Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 273087 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #570 dnia: 21 Lipca 2011, 10:04 »
:-) jakie ładne sukienki :-)

Ja zdecydowalam, że jeszcze poszukam, ale jeśli nic mnie nie będzie zachwycalo, to kupię sukienkę, którą wczoraj przymierzylam :-) ale daję sobie jeszcze czas.... :-)

Co do sportu, to od wczoraj żelem nogę smaruję i jakby trochę lepiej, a ponoć sport to zdrowie ;-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #571 dnia: 21 Lipca 2011, 10:54 »
Powiem wam, że z sukienkami mam zawrót głowy :glupek:
Przeszłam chyba z 15 salonów, i wpadła mi jedna w oko tylko cena troche duża. W przyszłym tygodniu jade jeszcze do Konopisk ponoć mają sporo sukienek i garniturów :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #572 dnia: 21 Lipca 2011, 11:06 »
Ja postanowiłam,że za sukienką będę się rozglądać w zimie  ;D
Bo nie lubię zakupów, a w grudniu trzeba się będzie na coś zdecydować ;)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #573 dnia: 21 Lipca 2011, 11:43 »
dziewczyny, co się dzieje, że się tak rozgadałyście? :D aż zaczynam gubić wątek!
też po suknie wybieram się zimą.
W ogóle wszystko zacznę organizować od połowy października, bo niestety wyjeżdżam zarabiać na wesele!! A nikt za mnie niczego nie zrobi, bo cała rodzina uważa ze za wcześnie! Nie tylko mój PM.

wiecie, że znalazłam kolor przewodni mojego wesela?
http://www.welonimuszka.pl/index.php/2011/01/turkusowo-brazowe-wesele/  

tylko zamiast turkusu myślałam o jaśniuteńkim różu, chociaż turkus też dobry :)
co do odchudzania, ja się nie będę odchudzać, bo sama schudnę w robocie przez 3 miesiące tyranii, dlatego wczoraj opychałam się chipsami, czekoladą i żelkami :3

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #574 dnia: 21 Lipca 2011, 12:17 »
xanth kolory super - pomysl z zastąpieniem turkusu rozem - rewelacyjny:-)

zaraz jadę przymierzać jeszcze jedną sukienkę ktora mi wpadla w oko :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #575 dnia: 21 Lipca 2011, 13:28 »
Dziewczyny, chciałam wkleić fotki moich zaproszeń, ale są za duże - jak zmniejszę to nie odczytacie tekstu, więc wklejam link http://allegro.pl/slub-zaproszenia-slubne-wezwanie-zawiadomienia-i1710208164.html  Nasze to wzór WZ07 - zamiast Numer. 2011/AV/XL mamy Numer. 2012/07/07   :). Jak już mówiłam wcześniej, lubimy na wesoło;).

Ja na kolor przewodni wymyśliłam brudny róż (czy jak to się zwie), Ponieważ sala ma bordowe ściany z jakimś jasnym beżem (chyba;)), to myślę że będzie git:). PM się nie buntuje - jak już mówiłam planowanie to moja specjalność:D. Chciałabym też bukiet ze storczyków białych, gdzie różowy jest środeczek:) lub z zupełnie różowych jak tu:
 http://kwiaciarniajulia.pl/246,wiazanka-slubna-ze-storczykow.html
ale nie za taką cenę, bo wiem że jak się poszuka to można taniej. Jak już zostało napisane kiedyś, niektórzy usługodawcy na słowo ślub dostają amoku.

Fajne też są różowe kantadeski, jak tu na forum http://forum.we-dwoje.pl/topics10/kochane-dziewczyny--pomocy-vt12337.html zdjęcie 00000163_207.jpg kantadeski

Na początku marzył mi się fiołkowy lub wrzosowy odcień, ale do bordowych ścian? Nie odważę się;)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #576 dnia: 21 Lipca 2011, 14:08 »
nusiak ----> widze, ze ta sama oferte co ja wyczailas;p
w gim.3 i gdzies na prawobrzezu tak??
juz kiedys sie napalilam na te rowerki w wodzie, ale nie bylo miejsc na caly miesiac w przod:O ... wiec jak cos trzeba wczesniej dzwonic.....
ja poki co jestem poza szczecinem....ale od polowy wrzesnia mam zamiar zaczac...jezeli masz zamiar chodzic tam kolo fali to na pewno sie spotkamy;]

suknie cudowne...czegos takiego bede szukac...delikatne i leciutkie+koronka...mmmm....zdecydowanie moj styl
na razie przegladam tylko w necie moze w sierpniu jak bede w domu to sobie cos pomierze, zeby wiedziec jaki fason mi pasuje, ale napalam sie na targi w poznaniu w styczniu....wiem, ze wtedy sa jakies rabaty, wiec mam zamair wtedy cos dorwac:D

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #577 dnia: 21 Lipca 2011, 14:14 »
ja się raczej nie boje tego jakie kolory mają ściany, bo najwyżej je zakryje materiałem, balonami, oświetleniem itp..
ale nusiak, można to w jakiś fajny sposób połączyć, wrzos z fiołkiem. trochę ciemno i zbyt czerwono, ale można to zorganizować :D
ale z drugiej strony taki przydymiony róż może być bardzo słodki ;)

też chciałam takie śmiechowe zaproszenia, ale jeżeli się zdecydowałam na taki mocny, poważny kolor jak brąz, to i zaproszenia będą poważniejsze :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #578 dnia: 21 Lipca 2011, 14:15 »
hej ;)
mam nowa oferte do przegadania z moim przyszlym mezem ;D fotograf... ;] mnie to chyba najbardziej emczy ;p
jesli chodzi xanth o kolor sa ok, ale nie moj styl ;p ja wole tak najkowo czyli bialy i jako ze sciany sa pomaranczowe moze dodam jakies dodatki pomaranczowe a moze jakies sloneczniki nie wiem ale cos w ten desen, zeby jasno bylo ;)
co do sukienek sa sliczne ale tez nie moj styl ;p ja wole takie klasyczne jak znajde jakas przykladowa to wkleje ;p
emm-a opowiadaj jak suknia!
dziewczyny- a ktora z was planuje robic na dzilkach na derdowskiego bo zapomnialam ;p
a zaproszenia sa na prawde fajne ;] na pewno rozwaze takie tzn najpierw pogadam z moim co on na to hehehhe ;]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #579 dnia: 21 Lipca 2011, 14:15 »
a zaproszenia to mi sie te podobaja http://allegro.pl/princess-zaproszenia-slubne-slub-koronkowe-i1647756590.html      
  KORONKI KORONKI KORONKI!!! :skacza:  
z tym ze cena jest tez niezla:/a gosci duuuuuuuuuuzo.....:/

chyba najblizszym dam te a innym na kartonie ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #580 dnia: 21 Lipca 2011, 14:17 »
Dokładnie tak malinowa_mamba, mam zamiar chodzić tam koło Fali, skoro mówisz, aby lepiej dzwonić, to może zrobię to dziś;). O prawobrzeżu nie myślałam, bo jestem z lewobrzeża:).

Założyłam w końcu swoje odliczanko, więc jak ktoś ma ochotę to zapraszam;).

Ja w sukniach Papilio się zakochałam, ale kolekcja 2010 jest moim faworytem. Nie mogę się doczekać, aż ta suknia 1008 będzie w salonie i będę mogła ją przymierzyć:). Podoba mi się jeszcze model 1038, 1020 i 1009 :D http://www.evita.com.pl/szczegoly-produktu,papilio-2010,2451.html

...to się znów rozpisałam ;)
[/url]  [/url]

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #581 dnia: 21 Lipca 2011, 14:19 »
też uwielbiam KORONKI!!!! :d

Mój typ na zaproszenia to ---> http://www.multideco.pl/imprezy-swieta-okazje/slub-i-wesele/galanteria-papiernicza/zaproszenia-slubne-i-weselne/zaproszenia-rekodzielo-brazowe-10-szt

malinowa_mamba ilu będziesz miała gości? ja właśnie sobie robie "wstępną" listę gości, bo nie wiem, czy kogoś nie poznam w tym roku, kogo będę chciała KONIECZNIE zaprosić :D

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #582 dnia: 21 Lipca 2011, 14:20 »
NUSIAK PRZEPIEKNA SUKNIA!! O TAKIEJ TEŻ MYŚLAŁAM :)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #583 dnia: 21 Lipca 2011, 14:26 »
sylwusia085 Ja robie wesele na derdowskiego. a czemu pytasz?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #584 dnia: 21 Lipca 2011, 14:29 »
Boze NUNIAK!!!

ta kolekcja to jakas moooooooooc!!!!!!! :szczeka:
chyba mi sukienke znalazlas!!!

xanth---> kolory fantastyczne....takie "nieokolepane"! ja lubie wszytko co inne!!!do tego zaproszenia idealnie pasuja!!!
ja mam sale sama w sobie bardzo strojna, wiec nie mam co przesadzac......niestety...bo lubie sie bawic w takie rzeczy ::)

gosci poki co jest jakies 130osob(sam moj tata ma 5rodzenstwa O ZGROZO!)...ale caly czas ilosc rosnie...co mnie przerzaza:/

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #585 dnia: 21 Lipca 2011, 14:34 »
Te sukienki oglądałam z PM ostatnio i też mu się bardzo podobały:D.
Wiem, że kilka modeli to takie, które np. po północy można zmodyfikować - odpinane w okolicy kolan i tadam! mamy coś zupełnie nowego.
Jak na razie w Szczecinie znalazłam jeden salon z tymi sukniami i jak pisałam wcześniej w porównaniu z ceną wypożyczenia gdzieś indziej to nie są to tanie suknie, ale ja coraz bardziej jestem przekonana, że zapłacę, bo to są suknie które na prawdę mnie urzekły do granic:). Najwyżej zrezygnuję z czegoś innego:)
Jednak ponad miesiąc czekania, aż mój wymarzony model będzie w salonie do zmierzenia:/, będę wytrwała. Od poniedziałku powrót po urlopie do pracy, więc szybko minie:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 21 Lipca 2011, 14:44 »
xanth pytam bo ccialam zapytac kto i jakie ma pomysly zeby ta sale udekorowac heheh ;D
znalazlam nowego fotgrafa hehe ;p i oni w pakiecie oferuja mini sesje plenerwowa w czasie weselea czyli wychodzimy na te ogordy dzialkowe tak? tak to rozumiem dzis moj ma wrocic szybciej mam nadzieje ze zdolam go namowic na wyjscie do fotografa aby obgadac temat ;]
ladne te zaproszenia koronkowe ale jak dla mnie cena  zbyt wysoka ;[ ja chce na to przeznaczyc max 2.5zl za sztuke ;]
pierwszy arz chyba ogladalam wlasnie suknei slubne jejku jakie sa cudne jak mis tarsznie przykro ze nei moge isc poalzic po tych salonach wszystkich i nie moge pomierzyc tych pieknych rzeczy ;[ ale dam arde ze 2 miesiace i planuje pojsc wstepnie ;p

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #587 dnia: 21 Lipca 2011, 14:53 »
sylwusia085 ja ciągle wpisuje w googlach "dekoracja sali na derdowskiego" i wyskakują mi naprawdę różne pomysły i stwierdziłam, że kolory tych nowo wyremontowanych ścian w ogóle mi nie odpowiadają (jakby nie mogli zrobić jakiś beżów, kremów itp.) i zrobie po swojemu, czyli zakryje większosć scian swoimi materiałami, albo czymś.

mam kumpla który pracuje w weekendy na weselach i "kradnie" sobie materiały właśnie dla mnie :D haha ! :D
 zależy jakie kolory lubisz (ja uwielbiam ciemne dlatego wybrałam ten brąz) ale widziałam nawet fajnie udekorowaną sale na derdowskiego w pomarańczu i kanarkowej zieleni. ładnie :)
ja nie mogę się doczekać aż będzie zima, żebym sobie mogła poszukać  wymarzonej sukni :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #588 dnia: 21 Lipca 2011, 15:05 »
ja wlasnie chcialam miec zielona ale stwierdzilam ze z poamarnczem sie ebdzie gryzlo ;D ale jak mwoisz ze dosc fajnie to bede msuiala cos puszkac ;p ja natomiastlubie jasne kolory chociaz sama neiw iem czy np bezowy nie bylbylaadniejszym kolorem tych scian ehhehe ;p
narazie z ciekawosci ogladalam suknie XL jezu jakie cuda ;Dja tez chyba minimu pazdziernik pojde sobie ogladac ;;p

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 21 Lipca 2011, 18:00 »
nusiak zaproszenia świetne takie śmiechowe ;D
ale pozostałe zaproszenia co dziewczyny wkleiły, tylko nie pamiętam które która też mi się podobają ;D te z koronką są cudne ;D
Suknia też piękna ;D
xanth-połączenie kolorów rewelacyjne i myślę,że jasny róż będzie świetnie pasował ;D

