Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #240 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:31 »
azzurra, Gartuluje bardzo serdecznie!!!  :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #241 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:39 »
Azzurra - to było do przewidzenia! :) Bardzo się cieszę, że już niczym nie musisz sobie głowy zawracać! Ja niedługo do "wakacji" też dołącze - 21 czerwca będę wolna i bez pracy ;)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:55 »
Azzurra gratuluję zaliczonej sesji. :D
Ja się będę zmagać z sesją do końca czerwca. :?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #243 dnia: 12 Czerwca 2006, 21:10 »
Gratulcje! A ta podroz poslubna to gdzie? Bo sobie nie przypominam, zebys cos na ten temat pisala...
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #244 dnia: 12 Czerwca 2006, 21:38 »
Witaj azurra :) Dopiero znalazłam Twoje odlicznko  :oops: Aż wstyd się przyznać że tak późno  :oops:  Ale od dziś będę je odwiedzać regularnie :) I dziękuję za zaproszenie :) Kochana jesteś :) Już niedługo Twój Ślubik :) Ale to szybko leci...Buziaki

Offline azzurra
  • maniak
Coraz bliżej ślub
« Odpowiedź #245 dnia: 12 Czerwca 2006, 21:57 »
Witajcie,
  to i ja zabiorę głos. To mówię ja, Jarząbek, Szymon znaczy się. Cieszę się, że moja narzeczona się cieszy. Ja czekam na mój strój, na początku lipca powinien być. Potem narzeczna pomoże mi dobrać odpowiedni fular i będę coraz bardziej niecierpliwie czekał na 2 września :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #246 dnia: 12 Czerwca 2006, 22:10 »
Moje Kochanie się pode mnie podszwa!  :twisted:  :mrgreen:  8)  :shock:

Dziękuję Dziewczyny za gratulacje!!

Anulko33, witaj w moim odliczanku, zapraszam :) Do Twojego ślubu też już bardzo niewiele czasu zostało.

Krollewno, jedziemy do Grecji, do Kawali :) Ciepłe morze, piękna plaża i uroczy hotel, pokój z olśniewającym widokiem - czego jeszcze potrzeba na podróż poślubną? ;) :mrgreen:  :P

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #247 dnia: 12 Czerwca 2006, 23:29 »
azzurra gratuluje skończonej sesji! Ja tez już prawie jestem po wszystkich egzaminach, więc wiem jakie to świetne uczucie ;)

Zazdroszczę Wam tej Grecji... Myśmy jeszcze nic nie ustalili - spór o podróż poślubną trwa ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #248 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:26 »
Cytat: "Ecia"
spór o podróż poślubną trwa

To się nie spierać, tylko do biura podróży i coś bukować ;)

[shadow=red]81 dni do ślubu.[/shadow]

Dziś mamy ostatnie nauki przedślubne! Rozstrzygnie się też, kto będzie nam dawał ślub. Poza tym para, która ma ślub przed nami, ma znajomą dekoratorkę, mieli z nią porozmawiać o dekoracji kościła i dziś przekazać nam szczegóły. Będzie to więc, mam nadzieję, owocny w przygotowania dzień :)  Jeżeli już będziemy wiedzieć, kto nam będzie udzielał sakramentu, to koniecznie musimy z nim porozmawiać, czy będziemy mogli wcielić w życie nasz e pomysły  :mrgreen: Na kilku naparwdę mi zależy  :roll:

Cóż, może już dziś wieczorem będę mogła napisać coś więcej, póki co idę się lenić. Należy mi się po sesji  :twisted:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #249 dnia: 13 Czerwca 2006, 21:16 »
Skończyliśmy nauki :)

Wiemy już, który ojciec dominikanin będzie dawał nam ślub. Bardzo się cieszę, bo jest świetny. A co więcej, wszystko co chcieliśmy, przejdzie: Tatuś prowadzi mnie do ołtarza, a Szymuś czeka, nikt nie musi mnie wcześniej widzieć (hura, hura, hura); możemy czytać czytania - ja pierwsze, Szymuś drugie; możemy sami ułożyć sobie treść modlitwy wiernych i ją wygłosić; no bez powtarzania za księdzem będziemy sobie ślubować :) :) :) Strasznie jestem szczęśliwa, bo to było dla mnie ważne  :mrgreen:

I jeszcze jedna kwestia - wg prawa kanonicznego wymagany jest jeden świadek, u nas jest to niebezpieczeństwo, że mój świadek będzie od końcówki sierpnia skoszarowany, jeżeli tak będzie, to nie będziemy musieli szukac nikogo w ostatniech chwili. Po prostu będzie jeden świadek :)

