Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 83597 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #300 dnia: 18 Czerwca 2006, 10:59 »
Cytat: "dziubasek"
stresuje się całą tą otoczką, czy w kościele wszystko pójdzie pięknie, czy się nie rozbeczę, czy nie pomylimy się przy przysiędze, czy impreza weselna będzie udana, jedzonko świeże, dobra muzyka... to mnie stresuje.

Tym też, ale przede wszystkim ten stres, to po prostu emocje, że oto spełni się mój sen :) To będzie najpiękniejszy dzień w moim życiu, denerwuję się samym faktem, że się wydarzy, że będę w centrum zainteresowania, że... No same wiecie jak to jest, na pewno też to macie :mrgreen: Ale to strasznie miłe uczucie!  :twisted:

A tych strasznych pytań Wam nie zazdroszczę Domyślam się, że są straaaaaaaaaaaasznie irytujące!!! Tym bardziej, że zadają je bliscy Wam ludzie Confused

Są denerwujące, ale co śmiejszne nie zadają ich bliscy ludzie, którzy ewentualnie mieliby prawo martwić się o nas, ale tacy, których ledwie znamy, np. moi znajomi ze studiów, z którymi nie utrzymuję poza uczelnią kontaktu. Ale się tym nie przejmuję, pewnie sami są nieszczęśliwi ;)

Do ślubu 76 dni.
Z przygotowań ślubnych, to dziś zacznę się oplać ;) :mrgreen:  :twisted:

P.S. Dziwny był ten wczorajszy mecz Włochów, sędzia namieszał... Nawet gra mojego ulubieńca, Alessandro Del Piero nie dała im 3 punktów, ale cóż, będę im nadal kibicować. A może to ja przynoszę pecha drużynom, za które trzymam kciuki?  :roll:  :mrgreen:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #301 dnia: 18 Czerwca 2006, 11:12 »
Cytat: "azzurra"
przede wszystkim ten stres, to po prostu emocje, że oto spełni się mój sen  To będzie najpiękniejszy dzień w moim życiu, denerwuję się samym faktem, że się wydarzy, że będę w centrum zainteresowania

O!!! Idealnie powiedziane :) właśnie o to chodzi :)
Jeśli chodzi o mecz to ja juz nawet nie oglądam,bo nie chce sie denerwować  :roll: Już nawet nikomu nie kibicuję. Chociaz może sie skuszę i obejrzę ten honowrowy mecz z Kostaryką. miłego dzionka

Offline Brahypelma5

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.10.2011
« Odpowiedź #302 dnia: 18 Czerwca 2006, 18:46 »
Ale zaległości miałam od ostatniego postu  :|  musiałam chwilkę poświęcić zanim wszystko przeczytałam ale już jestem na bieżąco :)
  Co do stresu to może i dobrze że jest bo inaczej co by nas mobilizowało do załatwiania tych wszystkich formalności, taki pozytywny stres musi być :wink:  :P  :wink:
A to że jakieś drobne wypadki moga się pojawić w trakcie ślubu czy wesela to normalne i czeba sie na to nastawić pozytywnie, wkońcu jakieś śmieszne sytuacje dłużej się pamięta

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #303 dnia: 18 Czerwca 2006, 23:06 »
:hello: Witam cię kochana w twoim wątku i dziekuję za zaproaszenie oraz   :blagam:  o wybaczenie ze dopiero teraz tu zajrzałam.Podziwiam twoją decyzję o tym, ze chcesz aby to twój tata cie prowadził do ołtarza.U mnie jest odwrotnie,to własnie tata na mnie naciska i nalega zeby mnie zaprowadzic do ołtarza :twisted: A ja nie chceiDlatego tez czasami mam wyrzuty sumienia, ze taką podjełam decyzje.Gdyby mój tata dorwał się do twojego wątku, to juz bym nie miała spokoju.Dlatego gratuluję ci tej decyzji.Czy masz tu wklejoną swoją suknię ślubną,bo jakos nie rzuciła mi sie w oczy gdy przeglądałam twój wątek

