę Cię - nasz domek jeszcze przed tygodniem wyglądał jak pobojowisko...były wylewane podłogi i ocieplany strop - no jak ze Skarbonki  :mrgreen:

Mam nadzieję zobaczyć dzisiaj Wasze menu i oślinić się doszczętnie po pas...pogoda sprawia, że apetyt zaczął mi dopisywać  :P

Ha i jeszcze dance, nawet nie chcę czytać, że lekcja się nie odbyła - mam nadzieję na relację z radością opisującą Wasze postępy... uszy do góry :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #951 dnia: 8 Sierpnia 2006, 09:08 »
25 dni do ślubu.

Właśnie czekam na pana kafelkarza, spóźnia się. Bardzo jestem ciekawa, jak mu pójdzie. Boję się troszkę, że będzie tak, jak w programie "Usterka". Tym bardziej, że wymyśliłam sobie dość skomplikowany wzór na przedpokój, z 3 kolorów kafelek.

Poza tym to leje nadal, właściwie to 5 dzień bez przerwy... Może teraz się wypada i 2 wrzesnia będzie ładnie, jak to Sylwanika napisała.

Póki co lekcji tańca nie odwołano, ale wcześnie jeszcze. Dopóki nie usłysze pierwszych taktów "I've had the time of my life" nie będę spokojna, może znowu jakaś para zechce sobie poćwiczyć w naszym czasie do "Pustoraka", albo innej piosenki dla dzieci...

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #952 dnia: 8 Sierpnia 2006, 11:17 »
Azzurrko dzięki za pomoc w zdjęciu  :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #953 dnia: 8 Sierpnia 2006, 11:36 »
Cytat: "agaaaa81"
Azzurrko dzięki za pomoc w zdjęciu

Drobiazg ;)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #954 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:14 »
azzurra jestem pewna, że kafelkarz sobie poradzi i będziecie mieć śliczny wzór w przedpokoju :) Innej opcji nie ma :mrgreen:

Z lekcją tańca też na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Gdzie ćwicycie? Może wpadniemy z Grzesiem Was podopingować ;) My też się powinnyśmy wziąć ostro za nasz taniec, bo głowę dam, że Grześ już nic nie pamięta...  :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #955 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:26 »
Eciu, ćwiczymy w sali na dworcu kolejowym, wiem, że dziwnie to brzmi, ale tam jest klub kolejarza. Sala jest... nie wiem jaka, zazwyczej chodziliśmy do innej, dopiero w czasie tej nieszczęsnej wpadki z pustorakiem tam byliśmy pierwszy raz, nie miałam nerwów, żeby się przyglądać ;)

Kafelki... Nie obyło się bez pierwszej wpadki - kupiliśmy dwa kolory do kuchni i okazało się, że różnią się wymiarami! Musiałam więc zmienić koncepcję wzoru  :| Ale tak też jest ładnie.

Dobra, dla poprawy humoru (mojego ;) ) wkleję Wam menu, może coś tam jeszcze się zmini, ale raczej już niewiele:

Przystawka:
Tatar z łososia

Zupa:
Rosół z kołdunami

Danie główne:
Polędwiczki wieprzowe z bekonem i warzywami ratatouill podane z pieczonymi ziemniakami

Deser:
Tort śmietanowy

Bufet zimny:
Pieczywo mieszane
Jajka w sosie tatarskim
Jajka faszerowane
Pescaccio z łososia z odrobiną brandy
Śledź z octu
Pieczeń z indyka nadziewana morelami
Kurczak z nadzieniem paprykowym
Rolada z boczku
Pasztet staropolski z żurawiną
Schab nadziewany szpinakiem i orzechami
Cukinia nadziewana papryką i pomidorami
Pikle
Sałatka wiosenna z ziołowymi grzankami
Caprese

Bufet ciepły:
Szynka pieczona podawana przez szefa kuchni z ciepłymi bułkami
Żurek królewski

Ciasta i owoce.

Zestaw wegetariański:

Przystawka:
Parfait z warzyw z pistacjami z sosem z zielonych papryczek jalapeno

Zupa:
Krem z brokuł z płatkami prażonych migdałów

Danie główne:
Crespolini

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #956 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:29 »
Brzmi smakowicie, dziwne ale najbardziej ciągnie mnie do wegwtariańskiej przystawki - a ja taki mięsożerca jestem :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #957 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:32 »
Cytat: "Maja"
najbardziej ciągnie mnie do wegwtariańskiej przystawki

Ale ten tatar z łososia, dla mięsożerców ;), jest w "naszym" hotelu przepyszny! Już się po prostu nie mogę go doczekać :) Pewnie zjem tylko to i tort.  :mrgreen: Może jeszcze na pasztecik z żurawinką się skuszę... Głoda się zrobiłam  :P

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #958 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:52 »
Głoda się zrobiłam

oj ja też!!!a do obiadu jeszcze tyle czasu.
jakoś wcześniej zapomniałam napisać, ze macie cudna salę na wesele; jak ją zobczyłam, to zrobiłam  tak  :shock:  :shock:  :shock:  :mrgreen:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #959 dnia: 8 Sierpnia 2006, 15:52 »
No, Azzurra, jak królewska sala to i menu nie jest gorsze :mrgreen:  Brzmi bardzo smakowicie i jestem pewna, że będzie pyszne. Mnie też najbardziej przypadł do gustu ten tatar z łososia  :lol: