Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 270642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #780 dnia: 8 Sierpnia 2011, 19:06 »
łooo matko ale tutaj dużo nowych zniecierpliwionych  :D
pomalutku nadrabiam
ja nadal w daleko w polu, nic jeszcze nie mam a do tego mój PM wypłynął sobie w morze ;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #781 dnia: 8 Sierpnia 2011, 22:04 »
martha87 no my mamy malunie wesele-ale wesele planujemy normalnie zabawę do rana tyle że z najbliższymi (nie tylko sam obiad), żeby uniknąć spraszania rodziny nie widzianej od wieków. Bo przynajmniej dobrze się będziemy bawić "wsró swoich" i nie będę się czuła skrępowana przed jakimiś ciotkami co ich całe zycie nie widziałam ani nie slyszałam... bo dla mnie sztuczne by to bylo  :P
A co do tego że wypada kogoś zaprosić to pamiętajcie - nigdy się wszystkim nie dogodzi :P i zawsze się znajdzie ktoś komu oś się nie spodoba czy to dotyczy zaproszeń na slub i wesele czy też przebiegu całej imprezy  ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #782 dnia: 8 Sierpnia 2011, 22:46 »
Kocur pochwal się suknią :los:
Buuuś ja wiem,że wszystkim nie dogodzę więc stwierdziłam,że nie będę tracić niepotrzebnie nerwów :P nawet moja przyszła teściowa mi cały czas powtarza,że się jeszcze taki nie urodził co by wszystkim dogodził więc tego się będę trzymać :los:
ata-Ty mi na tym zdjęciu w avatarze na szczuplutką wyglądasz więc nie wiem z czego się chcesz odchudzać :P

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #783 dnia: 9 Sierpnia 2011, 08:30 »
aniołek86 gratuluję takiej teściowej  :D moja z kolei mówi że za dużo się nie wtrąca bo nam wtedy wszystko popsuje  :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #784 dnia: 9 Sierpnia 2011, 13:09 »
Na teściową nie mam powodów narzekać, ale podobno to po ślubie się zmienia :P
a jak Twoja się nie chce za bardzo wtrącać to chyba też dobrze? ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #785 dnia: 9 Sierpnia 2011, 13:44 »
aniolek86 myślę że tak - że dobrze bo robimy wszytstko tak jak chcemy i jak nam się podoba mimo że rodzice nam pomagają finansowo  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #786 dnia: 9 Sierpnia 2011, 18:50 »
koocur ja nie biore este // ja biore na pietrze.. ;) takze chyba mamy innego foto ;D
ja od dzisiaj dietkuje blee ;[ ale zwycieza pokusa mniejszej sukni ;D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #787 dnia: 9 Sierpnia 2011, 18:55 »
sylwusia085 łączę się z Tobą z odchudzaniem ;D
we dwie będzie raźniej ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 9 Sierpnia 2011, 19:48 »
natyska tylko ja to musez mega zgubic ... ;/ al;e dam arde w zeszlym roku dalam to i teraz dam ;D

i w ogole powiem wam ze ejstem wkur*** ;/ dzis znow moj przyszly tesc zaczcal gadac o ciecicu kosztow i sranie w banie ;/ bo dostalismy od nich obraczki w prezencie ktore nam sie w ogole nie podobajai bylam u zlotnika ktory jest dobry w swoim fachu i myslimy o przetopieniu i zrobieniu czegos fajniejszego przde wszystkim nie pol okragle obraczki ajkie dostalismy bo moje grube paluchy w takim wzorze wygladaja mega brzydko, no i ten oczywiscie swoje gadki ze ja nie ejstem oszczedna itp ;/ no szlag mnie trafia na takie gadanie! przeciez to my bedziemy w tych cholernych obraczkach chodzili do konca zycia wiec too MY decydujemy o ich ksztalcie! ;/ tym bardzej ze ksozt przerobienia ich nei ejst jakis tam mega ogromny bo od 400-600zl................ juz mam dosc dziewczyny ;( tym bardziej ze jak zaczelsimy myslec o slubie to gadali inaczej ci nasi rodzice ;[ ze mamy sie zmiescic w takiej kwocie a jak wyjdziemy do sobie SAMI doplacimy i nasz problem! to po co teraz takie gadanie? ;/

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #789 dnia: 9 Sierpnia 2011, 20:07 »
sylwusia dali wam w prezencie tak? no to chyba skoro są już wasze możecie z nimi robić co chcecie ::)
jeszcze tym bardziej,że wam się nie podobają róbcie swoje, w końcu to wy macie je nosić do końca życia, a nie oni :D wytrwałości w diecie, tak z ciekawości jaką stosujesz? ;)
Buuuś nam rodzice też pomagają finansowo,ale to raczej moi rodzice bardziej,bo A. chce sam za wszystko zapłacić bez pomocy jego rodziców, choć oni też powiedzieli,że nam pomogą finansowo :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #790 dnia: 9 Sierpnia 2011, 20:51 »
sylwusia085 a co na to Twoj mężczyzna? Jego rodzice tak teraz mówią a co on na to? Zgadza się z Tobą czy staje po ich stronie? Może pora na rozmowę z rodzicami... że dziękujecie że wam pomagają ale że wstępne ustalenia były inne, że podoba wam się co innego... i że mieliście pewną kwotę do zagospodarowania więc teraz nie da się tak ciąć tu i tam byleby mniej. Mogli od razu powiedzieć byścxie się starali wydać jak naj mniej to byście inaczej wszystkie koszty rozłożyli. A może u nich sytuacja finansowa się pogorszyła? Porozmawiaj z narzeczonym a później szczerze - i spokojnie- z rodzicami a napewno sobie wszystko wyjaśnicie  :D

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #791 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:03 »
natyska tylko ja to musez mega zgubic ... ;/ al;e dam arde w zeszlym roku dalam to i teraz dam ;D
Ja też muszę sporo zgubić do wymarzonego wyglądu :)
A jaka stosujesz dietę? Ja " nie łączeniową" jest dobra :) :)
ale jeszcze nie wiem jak z rezultatami bo z dietą od 2 dni walcze:D

a co do sytuacji z rodzicami to uważam tak jak Buuuś porozmawiaj najpierw z PM a później z rodzicami. U nas też tak było jeszcze 2 miechy temu w końcu pokłóciłam się z teściową długo się nie odzywaliśmy ale  w końcu poszłam porozmawiałam wytłumaczyłam i choć nie było łatwo teraz w nic się nie wtrącają :) spróbuj też może się uda :) :)
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #792 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:48 »
co do diety wrocilam na wstretnego dukana dziala ale jest jojo ;) pisalam u ktorejs w odliczanku ze schudlam w zeszlym roku 15kg ale wrocilo mi ostatnio to .. ;/ wiec zaczelam od dzis nierowna walke ;D
moj K, sie wkurza, mowi ze ojca jesgo mam nei sluchac bo on od zawsez byl maruda a ma najmneij wkaldu finansowego ehhehe ;) ogolnie ejst za mna i ajk widzi ze mnei cos doluje juz mega to mowi ze mam sie nei amrwtic ze mamy robic swoje, a jesli bedzie potzreba taka to sobie wezmiemy pozyczke a i tak zrobimy po naszemu bo to ansz jedyny dzien i ma byc taki jak my chcemy wiec nie martwie sie az tak  bo wiem ze ktos jest kto mnei wspiera ;)
no a co do rozmowy ja delikatnie daje do zrouzmienia ze nie taka byla umowa, wiecie zale wam sie tu itp ale... ROBIE SWOJE ;)
zobaczymy jak dalej bedzie sytuacja wygladac- najwzyej bedzie dluuga nie mila rozmowa. eh.. a to dopiero poczatek.. ;)
powinnam poczytac perypetie dziewczyn ktore sa jzu po slubie jak to u nich wygladalo ;D w ogole chcialbym sobie rozpisac co i jak jesli chodiz o nasz slub i wesele, zeby tylko odchaczac to zorganizowalismy a nie wiem co powinnismy organizowac hehe ;)
bo ja to wychodze z zalozenia ze musi byc dobry zespol wodka i jedzenie a bedzie wesele jak ta lala ;D

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #793 dnia: 9 Sierpnia 2011, 21:54 »
To dobrze, że Twój K. :) Cie wspiera :)
A w ogóle to miałam zapytać skąd jesteś?
No i na jaki miesiąc wesele planujecie? ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #794 dnia: 9 Sierpnia 2011, 22:11 »
uj ja nie mam tego na boku napisane? hm musze cos przestawic, slub w czerwcu 23 w dzien taty ;D
ze szczecina jestem ;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #795 dnia: 10 Sierpnia 2011, 08:24 »
ojjj nasza sylwusia zakręcona  ;) ślubik masz w czerwcu a z boczku wrzesiań wpisałaś  :) no chyba że masz osobno cywilny i kościelny?  :)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #796 dnia: 10 Sierpnia 2011, 09:36 »
sylwusia085 współczuje takiej sytuacji z teściami. Właśnie takich sytuacji się bałam i dlatego zanim się zdecydowaliśmy na ślub to ustaliliśmy, że sami chcemy wszystko pokryć żeby nie było głupich docinek albo wtrącania. Na razie to się sprawdza, choć teściową mam taką, że i tak wszędzie się wtrąci.
Co do diet to podziwiam was wszystkie, które są na diecie:) ja się nie zdecydowałam na taki krok jedynie co to więcej ruchu :).