Aha,a co do fryzury to mi najbardziej sie podoba ta pierwsza,którą ty wkleiłas...
Pozdrawiam,Beti

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #304 dnia: 19 Czerwca 2006, 09:30 »
Cytat: "anulka33"
Jeśli chodzi o mecz to ja juz nawet nie oglądam,bo nie chce sie denerwować

Ja bardzo lubię ten stres kibica :)

Cytat: "Brahypelma5"
A to że jakieś drobne wypadki moga się pojawić w trakcie ślubu czy wesela to normalne i czeba sie na to nastawić pozytywnie, wkońcu jakieś śmieszne sytuacje dłużej się pamięta

Nie strasz... dziękuję za takie wspomnienia ;)

Cytat: "amelani"
Bardzo pracuję nad takim podejściem

Ja nawet nie próbuję. Co mam na to poradzić, ze wizja nawet drobnej wpadki strasznie mnie przeraża?

Cytat: "BETI"
Witam cię kochana w twoim wątku i dziekuję za zaproaszenie oraz błagam o wybaczenie ze dopiero teraz tu zajrzałam.

Witaj BETI :) No wiesz co, drobiazg :) Ja to rozumiem, odliczanek cała masa, a Ty mas ztylko kilka dni do ślubu :)

Podziwiam twoją decyzję o tym, ze chcesz aby to twój tata cie prowadził do ołtarza.

Tutaj naparwdę nie ma czego podziwiać, realizuję tylko marzenie z dziećiństwa :)

Czy masz tu wklejoną swoją suknię ślubną,bo jakos nie rzuciła mi sie w oczy gdy przeglądałam twój wątek

Nie, bo mój Szymuś ma mnie w niej zobaczyć dopiero jak będę szła do ołtarza. To ma być dla niego zupełna niespodzianka.

co do fryzury to mi najbardziej sie podoba ta pierwsza,którą ty wkleiłas.

Umówię się w lipcu na próbną i zobaczę, jak to wygląda razem z moim cudeńkiem.

Do ślubu 75 dni.

Piękny dzień dzisiaj, właśnie odwiedziłam stronę internetową wrocłąwskiego USC, już wiem wszystko co i jak, w środę się tam wybieramy. Teraz tylko muszę się zdecydować co z nazwiskiem...Zmienić, czy dodać... :roll: Mam dylemat  :|

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #305 dnia: 19 Czerwca 2006, 09:53 »
Azzurra - my z USC jeszcze jakiś miesiąc poczekamy, zwłaszcza że musimy oblecieć dwa. Ja prawie na 99% jestem zdecydowana na dodanie nazwiska, ale też mam trochę niepewności. Chciałabym zostawić moje, bo jest dużo powodów dla których powinnam to zrobić:
- jestem do niego przywiązana dość mocno (w końcu prawie ćwierć wieku je noszę)
- znajomi ze studiów i Ci wszyscy ludzie, których spotkałam do teraz kojarzą mnie tylko po moim nazwisku i gdyby chcieli mnie kiedyś odnaleźć to byłoby im łatwiej
- mój Tata nie ma syna, więc podejrzewam, że bardzo miło mu się zrobi, gdy zostawię swoje nazwisko..
Minusem dodania na pewno jest fakt, że podwójne nazwisko będzie dość długie (19 liter), ale na szczęście imię mam 5 literowe, więc może nie będzie tak źle.
No to jest poważna decyzja i trzeba ją rozsądnie podjąć. Można też zrobić tak, że zostawisz sobie dwa, a potem - kiedy już np. urodzą się dzieci albo wszyscy już będą wiedzieli, że nosisz to drugie nazwisko, pójść do usc i pierwszy człon wywalić.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #306 dnia: 19 Czerwca 2006, 14:12 »
azzurra w końcu trafiłam na Twoje odliczanie
ja też już zaczęłam odliczać
a jak już wspomniałaś o nazwisku to ja na przykład zmieniam na nazwisko mojego przyszłego mężusia ( dwa nazwiska byłyby za długie w naszym przypadku)
zapraszam na moje odliczanie ( co prawda dopiero zaczęłam)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #307 dnia: 19 Czerwca 2006, 16:38 »
Cytat: "Beth"
Minusem dodania na pewno jest fakt, że podwójne nazwisko będzie dość długie (19 liter),

