Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1049401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #810 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:33 »
Rany pamietam jak ja jeszcze kilka miesiecy temu zastanawialam si enad gangiem, siknia a dzis ... za 18 dni stane na slubnym kobiercu. Zobaczycie jak ten czas leci.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #811 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:36 »
Atlantis i jak sie czujesz?? jak odczucia, przeczucia itp? hmm nie byłam jeszcze na twoim odliczanku..hmm piszesz jakąś seteczke???

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #812 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:38 »
Ano pisze pisze https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=3197&start=0 Zapraszam serdecznie :) .Stres duzy ale i wielka frajda. Kupujemy ostatnie drobnostki, w czwartek odbieram suknie ... wszystko dopinane na ostatni guzik.

Offline kłapi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #813 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:41 »
Cytat: "anusiaaa"

No jesli chodzi o garniak to Moj najchetniej by poszedl na targ i by sobie kupil bo twierdzi ze i tak go raz zalozy (nie nawidzi garniturow i koszul, aczkolwiek do tych drugich powoli go przekonuje i ma juz AZ 3 hehehe)  :glupek:    :Olaboga:  

Aniusiaaa, mój ma to samo;) Powiedział, że równie dobrze może iść w garniaku ze studniówki (on już 5 lat ma :?) , bo szkoda kasy wydawać, jak on w tym i tak nie będzie potem za wiele chodził. No ale to mam nadzieję tylko kwestia droczenia się ze mną.

Zresztą zastanawiamy się nad mundurem do ślubu kościelnego, bo misiek jest żołnierzem. Co sądzicie o takim mundurze galowym?? :wink:  I tak by się potem musiał przebrać w gajerek do wesela, więc wydatek i tak będzie, ale ja lubię inaczej i myślę, że ten pomysł z mundurem jest całkiem fajny. Co sądzicie dziewczyny??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #814 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:46 »
Cytat: "kłapi"
Zresztą zastanawiamy się nad mundurem do ślubu kościelnego, bo misiek jest żołnierzem.

Ja bym sie nie zastanawiała. Strasznie podobaja mi si efaceci w mundurach. Widzialam pare zdjec slubnych gdzie pan mlody byl w galowym - super to wyglada.

Offline kłapi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #815 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:51 »
Cytat: "Antalis"
Ja bym sie nie zastanawiała. Strasznie podobaja mi si efaceci w mundurach. Widzialam pare zdjec slubnych gdzie pan mlody byl w galowym - super to wyglada.

No właśnie na taką odpowiedź liczyłam. Dzięki Antalis. Zazdroszczę Ci, że to już tak blisko.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #816 dnia: 29 Sierpnia 2006, 18:58 »
Zazdroszczę Ci, że to już tak blisko.

Oj ani sie obejrzysz a sama bedziesz przedzdien slubu. Ja czasami chcialabym zatrzymac ten licznik ...  :)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #817 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:26 »
Zresztą zastanawiamy się nad mundurem do ślubu kościelnego

Jak to mówią: za mundurem panny sznurem ;)
Myśle, że bardzo fajny pomysł, jejcia jak mi sie podobaja faceci w mundurach :D

Dziewczyny a mam pytanie, robicie poprawiny? co myslicie o tym? Ja sie dowiedziałam, ze na poprawiny u siebie płace dodatkowo 40 zł, podaja jedzenie z soboty, to co zostaje. Płaci sie od ilości osób ile zadeklarowalismy na sobote? czy w niedziele zliczaja osoby ktore przyszły na poprawiny i tylko od nich sie płaci? Bo w sumie mi srednio sie chce poprawin :(
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #818 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:27 »
Mi Pani powiedziala ze za poprawiny płaci sie 18 zl za osobe i podaja to co zostalo i robia to czego nie bylo(do jedzenia)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #819 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:29 »
Na wszystkich poprawinach jakich byłam, srednio tanczyły tylko od 4-6 osób, reszta siedziałą, piła i jadła. A generalnie poprawiny konczyły sie ok godz 19, nie wiem czy jest sens... Ale moj Robert troche upiera sie przy poprawinach, a to znowu kiecke trzeba bedzie sobie szukac na poprawiny i znowu kasa
[/url]

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #820 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:30 »
No włąsnie 40 a 18 jest kurcze różnica :(
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #821 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:30 »
No to fakt poprawiny to dodatkowe pieniazki i wydatki.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #822 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:31 »
cafe a gdzie taka cene sobie zażyczyli?

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #823 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:32 »
no w Ratuszowej i nie jestem tym pomysłem zachwycona
tzn pani powiedziała, ze ok 40 zł, ale nie wqiem od czego to zalezy czy zapłace 30 czy 45 zł
No i jakbym, sie uparła na orkiestre na poprawiny to dodatkwo 500 zł ale z orkiestru to na bank zrezygnujemy jesli beda poprawiny
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #824 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:38 »
Nie dziwie Ci sie ze nie jestes zachwycona.NO na poprawinach to zawsze mozna jakies cd wykąbinowac.

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #825 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:41 »
Cytat: "cafe"
ale z orkiestru to na bank zrezygnujemy jesli beda poprawiny

My na poprawinach mielismy jakas muzyke z płyt . W sumie nikt sie nierwał to tanca , ten dzien to byl raczej po to aby popic i pogadac , jak juz sie rodzina spotkała .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #826 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:56 »
Cytat: "Antalis"
Zresztą zastanawiamy się nad mundurem do ślubu kościelnego, bo misiek jest żołnierzem.

Ja również bym się niezastanawiała.Fajnie to wygląda :wink:

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #827 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:56 »
Tak sobie uzmysłowiłam, ze jak sie płaci ok 17 000 zł na wesele, to mozna chyba jeszcze 2 000 wykombinować i zrobic poprawiny, zeby juz na luzie pogadac z rodzinka, znajomymi tym bardziej ze ok 25 osób z 60 bedzie przyjeznych (nie z daleka bo zaledwie ze Szczecina ;).
A z drugiej strony te 2 000 zł mozna przeznaczyc na podróż poślubna  :mrgreen:
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #828 dnia: 29 Sierpnia 2006, 19:58 »
A z drugiej strony te 2 000 zł mozna przeznaczyc na podróż poślubna

No tez wlasnie!!!

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #829 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:00 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
cafe napisał/a:
A z drugiej strony te 2 000 zł mozna przeznaczyc na podróż poślubna

Można tez na podróż przznaczyc pieniądze z wesela :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #830 dnia: 29 Sierpnia 2006, 20:13 »
ejjj a czemu ja nie dostaje powiadomiem o odpowiedzi?????  :evil:  :evil:  :evil:  nieładnie!!!

my robimy poprawiny, w sumie to kosztuje u nas 20 zloty od osoby i jest tak ze jest reszta z soboty + dodatkowo nowe dania.

u nas o poprawinach zadecydowali rodzice, uparli sie ze musza byc. takze beda :) może faktycznie to dobry pomysł by poogadac z rodzinka i jeszcze troszke uszczknąc z tego wyjatkowego weekendu w zyciu.

:P

Offline kłapi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #831 dnia: 29 Sierpnia 2006, 21:20 »
U nas miało w sumie nie być poprawin, ale chyba w końcu zdecydujemy się na grilla w tym lokalu, w którym będzie wesele (od soboty jest już nasz :lol: - przynajmniej 18-08-2007 ). Chcieliśmy na początku robić tego grilla u rodziców miśka w ogrodzie, ale jak sobie pomyślałam ile zachodu będzie z przenoszeniem tego całego żarcia i wogóle - przecież nie będziemy mieli na to siły. Więc chyba się skończy na tym grillu w lokalu... Mają tam takie fajne miejsce, specjalnie wymurowane na takie okazje. Można to zrobić nawet w czasie wesela;)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #832 dnia: 30 Sierpnia 2006, 06:59 »
Laseczki ale ze mnie ranny ptaszek co? no niestety podążam na badanie  :cry:  A potem jestem umówiona z koleżanką na ogladanie kiecek i moze cos przymierze  co myslicie?
My nie robimy poprawin po 1. ze wzgledu na koszty a po 2. bo rodzina narzeczonego cała przyjezdna bo to 70 km i dla chcacych mamy nocleg a dla innych autobus! I na drugi dzień znowu bysmy musieli wynajmowac i ich dowozić! zrobimy takie mini poprawiny albo u mnie w domu dla najblizszej rodziny albo grilla u mnie na działce( mam taka rekreacyjną) A u narzeczonego zrobimy za tydzień ( on ma dom takze nie ma problemu) dla znajomych i sasiadów i najbl. rodzinki!
Posyłam też wam troche new zdjec mojej sali!

KŁAPI a Ty sie nawet  nie zastanawiaj tylko bierz ten mundur! SUOER to Wyglada Wiem Bo juz widziałam! Mój luby tez mógłby wystąpić w galowym mundurze ale górniczym ( masakra z ta urocza czapką z piórkami)- chyba bym padła!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #833 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:00 »
Ja tez odrazu jak wchodze do biura  i jesli czas i mozliwosci mi na to pozwalaja to włączam odrazu to forum :). Siedze sobie sama w pokoju ( na stażu) i troszke mi sie nudzi. Głowa mnie boli i sie nie wyspałam bo Moj Sebek ma druga zmiane w pracy i jest o 24 w domku zanim zje sie wykąpie pogadamy chwile to ja o 5:30 musze wstac.
 I tak sie zastanawiam i mysle sobie ze bym chciala zeby był juz grudzien 2006 poniewaz te 3 miesiace są najgorszymi jesli chodzi o pogode itd..itp..I ze chcialabym miec pewne sprawy juz za soba.I sama bym chciała sie zająć przygotowaniami do Swojego Dnia- ale jak narazie nie moge.Jestem strasznie niecierpliwa i nienawidze na cos czekać. Jakos mam taki nastroj.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #834 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:04 »
A ja dziś mam kiepski nastrój.. nie wiem co robić  :oops:
mielismy podpisywac te wsyztskei umowy, a teraz to zgłupielismy..tzn. okaząło się :cry: że tato mojego pana jest dosc powaznie chory i we wrześniu czeka go cięzka operacja..wszytsko wyszło nagle..i teraz jesteśmy w kropce - bo jakoś chyba nie pasuje planowac wesela itd. w takiej sytaucji, chyba nalezy poczekać..ale wiecie jak jest..potem  jak będzie wszytsko ok (ja w to wierze i nie poddaje sie pesymistycznym myślą)może być cięzko z lokalem itd... NIE WIEM co robić!! dziś mamy powaznie pogadac i sie na d tym zastanowić... :( Poradzicie coś... :roll:

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #835 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:06 »
Cytat: "szajo"
Cytat: "Lilkuś"
właśnie ze wzgledu na kolor kamizelki zwróciłam na ten garnitur uwagę

hehe BORDO musi byc :) czemu tak stawiasz twardo na ten kolor  :?:  ;)

a powiedzcie mi czy kolor kamizelki powinien pasować do młodej?

ale na pewno lekko zwisajaca, z różowym, bordowym i

tak chociaz bordowe zielsko :) i wszystko bedzie cacy :)

bo mi się bordowy, taki błyszczący BARDZO podoba :):):) widze w swoich wizjach Nas w swoich strojach i aż mi sie przyjemnie na duszy robi :):)

bordowe zielsko?? nie, nie zielone :D:D

zrobiłam to położyłam brązową farbe na blond włosy :)
efekt?? pokryte wsztstkie blond włosy, żadnych plam itp  :jupi: jest jeden minus...to nie jest jasny brąz ale taki mniej wiecej jak mleczna czekolada... fajny kolor, cos innego na głowie :):):) jestem zadowolona ale zanim sie przyzyczaje do tego koloru troszke potrwa :D

