Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1053332 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #1620 dnia: 12 Września 2006, 12:06 »
hmmm co do stolika dla dzieci to jeszcze nie wiem. ale wydaje mi sie ze jesli to beda jakies malutkie dzieciaki to lepiej jak usiada obok rodzicow, bo wiadomo ze mam wtedy troche karmi, pilnuje itp, a ajesli beda tez nieco starsze to sie zrobi im oddzielny stoliczek lub cos tego typu. jeszcze nie myslelismy. najpierw musi powstac lista gosci. a z tym zaczyna byc problem. pamietam jak na poczatku planowalismy ze bedzie okolo 40 osob...teraz moj M. mow ize sadzi iz nazbiera sie okolo 80 ... <szok>

dzis wizyta u lekarza. buu ... troszke sie zasmucilam jak sie dowiedzialam ze trzeba tam jechac okolo godzine. to bardzo dlugo. mam nadzieje ze tam bedzie jakas przyzwoita toaleta w ktorej edzie mozna sie conieco odświezyć. inaczej sobie tego nie wyobraza, no i mam nadzieje że moj dzisiejszy ból brzucha nie jest oznaka ze już dzis dosaten @ bo chyba bym sie pociela. wypada mi dopiero w piatek ale zmiana klimatu itp i juz teraz czuje ze na pewno w ciazy nie jestem.
ide do prywatnego gabinetu, place 50 zloty i w tym jest badanie usg i cytologia. ciekawe czy mi to zrobi. no i ciekawe co z tymi tabletkami.
ps.s tabletki chce brac spowrotem wlasnie ze wzgledu na cere. mam cholerny problem z plackami i dekoldem. ponadto do czerwca jeszcze 9 miesiecy wiec jeszcze okolo 10 razy bede musiala dostać @ co oznnacza ze wystarczy niedokladnosc co do jenego dnia i mam zagwaranbtowane ze na slubie bede miala @. stad ten powrot do tabletek. jak tylko sie uda to po slubie zaraz odstawiam i wracam do naturalności :) oby :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1621 dnia: 12 Września 2006, 12:09 »
Cytat: "AndziaK"
Dziewczyny a co z dziećmi? Organizujecie dla nich osobny stół czy są "przy rodzicach"?

Zastanawialam sie nad ta kwestia i doszlam do wniosku zeby dzieci siedzialy z rodzicami, bo kilkoro to maluszki do 3 lat a tylko 2 dzieci bedzie staszych tj.7-8 lat wiec ich samych nie posadze, a poza tym to znajac zycie dlugo nie usiedza w jednym miejscu tylko beda biegac, bawic sie wiec taki stolik bedzie tylko zawadzal :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #1622 dnia: 12 Września 2006, 12:10 »
my wódeczke liczymy 0,5L na głowe :) tylko nie wiem czy z poprawinami czy nie.
Na poprawinach na pewno piwko będzie zaserwowane bo wiadomi ile mozna wódki pić :roll: ja sama wolałabym wypić piwko albo winko niz czystą...

powiem wam, ze jeżeli ktoś chce wódke czystą naprawde dobra, po którewj głowka szymi ale człowiek czuje sie na drugi dzień tak samo jak dzień wczesniej to polecam POLSKĄ! wódka niedroga 20 zł za 0,5 l i jest rewelacyjna  :mrgreen: przy okazji jakis imprez ze znajomymi to staramy sie kupować tylko ta bo czujemy sie po niej dobrze  :mrgreen:

a mam pytanko czy ktoś pił kiedyś wódke waniliowa?? ostatnio kuzynka na impreze przyniosła i stoi do tej pory w barku bo nikt nie wie jak to smakuje i jak sie człowiek czuje...

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1623 dnia: 12 Września 2006, 12:14 »
ja postanowilam rowniez, ze dzieciaczki posadzimy przy stole z rodzicami, tak bedzie najlepiej, sama pamietam jak bylam mala i bylam na weselu, posadzili dzieci przy osobnym stole i wcale nie bylam z tego zadowolona...  :obrazony:  
Takze tak bedzie najlepiej, zreszta w domu weselnym raczej nie ma miejsca zeby postawic osobny stolik...

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1624 dnia: 12 Września 2006, 12:16 »
haha u mnie też stoi Vaniliowa i też nikt jej nie rusz bo nie wiadomo z czym to pić ( tak czystej to ble ble nie lubie) no i problem z czym? z sokiem? cola? jakoś mi sie to nie widzi. Tak więc czeka na jakąś impreze, może wtedy pójdzie :roll:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #1625 dnia: 12 Września 2006, 12:35 »
A wiec tak:
wódki mamy naprawde duzo ale ja wole jak zostanie-zawsze moge ja zwrócic do hurtowni /tak mamy załatwione/, zdecydowalismy sie także na Sobieskiego uważamy że todobra wódka w przyzwoitej cenie.
co do dzieciaczków to u nas napewno beda siedziec z rodzicami a to ze względu że bedzie ich mało i to prawie wszystkie od roczku do 4 latek.
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1626 dnia: 12 Września 2006, 12:40 »
u nas jest podibnie bedzie  dwójka w wieku 2 latek, jedno w wieku 5 i jedno malusie ok 10 miesiecy! no a kuzynki lat 14do dzieci nie zalicze wiec u nas beda siedziec z rodzicami!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1627 dnia: 12 Września 2006, 12:43 »
U Nas tylko jedno w wieku 7 lat. I wiecej nie bedzie dzieci.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1628 dnia: 12 Września 2006, 12:44 »
Fotoreportaż ślubno-weselny + plener po ślubie (inny dzień niż sobota) i kamerowanie :mrgreen:  :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1629 dnia: 12 Września 2006, 13:19 »
ewelinka mój tato zaregaowął podbnie - porpsił o kosztorys :0 i o przedstaiwnie naszych oczekiwań :) Ale w gruncie rzeczy był na tak od razu, ale jak to tato córy musiał swoje 5 groszy dorzucić :)
ja po wizycie u lekarza nie jest najgorzej, dobrze też nie..no ale w sumie spoko.... znowu jakies prochy, ale chyba to przeżyje :0
w niedziele jedziemy z tesciem o 11 do szpitala go połozyc i dowiedziec się wsyztskiego...

pozdrawiam  :id_juz:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1630 dnia: 12 Września 2006, 13:32 »
Cytat: "Vall"
ewelinka mój tato zaregaowął podbnie - porpsił o kosztorys

Gdzies okolo 30 wrzesnia jedziemy do niego w odwiedziny do Szczecina na nowe mieszkanko i wtedy zobaczymy. Wtedy tez bym juz wiedziala  co z praca. Zobaczy sie.

Ale mi sie nie che juz tu siedziec --wareszcie-- spac mi sie chce.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #1631 dnia: 12 Września 2006, 13:38 »
Z ta wodka to same problemy sa... ajak wybrac, w jakiej ilosci... Oprocz wodki trzeba myslec o innych alkoholach - typu winko czy szampan...a nie mialyscie problemow z lista gosci? Np. czy jezeli moja chrzesna ma 2 dzieci to czy musze je zapraszac a jesli tak to czy dzieci powinny przyjsc z osobami towarzyszacymi??? Ja mam z tym dylemat.....Czy wypada zaprosic tylko sama ciotke? Moze ise wam pytanie wydac dziwne, ale jak policze cale drzewka rodzinne to mi cholera straszna ilosc ludzi wyjdzie....

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1632 dnia: 12 Września 2006, 13:44 »
Cytat: "DjJeyDi"
a nie mialyscie problemow z lista gosci

MY zrobilismy to na poczatku no i wsumue na tym stanęło. Ale Sebastian nie mial problemow za to ja trak - ze wzgledu rozwodu rodzicow moich. A gdy powiedzialam tacie wczoraj ze bedzie sie bawil na weselu córki to on na to ze mama panny młodej jest ważniejsza i nie bedzie mi Ojciec psuc dnia a mama postawi mnie przy wyborze albo ona albo on.

Offline kami
  • bywalec
« Odpowiedź #1633 dnia: 12 Września 2006, 13:44 »
DjJeyDi, ja nie zapraszam wszystkich.
jak policze cale drzewka rodzinne to mi cholera straszna ilosc ludzi wyjdzie....
to tak jak u mnie gdybym chciała zaprosic wszystkie ciotki, wujków, kuzynów itd to wesel  usiałabym robic conajmniej na 250 osób.

czy dzieci powinny przyjsc z osobami towarzyszacymi???

co do osób towarzyszących to u nas wszystkich powyżej 17 roku zycia zapraszamy z osoba towarzysząca.
Czy wypada zaprosic tylko sama ciotke?

jesli robicie tylko małe przyjęcie to wypada natomiast jesli robicie wesele i zapraszasz dezieci innej ciotki to inne tez by wypadało zaprosic
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1634 dnia: 12 Września 2006, 13:47 »
nie mialyscie problemow z lista gosci? Np. czy jezeli moja chrzesna ma 2 dzieci to czy musze je zapraszac a jesli tak to czy dzieci powinny przyjsc z osobami towarzyszacymi??? Ja mam z tym dylemat.....

Ja tez... szczegolnie ze moja mama ma osmioro siostr i braci, czyli ciotek i wujkow mam od zarypania, oni maja dzieci, 2,3,5...roznie. Jednak sposrod tych wszyskich osob tylko dwie kuzynki beda zaproszone z osobami towarzyszacymi, poniewaz ich facetow jz poznalam, moja rodzina oficjalnie tez juz ich zna, i mysle, ze tak bedzie najlepiej.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1635 dnia: 12 Września 2006, 13:47 »
djJeyDi powiem Ci,ze ja tak robie , bo jakbym miała zapraszac wszytkich dzieci, piotem do tych dzieci osoby towarzyszące to chyba bym miała ze 150 osób zamiast 70! i w sumie to teraz to ludzie rozumieja,że nie zaprasza sie wszystkich!A gdyby sie mieli z tego powodu obrazic to trudno, co to za rodzina... A jesli nie byłoby mnie stac to dla ich własnego widzimi się nie narazałabym sie na koszty! Ja robie wesele na tyle ile mnie stac i tyle! I tez nie zapraszam wszystkich! mam 14 latnia kuzynke w przyszłym roku bedz miec 15 przeciez nie zaprosze ja z osoba towarzysząca!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1636 dnia: 12 Września 2006, 13:48 »
DiJeyDi doskonale Cię rozumiem. Mam podobny problem.
Wczoraj robiłam listę gości. Mam 96 osób (sama rodzina + 4 koleżanki z mężami), a wesele na 150 maksymalnie, bo sala więcje nie pomieści.
Problem w tym że moja mama ma 10 rodzeństwa :shock:  (to nie pomyłka) tak więc samej rodziny to ok 70 osób. Mój R. na szczęście ma małą rodzinkę, ale za to teściowa zaprasza ciotki z dalekiej rodziny i tu znów będzie problem :? , bo ja naprawde nie moge już nikogo wyrzucić z listy.

Co do zapraszania kuzynów to mam ich 32. Z tego 3/4 w wieku "dorastania czyli mam chłopaka i dziewczynę". jednak sprawę rozwiązałam tak:
- kuzyni których dziewczyny czy chłopaków znam i wiem że są od dawna i planują ślub proszeni są razem :)
- reszta nawet w wieku 22 lat sama 8)  - powód? Musiałabym mieć ok 150 osób od siebie jeśli kuzynostwo miałoby przyjść z kimś.
Po ślubie siostry parę osób się obraziło i nie przyszło ale kij im w oko. Jak będą organizować swoje to zobaczą jak to "fajnie" jest mieć taką wieeelką rodzinę.

O kurczak kończę bom się rozpędziła :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1637 dnia: 12 Września 2006, 13:48 »
Np. czy jezeli moja chrzesna ma 2 dzieci to czy musze je zapraszac a jesli tak to czy dzieci powinny przyjsc z osobami towarzyszacymi??? Ja mam z tym dylemat.....Czy wypada zaprosic tylko sama ciotke? Moze ise wam pytanie wydac dziwne, ale jak policze cale drzewka rodzinne to mi cholera straszna ilosc ludzi wyjdzie....