No ja bym miała 21 + moje długie imię i myślnik... Za długo chyba. Ale jeszcze pomyślę.

Cytat: "Beth"
Można też zrobić tak, że zostawisz sobie dwa, a potem - kiedy już np. urodzą się dzieci albo wszyscy już będą wiedzieli, że nosisz to drugie nazwisko, pójść do usc i pierwszy człon wywalić.

Na to za leniwa jestem, nie będzie mi się chciało dokumentow tyle razy zmieniać.

Sweetcoffee, witaj w moim odlczanku. :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 19 Czerwca 2006, 18:52 »
Ja przyjmuję nazwisko Kuby. Od zawsze wiedziałam, że jak będę wychodzic za mąż to biorę nazwisko mężusia. Uważam  że tak powinno byc, ale decyzja należy do Ciebie azzurko :) Buziaki
Piękny dzień dzisiaj

Taaaaak  :D Zwłaszcza że moje Kochanie zdalo dziś ostatni egzamin, także juz jesteśmy po sesji :) Pa pa

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #309 dnia: 19 Czerwca 2006, 21:27 »
Azzurra ja też się zastanawiałam nad podwójnym miałabym 20 + moje krótkie imię.
Nie było by tak żle, ale i moje i Włoda kończu się na -ska, -ski, wydaje mi się że to nie pasuje. Gdyby jedno było z inną końcówką to bym sie zdecydowała na dwa, a tak zostałam przy swoim.

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #310 dnia: 19 Czerwca 2006, 22:06 »
hehehe jak ja bym sobie zostawila swoje nazwisko panienskie i dodala do niego nazwisko meza to wyszloby ... 8 liter :):):) Przy moim imieniu- Aleksandra czyli Ola byloby to wyjatkowo smieszne. Zmieniam nazwisko na piecioliterowe nazwisko meza. I bede je nosila z duma!
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #311 dnia: 19 Czerwca 2006, 22:49 »
moje Kochanie zdalo dziś ostatni egzamin, także juz jesteśmy po sesji

Gratulacje dla Was obojga :) Przekaż je koniecznie swojemu przyszłemu mężowi.

Cytat: "aniula"
a tak zostałam przy swoim

To też jest jakieś rozwiązanie.

Od zawsze wiedziałam, że jak będę wychodzic za mąż to biorę nazwisko mężusia. Uważam że tak powinno byc,

Cytat: "krollewna"
Zmieniam nazwisko na piecioliterowe nazwisko meza. I bede je nosila z duma!

Ja też podjęłam dziś po rozmowie z Szymusiem decyzję i zdecydowałam się na jego nazwisko :) Jest ładniejsze od mojego, poza tym coż zrobić, taka nasza kobiet dola, że przechodzimy na nazwisko meża. Z dwoma nie będę się wygłupiać, nikt by tego nie zapamiętał, a żaden obcokrajowiec takiego szeleszczącego łamańca nie wymówił :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #312 dnia: 20 Czerwca 2006, 09:50 »
Ja też podjęłam dziś po rozmowie z Szymusiem decyzję i zdecydowałam się na jego nazwisko

pewnie Szymon bardzo sie z tego cieszy i jest dumny :D

a żaden obcokrajowiec takiego szeleszczącego łamańca nie wymówił

z tym sie zgadzam w stu procentach. Problemy sa juz przy wymowieniu imienia Agnieszka a jak mialam jeszcze panienskie nazwisko to to bylo dla nich zdecydowanie za duzo :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #313 dnia: 20 Czerwca 2006, 10:17 »
Cytat: "Agutka"
Problemy sa juz przy wymowieniu imienia Agnieszka a jak mialam jeszcze panienskie nazwisko to to bylo dla nich zdecydowanie za duzo

taaa, skąd ja to znam - moje nazwisko to dopiero masakra dla np.niemca :mrgreen:

No ja bym miała 21 + moje długie imię i myślnik... Za długo chyba. Ale jeszcze pomyślę

to myśl intensywnie, ja mam co prawda w sumie 19 (moje 10 i małża 9) ale jakoś przywykłam i teraz nawet mi się podoba :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #314 dnia: 20 Czerwca 2006, 11:06 »
Cytat: "Maja"
to myśl intensywnie

Wymysliłam :) Będzie nazwisko Szymusia. Moje nazwisko 9 liter, jego 12, moje pierrwsze imię 8 liter, a drugie 9... Bez przesady ;)

A tak z innej beczki... Maju, awansowałaś w forumowej hierarchii...   :hahaha:  Wybacz... ale po prostu spadłam z krzesła.  :mrgreen:

[shadow=red]Do ślubu 74 dni.[/shadow]
Dziś zamówię księgę gości na allegro, może kojarzycie, są takie czerwone i ecru z kokardą. Jak przyjdzie, to wkleję zdjęcie, bo ją troszkę "przerobię". :)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #315 dnia: 20 Czerwca 2006, 12:45 »
Dziś zamówię księgę gości na allegro, może kojarzycie, są takie czerwone i ecru z kokardą.

a kojarzymy, kojarzymy bo osobiscie taka may :wink: wlasnie ecru. :mrgreen: i czekam z niecierpliwoscia na zdjecia Twojej po przerobce :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 20 Czerwca 2006, 18:35 »
Dziś zamówię księgę gości na allegro, może kojarzycie, są takie czerwone i ecru z kokardą. Jak przyjdzie, to wkleję zdjęcie, bo ją troszkę "przerobię".

Podaj mi dokładnego linka na priva Słonko plisssss :) Bo ja jak zacznę szukać to i tak pewnie nie znajdę :)
Maju, awansowałaś w forumowej hierarchii...  Wybacz... ale po prostu spadłam z krzesła.  

Ja też  :mrgreen:  :D  :mrgreen:
Wymysliłam  Będzie nazwisko Szymusia

Strasznie sie ciesze z tego powodu :) Twój narzeczony pewnie też :) super !!! :)
ps. Pogratulowałam Misiowi i bardzo dziękujemy :) Buziaki

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #317 dnia: 21 Czerwca 2006, 09:36 »
Do ślubu 73 dni.

Wiecie co, zupełnie nie wiem, co się ze mną dzieje. Wszystkie przygotowania poszły w kąt.
Mieliśmy dziś iść do USC, ale nie pójdziemy...
Zaczyna mnie to martwić, bo wszystko chciałam na już, a teraz gdy już można wszystkim się zająć, to odkładam. Poza tym przygotowania dawały mi tyle radości, nie wiem czemu ich teraz tak zaniechałam.  :roll:

Może to chęć rozkoszowania się nimi jak najdłużej? Albo po prostu jestem zmęczona po ciężkim semestrze...  :roll:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #318 dnia: 21 Czerwca 2006, 09:50 »
Odpoczywaj bo jeszcze troszkę zostało do załatwienia przed waszym wielkim dniem. Trzymam kciuki. :)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #319 dnia: 21 Czerwca 2006, 09:57 »
Azzurrko-odpocznij troszke od przygotowani zobaczysz, ze za jakis czas wrocisz do tego bardzo chetnie. Czasmi po prostu przesadzamy i to sie w koncu "przejada". A tak zrob sobie przerwe , nie mysl  o tym. Zrelaksujesz sie, zatesknisz za tym i znowu przygotowania bede Ci sparwiac radosc! :D

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #320 dnia: 21 Czerwca 2006, 10:13 »
Główka do góry kochana,najważniejszy teraz jest relaks,troche czasu masz wiec zdążysz pozałatwiac..Z nazwiskiem dokonałas moim zdaniem słusznego wyboru!!!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #321 dnia: 21 Czerwca 2006, 14:40 »
Dzięki dziewczyny, macie rację, dam sobie spokój na jakiś czas ze ślubnymi przygotowaniami, zajmę się czymś innym, np. sprzątaniem, bo przed ślubem jeszcze mały remont, przeprowadzka i przemeblowanie nas czeka...  :roll:

Ale mam jeszcze do Was jedno pytanie: ile płaciliście skrzypaczce na ślubie? Bo my będziemu mieć znajomą ze szkoły muzycznej, ale chcemy jej coś odpalić... Orientujecie się w cenach?

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #322 dnia: 21 Czerwca 2006, 15:36 »
ile płaciliście skrzypaczce na ślubie?

jak ja sie orientowalam to skrzypek bierze 100 zl, za zagranie kilku utworow na mszy-to cena w naszych olsztynskich okolicach :D

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #323 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:54 »
my nie będziemy mieli skrzypaczki na ślubie ale u nas brała około 100-150zl
my jeszcze zastanawialiśmy się nad panią która śpiewana ślubie Ave Maria słyszałam ją i jest rewelacyjna ale troszkę trzeba za nią zapłacić koło 200zl  :cry:  a szkoda

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #324 dnia: 21 Czerwca 2006, 18:50 »
Ale mam jeszcze do Was jedno pytanie: ile płaciliście skrzypaczce na ślubie? Bo my będziemu mieć znajomą ze szkoły muzycznej, ale chcemy jej coś odpalić... Orientujecie się w cenach?

U nas mają być dwie dziewczyny, jedna gra na skrzypcach, druga na organach i prawdopodobnie biorą po 50zł, więc razem jakieś 100zł.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #325 dnia: 21 Czerwca 2006, 19:48 »
Ja mam organistkę z mojego kościoła, była u mojej siostry na weselu i jest rewelacyjna, płacimy jej 100 zł.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 21 Czerwca 2006, 21:09 »
A ja mam skrzypaczkę z mojego zespołu także na weselu też będzie grała bo byliśmy na takim. I właśnie dzięki temu weselu odkryliśmy ten nasz zespół :) Jest rewelacyjny :) Dlatego my skrzypaczce nie placimy tylko od razu całemu zespołowi za granie na weselu.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 21 Czerwca 2006, 21:50 »
anulka33, podeśli mi na priv co to za zespół, proszę.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #328 dnia: 21 Czerwca 2006, 23:42 »
Dzięki za informacje dziewczyny :) Tak też myślałam, że koszt to ok. 100 PLN. Ale wolałam się upewnić ;)

Jeśli ktoś to jeszcze przeczyta, to życzę miłej nocy :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #329 dnia: 22 Czerwca 2006, 12:20 »
Do ślubu 72 dni.

Dziś mam ambitny plan posprzątania w szafce z papierami, przez ostani rok zebrało się tam masę różnych notatek, dokumentów, itp. Koszmar... patrzę na nią i mnie przeraża :) Ale mus, to mus  :mrgreen: Trzeba mieszkanko przygotować do remontu i przeprowadzki :)

Wczoraj dzwonił do mnie pan od księgi gości, bo ja gapa zapomniałam mu napisać, który chcę kolor i jaki wzór na stronach.

A tak poza tym, to dziś grają Włosi z Czechami  :mrgreen: Kibicuję Włochom, ale myślę, że to będzie dobry mecz i sporo będzie w nim emocji.