Strasznie się cieszę, że się tak wszystko układa :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 13 Czerwca 2006, 21:23 »
Cytat: "azzurra"
Strasznie się cieszę, że się tak wszystko układa

fajnie, że się wszystko układa po waszej myśli.
bardzo podoba mi się wasz pomysł, ze szymuś będzie czekał na ciebie przy ołtarzu...bardzo romantycznie  :ok:

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #251 dnia: 13 Czerwca 2006, 21:24 »
no to   :piwo_2:  za takie nowiny!!! świetnie! cieszę sie, ze tak sie udało! dzieki temu będzieciezawsze miło wspominać ślub - tak jak jest u nas. najważniejsze jest to, zeby wszystko było tak , jak to sobie wymarzyliśmy :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #252 dnia: 13 Czerwca 2006, 22:11 »
Super że wszystko poszlo po Waszej mysli. to ma byc Wasz najpiękniejszy, wymarzony dzień i jak widać wszystko ku temu zmierza:) Gratuluje zakończonej sesji :) Ja juz też mam wakacje - od dziś - dziś był ostatni wynik :) Ale pracować trzeba. Super że jedziecie na taką piękną wycieczke - zazdroszczę Wam bo my chyba nigdzie nie pojedziemy - chociaz kto wie... na razie nic nie planowaliśmy. A na jak długo jedziecie? buziaki

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #253 dnia: 13 Czerwca 2006, 22:16 »
Przeczytalam caly twoj a wlasciwei Wasz :D watek-jednym tchem :D od dzis bede na biezaco,a teraz tak w skrocie nadrobie pare spraw :mrgreen: :
Twoje buty bardzo mi sie podobaja-to pierewsze buty z zaokraglonymi noskami, ktore mi sie spodobaly-super :D
surdut dla Szymka-bomba,
poduszeczki na obraczki sa naprawde very nice :D  :D  :D
Gratuluje zdanego egzaminu-zdolna bestyjko :mrgreen:
tancem sie nie martw bo poradzicie sobie z nim super-zreszta dam Ci znac jak to mi poszlo z suknia i wygibasami salsowo-mambowymi :wink:
a tak wogle to kilka rzeczy nas laczy: my tez bedziemy sami mowic przysiege bez powtarzania za ksiedzem, no i najprawdopodobniej Grecja to bedzie cel naszej podrozy poslubnej :D

a tak na chwilke wrocmy do meczu :twisted: to ten gol po spalonym byl naprawde po spalonym. W pierwszym momencie myslelismy tak samo,ze sedzia bzdurnie zagwizdal, ale potem na jednej z powtorek wyraznie bylo widac,ze byl spalony (moj ojczym jest trenerem pilkarskim i to on mi tak powiedzial)wiec niestety wina za ten wynik meczu lezala po stronie pilkarzy :( oby z Niemcami poszlo im lepiej! :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 13 Czerwca 2006, 22:38 »
Azzurra bardzo się cieszę, że macie nauki juz za sobą i przede wszystkim, że cały przebieg mszy bedzie według Waszej myśli. Nic tylko się cieszyć. :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #255 dnia: 13 Czerwca 2006, 22:50 »
Cytat: "Anusia-szczecin"

bardzo podoba mi się wasz pomysł, ze szymuś będzie czekał na ciebie przy ołtarzu...bardzo romantycznie

Bardzo romantyczne i filmowe :) Zawsze tak chciałam, chcę zobaczyć zachwyt na twarzy mojego Ukochanego stając przed ołtarzem, ani chwilki wcześniej.

Cytat: "Aniołek"
dzieki temu będzieciezawsze miło wspominać ślub

I tak byśmy go miło wspominali, ale tak będzie po prostu jak z marzeń, jak z bajki :) :)

Cytat: "anulka33"
A na jak długo jedziecie?

Niestety tylko na tydzień, bo pracować trzeba :(

Cytat: "Agutka"
Twoje buty bardzo mi sie podobaja-to pierewsze buty z zaokraglonymi noskami, ktore mi sie spodobaly-super
surdut dla Szymka-bomba,
poduszeczki na obraczki sa naprawde very nice
Gratuluje zdanego egzaminu-zdolna bestyjko

Dziękuje  :oops:

to ten gol po spalonym byl naprawde po spalonym

Chcę wierzyć, że był po spalonym. Z Niemcami wygramy 1:0. Ale potem dokopie nam Kostaryka ;)

Cytat: "Marta"
Nic tylko się cieszyć.

Cieszę się, cieszę. Tylko boląca ósemka nieco mi psuje nastrój.  :(

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #256 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:07 »
Do ślubu 80 dni.

Dziś jedziemy na długi weekend do mnie do domu rodzinnego, w planach jest zrobienie ostatnich zaproszeń dla znajomych. Zostało jeszcze tego ok. 20. Ale to już będzie definitywny koniec z cięciem, drukowaniem i klejeniem ;) Myślę, że z rozpędu zrobimy też winietki na stół.