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #590 dnia: 21 Lipca 2011, 18:17 »
nusiak zaproszenia BOMBA  :D ;D SUPER :D
xanth kolory super choc ja byłabym bardziej za jasnym różem niż turkusem. :):D

Dzisiaj troche siedziałam i myslalam nad piosenkami do filmu z wesela ale jeszcze nic konkretnego nie wymyslilam hehe ;d

Troche mi przechodzi szał apropo wesela  bo 30lipca wyjezdzam z moimi kochanymi skarbeczkami nad morze ;D i teraz troche juz zyje tym wyjazdem ;D hehe ;d juz nie moge sie doczekac

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #591 dnia: 21 Lipca 2011, 18:46 »
martynek- jak ja Ci zazdroszczę tego morza :P

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #592 dnia: 21 Lipca 2011, 20:03 »
Morzeeee aż się rozmarzyłam  :skacza: ale pocieszam się myślą, że w sierpniu jedziemy na mazury :)

xanth kolory rewelacyjne:) może sama się skusze na jakieś zmiany na sali :P teraz myślałam nad bordowym lub fiolecie  ::)

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #593 dnia: 21 Lipca 2011, 21:30 »
xanth piękne te kolory- chyba wybrałaś mój kolor przewodni:)
zaproszenia też piekne ale drogie:) planowałam przeznaczyć max 2zł na jedno

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #594 dnia: 21 Lipca 2011, 21:41 »
ja zdecydowałam, że zostaje przy turkusie.
a ty the.kita wiesz co dobre :D chyba, że myślisz o brązie i różu?

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #595 dnia: 21 Lipca 2011, 21:48 »
oczywiście myśle o turkusie tylko chcialabym to połączyć jakoś z kościołem i tu nie wiem bo do kościoła turkus tak średnio pasuje:D

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #596 dnia: 21 Lipca 2011, 22:01 »
mam coś zabawnego dla Was:D tak gdyby któraś miała wątpliwości kogo zaprosić

http://www.welonimuszka.pl/index.php/2010/11/lista-gosci/

miłego sprawdzania:D

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #597 dnia: 21 Lipca 2011, 22:09 »
w tym "welonie i muszce" są też inne super inspiracje na ślub. myślałam też o zieleni i czerni, ale zakochałam się w tym brazie i turkusie :) ach..
the.kita gdzie masz wesele? na jakiejś sali, czy w domu weselnym?

ja mam pole do popisu bo mam wielką sale (tak jak sylwusia) na derdowskiego właśnie :)
mam jeszcze mnóstwo pomysłów na dekoracje, co godzinę nowy! :) 

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #598 dnia: 21 Lipca 2011, 22:35 »
Nie wiem jak to nazwać ale chyba sala weselna:) tylko problem leży w tym że Pani właścicielka kazała mi tylko wybrać kolory itp a ona a właściwie jej jakaś współpracownica stroi salę ( podobno ładnie ) za 1000zł- innej opcji nie ma. Cały problem zaczyna się tu czyli Ona zatrzymała się chyba na czasach PRL-u gdyż oznajmiła mi że dobrze by było gdybym wybrała kolor i dodatki takie jak moi poprzednicy!!! Może być ciężko no ale planuje ją wyśmiać i wjechac na ambicje typu jak tak bedzie Pani robiła to klienci uciekna itp tyle że co my biedne panny młode będziemy mogły zrobić na tydzień przed.... i w tym tkwi ich wladza  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :'( :'( :'( :'(

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #599 dnia: 22 Lipca 2011, 00:06 »
the.kita - nie martw się postaw po prostu twardo na swoim i żeby wiedziały, że się nie złamiesz a na pewno będzie tak jak sobie wymarzyłaś :). Teraz może tak mówi, żeby miała mniej pracy a ja na twoim miejscu bym nawet zaproponowała pomoc, że skoro Ty chcesz inaczej niż oni zawsze mają to z chęcią pomożesz i ciekawe co w tedy Ci powie. Wiadomo że przed ślubem jest dużo załatwiania, ale może takie coś ją zaskoczy i będzie musiała się zgodzić. Przecież to wasz dzień a nie jej :) wiec głowa do góry i nie daj sobie wmówić że coś innego będzie lepsze.