Aniutek83 fajna sala :) kilmatyczna...bardzo mi sie podoba :)

Cytat: "Ewelina_Michał"
my robimy poprawiny, w sumie to kosztuje u nas 20 zloty od osoby i jest tak ze jest reszta z soboty + dodatkowo nowe dania.

to coś jak u nas:) My sobie nie wyobrażamy wesela bez poprawin, chociaż to dodatkowy koszt..okupimy to tym, ze M po ślubie wczesniej wypłynie ..ale bedzie na nasze pierwsze świeta jako Państwo R. :)

Cytat: "Cafe"
to znowu kiecke trzeba bedzie sobie szukac na poprawiny i znowu kasa

faktycznie, dla nas kobitek to dodatkowy koszt... ale ja tam na poprawiny stawiam na garnitur atłasowy+szpilki sandałki+jakis fajny topik w kolorze sandałków (srebrny lub złoty) a młody na jasny garnitur, który i tak zamierza sobie kupić bo nie ma wiec koszty naszych strojów na poprawiny będa ogólnymi, kipimy cos co i tak chcemy kupic wiec bedzie mozna w tym chodzić na codzień tudzież do pracy :)

Strasznie podobaja mi si efaceci w mundurach

mi też   :mdleje:  M chciał być na slubie w mindurze oficerskim (ja też bym chciała) ale nie wyjdzie to bo niestety nie bedzie na ślubie osób, które tez miały byc w mundurach a On sam w mundurze nie wyskoczy jak filip z konopiii z czym sie zgadzam.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #836 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:28 »
Vall To juz jest wasa decyzja co do tego czy przekładac czy nie przekładac! Przedyskutujcie to powaznie z rodzina, rozwazcie wszystkie za i przeciw! tak naprawde kazda z nas nie wie co sie u niej wydarzy w trakcie tych przygotowań! Ja tez na razie mam umowe tylko z sala, reszta może poczekać! Wy moze tez tylko sale zaklepcie zeby to było pewne! A czy ta operacja bardzo zagraza jego zyciu? A rozchmurz sie BĘDZIE DOBRZE! :D Ja trzymam kciuki bo musi byc dobrze i Wy tez musicie w To wierzyć!
Lilkuś ten wasz zestaw kolorystyczny fajowy! bedzie pasować! Bo jak obie wiemy to obie lubimy wyraziste kolorki!
I super ,ze farba ładnie wyszłabyleby tertaz sie równiutko zmywało!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #837 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:33 »
Cytat: "Aniutek83"
byleby tertaz sie równiutko zmywało!
już trzymam za to kciuki :)
Cytat: "Aniutek83"
obie lubimy wyraziste kolorki!

o tak, tak wyraziste kolorki to jest to :):):)

Vall - porozmawiajcie z rodziną i dobrze sie zastanówcie. Planowanie wesela to jeszcze nie wesele, ale zdaje sobie sprawę, ze w takiej sytucji ciężko sie cieszyc weselem, przygotowaniami, klolejną podpisaną umową.. ciezko mi Ci doradzic ale trzymam kciuki by wszystko było dobrze.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #838 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:38 »
Vall - ja równiez trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze, ale tak to jest wlasnie w zyciu ze nie wiesz co przyniesie nowy dzien.

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #839 dnia: 30 Sierpnia 2006, 09:44 »
Cytat: "Vall"
A ja dziś mam kiepski nastrój.. nie wiem co robić  

Planowanie wesela to jeszcze nie wesele

Pierwsze rodzinna rozmowa... a potem jezeli masz juz upatrzony wymarzony lokal... zaklep go sobie  :mrgreen: na wrzesien ogolnie ciezko sale znalezc... a przeciez mozesz ewentualnie potem przesunac termin czy cos takiego  :mrgreen:
Don't worry!  8)