Poza tym, to jakoś tak zeszło ze mnie powietrze, odkładam jakieś tam przygotowania, sama nie wiem, dlaczego... Może po to, żeby dłużej się nimi cieszyć?

Nie idziemy dziś na lekcję tańca, bo meczyk  :twisted: :twisted:  :twisted:

Obstawiam, że wygramy 1:0. Zobaczymy, ile warta jest moja intuicja :)

Polskaaa Białooo-Czerwoniii...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #257 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:28 »
Poza tym, to jakoś tak zeszło ze mnie powietrze, odkładam jakieś tam przygotowania, sama nie wiem, dlaczego... Może po to, żeby dłużej się nimi cieszyć?

skad ja to znam. tez miewam takie okresy. teraz zreszta tez  jest kilka rzeczy do zalatwienia a ja jakos tak nie kwapie sie do tego :roll:

Obstawiam, że wygramy 1:0. Zobaczymy, ile warta jest moja intuicja  

Polskaaa Białooo-Czerwoniii...

bardzo bym chciala aby Twoje przypuszczenia sie sprawdzily. Chociaz co bedzie u mnie w domu po meczu to nie wiem :D my chyb zreszta dom na pol na czas meczu bedziemy musieli podzielic -alez to beda jaja :D

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #258 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:33 »
hociaz co bedzie u mnie w domu po meczu to nie wiem. my chyb zreszta dom na pol na czas meczu bedziemy musieli podzielic -alez to beda jaja

:mrgreen:  :twisted:  :lol:

No tak Agutko, Ty to jesteś nasza piąta kibicowska kolumna. A może spróbuj Andreasa przeknonać, żeby Polsce kibicował? Jestem pewna, że odpowiednio dobrane argumenty mogłyby uczynić cuda   :twisted:  :lol:  8)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #259 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:37 »
A może spróbuj Andreasa przeknonać, żeby Polsce kibicował? Jestem pewna, że odpowiednio dobrane argumenty mogłyby uczynić cuda

robie co moge  :mrgreen: on juz stweirdzil, ze na jednym policzku wymaluje sobie flage Niemiec a na drugim Polski :D  :twisted: jutro opowiem co to sie u nas w domu dzialo hihihihi

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #260 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:39 »
jutro opowiem co to sie u nas w domu dzialo hihihihi

Koniecznie!

on juz stweirdzil, ze na jednym policzku wymaluje sobie flage Niemiec a na drugim Polski

To już jest połowa sukcesu :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #261 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:47 »
azzurra super, że udało się Wam ustalić w kościele wszystko tak jak chcieliście :) Dominikanie są super, w innym miejscu mogłoby się Wam nie udać (tak mi się wydaje...)

możemy czytać czytania - ja pierwsze, Szymuś drugie; możemy sami ułożyć sobie treść modlitwy wiernych i ją wygłosić

Nie stresujecie się? Ja zastanawiałam się czy nie zaśpiewać psalmu, ale stwierdziłam, że będę mieć dosyć stresu w tym dniu i nie jest mi potrzebny jeszcze jeden ;) Wybraliście już czytania? My się jeszcze cały czas zastanawiamy jaką Ewangelię wybrać... No i jaki psalm...

bez powtarzania za księdzem będziemy sobie ślubować

To też chcemy sobie załatwić :mrgreen: Super, że się Wam udało, może u nas też pójdzie prosto :D

Poza tym, to jakoś tak zeszło ze mnie powietrze, odkładam jakieś tam przygotowania, sama nie wiem, dlaczego...

Tym się nie przejmuj - mam dokładnie to samo. Wydaje mi się, że to raczej jest wina sesji. Trzeba było się spiąć, żeby wszystko zaliczyć, a teraz po prostu należy się nam odpoczynek. A przygotowania do ślubu to też praca, chociaż taaaaka przyjemna :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #262 dnia: 14 Czerwca 2006, 14:54 »
Nie stresujecie się?

Wiem, że będę zestresowana, ale to już wszystko jedno, czy będę czytać, czy nie. Występy przed ludźmi to nie jest dla mnie nowość. Jak o tym myślę, to czuję taki spokój i radość, że będę mogła zrobić to sama... Nie wybaczyłabym sobie, gdybym stchórzyła.

Wybraliście już czytania? My się jeszcze cały czas zastanawiamy jaką Ewangelię wybrać... No i jaki psalm...

To tak jak my, PnP jako pierwsze, "Hymn o miłości" jako drugie, ale Ewangelia i psalm... się zobaczy ;)

Zachęcam Cię Eciu do zaśpiewania psalmu. Więcej już takich okazji nie będzie. Ja bym zaśpiewała, ale słoń mi na ucho w dzieciństwie nadepnął  ;)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #263 dnia: 14 Czerwca 2006, 15:22 »
Zachęcam Cię Eciu do zaśpiewania psalmu. Więcej już takich okazji nie będzie.

No w sumie coś w tym jest... Jeszcze się zastanowię :) Najgorzej byłoby jakbym się wzruszyła tak, że słowa bym nie mogła z siebie wydobyć. Przysięgę jakoś powiem, ale do śpiewania ściśnięte gardło odpada... No mam nad czym myśleć :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #264 dnia: 14 Czerwca 2006, 15:25 »
Najgorzej byłoby jakbym się wzruszyła tak, że słowa bym nie mogła z siebie wydobyć.

Tego też się boję, że się wzruszę w czasie czytań, albo modlitwy wiernych i się rozpłaczę.

Ale tak sobie myślę, że miałoby to swój urok, bo ty by znaczyło, że te słowa coś dla mnie znaczą. Nie będę się tym martwić na zapas. Dam radę :) Chcę tę mszę ślubną uczynić jak najbardziej "naszą", a im większy nasz w niej udział, tym bardziej będzie wyjątkowa i osobista. Dlatego zaryzykuję :)

Offline Szymuś
  • nowicjusz
  • *
Msza ślubna
« Odpowiedź #265 dnia: 14 Czerwca 2006, 15:48 »
Witam,
  ja też się cieszę, że będziemy mogli dodać sporo naszych pomysłów do przebiegu mszy. Zwłaszcza ten wybór czytań stwarza nam wiele możliwości. Narzeczona chce fragment Pieśni nad Pieśniami, ja hymn do miłości św. Pawła z Listów, Psalm - znajdziemy jakiś, co do ewangelii to pewnie przysiądziemy i coś znajdziemy, mamy sporo możliwości... Np. fragment w którym mowa o tym, że opuści człowiek dom swój... i będą już jednością... Chyba pasuje? :-)  Pomyślimy.
  Rozsądek mówi, że Niemcy wygrają 2 albo 3:0, ale postawiłem na 2:1 dla naszych. Nadzieja zawsze umiera ostatnia. Nawet jeśli mają przegrać, niech przynajmniej powalczą, chciałbym zobaczyć naszych grających ambitnie i z polotem, a nie jak garstka przestraszonych przedszkolaków na boisku licealistów, bojących się, że im ktoś przyłoży zaraz.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #266 dnia: 14 Czerwca 2006, 21:52 »
"Akcja paznokcie" wzięła w łeb! Na ślubie będę mieć tipsy, jeżeli Polacy będą dalej grać. Właśnie obgryzłam wszytskie na meczu Niemcy-Polska. Ale póki co jest dobrze, widać, że chcą, że się starają. A polska bramka to chyba zaczarowana jest, że takie stuprocentowe okazje Klose i Podolskiego nie weszły.

Jeden przypadkowy strzał moze ten mecz rozstrzygnąć. Oby do niemieckiej bramki!!!

Do boju Polsko!!!!!!! :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #267 dnia: 14 Czerwca 2006, 21:56 »
Azzurra - cieszę się Waszym szczęściem! Widzę jak razem przygotowujecie się do Waszego Święta -  :serce:  się raduje, że są ludzie, którzy tak się kochają i wspierają  :D
Ja też miałam ślub u Dominikanów - wspaniali ludzie!!! Księża z prawdziwego zdarzenia!
Życzę Wam aby Wasza msza była jeszcze piękniejsza od naszej (chociaż nasza była cudowna - w dużej mierze dzięki Ojcu Cezaremu)!

Szymon - pewnie masz rację co do meczu z Niemcami...czuję, że przegramy ale...muszę przyznać, że chyba mozemy być z nich zadowoleni (przynajmniej narazie) bo widać, że walczą i mają sporo sytuacji pod bramką przeciwnika! Nadzieja się tli...chociaż słabiutko...  :(

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 14 Czerwca 2006, 22:53 »
Jeden przypadkowy strzał moze ten mecz rozstrzygnąć.

I wykrakałaś :) Tylko, że wpadł do Naszej :(
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #269 dnia: 14 Czerwca 2006, 22:55 »
Cytat: "asia"
Azzurra - cieszę się Waszym szczęściem! Widzę jak razem przygotowujecie się do Waszego Święta - serce się raduje, że są ludzie, którzy tak się kochają i wspierają

Dziękuję  :oops:

Cytat: "asia"
Życzę Wam aby Wasza msza była jeszcze piękniejsza od naszej

:oops:  :serce:  :mrgreen:

Mecz... szkoda, że przegraliśmy po takiej walce. Wstydu nie ma, ale serce krwawi...  :buu:    :buu:    :buu: