Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #420 dnia: 3 Lipca 2006, 18:39 »
Martini, po raz kolejny sprawiłaś, że się cała zarumieniłam  :oops:

Pomysł na fryzurę jest naparwdę dobry... Dzięki! Opiszę go fryzjerce i zobaczymy, co z tego wyjdzie. A moze po powrocie z Warszawy znajde jakieś zdjęcie w necie odpowiadające jemu.

Teraz zmykam do stolycy :) Żegnam wszystkich na 2 dni, życzę udanych przygotowań! Odpocznijcie sobie ode mnie ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #421 dnia: 5 Lipca 2006, 09:57 »
Cytat: "martini"
Przypominasz mi troche aktorke Scarlett Johansson

Martini wiesz, że mi też Azzurra przypomina tę aktorkę.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #422 dnia: 6 Lipca 2006, 05:32 »
A zgadnijcie jaką aktorkę jakiś czas temu uznano za najpiękniejszą kobietę świata?  :mrgreen: Nabijam się oczywiście, wezmę to za dobrą monetę, te komplementy są naprawdę bardzo miłe. Dzięki dziewczyny!  :)

Właśnie wróciłam z Warszawy, jestem po całonocnej podróży pociągiem, miałam tylko na chwilkę wpaść na forum, ale tu... 1024 nieprzeczytane posty!!!  :shock: Nie wiem, kiedy to nadrobię...

Do ślubu 58 dni.

Rozdaliśmy w Warszawie zaproszenia dla rodziny Szymona, teraz już wiadać koniec tego przedsięwzięcia, chwilami wyjątkowo skomplikowanego logistycznie. Dzisiejszy dzień mam zamiar przeznaczyć na odespanie tej podróży, a wieczorem muszę KONIECZNIE WYMYŚLEĆ FRYZURĘ!!! Jutro idę do fryzjerki na 10 rano. Pewnie Was się jeszcze podpytam co i jak ;) Mam jakieś złe przeczucia, że nie będę zadowolona, ale może tylko martwię się na zapas.  :roll:

Dobra, teraz spać, bo piszę bez ładu i składu :)

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #423 dnia: 6 Lipca 2006, 09:19 »
Cytat: "azzurra"
Jutro idę do fryzjerki na 10 rano. Pewnie Was się jeszcze podpytam co i jak  Mam jakieś złe przeczucia, że nie będę zadowolona, ale może tylko martwię się na zapas.

pewno że nie warto martwic sie na zapas ....znalazła kilka kolejny propozyci i osmielam je sobie wkleić poniżej :mrgreen:
1 typ rozważan i romantyczna (sam ja tak nazwałam)  :wink:

propozycja 2 kok w nieładzie

pozdrowionka dla OLD.... a teraz czas na  :kawa:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #424 dnia: 6 Lipca 2006, 13:31 »
Dobra... Chyba znalazłam :) Już kiedyś mi się podobała, pasuje nawet chyba do opisu Martini:

Mam nadzieję, że da się ją u mnie zrobić i będzie dobrze wyglądać z moim didemem :)

Co myślicie?

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #425 dnia: 6 Lipca 2006, 13:35 »
Fryzurka świetna, ale musisz brać pod uwagę, że będziesz tańczyć, a nie wierzę, że fryzurka będzie się trzymać....

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #426 dnia: 6 Lipca 2006, 13:41 »
Cytat: "Agnieszka"
Fryzurka świetna, ale musisz brać pod uwagę, że będziesz tańczyć, a nie wierzę, że fryzurka będzie się trzymać....

Toś mi ćwieka zabiła  :roll: Myślę, że zrobię tak - jutro o 10 idę do fryzjerki, a więc będe mieć cały dzień i część nocy, żeby zobaczyć, jak się trzyma.