a wiecDjJeyDi, ja mialam podobny problem, znaczy nie ja tylko przyszla tesciowka bo ja uwazam nastepujaco: jezeli ciotka ma dzieci nie zonate i dzieciate, pozostajace w rodzinie ze tak sie wyraze to ja zapraszam i mysle ze tak powinno byc bo ja tez zawsze z rodzicami bylam zapraszana jako malolata, ale inaczej sprawa sie ma jezeli to sa DUZE dzieci i maja juz swoje rodziny, wtedy ich nie zapaszamy. Natomiast moja tesciowka uwaza ze nie nalezy zapraszac dzieci cioc z osobami towarzyszacymi a ja sie z tym zupelnie nie zgadzam bo jak to bedziemy wygladac :( Ja bym nie przyszla jako np. 17 latka sama na wesele bo co niby bym tam miala robic bez faceta do tanczenia. Inna sprawa jest to ze taka np. kuzynka moze zdecydowac sie przyjsc sama ale w zaproszeniu bedzie napisane ze ma potwierdzic czy bedzie sama czy nie!!!!Albo np. kuzynka 16 letnia nie ma chlopaka wiec na pewno sama przyjdzie i sprawa osoby towrzyszacej sama sie rozwiazuje :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1638 dnia: 12 Września 2006, 14:02 »
Ja o kuzynkach 15-16 i 17 letnich  nie mysle, mam 2 kuzynow w wieku powyzej 22lat- zaden z nich nie przedstawil swojej dziewczyny czy narzeczonej ani mi ani rodzinie, wiec obcych na wesele nie bede zapraszala po to tylko zeby mieli sie z kim bawic, natomiast kuzynki- jednak jest w UK juz ze swoja rodzina, pozostale 3 sa powyzej 20 lat, z ktorych dwie beda z chloapkami, bo ich znam, a jedna bez. No chyba ze do mnie osobiscie zadzownia i sie spytaja czy moga przyjsc z osoba towarzyszaca, wtedy ewentualnie jesli sie wykrusza inni i beda miesca, to ok. U mnie 100 osob nie wiecej, tez w sumie chodzi o kase, dlatego sory ale nie bede zapraszac wedlug wlasnie czyjegos "widzi mi sie"
Z kolei irka kuzynki maja facetow juz od dawna i ich zapraszamy, bo sa razem dlugo i wszyscy sie znamy.

Gorszy klopot mam z tymi malymi dzieciaczkami. Bo bedzie pelno takich w wieku 6-14 i to mnie przeraza, ale chyba nie wypada mi zaprosic jednego wujka i ciotke tylko z najstarsza corka bez pozostalej czworki a innych co maja dwojke z dziecmi...bo to jak to bedzie wygladalo!!!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1639 dnia: 12 Września 2006, 14:05 »
Cytat: "AndziaK"

Dziewczyny a co z dziećmi? Organizujecie dla nich osobny stół czy są "przy rodzicach"?

u nas dzieci nie będzie, ale u wielu moich znajomych były osobne stoliki..mniejsze..to zależy od właściciela sali, czy w ogóle dysponuje osobnym mniejszym stolikiem i jak mają być ustawione stoły..

co do alkoholu..my liczymy 0,5 l na osobę..korzystamy z zeszłorocznego doświadczenia szwagierki..oni tak liczyli i jeszcze im zostało..

a nie mialyscie problemow z lista gosci? Np. czy jezeli moja chrzesna ma 2 dzieci to czy musze je zapraszac a jesli tak to czy dzieci powinny przyjsc z osobami towarzyszacymi??? Ja mam z tym dylemat.....Czy wypada zaprosic tylko sama ciotke?

tez mam taki problem..mam ciotkę, którą chciałabym zaprosić..ona ma dwójkę dzieci, które już dawno mają swoje rodziny, a z nimi nie mam kontaktu..moi rodzice i ja nawet byłam na ich weselech, ale jeszcze jako mały szkrab..no i teraz mam dylemat..a niestety mam ograniczona liczbe miejsc..nie moge zaprosić więcej osób niż jest miejsc noclegowych..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1640 dnia: 12 Września 2006, 14:08 »
No i widzicie teraz to wywlekłyśmy dopiero problem !!!  :shock:

Niby takie hop siup a jednak to tylko pozory.

