Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 79949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #600 dnia: 18 Lipca 2006, 11:51 »
Moja szwagierka placila 1200 za fotografa. Dostali wielki album z najladniejszymy zdjeciami juz wklejonymi do neigo. Ja wole zaplacic 300 i potem sama wybierac te zdjecia ktore chce miec na papierze. Za 900 zl to moge to robic codziennie!
Co do taty to rzeczywiscie fajnie ale z drugiej strony musialam boje z nim toczyc ze nie bedzie robil za fotografa podczas mszy tylko ma mnie do oltarza prowadzic. On jednak twierdzi ze wolalby robic zdjecia...

Cytat: "azzurra"
Zapomniałam, że samochadu też nie wypożyczamy, tylko wykorzystujemy to, co jest w naszym zasięgu.
- kolejna porzadna oszczednosc.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #601 dnia: 18 Lipca 2006, 16:09 »
Właśnie umówiłam nas na poniedziałek w kancelarii, żeby donieść księdzu dokumenty z USC i zaświadczenie o naukach. Jutro i następną środę spotkanie w poradni i formalności przedślubne skończone!  :P Co ja będę robić? Już teraz to tylko czekać na telefon od pani z Lisy Ferrery, bo tylko sukni mi brak, żebym mogła stwierdzić, że mogę do ślubu iść choćby zaraz! :jupi:

Może troszkę przesadzam, bo trzeba umowe z lokalem podpisać i ustalić menu, ale to już drobiazgi :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #602 dnia: 18 Lipca 2006, 17:05 »
Rany, jak to szybko leci! A dopiero co zaczynałaś seteczkę i jeszcze tyle czasu było.
Może mnie też ten roczek jakoś szybko zleci...
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #603 dnia: 18 Lipca 2006, 17:31 »
Zobaczysz azzurra i telefon od pani Lisy Ferreri będzie nie długo.

Co do oszczędzania, to się z wami dziewczyny zgadzam. Nie stać by nas było wydać tyle kasy na fotografa i kamerzystę, a że mamy swój aparat i kamerę, to tyle co dla nas wystarczy. Jakby nie patrzeć około 2tys. zlotych zaoszczędzone.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #604 dnia: 18 Lipca 2006, 20:30 »
Cytat: "busia"
Może mnie też ten roczek jakoś szybko zleci...

Na pewno! Nawet nie będziesz wiedziała kiedy :) Pomyśleć, że rok temu ja ledwie znałam Szymona, gdyby ktos mi wtedy powiedział, że za rok będę się szykować do ślubu z nim... nigdy bym nie uwierzyła :)

Cytat: "Dorota77"
Jakby nie patrzeć około 2tys. zlotych zaoszczędzone.

I można je wydać, np. na podróż poślubną i pojechać gdzieś na południe i przeżyć coś niezpomnianego  :twisted:

Właśnie wróciłam z areobiku. Ponad rok przerwy zrobił swoje, a taniec to jednak nie ten sam rodzaj ruchu. Kondycję mam fatalną, ale myślę, że za miesiąc, jak mi się karnet skończy, będzie o wiele lepiej  :P Zapomniałam już, jak to lubię!!! Super się bawiłam i teraz jestem tak świetnie zmęczona  8)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #605 dnia: 18 Lipca 2006, 20:41 »
Zapomniałam już, jak to lubię!!! Super się bawiłam i teraz jestem tak świetnie zmęczona

azzurra znam to uczucie :) Chodziłam na aerobik jako wf  na uczelni, zmęczenie potem jest takie miłe :) Tylko teraz się niemogę zmobilizować... :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #606 dnia: 19 Lipca 2006, 10:51 »
Do ślubu 45 dni.

Już tylko miesiąc i 2 tygodnie! A tak niedawno były nasze zaręczyny... Kiedy to zleciało?

Dziśna 18:20 jesteśmy umówieni w poradni. Mieliśmy nawet zrobić zadanie domowe ;) Pani podchodzi do tego jak nauczycielka w szkole do swojego przedmiotu.

Poza tym, to może dziś zobaczę już naszą poduszeczkę na obrączki, bo Mama Szymona już ją uszyła. Jak wrócę, to wkleję jej fotki.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #607 dnia: 19 Lipca 2006, 15:52 »
azzurra to czekam na fotki, bo mnie ostatnio bardzo ciekawia poduszeczki :mrgreen:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #608 dnia: 19 Lipca 2006, 18:36 »
tak tak czekamy na zdjęcie poduszeczki
i ja gratuluję zacięcia przy tylu zajęciach sportowych

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #609 dnia: 19 Lipca 2006, 22:22 »
Hej hej! Gdzie te fotki? Do Anulki już zajrzałaś a tutaj Cię jeszcze nia ma?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #610 dnia: 19 Lipca 2006, 22:26 »
Niestety fotek poduszeczki nie ma, bo nie jest jeszcze skończona. Nie dogadałam się z Mamą Szymona, ale myślę, że to kwestia kilku dnii będzie co wklejać. Postaram się jak najszybciej.