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #797 dnia: 10 Sierpnia 2011, 10:07 »
sylwusia fajnie,że PM jest po Twojej stronie i robicie tak jak chcecie ;D
ale ten ślub wasz to w końcu w czerwcu czy we wrześniu? :P
Jane- też podziwiam te na diecie ja bym nie wytrwała więc wmawiam sobie,że jak więcej się ruszam to też będzie dobrze ;)
Natysa- a co to za dieta? bo pierwszy raz słyszę o takiej ;D bo o dukanie to już wszędzie słyszałam ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #798 dnia: 10 Sierpnia 2011, 10:34 »
myślę, że dieta nie łączeniowa to po prostu nie łączenie w posiłkach węglowodanów z białkami, ponieważ jedne i drugie mają inny czas w jakim je strawimy:). Węglowodany szybciej, białka dłużej:)
Z tego co pamiętam węglowodany najlepiej spożywać do godziny 14, a później białka:)
Dietetykiem nie jestem, ale takie coś akurat kiedyś stosowałam:D i czułam się ok.

Teraz staram się ograniczać produkty z wysokim IG (indeksem glikemicznym), bo źle się czuję po nadmiarze cukru;)
Ale co do diet, to zawsze trzeba uważać, żeby sobie kuku nie zrobić... bo np Dukan nie jest dla osób, które mają problem z nerkami, a nie wszyscy o tym wiedzą i się szarpią za coś, czego powinni unikać.

Sport jest najlepszy, a dieta jako dodatek:). Jednak przy uprawianiu sportu też trzeba pamiętać o żywieniu, aby nie zrobić sobie masy:)  
Na spalanie tkanki tłuszczowej najlepsze są ćwiczenia kardio (bieg, rowerki, itp), ale jak ktoś ma problemy np. tak jak ja, że nie może biegać to wszelkie ćwiczenia rozciągające i pływanie polecam;)

To moja opinia, jako kobiety a nie jako profesjonalisty w danej dziedzinie;)

Acha, polecam też dodanie do jadłospisu kasz (gryczaną, jęczmienną), są bardzo bogate w mikroelementy i oczyszczają organizm:)
Herbata zielona, biała, yerba matte (moje ulubione) też na plus w tym przypadku:)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #799 dnia: 10 Sierpnia 2011, 11:11 »
Ja też bym chciała zmniejszyć niektóre moje obwody ;) więc od jakiegoś czasu staram się mniej jeść slodyczy i fast foodów bo niestety całkowicie od nich odciąć się nie umiem (nawet jak jakiś czasy wytrzymam to jak mnie później smaczek dopadnie to cała dieta idzie na marne -dlatego tylko ograniczam ;) ) a do tego tymczasowo basenik - w sumie wychodzi na to że bardziej dla relaksu niż spalania kalorii bo humorek mi się bardzo poprawia po pływanku  ;D a od września planuję zajęcia pilates bo zimą pewnie z basenu zrezygnuję bo zzziiiimkooo  ;) i chyba trzeba ruszyć zakurzony rowerek stacjonarny w domciu  :P tak że staram się postawic na ruch  :Rowerzysta: a co z tego wyjdzie - zobaczymy  :D    :waga:

Offline ata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: !!  23.06.2012r.  !!
« Odpowiedź #800 dnia: 10 Sierpnia 2011, 12:23 »
Aniołku, bo to zdjęcie było robione ponad półtorej roku temu, a od tego czasu strasznie mi sie przytyło :( prawie 10 kg.
Ja w życiu nie stosowałam żadnej diety, ale chyba będę musiała zacząć jakąś stosować, bo mama mi cały czas mówi, że się do żadnej sukni ślubnej nie zmieszczę, a tata powtarza, że jestem tłusta :( Ale mam cichą nadzieje, że jak pójde na studia, to troche zrzucę, bo nie będę miała czasu na gotowanie sobie, a mam nadzieje, ze sie na fast foody nie przerzuce.... Narazie staram sie ograniczac słodycze.

Sylwusia085 to ślubujemy w tym samym dniu :)

Dziewczyny kiedy powinnieśmy iść na cmentarz, na grob taty mojego M, zwłaszcza, że ślub w Dzień Taty? Jakie podziękowania 'przygotować' dla rodziców? Jaką piosenkę byście mi zaproponowały, itp. My robimy poprawiny też na następny dzień, więc jak się też zachowywać, szczególnie że 'teściu' miałby wtedy urodziny?