Do mojego problemu z gośćmi dochodzi jeszcze jeden: w kwietniu wychodzi za mąż córka mojego chrzestnego  :evil: (wiedzieli od dawna że my planujemy w czerwcu, a mimo to wtrynili się na 2 miechy przed). Wniosek: duzo osób z rodziny może do mnie nie przyjechać. Tym bardziej że kuzynka jest na miejscu, a ja 300 km dalej.

Ale są tego plusy: kto ma byc to będzie a na miejsce innych zaproszę tabuny znajomych (nie narzekamy na ich brak :D )

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1641 dnia: 12 Września 2006, 14:09 »
a ja tez mam ciocie( ja zaprosze) ona ma 2 synów , zonatych i dzieciatych( jednego zaprosze bo mysmy byli u niego na weselu u utrzymujemy dobre kontakty) a drugiego nie( on nas nie prosił i rzadziej gadamy) wiec jego nie zapraszam! I trudno niech sie obraża!ja jak tu mówiłam  robie takie wesele na jakie mnie stac! i rzeczywiscie zadnych ni8eznajomych osób towarzyszacych zapraszac nie bede , nie wiem kto to jest i co moze nawyprawiac! a z doswiadczenia wiem,że niektórzy tak moga!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1642 dnia: 12 Września 2006, 14:10 »
haaa Andzia ja tez wychodze z takiego załozenia, nie przyjda to ich strata! zaprosze sobie rezerwowych znajomych i tyle!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1643 dnia: 12 Września 2006, 14:10 »
Moja chrzesna ma 3 dzieci ale powyzej 19 lat. A moj chrzesny ma syna 8 letniego. Sebaska kuzyni mama tez powyzej 19 lat. Wiec jakby problem mamy z głowy.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1644 dnia: 12 Września 2006, 14:11 »
no my też w sumie zaczelismy od listy gości - po cięciach odpowiednich i pewnej dozie rozsądku - mi zalezłao żeby było duzo mlodych, ale z uwagi an to że mam duża familie i am skuzynostwa juz pełnoletnieog wiec wyszło automatycznie + grupa najbliższych znajomych ok 14-16 osób :) i rodzinka..teraz jest jakeis 80 osob..i mam andzieje tej listy już nie ruszać :) ale neistety co chwile coś przychodzi do głowy..ale trzeba byc twar dym :)  :roll:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1645 dnia: 12 Września 2006, 14:15 »
Cytat: "Vall"
..i mam andzieje tej listy już nie ruszać

A jak mnie sie tata wczoraj zapytal ile mamy osob i jak napisalm mu ze 55-60 to napisal ze przybedzie gdzies ok 45. Bo nigdy nie ma pewniakow.

Jeszcze godzinke tutaj i do domu.  :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1646 dnia: 12 Września 2006, 14:17 »
No to dziewczyny ustalamy jedno: Będziemy Twarde !!!!! 8)  :jupi:
Nie poddamy się naciskom z zewnątrz!!! Jak się komuś coś nie widzi to sajonara! Na to miejsce zawsze możemy się zapraszać nawzajem (o ile wyczerpałyśmy już listę rezerwową oczywiście :))

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1647 dnia: 12 Września 2006, 14:19 »
Ewelinkaa 45 no co Ty? to prawie drugie wesele! dobrze ,że ja w kwestii gosci sie zgadzam z moją mamą !!!! A TO TRZA TWARDYM BYC A NIE MIETKIM!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1648 dnia: 12 Września 2006, 14:20 »
Cytat: "Aniutek83"
Ewelinkaa 45 no co Ty? to prawie drugie wesele

Nie zorumialam drugiego zdania.
Nam wyszlo ok 60.
Tata poowiedzial ze pewnie bedzie ok 45, bo wie jak jest bo sam rok temu brał drugi śłub.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1649 dnia: 12 Września 2006, 14:21 »
zastanawia mnie jedna rzecz, jeśli chodzi o listę rezerwową..na zaproszeniach napisane jest, żeby potwierdzić przybycie na miesiąc - dwa tygodnie wcześniej..różnie..ale czy wypada zaprosić rezerwowych na dwa tygodnie wczesniej, jeśli ktoś wypadnie z głównej listy  :?:  czy nie za poźno to będzie :?: