Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 73742 razy)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #780 dnia: 27 Lipca 2006, 13:18 »
Hmm.. ale przecież powiedzieli, że jak kieca przyjdzie to zadzwonią. Wg mnie nie powinnaś patrzeć na telefon, ale sobie postanowić, że w poniedziałek zadzwonisz jeśli oni się nie odezwą. Suknia przecież na 100% musi przyjść, a nie ma sensu sobie psuć nerwów nerwowym wyczekiwaniem.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #781 dnia: 27 Lipca 2006, 13:27 »
Azzurrko, ależ ja Cię nie chcę straszyć, przepraszam Cię bardzo, bo nie o to mi chodziło na prawdę. Ja tylko uważam, że lepiej być przygotowanym na wszystko i być spokojnym. Chociaż, z drugiej strony i tak nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć. Ja już sama nie wiem.
A o suknię sie nie martw. Na pewno przyjdzie. I przestań się wpatrywać w ten telefon :!:
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #782 dnia: 27 Lipca 2006, 13:29 »
Masz rację Beth, że to irracjonalne, ale powiedzieli, że zadzwonią JEŚLI suknia przyjdzie, może to oznacza, że nie przyszła, a o ile wiem dostawy (tak jak i wysyłanie zamówień) mają 2 razy w miesiącu. Martwię się wiec, że może moja przyjdzie z kolejną, za jakieś 2 tygodnie. A to już dość późno będzie. Dobra, ale nie będę taka monotematyczna, o suknię marudziałam we wtorek, ileż można ;) Jeszcze Was tak zamęczę, że nie będziecie chciały odwiedzac mojego wątku  :luzak:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #783 dnia: 27 Lipca 2006, 13:40 »
Azzurra - na razie powinnaś dostać medal za najszybciej produkujące się posty w ciągu godziny ;) Mówię Ci - suknia na pewno przyszła, ale oni pewnie nie dzwonią od razu w momencie dostawy, ale najpierw te suknie muszą rozpakować, skatalogować i zaplanować do kogo zadzwonić. Zobaczysz - jutro na pewno będzie telefon :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #784 dnia: 27 Lipca 2006, 13:43 »
Cytat: "busia"
Lilkuś, ja też mam raczej tłustą cerę

ja mam mieszaną, wiec moze inaczej na mnie działa :) moija koleżanka też ma tłusta i mówi, ze na nia kompletnie dzie działa  :? wszystlo zależy od cery...

nivea visage matujący

też go używałam...nawet dobry ale wole Garniera, lepiej u mnie działa...

Cytat: "azzurra"
Pogubiłam się we własnym wątku

:lol:  :lol:  :lol: nie łam się, odnajdziesz sie  na pewno  :wink:  :mrgreen:

i tak nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć

dokładnie jak mówi busia :) nie mozemy sie przygotowac na wszystko, bo niezbędnik Panny Młodek okazałby sie niezłych rozmiarów walizką  :lol:  :lol: to co najważneijsze mieć ze soba, a to co mało istotne al moze sie przydać zawsze moze mieć mama, tata coś też do kieszonki moze schować... ach sama zaczne panikowac jak sie bedzie 14 kwietnia zblizał :D:D

I przestań się wpatrywać w ten telefon

Azzurra - to dobra rada! od wpatrywania sie w niedzowniacy telefon można tylko sfiksować a nic to nie pomorzez...bedziesz sie tylko jeszce bardziej martwic.....

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #785 dnia: 27 Lipca 2006, 13:50 »
Cytat: "Beth"
na razie powinnaś dostać medal za najszybciej produkujące się posty w ciągu godziny

Ale to nie tylko przeze mnie...  :oops: Nic na to nie poradzę, że strona mi się automatycznie odświeża, a ja pracuję w drugim okienku, widzę więc, jak pojawia się coś nowego...  :roll:

jutro na pewno będzie telefon

Skoro Ty tak mówisz, to tak musi być   :twisted:

Cytat: "Lilkuś"
I przestań się wpatrywać w ten telefon

Azzurra - to dobra rada! od wpatrywania sie w niedzowniacy telefon można tylko sfiksować a nic to nie pomorzez...bedziesz sie tylko jeszce bardziej martwic.....

No dobrze, już nie będę   :mrgreen:  :wink:  :czeka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #786 dnia: 27 Lipca 2006, 17:34 »
ja też miałam na swoim weselu mnóstwo kosmetyków które dzierżyła moja świadkowa ale gdyby nie kumpela która jest kosmetyczką i mnie malowała to nawet bym nie poprawiła makijarzu bo nie miałam czasu  :D

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #787 dnia: 27 Lipca 2006, 17:43 »
ten niezbędnik który wymienilaś Azzurrko to wystarczy w zupełności - i tak połowy z tego w ogóle nie użyjesz, ale oczywiście warto mieć to wszystko gdzieś w pobliżu, żeby mieć wewnętrzny spokój :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #788 dnia: 27 Lipca 2006, 19:25 »
No to niezbędnik mam skompletowany, dziękuję Busiu, bo nie wiem, czy w natłoku spraw przedślubnych pomyślałabym o tym, że coś takiego może być potrzebne...  :oops:

Właśnie wróciłam z areobiku, ponieważ w planie na wieczór jest jeszcze taniec, to myślałam, że callanetics mnie nie zmęczy... a jednak, siedzę przed kompem i nawet nie mam siły iść pod prysznic, o wyprasowaniu kiecki nawet nie wspomnę, a co tam! Idę w pogniecionej! :twisted:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #789 dnia: 28 Lipca 2006, 09:54 »
Do slubu 36 dni.

Wczorajsza lekcja tańca, to była porażka  :evil: Przychodzimy na salę, a tutaj się okazało, że właścicielka szkołu ustawiła na tę samą godzinę dwie pary-nowożenców, tylko że tańczące do innej piosenki. (ta druga para po prostu mnie rozbroiła, tańczyli do takiej piosenki z "Podróży Pana Kleksa" coś tam o pustoraku... jeśli to ich pierwszy taniec, to  :shock: ) Ta muzyka bardzo szybko zaczęła mnie drażnić, podobnie jak cała sytuacja, a jak nasz instruktor zaproponował, że możemy zatańczyć na korytarzu, to wybchłam! Powiedziałam, że tam, to tylko za darmo, nie wyobrażam sobie, że miałabym płacić ciężką kasę za lekcję tańca i tańczyć NASZ PIĘKNY UKŁAD w ciemnym korytarzu do rytmu... Pustoraku, pustoraku... coś tam!  :evil: Dostałam szału, oberwało się naszemu instruktorowi, chociaż to nie jesgo wina najprawdopodobniej, ale nie godzę się na takie traktowanie. Od listopada chodziliśmy tam na kurs tańca, potem braliśmy prywatne lekcje, zostawiliśmy więc im kupę kasy, a tutaj takie traktowanie. Powiedziałam, że następne lekcje chcemu ze zniżką, bo zostaliśmy potraktowani po prostu fatanie, to było ewidentne lekceważenie nas i naszego czasu.  :evil: Umówiliśmy się na przyszły czwartek, mam dziewne wrażenie, że po moim wybuchu teraz wszystko będzie tip-top.