Ale czy to znaczy, że tylko "przyliznane" koki są trwałe??? Ja nie chcę takiego!  :(

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #427 dnia: 6 Lipca 2006, 13:46 »
Azzurra ja sadze, ze wiele a nawet bardzo wiele zalezy od umiejetnosci fryzjerki i tego jakich utrwalaczy bedzie uzywac. Sa teraz takie specyfiki, za naprawde fryzurka nie musi byc "przylizana" aby wytrzymala cala noc i wygladala na swieza. Fakt, ze wloski musza byc bardzo mocno útrwalone (czyli jak dotkniesz to az beda sztywne :wink: ),ale patrzac kazdy bedzei myslal, ze to takie naturalne loki :wink:
Sprobuj-sama zobaczysz! :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #428 dnia: 6 Lipca 2006, 13:49 »
Cytat: "Agutka"
ale patrzac kazdy bedzei myslal, ze to takie naturalne loki

Tak akurat myśleć nie będą, bo mnie znają. Kręconych włosów niestety nie mam, chociaż bardzo bym chciała ;)

Spróbuję, nic innego mi nie zostało :) A jak ta fryzjerka się nie popisze, to znajde inną. Na szczęscie mamy wolny rynek.

Dziewczyny, a czy jak się idzie na próbną fryzurę, to trzeba ze sobą zabrać wsuwki?

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #429 dnia: 6 Lipca 2006, 13:49 »
Ale czy to znaczy, że tylko "przyliznane" koki są trwałe???

No na pewno są trwalsze, ale zrób tak jak mówisz, zobaczysz co będzie a tej fryzury po całym dniu i po nocy....Koki nie muszą być przylizane tylko włosy muszą być odpowiednio dopięte, natapirowane, nalakierowane....

To jutro czekamy na relacje z wizyty u fryzjera...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #430 dnia: 6 Lipca 2006, 14:00 »
Dziewczyny, a czy jak się idzie na próbną fryzurę, to trzeba ze sobą zabrać wsuwki?

to chyba zalezy od fryzjera. Ja np. bralam ze soba. Wiem, ze czasem tak jest, ze fryzjerzy dodatkowo licza sobie pieniazki za wsuwki. Na Twoim miejscu na wszelki wypadek wzielabym ze soba :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #431 dnia: 6 Lipca 2006, 14:10 »
Agutka ma rację. Weź ze sobą na wszelki wypadek do torebki i najwyżej zapytasz albo sama zapyta czy masz swoje. Zazwyczaj pytają.
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #432 dnia: 6 Lipca 2006, 14:12 »

tak jak juz stwierdziła Agutka, nie zaszkodzi ich wziąść.....
trzymam kciuczki i czekam z wrodzoną niecierpliowością na relacje  :wink:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #433 dnia: 6 Lipca 2006, 14:13 »
Ja brałam, chyba tylko raz fryzjer dał swoje i nawet nie pytał czy ja mam, cena była bez zmian - zwykle jednak trzeba mieć swoje i najlepiej te z kuleczka na końcu

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #434 dnia: 6 Lipca 2006, 14:20 »
Dzięki dziewczyny. W takim razie kupię i wezmę ze sobą. Tylko... ile? Na studniówkę miałam chyba coś koło 100.  :roll:

Relacja będzie, ale raczej bez zdjęć. Bardzo chciałabym je wkleić, tak samo jak pochwalić się suknią, ale myślę, że taka totalna niespodzianka dla Szymona warta jest tej mojej i chyba Waszej ;) niecierpliwości i ciekawości  :mrgreen:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 6 Lipca 2006, 14:25 »
że taka totalna niespodzianka dla Szymona warta jest tej mojej i chyba Waszej  niecierpliwości i ciekawości

No jakoś wytrzymamy....chociaż już nas skręca z niecierpliwości...

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #436 dnia: 6 Lipca 2006, 14:28 »
Na studniówkę miałam chyba coś koło 100.

ile.....nie no chyba sobie żartujesz  :wink:
mojej i chyba Waszej  niecierpliwości i ciekawości

dokładnie ...jakos to wytrzymamy ...no to chyba dzis Wam grozi przymusowa separacja  :lol:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #437 dnia: 6 Lipca 2006, 14:31 »
Cytat: "Agnieszka"
No jakoś wytrzymamy....chociaż już nas skręca z niecierpliwości...

