Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18-08-2007
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #1920 dnia: 14 Września 2006, 15:48 »
Lady_yes, wesele mamy w Bartoszewie... i pierwotnie mialo byc 15.09 ale ktos nam zgarnal termin i bedzie 29.09.07. Ale mysle ze tak mialo byc bo teraz ta data bedzie miala podwojne znaczenie - rocznica slubu i imieniny Mojego Miska:)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #1921 dnia: 14 Września 2006, 15:52 »
Cytat: "lady_yes"
Kochane, wpłaciłam zaliczkę na suknię...

No to zawaliście  :brawo_2:  .To ta,którą mierzyłaś od tej naszej dziewczyny z forum?

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1922 dnia: 14 Września 2006, 16:40 »
dzis wyczytalam w internecie, ze wychodzi plyta Adama Sztaby i jego orkiestry z Tanca z gwiazdami. Uwielbiam go i co wy na to gdybym ugadala sie z orkiestra zeby w przerwach puscili ta plyte? Marzylam ze Adam zagra na moim weselu ale nie stac mnie napewno, wiec bede miala chociaz jego muzyke no nie??

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1923 dnia: 14 Września 2006, 17:11 »
wracjac do Adama Sztaby to calkiem nie glupi pomysl :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AniaX
  • forumowicz
« Odpowiedź #1924 dnia: 14 Września 2006, 17:59 »
chciałam się doradzić. Jak dziewczyny myślicie kupić zaproszenia takie zwykłe w sklepie i wypełnić ręcznie czy kupić drukowane np. na allegro bo widziałam tam ciekawe wzory. No i kiedy to zrobić najlepiej bo wyjezdzam, lista pewnie ulegnie jeszcze nieco zmianie wiec szkoda by było wyrzucać i tracić kasę teraz. w sierpniu slub to kiedy kupić zaproszenia ?bo rozwozić pewnie bedę dopiero w czerwcu jak wróce
Buziaczki  :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1925 dnia: 14 Września 2006, 18:31 »
hej!
z tymi zaproszeniami to ja tez sie zastanawiam. podejrzewam ze kupimy nie wypelnione bo mam M. bardzo ładnie pisze i nie bedzie problemu z wypisaniem. ale jaki wzór to ciezko mi cokolwiek powiedzieć. M. twierdzi że jeszcze jest duuuzo czasu. ogladalam mzaproszenia w sklepie i takie zwykle kosztuja 1,20 zł, a tego typu na allegro po 1 zł do tego koszty wysyłki trzeba sobie rozłoyć i wtedy zobaczyc czy sie opłaca.
podobaja mi sie te zaproszenia rolowane, ale to x4 wiekszy koszt a hmm tak z własnego doświadczenia wiem że potem sie na to nie patrzy i nie wiem czy to jest warte dodatkowych funduszy.sama nie wiem.

co do obraczek...zastanawiam sie kiedy zaczac sie za tym rozgladac i kupowac. mysle ze schudne nieco wiec moge miec cienszy paluszek. hmm moze jeszcze sie wstrzymamy.

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #1926 dnia: 14 Września 2006, 18:36 »
AniuX JA mam slub tez w sierpniu ale planuje zakupic zaproszenia w marcu, w kwietniu - maju zamierzam je wypełnić i maj-czerwiec roznosic po znajomych i rodzince. W sumie nie chce sama ich wypełniać, bo to troszkę roboty będzie, mysłąąłm ze wydrukuje je u siebie na drukarce. A tyc hcesz juz wydrukowane na Allegroo kupic? dobrze zrozumiałam ?
[/url]

Offline AniaX
  • forumowicz
« Odpowiedź #1927 dnia: 14 Września 2006, 18:42 »
Cafe Tak właśnie, gotowe wydrukowane. Niekoniecznie na allegro ale przez internet. Kuzynka tak kupowała i były fajowe. Najpierw wybrała wzór u babki na stronie, ona przysłała jej do domu real żeby mogła obejrzeć, następnie mailem wysłała listę gości i babka wydrukowała jak należy, potem paczka przyszła pocztą. Zaproszenia ładne, orginalne, no przyznam nie najtańsze.

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #1928 dnia: 14 Września 2006, 18:49 »
A to nawet nie wiedziałam ze tak mozna  :mrgreen:  

W sumie ciezko mi powiedziec jak to rozwiązać, sama mowisz ze dopiero w czerwcu wracasz, nie wiem czy czerwiec wystarczy na zalatwienie zaproszeń ( czyli przesyłka z Allegro, jaki u nich jest czas realizacji i te inne na ktore składa sie zawsze te 4 dni jeszcze dodatkowo) Można pod jego koniec lub poczatek lipca roznosic zaproszenia. W sumie m-c wyprzedzenie tez moze byc, tym bardziej pewnie ze wiekszosc od Was wiedza lub beda wiedziec ze macie ślub 04.08.2007 wiec chyba nie bedzie to dla nich zaskoczeniem :)
[/url]

Offline AniaX
  • forumowicz
« Odpowiedź #1929 dnia: 14 Września 2006, 18:53 »
Rozważam jeszcze możliwość obarczenia tym siostry tzn. utworzę listę gości i poprosze żeby mailowo to załatwiła...no tylko, że wzór zaproszeń wolałabym sama wybrać. Hmmmm.... A co tam damy radę jakoś :) Cafe dzięki za pomoc:)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #1930 dnia: 14 Września 2006, 18:53 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
z własnego doświadczenia wiem że potem sie na to nie patrzy

Ja tak samo myśle, mialam zapał sama robic zaproszonka ale nie wiem czy bedzie mi sie chciało  :oops:  Te kupione juz teraz sa naprawde baardzo ładne a jak jeszcze całe wydrukowane to wogóle takie eleganckie są. Nie wiem, bede o nich mysle luty, zebyu w marcu moc cos juz działać :)
[/url]

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1931 dnia: 14 Września 2006, 18:56 »
podobaja mi sie te zaproszenia rolowane

mnie też..w formie starego papirusu czy dokumentu ze stemplem..koszt rzeczywiście nie mały takich zaproszeń, bo wyliczyliśmy, że około 6 zł..

co do obraczek...zastanawiam sie kiedy zaczac sie za tym rozgladac i kupowac. mysle ze schudne nieco wiec moge miec cienszy paluszek. hmm moze jeszcze sie wstrzymamy.

masz ślub wtedy ci i ja..na obrączki jeszcze jest czas..my na pewno po Nowym Roku się takimi sprawami zajmiemy..a z palcami tez mam tak, że raz niestety 12, raz 11, a ostatnio 10 nawet wcisnę..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1932 dnia: 14 Września 2006, 18:58 »
jezuu laski normalnie telepatia a ja dzis oglądałam właśnie zaproszenia na allegro i jedne mi sie bb podobały ale 3 zeta za sztuke! troche duzo+ koszty wysyłki!I tak potem ludzie te zaproszenia wywala to po co wydawac taka kase! ja tylko nie lubie tych śliskich wytłaczanych w gołabki, obraczki itp. Wole jakies z kartonu i takie prostsze!Ale te sa kurcze drozsze!Ach ale trudno bede szukac tych jak najprostszych!Miałam iles tam zaproszeń na wesela i żadnego nie zachowałam! To wiem czy jest sens wydawac po 4 lub 5 zeta na jedno zaproszenie!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1933 dnia: 14 Września 2006, 18:58 »
Cytat: "cafe"
mialam zapał sama robic zaproszonka

też o tym mysleliśmy początkowo, ale jest taki teraz ogromny wybór i to w przeslicznych zaproszeniach, że razej zrezygnujemy..ewentualnie dodamy od siebie coś do zaproszeń, coś zmienimy..ale wykonaywać całośc samemu, jednak na to trzeba miec przede wszystkim czas,a u nas z tym krucho będzie..

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1934 dnia: 14 Września 2006, 19:01 »
Cytat: "Aniutek83"
To wiem czy jest sens wydawac po 4 lub 5 zeta na jedno zaproszenie!

ja myślę, że to ma najmniejsze znaczenie :) i na ogólne wrażenie z zabawy nie wpłynie, choć jest swego rodzaju wstępem..fakt jest taki, można kupić tanio piękne zaproszenia

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #1935 dnia: 14 Września 2006, 19:19 »
A ja Aniutek mam wszystkie zaproszenia jakie dostawałam na wesele :) Czasem do nich wracam i przypominam sobie date, kiedy kto brał ślub  :mrgreen:
Tak samo mnie sie podobaja te proste, kartonowe wrecz.
[/url]

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
« Odpowiedź #1936 dnia: 14 Września 2006, 19:20 »
oglądałam właśnie zaproszenia na allegro i jedne mi sie bb podobały

a mozesz pokazac jakie ci sie zqaproszenia spodobaly??? bo ja wlasnie tez wybralam kilka modeli z allegro i stwierdzialam ze zrobie je sama bo sa proste do zrobienia, a ze mam smykalke do robotek recznych to sobie jakos czas sporzytkuje jak bede siedziec w akademiku ( aktualnie robie siostrze bieznik na szydelku).

a co do obraczek to bylismy sie wczoraj pytac u zlotnika jak to wyglada i nie wiem czy dobrze zrozumialam bo powiedziano mi ze zolte zloto kosztuje 30 zeta a laczone 40, tylko nie wiem czy to za gram. bo jak tak to bardzo tanio    :D

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1937 dnia: 14 Września 2006, 19:24 »
A myszata wiesz co nie dodawałam tego do ulubionych ale jutro sprawdze i to wkleję one były na 1 z początkowych stron robione na zamówienie wybór z kilku wzorów kartonowe np z perełkami białymi alboi róozowymi albo złotymi kokardkami!
A dziewczynki przed chwila mi luby dzwonił i ma nowa płyte tego "naszego"zespołu!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1938 dnia: 14 Września 2006, 19:27 »
Co do zaproszen to ogladalam na allegro i podobaly mi sie nawet te po 1 zł.

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #1939 dnia: 14 Września 2006, 19:28 »
No widzisz, wiedziałam, ze sie ułozy z kochaniem :) To super :) Powiem Ci szczerze, ze zespol ja wybierałam i ja sluchałąm ich płytke, moj R  nie wie nawet jak wygladaja i jak graja ;) i w sumie sie nie dopytuje o to. Tylko ostatnio mnie doszłu słuchy ze odeszła od nich laska ktora grała na skrzypcach :( Mam andzieje ze znajda sobie jakąś nową, równie dobrą :) i ze nie bede moiec zadnych niespodzianek :)
[/url]

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1940 dnia: 14 Września 2006, 19:47 »
A dziewczynki przed chwila mi luby dzwonił i ma nowa płyte tego "naszego"zespołu!

a maja oni jakąś stronę internetową :?:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1941 dnia: 14 Września 2006, 20:07 »
Gosiu watpie zeby mieli ale teraz maja nagrywac pełna profesjonalta płyte która bedzie dostepna na rynku!Chociaz zapytam lubego moze i maja! Ale raczej nie!

Offline myszata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1942 dnia: 14 Września 2006, 20:09 »
myszata wiesz co nie dodawałam tego do ulubionych ale jutro sprawdze i to wkleję one były na 1 z początkowych stron robione na zamówienie wybór z kilku wzorów kartonowe np z perełkami białymi alboi róozowymi albo złotymi kokardkami!

dziekuje bardzo za odpowiedz

i ty jeszcze na niego narzekasz ???

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1943 dnia: 14 Września 2006, 20:12 »
my kolejny kroczek do przodu..zarezerwowaliśmy msze ślubną w kościele..juz wiadomo, że bedzie to 16:00 :)

Offline myszata

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1944 dnia: 14 Września 2006, 20:17 »
Cytat: "oosta"
my kolejny kroczek do przodu..zarezerwowaliśmy msze ślubną w kościele..juz wiadomo, że bedzie to 16:00

no to bardzo fajnie :) zeby bylo ciekawiej to my tez chcemy na 16 :D i bedziemy sie we dwie w tym samym czasie stresowac. czeka mnie tylko nieprzyjemna wizyta u mojego proboszcza (az cos mi sie robi jak o tym pomysle, ale trzeba sie do niego przejsc, niby jest co łaska, czytaj=600 zł min). ciekawe co mi powie jak sie dowie ze mam swojego ksiedza (moj kuzyn jest franciszkaninem

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1945 dnia: 14 Września 2006, 20:19 »
Cytat: "myszata"
ciekawe co mi powie jak sie dowie ze mam swojego ksiedza

też o tym myśleliśmy..mamy kolegę księdze..zobaczymy, co z tego będzie..ale byłoby miło..

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #1946 dnia: 14 Września 2006, 20:33 »
Osta No to superasek :) JA mam na 17 ślub, jakos tak cały czas chciałam na 17 :) Martwie sie tylko coagle tym co łaska, ile w mojej parafi wynosi :evil:
[/url]

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1947 dnia: 14 Września 2006, 20:48 »
Cytat: "cafe"
Martwie sie tylko coagle tym co łaska, ile w mojej parafi wynosi Evil or Very Mad

my akurat wykorzystamy zeszłoroczne doświadczenie szwagierki..miała w tej samej parafi, co i my bedziemy mieć, więc na pewno podzieli się z nami, co i komu dać..

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1948 dnia: 14 Września 2006, 22:11 »
kurcze - czasem się stresuje jak tak was czytam - kościólki, msze i ich godziny ustalone, zaklepane..a ja w proszku :( No ale siła wyższa!!

Wiecie co... mój kocur włąsnei rozysopał mi cała paczke moich leków..cała kuchnia w kropkach.. az mnei pobudziło :) hehehe i jzu nie czuje sie spiąca :) Juz posprżatane, ale boje sie czy nie zjadł czwgos. :) będzie kotek na prochach :) Ale wygląda w porządku :)

Tak sobie mysle, co to bedzie jak ja bede sie juz stroic na mój wilekid zien a ten gałgan bedzi eobok - chyba bedzie neibezpiecznie i będe musiała go izolowac :) Bo czuje że suknia slubna i to moż ebyc to co "tygryski" lubia najbardziej :)!! :)

Do tak wiecie - do różności przed slubnych - własnei wpało mi do głowy, jak zoabczyłam mojego gałgana w amoku :)

hehhe...

a o to i on, zaraz po "awanturze" - schowła się do kosza :) !! hehehehe, i oby tak w diu ślubu spokojnuiutko siedział :)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1949 dnia: 14 Września 2006, 22:22 »
A jescz ewklejam wam suknie mojej siostry - prosta, skroumnitka, ale bardzo urokliwa..miałam frajde bo sama wyszukałam :) a ona suchutka i wysoka wiec wygladłąo oki... A teraz z emna nie am kto chodzić :)

Kiedys obiecałam, teraz sobie rpzypomniałam..poki co ejdna fotka..bo padma na nosek - profil, zeby mniej wiecje był pogląd :)

:)