Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #540 dnia: 12 Lipca 2006, 15:26 »
Jestem zła. Właśnie się dowiedziałam, że dekoratorka chce za 2 bukiety kwiatów przy ołtarzu i dekorację 2 krzeseł i klęczników (nic więcej, żadnych świeczników, dekoracji ławek, nic)... 800 PLN! Już kiedyś pisałam w innym watku co myślę o cenach dekoratorów, teraz tylko się w tym przekonaniu utwierdziłam. :evil: A może wszędzie jest tak drogo?
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #541 dnia: 12 Lipca 2006, 19:55 »
Strasznie dużo chce! Nasza chce 800zł za dekorację CAŁEGO kościoła (klęczniki, ołtarz + szczyty ławek).. Ale i tak.. ehh.. powiem Ci Azzurra, że ja po dzisiejszym dniu mam dość wszystkiego..

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #542 dnia: 12 Lipca 2006, 19:59 »
Cytat: "Beth"
Strasznie dużo chce!

No właśnie też tak mi sie wydawało.  :? Dzięki za informacje, bo już zwątpiłam, czy mi ktoś odpisze ;)

powiem Ci Azzurra, że ja po dzisiejszym dniu mam dość wszystkiego..

Wiem, czytałam, też to przerabiałam, jeszcze w poniedziałek, ale zobaczysz, jutro będzie lepiej :)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #543 dnia: 12 Lipca 2006, 20:01 »
Azzurrko przeraziłaś mnie tą cena :o
To nieprawdopodobne!
Mnie się wydaje że to jakieś nieporozumienie. Jak można tyle żądać?
Za 800 zł powinnaś mieć w kwiatach cały ołtarz!
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #544 dnia: 12 Lipca 2006, 20:04 »
Mam nadzieję, że będzie lepiej.. z dekoracją kościoła jeszcze się zastanów - może tak jak i u mnie jest siostra zakonna która ma kontakty i sama taniej dekoruje? Przecież kościoły są same w sobie ładne i nie trzeba tam nawalić miliona ozdóbek. Poza tym jesteś w stałym kontakcie z tymi parami, które biorą ślub tego dnia - może one mają namiary na kogoś tańszego? Powiem Ci szczerze, że ja dopiero za dwa tygodnie będę się kontaktowała z parami, ale chętnie zrzucę kwestię dekoracji kościoła na kogoś innego - bo dla mnie najważniejsze jest, aby goście dopisali (wysyłamy 40 zawiadomień do dalszej rodziny i znajomych), aby była piękna oprawa muzyczna, sympatyczny ksiądz i aby mi Przyszły z miłością patrzył w oczy. A kwiatki przed ołtarzem mogą być nawet sztuczne :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #545 dnia: 12 Lipca 2006, 20:06 »
Cytat: "busia"
Za 800 zł powinnaś mieć w kwiatach cały ołtarz!

Masz rację, dlatego tej pani raczej podziękujemy. Nawet po rozłożeniu tego na 4 pary, to jest dużo za dużo! Myślę, że rozwiązaniem jest zamówienie w kwiaciarni 2 bukietów kwiatów, bez wdawania się w szczegóły, że to na ślub, bo to podroża cenę u "fachwowców" pewnie dwukrotnie.

Problem będzie z przykryciami na klęczniki  :roll:

Myślicie, że można coś takiego wypożyczyć? TYLKO to u "fachowców"? A może kupić?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #546 dnia: 12 Lipca 2006, 20:11 »
może tak jak i u mnie jest siostra zakonna która ma kontakty i sama taniej dekoruje?

Nie ma :)

Przecież kościoły są same w sobie ładne i nie trzeba tam nawalić miliona ozdóbek.

Dlatego chcemy tylko kwiaty przy ołtarzu i klęczniki. poza tym, to byłaś w "moim kościele" u spowiedzi, o ile dobrze pamiętam, jak Ci sie podobał?

. Poza tym jesteś w stałym kontakcie z tymi parami, które biorą ślub tego dnia - może one mają namiary na kogoś tańszego?

Namiary są właśnie od jedej z tych par, sama chyba poszukam.

Powiem Ci szczerze, że ja dopiero za dwa tygodnie będę się kontaktowała z parami, ale chętnie zrzucę kwestię dekoracji kościoła na kogoś innego

Ja wole sama dopilnowac  :P Taki charakter.

A kwiatki przed ołtarzem mogą być nawet sztuczne

Tylko nie to!!! Nienawidze sztucznych kwiatow!!!!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #547 dnia: 13 Lipca 2006, 06:42 »
Do ślubu 51 dni.

Lubię takie wczesne poranki, jest cicho i spokojnie :) Zaraz sobie zrobię kawę i wypiję w ogródku delektując się świeżym powietrzem.  :kawa:

Dziś jesteśmy umówieni z moją "przyszywaną ciocią", koleżanką z czasów szkolnych mojej Mamy, ktora będzie nam śpiwewać na ślubie. A robi to piękniepięknie, kiedyś pracowała nawet w operetce. Na moich rodziców też śpiewała, więc mamy małą rodzinną tradycję. :) Bardzo jestem ciekawa tej rozmowy. Nie mam zupełnie pojęcia, jaki jest ślubny repertuar, zdam się więc na nią.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #548 dnia: 13 Lipca 2006, 08:11 »
azzurra, napisz co z tymi kwiatami i wystrojem kościoła...Wrocław jest tak duży, że nie powinno być problemu ze znalezieniem przyzwoitej dekoratorni...

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #549 dnia: 13 Lipca 2006, 08:19 »
Cytat: "azzurra"
Dziś jesteśmy umówieni z moją "przyszywaną ciocią", koleżanką z czasów szkolnych mojej Mamy, ktora będzie nam śpiwewać na ślubie. A robi to piękniepięknie, kiedyś pracowała nawet w operetce. Na moich rodziców też śpiewała, więc mamy małą rodzinną tradycję.  Bardzo jestem ciekawa tej rozmowy. Nie mam zupełnie pojęcia, jaki jest ślubny repertuar, zdam się więc na nią

Azzurko, ale to będzie przeżycie dla Twoich rodziców - wzruszą się ogromnie, bo to tak jakby patrzyli teraz na swój ślub tylko tak obok. Ta Wasza tradycja jest niepowtarzalna :serce:

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #550 dnia: 13 Lipca 2006, 08:27 »
Jestem zła. Właśnie się dowiedziałam, że dekoratorka chce za 2 bukiety kwiatów przy ołtarzu i dekorację 2 krzeseł i klęczników (nic więcej, żadnych świeczników, dekoracji ławek, nic)... 800 PLN! Już kiedyś pisałam w innym watku co myślę o cenach dekoratorów, teraz tylko się w tym przekonaniu utwierdziłam. :evil: A może wszędzie jest tak drogo?

szok wcale sie nie dziwie że wpadłas w złość...to ewidentnie jest jakaś naciagaczka tyle kasy za tak nie wiele  :evil:
...wiesz my u mojej siorki w tamtym roku wpadlismy na pomysł ze najtaniej będzie jak sami udekorujemy kościół ...pojechaliśmy na giełde kwiatową kupilismy piekne kwiaty do czterech  koszy na ołtarz i do butonierek (które mielismy zapewnione z kościoła).....były one przymocowane do każdej ławki....
a i szczescie nam dopisalo gdyż okazało sie że sąsiadka mojego szwagra juz nie raz brała udział w dekoracji kościoła, wiec ja poprosiliśmy o pomoc ....kościól wygadl przepięknie  :lol:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #551 dnia: 13 Lipca 2006, 08:43 »
my dekorację ołtarza w kościele mamy z głowy bo zakonnice dekorują i nie pozwalają nikomu w to się mieszać

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #552 dnia: 13 Lipca 2006, 09:24 »
Cytat: "Maja"
azzurra, napisz co z tymi kwiatami i wystrojem kościoła...

Napiszę, ale muszę najpierw sama wiedzieć co i jak :) To wieści dopiero z wczoraj, dziś wracam do Wrocka i będę myśleć. To, że wszystko trzeba ustalić z 3 innymi parami troszkę całą sprawę utrudnia...   :roll:

Cytat: "Anielka"
Wasza tradycja jest niepowtarzalna

:mrgreen:

Cytat: "Maniarka"
pojechaliśmy na giełde kwiatową kupilismy piekne kwiaty do czterech koszy na ołtarz

Też o tym myślałam, ale co wtedy z dekoracją krzeseł i klęczników? No chyba, żeby to sobie odpuścić...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #553 dnia: 13 Lipca 2006, 09:38 »
Azzurrka, ty taka zdolniacha jesteś - popisałaś się z tymi zaproszeniami, więc podejrzewam, że sama świetnie poradziłabyś sobie z dekoracją klęczników. Wiadomo, że w dzień ślubu nie będziesz miała na to czasu, ale może jakaś Twoja koleżanka ma podobne zdolności i Ci w tym pomoże...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #554 dnia: 13 Lipca 2006, 09:48 »
Azzurra - faktycznie, spowiadałam się u Dominikanów i nawet widziałam kawałek ślubu, więc wiem co i jak :) Uważam, że kościoł jest piękny i bardzo wysoki, więc faktycznie - pomysł z łądnym przystrojeniem ołtarza jest dobry. Powiedz mi tylko jedno - czy tam się wchodzi i wychodzi bokiem? Bo z tego co widziałam ta para wyszła tym bocznym wyjściem (tak jakby na galerię) i się przez chwilę zastanawiałam czy tak samo weszli czy jest może inne wejście od strony nawy głównej.
Powiem Ci, że i tak masz lepiej - ja się muszę dogadać z 4! :shock: parami. Co prawda jednak para, która bierze ślub po nas to Julka i jej partner, którzy się na e-wesele przez jakiś czas udzielali, ale ostatnio nie mogę się z nimi skontaktować. Wychodzi więc na to, że za jakieś półtora tygodnia też będę miała sajgon..

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #555 dnia: 13 Lipca 2006, 09:51 »
Też o tym myślałam, ale co wtedy z dekoracją krzeseł i klęczników? No chyba, żeby to sobie odpuścić...

no a masz drużbów ?..wspólnymi siłami zawsze razniej :mrgreen:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #556 dnia: 13 Lipca 2006, 10:01 »
Beth, jest też wejście od nawy głównej, ale tam nie ma miejsca na przyjmowanie życzeń, dlatego pary wychodzą bokiem :)

Busiu, dzięki za uznanie dla mnie, ale prawda jest taka, że wolę dekoratorkę, bo boję się, że jak się tym sami będziemy zajmować, to wszystko spadnie na mnie, a właściwie na Szymona, bo ja w dniu ślubu będę się w Świdnicy przygotowywać. Inne pary przyjdą na gotowe  :evil: Tego nie chcę, dlatego będę jednak szukać kogoś, kto nam to zrobi za 500 PLN.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #557 dnia: 13 Lipca 2006, 17:13 »
800 złotych !?!?!?!?!?! O matko!!! Przepraszam za taka reakcję ale po prostu nie mogę w to uwierzyć! Nam akurat kościół przystrajają zakonnice tak jak Sweetcoffe, ale jakbym sama miała zamawiać dekoratorkę to przenigdy bym jej tyle nie zaplaciła! Dla mnie to jakaś oszustka. My naszą sale będziemy mieli przystrojoną za 1100 zł i to i tak jest dużo, ale przystrajają wszystko. MAsz rację - szukaj czegoś tańszego, zresztą zdolności masz więc w razie czego sama sobie poradzisz :) Buziaki

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #558 dnia: 13 Lipca 2006, 21:30 »
Cytat: "anulka33"
szukaj czegoś tańszego

Może jutro ;)

Jestem właśnie po rozmowie z solistką. Ustaliliśmy, że zaśpiwa nam Ave Maria po przysiędze, w czasie podniesienia, poza tym na wejście będziemy mieć Marsza Weselnego Wagnera, a w czasie komunii zagra nam skrzypaczka "coś", ale to już musimy z nią ustalić. Myślę, że oprawa mszy ślubnej będzie piękna. Już to słyszę uchem wyobraźni! :mrgreen:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #559 dnia: 13 Lipca 2006, 22:29 »
estem właśnie po rozmowie z solistką. Ustaliliśmy, że zaśpiwa nam Ave Maria po przysiędze,

azzurra a które Ave Maria? To tradycyjne? Bo ja ostatnio słyszałam przpięknie Ave Maria, tylko nie pamiętam jakiego kompozytora... :roll: Gdyby zależało Ci na czymś "innym" to mogę się dowiedziec ;mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #560 dnia: 13 Lipca 2006, 22:50 »
A my będziemy mieć ave maria grane na skrzypcach. I dzisiaj się też dowiedziałam właśnie, że inne ave maria jest np. na pierwszej komunii, a inne na ślubach..
Dla mnie najlepsze wykonanie ave maria to... Chris Cornell z byłego Soundgarden (ci od 'black hole sun)! :) W samochodzie na płycie mam i ilekroć słucham mam ciary na plecach.. ah - gdyby on mi mógł zaśpiewać...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #561 dnia: 13 Lipca 2006, 22:59 »
Cytat: "Ecia"
azzurra a które Ave Maria?

Dobre pytanie  :roll: Zdaję się tutaj na moją Ciocię, zna się na tym ;) W końcu ma wyższe wykształcenie muzyczne i była solistką w operetce :) Ale dzięki za propozycję.

Dla mnie najlepsze wykonanie ave maria to... Chris Cornell z byłego Soundgarden

A dla mnie Josha Grobana :) Mam jednak skrytą nadzieję, że moja Ciocia je przebije  :mrgreen:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 13 Lipca 2006, 23:38 »
Azzurra ja już sobie wyobrażam jak będzie pieknie u Was na ślubie.  :serce:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #563 dnia: 14 Lipca 2006, 09:35 »
Ceremonia zapowiada się bardzo atrakcyjnie. Występ zawodowej śpiewaczki, skrzypaczki, wasze czytania - goście nie będą się nudzić.
Azzurrko teraz mam do Ciebie, ale też do wszystkich forumek OGROMNĄ PROŚBE : trzymajcie za mnie jutro mocno kciuki, bo przede mną ostani egzamin (mam nadzieję, że w życiu) - ustny! A mój egzaminator bardzo przypomina   :Hitler:  O 9.00 będę cała w strachu, ale mam nadzieję, że mogę na Was liczyć.
Buziaczki

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #564 dnia: 14 Lipca 2006, 09:51 »
Cytat: "busia"
mam nadzieję, że mogę na Was liczyć

Na mnie na pewno! Trzymam mocno, mocno kciuki! Zobaczysz, że będzie wszystko w porządku :) Tylko koniecznie napisz, jak Ci poszło! Zdasz śpiewająco.

50 dni do ślubu!

Oto i my mamy półmetek odliczania. Kiedy to zelciało? Może rachunek sumienia, co jeszcze trzeba załatwić:
 :arrow: 2 spotkania w poradni małżeńskiej, dopiero jedno za nami
 :arrow: donieść księdzu dokumenty, skończyć spisywać protokół
 :arrow: spotkać się z ojcem, który będzie nam dawał ślub
 :arrow: ustalić z innymi parami szczegóły dekoracji kościoła
 :arrow: podpisać umowę z hotelem, gdzie będzie nasz ślub i ustalić menu
 :arrow: podpisać umowę z lokalatem, gdzie będzie impreza dla naszych znajomych
 :arrow: rozdać jeszcze kilka zaproszeń  :roll:
 :arrow: odebrać surdut Szymona i dobrać fular
 :arrow: wciąż czekam na suknię...
 :arrow: zapłacić pozostałą część za podróż poślubną
 :arrow: napisać treść modlitwy wiernych na mszę ślubną

Chyba wszystko... Sporo jeszcze tego, ale powoli dopinamy kolejne rzeczy.  :twisted: Najgorszy będzie remont, który będę miała jednocześnie  :|

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #565 dnia: 14 Lipca 2006, 12:28 »
Chyba wszystko... Sporo jeszcze tego, ale powoli dopinamy kolejne rzeczy

Spokojnie, zdążycie, mi zostało 23 dni i już zaczynam panikować....

Najgorszy będzie remont, który będę miała jednocześnie

No faktycznie, ciężko to będzie pogodzić ale kto jak nie wy???  :D  :D  :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #566 dnia: 14 Lipca 2006, 13:17 »
Cytat: "~monika~"
Spokojnie

Tak, wiem :) wdech-wydech...

Cytat: "~monika~"
No faktycznie, ciężko to będzie pogodzić ale kto jak nie wy???

Rybkawiedenka i Dziubasek  :twisted:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #567 dnia: 14 Lipca 2006, 13:51 »
Azzurko faktycznie u Ciebie ceremonia zaślubin będzie bardzo atrakcyjna i niepowtarzalna. Ach co to bedzie za ślub. Tylko pozazdrościć :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #568 dnia: 14 Lipca 2006, 15:24 »
faktycznie u Ciebie ceremonia zaślubin będzie bardzo atrakcyjna i niepowtarzalna. Ach co to bedzie za ślub.

Mam takę nadzieję :) To miłe, że tak myślisz.

Tylko pozazdrościć

Bez przesady, Twoja ceremonia też przecież będzie piękna. Dla Ciebie, jak i każdej panny młodej, to jej ślub jest najpiękniejszy, tak jak suknia, kwiaty, wszystko :) Taki już urok tego dnia :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #569 dnia: 14 Lipca 2006, 18:52 »
Bez przesady, Twoja ceremonia też przecież będzie piękna. Dla Ciebie, jak i każdej panny młodej, to jej ślub jest najpiękniejszy, tak jak suknia, kwiaty, wszystko  Taki już urok tego dnia

I tu się zgodzę w zupełności - każdy ślub jest trochę inny i każdy jest piękny :)

Buziale