Mamy za sobą bardzo owocne popołudnie  - drugie spotkanie w poradni, dostaliśmy kolejne zadania domowe ;) Poza tym spotkaliśmy z się z ojcem, który będzie nam dawał ślub i już wiemy na pewno, że WSZYSTKIE nasze pomysły będą uwzględnione i nie mam się co martwić, że o 15 jest inny ślub a o 17 msza, czasu wystarczy :jupi: Ale oczywiście uspokoję się dopiero 2 września, jak już będzie po całej ceremonii :) Poza tym ustatliliśmy z nim, że przekażemy przybory szkolne, o które prosiliśmy zamiast kwiatów na rzecz ich świetlicy dla dzieci :) Na koniec zapłaciliśmy jeszcze resztę należności za podróż poślubną i chyba wybrałam perfumy na ślub, ale tutaj muszę jeszcze "obwąchać" :)

Jedyne co się dziś nie udało załatwić, to odebrać zapowiedzi z parafii Szymona, taka była kolejka!!! Co się odwlecze, to nie uciecze  :twisted:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #611 dnia: 19 Lipca 2006, 22:42 »
Pierwszy raz słyszę o kolejce w kancelarii parafialnej! Ale tak to jest jak się mieszka w takim dużym mieście! U mnie "na wsi" takie rzeczy się nie zdarzają.
Acha i fajny pomysł z tymi przyborami szkolnymi :) Ja myślałam o maskotkach dla domu dziecka.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #612 dnia: 19 Lipca 2006, 22:45 »
fajny pomysł z tymi przyborami szkolnymi Smile Ja myślałam o maskotkach dla domu dziecka.

Podobno maskotek mają pod dostatkiem. Poza tym muszą mieć one odpowiednią metkę, itp. Szczegółow nie znam, bo szybko padł pomysł przyborów szkolnych. Ślubujemy na początku września, jest to więc "pomysł na czasie" ;)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #613 dnia: 20 Lipca 2006, 09:05 »
Co się odwlecze, to nie uciecze

co racja to racja

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #614 dnia: 20 Lipca 2006, 10:51 »
Tak Azzurrka, pomysł na czasie a goście nie będą z tym mieli najmniejszego problemu, bo te przybory załatwią przy wizycie w hipermarkecie - tyle tego będzie.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #615 dnia: 20 Lipca 2006, 10:56 »
Przypomniało mi się, jak kiedyś zrobiła mama mojej przyjaciółki. Młodzi także poprosili o nieprzynoszenie kwiatów tylko maskotki. Oczywiście pani Krysia kupiła maskotkę, ale w kartce z życzeniami przykleiła 50 zł i dodała karteczkę: "To są kwiatki".
Młodzi zostawili te 50 zł w  tej kartce na pamiątkę!
Albo na czarną godzinę, hihi!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #616 dnia: 20 Lipca 2006, 17:53 »
Albo na czarną godzinę,

Oby nie  :roll:

Do ślubu 44 dni.

Dziś ze ślubnych przygotowań, to poopalałam się znowu w ogródku rodziców. Ciągnie mnie do Świdnicy, oj ciągnie! Po ślubie nie bedzie tak można (ani pewnie nie będę miała takiej potrzeby) po prostu wskoczyć w busa i uciec z Wrocka do rodzinnego domu na kilka dni :)

Byłam z Mamusią na zakupach. Kupiłam sobie kolejną parę ślubnej bielizny, już mam 3 do wyboru ;)

A teraz mam zamiar z książką posiedzieć w ogródku sącząc zimny soczek pomarańczowy. A od jutra... mocne postanowienie -  energicznie biorę się za pisanie mojej drugiej magisterki.  8)

Trzymajcie kciuki, żeby starczyło mi wytrwałości. Na półtora miesiąca przed ślubem ciężki u mnie o to, nawet bardzo...

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #617 dnia: 20 Lipca 2006, 18:06 »
Byłam z Mamusią na zakupach. Kupiłam sobie kolejną parę ślubnej bielizny, już mam 3 do wyboru  

No to niezły wybór ........ bielizna zawsze się przyda  :wink:

A od jutra... mocne postanowienie - energicznie biorę się za pisanie mojej drugiej magisterki.  

No to życzę wytrwałości w pisaniu...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #618 dnia: 20 Lipca 2006, 20:43 »
Cytat: "~monika~"
No to życzę wytrwałości w pisaniu...

A dziękuję :) Przyda się... Już dziś czuję, ze ciężko będzie  :roll:

Cytat: "~monika~"
ielizna zawsze się przyda

Nie da się ukryć ;)  :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #619 dnia: 21 Lipca 2006, 08:12 »
Dasz radę..na pewno, ja tez trochę się "dołowałam" przed pisaniem ale jakoś poszło, co prawda po ślubie ale wierz mi, wtedy jest też cała masa różnych spraw :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #620 dnia: 21 Lipca 2006, 09:11 »
Cytat: "Maja"
Dasz radę..na pewno

:) Też tak myślę, ale jakoś przy drugiej mam mniejszą motywację, niż za pierwszym razem. Ciągne ten drugi kierunek studiów już nieco tak "siłą ropędu", bo szkoda mi pracy i wysiłku, jakie w nie włożyłam.

Do ślubu 43 dni!

Czas leci nieubłaganie... I bardzo dobrze!

Jak się wczoraj wieczorem połyżałm spać, to pomyślałam, że moja podświadomość się uspokoiła i już chyba przestałam miewać koszmary ślubne. Za wcześnie doszłam do takiego wniosku, bo niczym na zamówienie w nocy miałam kolejny... Śniło mi się, że z jakiś niewytłumaczalnych względów miałam część rzeczy potrzebnych do ślubu w moim mieszkaniu, a część w mieszkaniu w sąsiedztwie kościoła, w którym będziemy mieć ślub. Oczywiście ubierając się w tym drugim miejscu stwierdziłam, że niektórych z nich zapomniałam, m.in. musiałam obyć się bez podwiązki z niebieskimi akcentami i martwiłam, czy to, że mam niebieskie oczy wystarczy, żeby zgodnie z przesądem, zapewniść szczęście mojemu małżeństwu. Byłam już gotowa i czekałam pod kościołem, m.in. na moich rodziców, którzy mieli przylecieś samolotem (nie wiem czemu), poza tym było też bardzo mało gości, wszyscy mieli problemy, żeby dotrzeć na ślub, bo pogoda sie nagle załamała. Rozpętała się ulewa i wichura, widziałam, jak w powietrzu unoszą się różne rzeczy, np. gałęzie drzew. Trzeba było już zaczynać, a ja nie chciałam bez moich rodziców, byłam niepocieszona, że dotarła tylko garstka gości. Nagle w śnie nastąpiła awaria prądu (widziałam jak Galeria Dominikańska gaśnie) i się obudziłam. Bo snach-absurdach miałam teraz sen-kataklizm. :) Ten jednak jakoś mniej mi się spodobał od poprzednich, bo zaczęłam sie zastanawiać, co to będzie, jak 2. września nie będzie ładnej pogody?  :roll:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #621 dnia: 21 Lipca 2006, 09:19 »
Też tak myślę, ale jakoś przy drugiej mam mniejszą motywację, niż za pierwszym razem. Ciągne ten drugi kierunek studiów

mój ciągnąl się jak przysłowiowy makaron, pod koniec nawet radoście ze studiowania nie miałam-co za dużo to niezdrowo

Po snach-absurdach miałam teraz sen-kataklizm.  Ten jednak jakoś mniej mi się spodobał od poprzednich, bo zaczęłam sie zastanawiać, co to będzie, jak 2. września nie będzie ładnej pogody?

Nie masz powodów do zmartwień, wrzesień jest zwykle bardzo ładny

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #622 dnia: 21 Lipca 2006, 09:25 »
Cytat: "Maja"
pod koniec nawet radoście ze studiowania nie miałam-co za dużo to niezdrowo

Przyjemności z tego drugiego kierunku studiów też już nie mam, na pewno nie przez ostatni rok, kiedy to ustanowiłam mój prywatny rekord - przez cały semestr byłam na zajęciach 2 razy - na 2 wykładach  :mrgreen: Nie z lenistwa, po prostu nie mogłam się rozdwoić. To cud, że zaliczyłam sesję w I terminach :)

Offline AnEs
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #623 dnia: 21 Lipca 2006, 09:29 »
HEllo Zakochani

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #624 dnia: 21 Lipca 2006, 09:31 »
Witam dwie nowe userki w moim wątku - Lunę i AnEs, szkoda, że tak mało napisałyście... Zapraszam jeszcze kiedyś :)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #625 dnia: 21 Lipca 2006, 09:39 »
Azzurko faktycznie ten drugi kierunek trochę jest kulą u nogi, ale nie ma tego złego - wkońcu kiedyś ten dyplom się przyda. A co do Twojego snu, to faktycznie katastroficzny - po czymś takim z krzykiem pewnie bym się obudziła :shock:  mówią jednak, że sny są odwrotnością rzeczywistości - więc jeśli śni Ci się brzydka pogoda tzn., ze będzie pięknie świeciło słoneczko :wink:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #626 dnia: 21 Lipca 2006, 09:43 »
AnEs, luna - nie bardzo rozumiem co wasze posty maja wspolnego z seteczka azzury ?

Azzutko - ja robie jeszcze dwa kierunki, jednoczenie w Katowicach i Krakowie, a swoje studia z psychologii juz skonczylam. I caly czas sie zastanawiam "po co mi to!" Wiec wcale CI sie nei dziwie ze Ci sie nie chce!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #627 dnia: 21 Lipca 2006, 09:46 »
Cytat: "AnEs"
a co nie chcesz z ludzmi na forum oni przeciez tez sie ciesza??

:?:

Moze to nie moja sprawa....

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #628 dnia: 21 Lipca 2006, 09:47 »
Anielko, Rybkowiedenko, cieszę sie, że mnie rozumiecie, dzięki temu nie czuję się takim leniem i obibokiem ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #629 dnia: 21 Lipca 2006, 09:58 »
O nien ie, nie wolno CI sie tak czuc! Ja tez w tym semestrze bylam na uczleni max 3 razy, wiec wcale nie jest z Toba tak zle! :)