Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #450 dnia: 8 Lipca 2006, 11:35 »
Do ślubu 56 dni.

Coraz bliżej, ale ten weekend należy do mistrzostw świata :)

Jutro moi Włosi grają o Puchar. Kibicuję im z całego serca. Forza Italia!

Poza tym, to zaczęłam się troszkę martwić, bo "dorobiłam" się już nierównomiernej opalenizny. Tak to jest, jak się chodzi w różnych ciuchach. Oczywiście najbardziej widoczne jest to na dekolcie. Muszę znaleźć jakiś sposób na jej wyrównanie, ale znając życie, jeżeli pogoda się nie zmieni, to ten efekt będzie się tylko pogłębiał. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to chodzić pod parasolem  :mrgreen:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #451 dnia: 8 Lipca 2006, 11:57 »
azzurra szkoda, że Ci się loczki nie trzymają. Ja bym się na Twoim miejscu też na trwałą zdecydowała, tylko obowiązkowo i sprawdzonej fryzjerki! Ja kiedyś poszłam do pierwszego lepszego zakładu :glupek: i potem miałam szopę na głowię... :? Więc niech Ci ją zrobi ktoś sprawdzony :)

Cytat: "azzurra"
Poza tym, to zaczęłam się troszkę martwić, bo "dorobiłam" się już nierównomiernej opalenizny.

Mam dokładnie ten sam problem... I też najgorzej wygląda dekolt. A ja jeszcze mam suknie z szelką na szyję i już opalone ramiączka zwykłe...  :roll:  Jak to wyrównać??

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #452 dnia: 8 Lipca 2006, 12:09 »
Cytat: "Ecia"
Jak to wyrównać??

No właśnie, ja mam 3 kolory na dekolcie   :glowa_w_mur:    :beczy:    :buu:  

Jak mi ktoś powie, co z tym zrobić, to będę bardzo wdzięczna. Solarium daje inny odcień opalenizny, samoopalcze też, więc to raczej nie jest rozwiązanie. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to unikać słońca, chodzić zakrytą, stosować wysokie filtry, itp. Ale to bardzo drastyczne rozwiązanie  :roll:

A co do trwałej - fryzjerka pod tym względem jest sparwdzona, robi ładną trwałą.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #453 dnia: 8 Lipca 2006, 16:18 »
Dziewczyny ja wyrównuje opaleniznę właśnie na solarium i póki co jest naprawdę ok! :ok:  Nie mam ramiączek, czy innych białych epizodów na ciele... ale co fakt to fakt- staram się unikać słońca...i kupiłam sobie kilka bluzeczek bez żadnych ramiączek i jak wiem, że będe długo na słońcu to staram się je nakładać...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #454 dnia: 8 Lipca 2006, 16:35 »
Azzurra - no niestety - musiałabyś chodzić nago, żeby się równomiernie opalić :) Możesz po prostu na 3 tygodnie przed ślubem pójść ze 3-4 razy na solarium (na niedługo), bo to na pewno pomoże. Łykaj też kapsułki np. solarin max, które poprawiają ogólnie koloryt skóry i wyrównują opaleniznę. No i najlepiej zakładaj bluzki z dużym dekoltem i bez ramiączek. Ja się trochę wściekłam, bo jak jechałam z Wrocławia do Gorzowa to słońce tak prażyło, że opaliłam sobie jedną rękę, a drugą nie. I teraz wyglądam komicznie, chociaż już się powoli kolor wyrównuje..

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #455 dnia: 8 Lipca 2006, 17:29 »
Hmmm... ciężki orzech do zgryzienia. Solarium to ostateczność, bo ejstem jego wielką przeciwniczką. Dawka najbardziej niebezpiecznego promieniowania w czystej postaci. Podoba mi się pomysł z bluzkami bez ramiączek. Tylko, że jak, np. szłam na konsultacje, to nie bardzo mogłam się tak ubrać :)

Mam nadzieję, że do 2. września jakoś to będzie... Swoją drogą to byłbaby złośliwość losu, gdyby mi ślubny image popsuła właśnie nierówniomierna opalenizna  :roll:

Martini widzisz, jak nam babom trudno dogodzić? ;) Tak źle i tak niedobrze  :mrgreen:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #456 dnia: 8 Lipca 2006, 21:26 »
azzurra, też sie niestety nierówno opaliłam...jesli jutro na kajaczkach sie nie podrównam i solarium nic nie da....pójde na air brush i już!!!!
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #457 dnia: 8 Lipca 2006, 22:34 »
W takim razie życzę Ci Liliann miłego wiosłowania i równego opalania :)