Ale potem wszystko po ślubie dostaniecie hurtem - i suknię, i makijaż,  i fryzurę.  :mrgreen:

Cytat: "Maniarka"
chyba dzis Wam grozi przymusowa separacja

Dziś jadę do Świdnicy, tam będę mieć robiobną fryzurę i makijaż w dniu ślubu, więc separacja będzie ;) Mus to mus :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #438 dnia: 6 Lipca 2006, 22:54 »
azzurra witaj po przerwie! :D

Fryzurka świetna, z diadem powinna wyglądać bardzo ładnie :) Teraz jeszcze tylko fryzjerka musi się spisać :D
W ogóle to mnie zastanowiło, że już idziesz na próbną fryzurę... Bo ja jeszcze nawet nie zadzwoniłam do mojej fryzjerki :oops: Chyba powinnam się wziąść do roboty :mrgreen:

Szkoda, że nie będzie fotek przed ślubem, ale do września już niedaleko :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #439 dnia: 7 Lipca 2006, 00:18 »
Cytat: "Ecia"
W ogóle to mnie zastanowiło, że już idziesz na próbną fryzurę...

Eciu, gdybym znała tę fryzjerkę, tak jak, np. znam kosmetyczkę, to wcale nie poszłabym na próbną, ale nigdy się u niej nie czesałam. Musze ją "przetestować", a jak nie będę zadowolona, to zmienię na inną. Chcę mieć ten psychiczny konfort, ale nic - za kilkanaście godzin wszystko się wyjaśni :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #440 dnia: 7 Lipca 2006, 08:31 »
za kilkanaście godzin wszystko się wyjaśni

i jak? sprawdzona-zatwierdzona? :roll: - napisz coś

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #441 dnia: 7 Lipca 2006, 08:37 »
Musze ją "przetestować", a jak nie będę zadowolona, to zmienię na inną. Chcę mieć ten psychiczny konfort,

Racja azzurra. Jak się wie do kogo się idzie to jest się pewnym że zrobi wszystko po twojej myśli, a jak idziesz pierwszy raz (np. do fryzjerki) to nie wiesz na co takiegoś kogoś stać. Jak piszesz, zawsze mozna iść do innej fryzjerki, ale życzę ci aby ta pierwsza zroiła ci taką fryzurke jaką pragniesz i żebyś nie szukała żadnej innej.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #442 dnia: 7 Lipca 2006, 14:38 »
Do ślubu 57 dni.

Moja fryzura okazała się porażką. Nie to, że mi się nie podobała, po prostu fryzjerka nie mogła mi jej zrobić. Okazało się, że mam wyjątkowo specyficzne włosy - pięknie się skręciły, ale rozprostowywały się jej w rękach, zanim wróciłam do domu były już zupełnie proste. Jeżeli chcę mieć cokolwiek na bazie loczków, muszę wcześniej zrobić sobie trwałą. Chyba się na to zdecydują, niechętnie, ale coś za coś... To nie wina fryzjerki, siedziałam ponad godzinę pod suszarką, na głowie miałam masę lokówek, itp. Zawsze wiedziałam, że loki mi się nie trzymają, ale że aż tak? Niestety fryzurka, którą sobie wymyśliłam, wymaga pięknych skrętów aż od skóry głowy. Trudno, dobrze że wybrałam się na próbną fryzurę odpowiednio wcześnie, teraz jest czas na manewry. Ale niczego na bazie prostych włosów raczej nie chcę, bo wtedy tylko kok ewentualnie, a to nie dla mnie  :?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #443 dnia: 7 Lipca 2006, 14:51 »
A jak miałaś kręcone włosy - na mokro? Bo ja mam tak, że muszę mieć wysuszone i dopiero wtedy wałeczki i pod suszarę bo jak na wilgotne to one się nie kręcą  :roll: i mogłabym nawet cały dzień siedzieć i nic z tego-zaraz po zdjęciu wałków się rozprężają