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #801 dnia: 10 Sierpnia 2011, 12:51 »
ata nie licz na to że na studiach schudniesz, wiem po sobie pierwsze 2 lata i 15 kg więcej. Nie ma czasu zrobić obiadu to coś szybko zjeść czyli coś niezdrowego i tuczącego. Ale mam nadzieję, że się ustrzeżesz  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #802 dnia: 10 Sierpnia 2011, 19:12 »
mam w czerwcu ehhehe zmienie jak wroce bo ide szybko do cioci ;p dzieki dziewczyny za czujnosc ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #803 dnia: 10 Sierpnia 2011, 20:17 »
ata pozbawię Cię złudzeń ;) na studiach wbrew wszelkim opiniom się nie chudnie :P ale życzę wytrwałości ;)
na cmentarz bym poszła na spokojnie w piątek,ale to tylko moje zdanie :)
sylwusia-forumki zawsze na stanowisku ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #804 dnia: 11 Sierpnia 2011, 00:04 »
ata ja tez obstawiam na piatek, zebyscie mogli spokojnie sie pomodlic... mozecie tez w niedziele przed poprawinami jesli dacie rade i macie blisko ;)
dobrze aniolku czuwajcie hehehe ;p ogolnie jutro moje kochanie wraca z delegacji i jestem przeszczesliwa ;D dzisiaj kupilam 50 butelek wodki ;D trafial mi sie okazja ;D

co do diety tzrymam sie dzielnie drugi dzien hehe ;p w domku mam rowerek satcjonarny, orbitrek i podloge do brzuszkow ;D a od wrzesnia zaczynam biegac, nie lubilam tego dopoki nie kupilam sobie wspanialego mega wygodnego i wielkiego biustonosza sportowego ;D

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #805 dnia: 11 Sierpnia 2011, 07:56 »
my nie robiliśmy podziękowań, podziękowaliśmy teściom po ślubie
a na cmentarz albo w piątek albo po ślubie
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline ata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: !!  23.06.2012r.  !!
« Odpowiedź #806 dnia: 11 Sierpnia 2011, 09:16 »
Z tym cmentarzem, to chyba najlepiej będzie jak się dogadam z PM. Wkońcu to był jego tata.

my podziękowania na pewno bedziemy robic, ale sie zastanawiam nad piosenką jeszcze. Chciałam http://monia8787.wrzuta.pl/audio/2yDFa1K7Xnh/w_podziekowaniu_dla_rodzicow_.mp3 ale ta piosenka jest chyba za smutna według mnie, ale za to słowa przepiękne.
Myślałam nad http://getta18.wrzuta.pl/audio/3kPTbrQ718H/cliver_-_dla_rodzicow   albo http://nesir.wrzuta.pl/audio/6ydVMNBgF10/jack_-_dziekuje_rodzicom   lub  http://infactor.wrzuta.pl/audio/1nflvna7Qan/piosenka_zespolu_preludium_-_to_dzieki_wam_-_wykonanie_infactor.pl  .   Niestety nie umiem się zdecydować.

Nie mam niestety silnej woli i lubie dużo jeść, ale mam nadzieje, że nie przytyję na studiach, bo bym się już całkowicie załamała. Wtedy na pewno bym się już nie zmieściła do żadnej sukienki :(

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #807 dnia: 11 Sierpnia 2011, 11:41 »
sylwusia - tak tak my tu czujne jesteśmy   :D  a na jaką wódkę stawiacie?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 11 Sierpnia 2011, 15:25 »
krupnik ;D a wy dziewczyny ile polecacie wodki kupic na 110 osob +/-  z poprawinami, biorac pod uwage ze u nas bedzie duzo wina bo rodzinka od PM-a duzo go pije, za to moja duzo wodki ;D a na poprawiny chcemy kupic beczke piwa i kazdy bedzie sam sobie lal ;)

ogolnie pwoiem wam ze dzis mialam male starcie w sumie taka wymiane zdan z tesciem na temat slubu i wyszlam z tesciowa do sklepu i sie dogadalysmy po kobiecemu ;D ona jest wspaniala, ciesze sie ze to ona bedzie moja tesciowa prawie tak bliska jak mama......  ;) zaczynam sie cieszyc bo wiem juz jak dzialac zeby tesc sie nei wtracal ;D

ata nasunelas mi dobry pomysl ;D w koncu nie ta piosenka ktorej nei lubie cudownych rodzicow mam ;D a wiec ja zapytam moja wokalistke ;p czy jest opcja aby ona zaspiewala ktoras z pisoenek po sowjemu w szybszym tempie ;D   

ogolnie zaraz powinnam zrobic sobie zestawienie kosztow poraz setny ehhe

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #809 dnia: 11 Sierpnia 2011, 16:06 »
ja tez krupnik poki co :)