Nadal sie jeszcze denerwuję, jak sobie tę sytuację przypomnę. Ale też mnie nieco bawi... bo zagraliśmy troszkę złego glinę (ja) i dobrego (Szymuś)  :mrgreen:

Inne sprawy... dziś zadzwoni pani z Lisy Ferrery, zadzwoni, bo Beth wczoraj tak powiedziała  :mrgreen:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #790 dnia: 28 Lipca 2006, 10:15 »
faktucznie w szkole potraktowali was fatalnie  :evil: nie powinno byc takich numerów i jak stwierdziłaś Azzurro
mam dziewne wrażenie, że po moim wybuchu teraz wszystko będzie tip-top.
 :!: i tak na pewno bedzie  :mrgreen:  :D

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #791 dnia: 28 Lipca 2006, 10:24 »
Współczuję, też bym się wkurzyła. Płacisz za sale a masz tańczyć na korytarzu  :roll:  żenujące.

tańczyli do takiej piosenki z "Podróży Pana Kleksa"

Może poznali sie w kinie na tym filmie  :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #792 dnia: 28 Lipca 2006, 10:24 »
Azzura w zupelnosci rozumiem twoje niezadowolenie i wkurzenie! CO to  za pomysl zeby rozne pary na jedna godzine umawiac jezeli maja indywidualne lekcje!

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #793 dnia: 28 Lipca 2006, 10:37 »
A to wszystko na pewno dlatego, że Ci sie nie chciało wyprasować kiecki! Hihi ;)
Oczywiście żartuję, ale traktowanie na prawdę poniżej krytyki :twisted:  Zwykle jestem mało asertywna i nie potrafię się kłucić o swoje, ale myslę, że w takiej sytuacji też nie zostawiłabym suchej nitki na tym instruktorze.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #794 dnia: 28 Lipca 2006, 10:38 »
A to wszystko na pewno dlatego, że Ci sie nie chciało wyprasować kiecki!

Gdybym ją wyprasowała, to bym się dopiero wściekła ;)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #795 dnia: 28 Lipca 2006, 10:56 »
Jejku Azzurrko nie nad¹żam za Twoim w¹tkiem - to jest chyba naszybciej biegn¹ce odliczanie w historii tego forum :wink:
Lekcje tańca rzeczywiscie - wkurzyć się można - ja też nie lubię takich sytuacji. A historia Martini to już całkowicie zwariowana - hehe :wink: lepiej chyba nie kupować napojów na lekcje tańca, bo nie wiadomo kto się napije z naszej butelki :wink:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #796 dnia: 28 Lipca 2006, 10:57 »
martini, ależ my mamy kulturne społeczeństwo!
No ale nie ma się co dziwić, skoro mamy taki rząd jaki mamy, że o Głowie Państwa nie wspomnę! :twisted:
Aboslutnie nie chcę prowokować dyskusji politycznej.
Szkoda gadać

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #797 dnia: 28 Lipca 2006, 10:58 »
azzurra sytuacja niedopuszczalna po prostu... Jeszcze żebyście chociaż tańczyli do tego samego utworu, ech...  Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś.

Teraz będzie mnię męczyło jak leci ta piosenka o pustorakach, bo jakoś za żadne skarby swiata nie mogę jej skojarzyć, a kiedyś umiałam wszystkie piosenki z Pana Kleksa na wyrywki :mrgreen: ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #798 dnia: 28 Lipca 2006, 11:00 »
martini, fantastycznie wybrnęłaś z tej sytuacji :) Ja też nie omieszkałam kilka razy tych pustoraków skomentować, instruktor mi tłumaczył, że to kwestia gustu ;) Słabe tłumaczenie, jak dla mnie  :mrgreen:

Anielka, ja też wczoraj się pogubiłam we własnym wątku ;) Na lekcji tańca nie da się wytrzymać bez picia. Zwłaszcza w takie upały.

Ecia To jest ta piosenka, którą pod wodą śpiewała Ostrowska :) Ja pamiętam z niej tylko to "pustoraku, pustorak...". Od wczoraj mam do niej uraz. To trauma po prostu była...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #799 dnia: 28 Lipca 2006, 11:03 »
Na lekcji tańca nie da się wytrzymać bez picia. Zwłaszcza w takie upały.

Więc wychodzi na to, że trzeba sobie swoją buteleczkę mieć cały czas przy sobie, np w plecaczku i wywijać tango albo walca ze swoim własnym bagażem!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #800 dnia: 28 Lipca 2006, 11:04 »
Ale przesada! Nie dziwię się że tak zareagowałaś! Kurde, ja też pewnie dostalabym szału. Ale teraz juz na pewno wszystko bedzie ok. Więcej Was tak nie potraktują. Buźka

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #801 dnia: 28 Lipca 2006, 11:05 »
Acha, zapomniałam dodać że z bagażem i w krochmalonej kiecce!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #802 dnia: 28 Lipca 2006, 12:59 »
Azzurrko - ale miałaś przeżycia! Nie zazdroszczę ale powiem szczerze, że w sumie będziesz miała kolejną super anegdotę do opowiadania znajomym  :wink:
Piosenka o Pustoraku była śpiewana przez Ostrowską pod wodą a obok niej człapał wielki Pustorak  :mrgreen: Ale to chyba była piosenka o nieszczęśliwej (bo nieodwzajemnionej) miłości  :lol:  bo pamiętam ostatnie słowa "ale pan Pustorak stary, co po dnie skalistym kroczy, nie dał nabrać się na czary - nie te oczy! nie te oczy!"  :lol:
Ok, już nie cytuję jej na Twoim wątku Azzurro - bo znowu wrócą traumatyczne wspomnienia  :wink:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #803 dnia: 28 Lipca 2006, 13:40 »
Też bym się wkurzyła ... płaci się ciężką kasiorę i jeszcze klientów olewają ...

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #804 dnia: 28 Lipca 2006, 14:11 »
azzurra miałaś przeboje z tym tańcem  :twisted:
i ciekawa jestem czy Ci dadzą tę zniżkę...

a czemu tamta para nie mogła tańczyć do Waszej melodii  :twisted:  :twisted:
i czy wogóle tego dnia tańczyliscie? :?:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #805 dnia: 28 Lipca 2006, 20:29 »
Cytat: "KRab"
a czemu tamta para nie mogła tańczyć do Waszej melodii

Bo gustują w nieco innych klimatach ;) Ale o gustach się nie dyskutuje.

czy wogóle tego dnia tańczyliscie?

Nie, korytarzowi, z Pustorakiem w tle powiedzieliśmy nie.

ciekawa jestem czy Ci dadzą tę zniżkę...

Też jestem ciekawa.

Cytat: "asia"
już nie cytuję jej na Twoim wątku Azzurro - bo znowu wrócą traumatyczne wspomnienia

Spoko, jak teraz o tym myślę, to cała sytuacja była po prostu groteskowa... W głowie mi się nie mieści, ze ktoś płaci, żeby sie uczyć tańczyć do takiego... utworu ;)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #806 dnia: 28 Lipca 2006, 23:08 »
Azzurra - nie zadzwonili? Granda! A czułam, że jednak się odezwą! Nie ma co panikować jednak - wg mnie nie ma się co gorączkować i robić awantury ;) Spokojnie i nienerwowo!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #807 dnia: 28 Lipca 2006, 23:48 »
nie zadzwonili?

Nie zadzwonili :) Nie panikuję, może jutro. W końcu w sobotę też pracują :)

Nie panikuję... Jak to mawiała Bridget Jones - "jestem oazą spokoju... Aaaaaa!!!"

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #808 dnia: 29 Lipca 2006, 11:47 »
azurra jak chcesz to mogę się przejść do nich i zapytać co jest grane :mrgreen: bo mam blisko :) Żartuję oczywiście :) Jestem pewna, że niedługo zadzwonią i będziesz mogła przymierzyć swoje cudo :D

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #809 dnia: 29 Lipca 2006, 11:58 »
W końcu w sobotę też pracują

ale przesyłki chyba nie idą w sobotę być może będziesz musiała poczekać do poniedziałku a wtedy już na 100% zadzwonią