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #444 dnia: 7 Lipca 2006, 15:01 »
O jejku Azzurrko chyba zaczynam doceniać moje loki, które mi natura dała :roll: choć cięzko się czasem z nimi żyje. No, ale łatwiej coś tam z takich włosów na głowie zrobić. Natmiast nie mogę mieć krótkich włosów, bo wyglądałabym jak szop pracz, albo upiór w operze - mniej więcej tak bym wyglądała  :luzak:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #445 dnia: 7 Lipca 2006, 15:22 »
Cytat: "Maja"
A jak miałaś kręcone włosy - na mokro?

Tak, na mokro, ala na sucho to by się wcale nie skręciły (a tak były kręcone aż 10 minut ;) ). Kiedyś próbowałam. Cały dzień łaziłam w wałkach i jak je ściągnęłam, to włosy były proste jak druty.

Daj znac, czy decydujesz sie na trwala

Raczej tak. Fryzury z prostych włosów mi się nie podobają, poza tym zakochałam się w tej fryzurce.

a moze jest szansa dostania zdjecia fryzurki i sukienki mailem?

Wolałabym uniknąć tego niebezpiecznego precednesu ;) Poza tym na kolejną próbną fryzurę jestem umówiona dopiero w połowie sierpnia, suknię będę mieć dopasowaną w ostatnim tygodniu przed ślubem, ma przyjść jakoś w lipcu, ale powisi sobie w salonie, bo chcę mieć pewność, że będzie leżeć idealnie, jeśli przytyję bądź schudnę. Tak sobie więc myślę, że już te 2 tyg. wytrzymacie  :P

Wierzcie mi, mnie też bardzo korci, żeby się z Wami podzielić moją słodką tajemnicą, ale nie ma to jak zaserwować gotowe danie, a nie kolejno same jego składniki  :twisted:

Cytat: "Anielka"
chyba zaczynam doceniać moje loki, które mi natura dała

Doceniaj, doceniaj, bo niktórzy muszą tutaj się uciekać do pomocy chemii, żeby taki efekt osiągnąć  8)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #446 dnia: 7 Lipca 2006, 15:24 »
Azzuro, nie zazdroszcze problemu z wlosami. Ale przed trwala to ja bym sie movo zastanowila. Mialam zaraz po urodzeniu Kasi (bo to wygodnie i nic nie trzeba robic) i juz nigdy wiecej!

Co do fryzury to nie myslalas o czyms bardziej klasycznym, np o spieciu prostych, dobrze wymodelowancyh wlosow diamentowa spinka z tylu, ale tylko tych znad skroni i wsunieciu w nie diademy? Tak ajk miala Bella w disneyowskiej bajce o pieknej i Bestii?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #447 dnia: 7 Lipca 2006, 15:27 »

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #448 dnia: 7 Lipca 2006, 15:28 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Co do fryzury to nie myslalas o czyms bardziej klasycznym, np o spieciu prostych, dobrze wymodelowancyh wlosow diamentowa spinka z tylu, ale tylko tych znad skroni i wsunieciu w nie diademy?

Ja na codzień noszę "przylizany" koński ogon, coś takiego jak na avatorze, albo rozpuszczone proste. Dlatego do ślubu chciałabym coś diametralnie różnego. Poza tym rozpuszczone prosty włosy szybko przestają u mnie wyglądać świeżo  :?

Też jestem sceptycznie nastawiona do trwałej, ale myślę, że będzie dobrze. Będzie ona delikatna, na grubsze wałki, moje włosy powinny to przetrzymać, bo ich nie farbuję, nie rozjaśniam. Zaryzykuję :) Fryzura marzeń w tym dniu jest tego warta.  :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #449 dnia: 7 Lipca 2006, 15:38 »
I tu sie z Toba zgadzam! Dla tego dnia warto jest poswiecic wszystko! (Dlatego tez sie odchudzam...:)