Też się chyba muszę tym "opalaniem na sucho" zainteresować :) Maja w jakimś wątku wyjaśniła mi co i jak i chyba nie ma się czego bać  :mrgreen:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #458 dnia: 8 Lipca 2006, 23:23 »
Cytat: "Beth"
musiałabyś chodzić nago, żeby się równomiernie opalić

Otóż to!!!  :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #459 dnia: 9 Lipca 2006, 00:24 »
Też się chyba muszę tym "opalaniem na sucho" zainteresować

azzurra a wiesz może gdzie można sobie takie opalanie we Wrocku zafundować? Bo tez się zaczęłam nad tym zastanawiać :) Bardzo nie lubię solarium - za gorąco, niewygodnie i do tego szkodliwie...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #460 dnia: 9 Lipca 2006, 10:59 »
Cytat: "Ecia"
azzurra a wiesz może gdzie można sobie takie opalanie we Wrocku zafundować?

Jeszcze nie, ale jak się dowiem, to dam znać :) Tak sobie myślę, że już teraz muszę sparwdzić, jak na to zareaguj, czy kolor takiej opalenizny będzie mi odpowidał, czy nie jestem uczulona, itp.

Witam Cię Okruszku w moim odliczaniu, kogo jak kogo, ale nie podejrzewałam, że Ciebie interesują moje przygotowania, a tutaj taka miła niespodzianka. Witam Was (Ciebie i Twoje maleństwa) :) (brak ironii)

Do ślubu 55 dni.

Dziś kupujemy kafelki do mieszkania, był u mnie pan kafelkarz, powiedział, że położenie płytek będzie trwało jakiś tydzień, ale może zacząć dopiero na początku sierpnia. Mam nadzieję, że miesiąc wystarczy nam na remont  :roll: Cóż, będziemy musieli uwinąć się z malowaniem bardzo szybko  :P Mam nadzieję, że damy radę!  :mrgreen:

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #461 dnia: 9 Lipca 2006, 19:33 »
Ecia napisał/a:
azzurra a wiesz może gdzie można sobie takie opalanie we Wrocku zafundować?

Jeszcze nie, ale jak się dowiem, to dam znać

Azzurra, Eciu, jak wpszecie w google to powinno wam od razu wyskoczyc. ja jak szukalam takiego salonu w Olsztynie to bez problemu znalazlam taki we Wrocku :mrgreen:

Mam nadzieję, że miesiąc wystarczy nam na remont  Cóż, będziemy musieli uwinąć się z malowaniem bardzo szybko  Mam nadzieję, że damy radę!

pewnie, ze dacie rade :D my nasze 2 pokojowe mieszkanko tapetowalismy i malowalismy we dwoje w tydzien czasu :D takze  w miesiac wyrobicie sie ze wszystkim :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #462 dnia: 9 Lipca 2006, 19:37 »
Azzura powodzenia w zakupach! Podziel sie koniecznie jakie kafelki wybralas, ja jestem juz co prawda po, u mnie juz leza, lae ciekawa jestem co ciekawego wpadlo wam w oko.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #463 dnia: 9 Lipca 2006, 19:51 »
Cytat: "Agutka"
bez problemu znalazlam taki we Wrocku

Hihi... ja też :)

Cytat: "Agutka"
pewnie, ze dacie rade

Dzięki za wiarę w nas :)

Cytat: "rybkawiedenka"
Podziel sie koniecznie jakie kafelki wybralas

Dziś tylko na podłogę do kuchni, bo do przedpokoju nic nam jakoś nie wpadło w oko. Kuchnię mam w barwach biało-niebieskich, taka była wykładzina, a teraz tez takie będą kafelki - błekitno-szara szachownica (ten szary i błękitny to takie marmurki, szary jest jasny, prawie biały). Generalnie jestem zadowolona.

Humor popsuł mi fakt, że się dziś na rozmowie z organistą dowiedzieliśmy się, że przed nami co godzinę są trzy śluby. Hurt normalnie, jak tu się cieszyć i przeżywać w pełni ten dzień? Popłakałam się nawet przez to, mam doła, ale trudno, nie zmienię tego, jakoś to być musi. Chyba godzinne odstępy są wystarczające, żeby wszystko mogło się odbyć bez pośpiechu, prawda? Mam doła...

Mam teraz nadzieję, że mi Włosi poprawią nastrój! Forza Italia!!!! Bo jeśli jeszcze oni przegrają...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #464 dnia: 9 Lipca 2006, 19:57 »
Azzurko kochana, nie martw sie! Gratuluje wyboru odpowiedniej podlogi do kuchni! To wazne jakie sa kaflebo w kuchni spedzamy bardzo duzo czasu, prawda?
Co do slubu w kosicele to pomysle ze ja mam swoj o 15, a od 11 ciurkiem sia sluby, 11,12,13,14,15, a potem po nas ,16,17,18,19,20. Tez mam stres ze bedzie chaos ogolny ale widac maja to w kosciele przetrenowane ze tak to ustalaja. Ja sobie tego nie wyobrazam, ale ksiadz ma w tym wprawe....

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #465 dnia: 9 Lipca 2006, 20:07 »
azzurro ja powróce do twojej fryzury. Ja też mam takie włosy jak ty. Moge kręcić włosy cały dzień, a wieczorem mam już proste jak kołki. Zdecydowałam sie tak jak ty zrobić trwałą (dziś rozmawiałam z moja fryzjerką), a po trwałej ma mi zdobić jakieś bajeczne kolorki tak aby wszystko ładnie pasowało do sukni i do mnie. Zobaczysz nie będziesz żałowała z decyzji o trwałej.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #466 dnia: 9 Lipca 2006, 20:56 »
o wazne jakie sa kaflebo w kuchni spedzamy bardzo duzo czasu, prawda?

Tak, a po ślubie będę jeszcze więcej :)

o do slubu w kosicele to pomysle ze ja mam swoj o 15, a od 11 ciurkiem sia sluby, 11,12,13,14,15, a potem po nas ,16,17,18,19,20. Tez mam stres ze bedzie chaos ogolny ale widac maja to w kosciele przetrenowane ze tak to ustalaja. Ja sobie tego nie wyobrazam, ale ksiadz ma w tym wprawe....

Ja wiem, że wszędzie tak jest, ale nie chcę niczego z tego dnai stracić, bo poprzednie śluby się przedłużą, trzeba będzie zdążyć przed mszą o 17, bo się najnormalniej w świecie trzeba będzie spieszyć!!! Takiemu sposobowi odprawiania ślubów mówię NIE! To jest nasz dzień, powinniśmy mieć czas, żeby delektować się każdą jego chwilą
... Cóż, pewnych rzeczy nie można zmienić :(

Cytat: "Dorota77"
Zobaczysz nie będziesz żałowała z decyzji o trwałej

Mam taką nadzieję :) Zawsze marzyłam o kręconych włosach, a teraz będę je miała   :hopsa:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #467 dnia: 9 Lipca 2006, 20:56 »
Zapomniałam:

FORZA ITALIA!!!! Wpuścić na boisko Del Piero!!!!!!  :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #468 dnia: 9 Lipca 2006, 21:54 »
Dogrywka.

Alex na boisku, wierzę, że to on uczyni ze Squadra Azzurra mistrzów świata :)

FORZA ITALIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forza Juventini!!!!!!!  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #469 dnia: 9 Lipca 2006, 22:29 »
Rzuty karne... jej... ależ emocje!!!!!!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #470 dnia: 9 Lipca 2006, 22:42 »
ITALIA MISTRZEM ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

COMPLIMENTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:  :serce:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #471 dnia: 10 Lipca 2006, 07:20 »
Do ślubu 54 dni.

Dzisiaj idziemy do USC :) W końcu. Ciekawa jestem, czy będą temu towarzyszyć jakieś emocje... Cóż, za kilka fodzin sie przekonam i na pewno z Wami podzielę.

Prezczytałam moje wczorajsze posty, które pisałam w czasie meczu...  :oops:
Co to były za emocje :) Wybaczcie, że Was zanudzałam, ale od lat kibicuję reprezentacji Włoch, Juventusowi i jego kapitanowi. Może kiedyś będę mogła Reprezentacji Polski... :roll:

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #472 dnia: 10 Lipca 2006, 08:38 »
Prezczytałam moje wczorajsze posty, które pisałam w czasie meczu...  
Co to były za emocje  Wybaczcie, że Was zanudzałam, ale od lat kibicuję reprezentacji Włoch, Juventusowi i jego kapitanowi. Może kiedyś będę mogła Reprezentacji Polski...

no co ty azuurko nieźle sie przy nich ubawiła :mrgreen: ...emocji było co nie miara...
...co do fryzurki to uważaj tylko aby użyli naprawde porządnego płynu do trwałej....
no i trzymam kciuki za dzisiejsze załatwianko w USC :wink:
pozdrowionka dla OLD :lol:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #473 dnia: 10 Lipca 2006, 09:01 »
Ja bym typowej trwałej nie robiła tylko jakiś podkład na wałkach-tylko żeby potem włosy były podatne na skręt

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 10 Lipca 2006, 09:06 »
Azzurro życze udanego dnia i bardzo pozytywnych emocji w USC- u nasz jakoś to tak "normalnie" wyszło...specjalnego podniecenia nie było... ;) ale dużo forumek pisało o tych niesamowitych wibracjach, które gdzieś tam sie pojawiają podczas tego spotkania i tego właśnie Ci życzę :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #475 dnia: 10 Lipca 2006, 09:06 »
Cytat: "Maniarka"
co do fryzurki to uważaj tylko aby użyli naprawde porządnego płynu do trwałej.

Spokojnie, moja Mama już tego dopilnuje ;)

Nadal mam jednek doła. Nie chcę, żeby mój ślub stracił cokolwiek ze swojej oprawy, bo będzie odbywał się w pośpiechu... Ja naprawdę tego nie rozumiem, czemu te śluby są w godzinnych odstępach? Księża sami nawołują, żeby odpowiednio ten dzień przeżyć, rozłożyć akcenty, wychwycić to, co ważne, a sami skazują ans na pośpiech i myślenie tylko o tym, żeby sie ze wszystkim zmieścić w godzinę, na zamieszanie, mieszanie się gości, itp. Odechciało mi się tych wszystkich przygotowań. Dla mnie to ślub jest TEGO DNIA najważniejszy, nie wesele, nie sesja zdjęciowa, nie film. Czekam nak naparwdę na tych kilka chwil przed ołtarzem. Mam wrażenie, że ktoś mnie okradł z marzeń. Czuję się fatalnie. Właśnie dlatego wybrałąm ten, a nie inny kościół, żeby móc się tymi chwilami delektować, a tutaj taka niemiła niespodzianka.

A może ja po prostu jestem przewrażliwiona i przesadzam? Tylko czemu to tak boli?!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #476 dnia: 10 Lipca 2006, 09:08 »
Cytat: "Maja"
Ja bym typowej trwałej nie robiła tylko jakiś podkład na wałkach-tylko żeby potem włosy były podatne na skręt

Fryzjerka mówiła, że to będzie delikatna trwała na grubych wałkach, może właśnie to ma na myśli.

Cytat: "dziubasek"
ale dużo forumek pisało o tych niesamowitych wibracjach, które gdzieś tam sie pojawiają podczas tego spotkania i tego właśnie Ci życzę

Dzięki, też bym tak chciała :mrgreen:  Obawiam się jednak, że przez mój podły nastrój niczego takiego nie odczuję  :roll:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 10 Lipca 2006, 09:19 »
A może ja po prostu jestem przewrażliwiona i przesadzam? Tylko czemu to tak boli?!

Azzurro, każda z nas chce być wyjątkowa i jedyna w tym dniu...ale godzina na śub to na prawdę WYSTARCZAJĄCY czas na zawarcie związku małżeńskiego...jako uczestniczka conajmniej kilku ceremonii, każda msza ślubna trwająca ponad 40 min była zdecydowanie ZA długa...goście się niecierpliwią, kręcą, szepczą... a jeśli jest to wszystko sprawnie i ładnie poprowadzone to i goście są szczęśliwi a i jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby Młodzi mieli jakiś niedosyt!! Także nosek do góry :) Będzie dobrze :D

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #478 dnia: 10 Lipca 2006, 09:26 »
Mam wrażenie, że ktoś mnie okradł z marzeń. Czuję się fatalnie. Właśnie dlatego wybrałąm ten, a nie inny kościół, żeby móc się tymi chwilami delektować, a tutaj taka niemiła niespodzianka.

to straszne jakie los  płata nam figielki... wiem to z własnego odświadczenia ...ale nie ma nic gorszego niż negatywne nastawienie  ...wiec raz ,dwa prosze mi się wziąśc w garść nabrać powietrza w płuca iiii zacząć myśleć pozytywnie :lol:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #479 dnia: 10 Lipca 2006, 09:38 »
Azzura mysle ze troszeczke przesadzasz. Przestan o tym myslec, nie zwracaj na to uwagi. Dla kazdej Panny Mlodej przed toba i po tobie to ma byc wazna chwila i kazda z nich ma na 100% podobne przezycia. Ja tak jak ci pisalam mam slub przed soba i zaraz po nas i tez nie za bardzo chce o tym myslec. WIem ze wazne sa przezycia chwili a nie szczegoly!  Mysl o chwili a nie o tym czy rpzed kosciolem bedzie juzktos inny czekal....