Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 271768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #990 dnia: 9 Września 2011, 09:05 »
ja dziewczyny z podziwu nie wyjdę - bo każda z nas która pojawia się na forum (ja także jak tu do was dołączałam) dziwi sie ile tu sie dzieje, że można znaleść wiele wskazówek dotyczących slubu i wesela i do tego dziwi się że męzczyźni sie tym wszystkim nie interesują -hmm... dlaczego oni ciągle powtarzają "przeciez jest jeszcze tyyyyle czasu" :P ? :D hehe ale za to mamy siebie :D
ale niusiak gratuluję partnera - pilnuj go jak oka w  głowie bo to unikat na skalę światową skoro interesuje się nawet tymi drobymi aspektami wesela i ślubu :D
mnie forum w pracy ratuje :D bo naszczeście teraz mam taką luźna pracę bo w poprzedniej nawet do neta wejść nie mogłam :P

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
« Odpowiedź #991 dnia: 9 Września 2011, 09:07 »
Dziękuje Wam dziewczyny za przywitanie :)

Strzelające płatki róż są już bardzo popularne:) ale mnie się podobają, na pewno sobie załatwimy albo płatki albo jakieś inne konfetti.
Co do balonu strzelającego to słyszałam, że czasem ten mechanizm nie działa i pozostaje przebić go jakąś igłą :P

Nasz dj będzie miał maszynę do baniek mydlanych, planujemy tańczyć z bańkami nasz pierwszy tanie :)

A czy byłyście kiedyś na jakimś weselu gdzie puszczano lampiony do nieba? W tym roku widziałam jak puszczali nad morzem i wyglądało to uroczo, szczególnie jeśli puszczano kilka na raz.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #992 dnia: 9 Września 2011, 10:19 »
My z atrakcji będziemy mieć barmanów z pokazem :) :)

A co do lampionów, już kiedyś pisałam  :) Owszem lampiony pięknie wyglądają ale jak dla mnie są trochę niebezpieczne. Byłam na 2 weselach gdzie były lampiony i na 2 weselach byli poparzeni ludzie. No niestety lampiony najczęściej puszczane są w porze oczepin no a większość gości jest już ładnie zrobiona(%) :) :) :)
Kto jak lubi ale dla mnie odpadają :) :)
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #993 dnia: 9 Września 2011, 12:22 »
sophisticated ja tez widzialam nad morzem te lampiony. sa one coraz bardziej popularne ;) mi sie bardzo podoba efekt koncowy, niestety moje wesele bedzie na sali na ogrodach dzialkowych i chyba nie bede mogla miec takiej atrakcji,.... boje sie ze bedzie zly wiatr i lampiony zamiast do gory poleca na sasiadujace z sala orodki dzilakowe i popala ludziom dobytek... no bo wg mnie jest to prawdopodobne ;)
podobaja mi sie mega maszynki do robienia baniek, oraz taki dym co puszczaja na dyskotekach ;D moj zespol niestety taki atrakcji nei posiada ale trudno nie bede tez rozpaczac ;p banki planuje kupic dla maluchow bo bedzie ich u nas dosc sporo wiec na pewno sioe przydazda ;D a co do tych tub z konfetti, kupilam jedna na sporbowanie ehhehe ;D ale widzialam w kilku watkach z relacjami slubnymi  na fotkach ze efekt takie cudo daje niesamowity ;D wiec kupie ze 4 takie tuby dla starszych dzieciakow z kolorowym konfetti niech maja ;D a reszta dostanie ryz i pieniazki ;D a co do grosikow wpadlismy z K. na pomysl zeby zalatwic sobie grosiki z mennicy z data 2012 i pozniej sobie te uzbierane gdzies przesypac w jakis kielich ladny na pamiatke ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 9 Września 2011, 12:55 »
a wiec dziewczynki dostalam namiary od znajomej na zaproszenia w rozsadnej cenie ;D moim zdaniem godne uwagi, to smao z winietkami itp ;p
firma dziala internetowo, ale istnieje mozliwy odbior osobisty w szczecinie ;D polecam widzialam na zywo zaproszenei od nich, eleganckie precyzyjne ;)
www.zjakzaproszenia.pl mysle ze niejedna z was znalazlaby cos dla siebie ;D ja musze sie do nich odezwac bo mam pewien plan ale nie wiem czy go zrealizuja heheh

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #995 dnia: 9 Września 2011, 14:08 »
A co myślicie o tych fontannach czekoladowych dość popularnych ostatnio koszt to ok 300 zł ??? Zaproszenia na pewno kupie na allegro na tym chce przyoszczędzić:)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #996 dnia: 9 Września 2011, 14:15 »
mi się jakoś fontanna czekoladowa nie widzi, ale to moje zdanie:). Ja nigdy nie mieszam słodkiego z wódką, bo nie byłoby ciekawie:D
zastanawiam się dlatego jak goście, którzy będą pili wódkę, a później zagryzali owoce w czekoladzie? Ale jak jest sporo dzieci na weselu,to dla nich frajda:D. Moja przyjaciółka miała dwie fontanny na swoim weselu: jedna z czekoladą normalną, a druga była jakaś różowa, dzieciaki były zachwycone:). Dorosłych też się tam kręciło trochę. Jednak to indywidualna decyzja młodych:).

[/url]  [/url]

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #997 dnia: 9 Września 2011, 14:50 »
Natysa może faktycznie masz rację, że te lampiony trochę niebezpieczne...
Jeśli chodzi o fontannę to ja bym nie chciała mieć, ale co kto lubi. Wydaje mi się to zbędnym dodatkiem.
Chyba, że sala oferuje w cenie to czemu nie.

Nieskromnie zapraszam do siebie, zdecydowałam się odliczać -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=25284.0

:)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 9 Września 2011, 15:20 »
ja bylam na komuni gdzie byla fontanna ;] na komuni sie sprawdzilo ale tak jak nusiak anpisala nie wyobrazam sobie doroslych ktorzy [pija duuuzo wodki pozniej jedza owoce z czekolada ;D i tez zdecydowalabym sie na to gdyby bylo w cenie sali ;D a ze nie mam nic takiego to nie bedziemy mieli ;p

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #999 dnia: 9 Września 2011, 15:25 »
Byłam na weselu gdzie  to się cieszyło powodzeniem u dorosłych ale jeszcze nie wiem czy kupię- wtedy byłoby mniej ciast ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1000 dnia: 9 Września 2011, 15:35 »
the kita skąd masz informacje że fontanny czekoladowe to koszt 300zl?  jak bylam miesiac temu na targach retro w Szczecinie,to byly te fontanny i koszt to ok.1000 zl
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1001 dnia: 9 Września 2011, 18:12 »
emm-a a widziałaś stoisko z dekoracjami na piętrze ustawione było koło barmana??

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1002 dnia: 9 Września 2011, 19:37 »
już nie pamiętam...... :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #1003 dnia: 10 Września 2011, 13:54 »
Więc ja z atrakcji planuję: płatki róż które strzelają z tuby strasznie mi się to podoba, barmana który był na weselu znajomych i od razu go sobie zamówiliśmy, fontannę z czekolady bo oboje z PM jesteśmy fanami więc sobie nie wyobrażam aby było inaczej. Chyba tyle.  ;D
Buuuś zastanawiałam się również nad fajerwerkami jaka jest ich cena tzn. wiem że zależy ile ich będzie i jak długo ale czy takie małe  rozeznanie mogłabyś podać  :D

sophisticated witamy w przygotowaniach 12  :D

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1004 dnia: 11 Września 2011, 11:08 »
emm-a widziałam takie na allegro pewnie są małe ale zawsze coś innego ciekawszego, są takie fajne kolorowe na alkohol ale nie wyobrażam sobie na chwile obecna jak by to miao funkcjonować u mnie.
martha87 jaki jest koszt takiego barmana jeśli można wiedzieć?:)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #1005 dnia: 11 Września 2011, 12:38 »
Widzę dziewczyny, że głowy macie pełne pomysłów :) tak jak ja.
My mamy swoja fontannę z czekoladą więc na pewno będziemy ją mieć tym bardziej, że mamy sporo dzieci a jak wiadomo dzieciaczki to uwielbiają :). I na koniec lampiony będziemy puszczać.

I mam do was kolejny pytanko :)
Zastanawiamy się żeby w trakcie wesela zrobić mała niespodziankę dla mojego brata, który będzie kończyć za rok 6 lat (wesele jest 10 a on ma urodziny 13). Myśleliśmy, żeby zamówić specjalny tort i chodziarz jedną zabawę dla dzieci i może kilka piosenek, żeby się pobawiły trochę. Myślicie że taki plan może wypalić bez znudzenia gości?

Offline sophisticated

• bywalec
« Odpowiedź #1006 dnia: 11 Września 2011, 13:42 »
Jane pewnie, że wypali! A i braciszek się ucieszy, będzie fajnie i jestem za!

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1007 dnia: 11 Września 2011, 13:53 »
Dzięki za poparcie :) cały czas się zastanawiam jak to zorganizować ale jeszcze trochę czasu mam :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1008 dnia: 11 Września 2011, 13:56 »
wypalic wypali, tylko pytanie czy brat sie nie zawstydzi ;D
ja mam tez taki problem ze:
po pierwsze slub w dzien ojca wiec tzreba to bedzie zorganizowac ;p
po drugie 24 czyli w niedziele tesciowa ma imieniny
po trzecie najblizszy kuzyn karola ma w dniu naszego slubu swoja 6 rocznice slubu ;)
i pytanie do was: czy brac te wszystkie 3 uroczystosci pod uwage na naszym weselu?  i jakie macie pomyslu na zyczenia itp wystarrczy ze ami z kaorlem powiemy im zyczenia przez miktrofon, czy trzeba dac jakis upominek??????? czekam na opinie i rady ;)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1009 dnia: 11 Września 2011, 14:17 »
byłam u znajomych na ślubie, gdzie w tym dniu chrześnica PM miała akurat chyba 6 urodziny. Młodzi zamówili u orkiestry jej ulubioną piosenkę, wszyscy goście zrobili kółko wokół właśnie Pana Młodego i jego chrześnicy. Dziewczynka na początku była bardzo zaskoczona i onieśmielona ale w trakcie piosenki rozbawiła się na całego. Była to niesamowita niespodzianka wiem, że w trakcie wesela młodzi z rodzicami wyszli na sekundę na górę do hotelu, gdzie był tort specjalnie dla niej, życzenia i prezenty.

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1010 dnia: 11 Września 2011, 14:18 »
Sylwusia nie brałabym tych wszystkich uroczystości pod uwagę, dla kuzyna zadedykowałabym jakaś piosenke z okazji ich rocznicy zycząc im jeszcze wielu takich:) a reszte bym ominęła i tak jest podzienkowanie dla rodziców wiec wtedy bym powiedziała ze dodatkowo jest dzień ojca i dlatego jeszcze bardziej chciałabyś podzienkować...

Jane  brat który kończy 6 lat może się zwastydzić i ogolnie rozpłakać czy cos mo al to zalezy od tego jaki jest więc sama musiasz zdecydować wiedząc najlepiej jak może zareagować :D doradziłabym się mamy na twoim miejscu o ile jest taka "na czasie"  ;D
Szukam zaproszeń ale w cenie do 2zł same oklepane- a chciałam na tym oszczędzić >:(

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1011 dnia: 11 Września 2011, 18:07 »
the.kita  - Mamuśkę mam bardzo na czasie :) na szczęście jest młoda więc rozumiemy się jak kumpele :P. Młody wątpię żeby się rozpłakał raczej był by zaskoczony dlatego myślę nad taką niespodzianką ( uwielbia niespodzianki) :). Nie wiem skąd jesteś, ale fajne zaproszenia mają w Tychach sama tam kupowałam i płaciłam chyba 1.90 za szt. Może nie są jakieś nowoczesne ale jeszcze nie wiedziałam, żeby ktoś takie miał ( w razie czego mogę wstawić fotkę).

sylwusia085 - na Twoim miejscu zadedykowała bym po ulubionej piosence. A jak są podziękowania dla rodziców to parę słów od siebie możecie powiedzieć w razie czego. Nie zapominajmy kto jest najważniejszy w  tym dniu :) oczywiście MY Młodzi :))

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1012 dnia: 12 Września 2011, 09:13 »
Martha wiem że firmy zajmujące się fajerwerkami oprócz drogich pokazów mają opcję zrobienia zestawów samodzielnego odpalenia - to jest jeden duży karton i jeden lont- odpala się raz i reszta sama strzela :P i z tego co na tragach pan mi mówił jak się do nich przyjdzie  określa się kwotę jaką chce się przeznaczyć a oni szykują jak najlepsze fajerwerki w ramach tej kwoty :)

a co do świąt gości w dniu ślubu to tatom żłożyła bym życzenia podczas podziękowań dla rodziców a dla pozostałych zaraz po podziękowaniach wrtęczyłą bym po bukiecie kwiatów - myły akcent dla gości że się pamięta no i można wtedy dla nich sto lat zaśpiewać :) a dla maluchów mogą być słodkości :)

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1013 dnia: 12 Września 2011, 13:22 »
Jane to jak możesz to wstaw fotkę albo jakiś link na priv do ich strony jak maja. Ty już masz zaproszenia-fajnie ;D ;D ;D

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #1014 dnia: 12 Września 2011, 20:06 »
the.kita  mniej więcej 1000 zł za dwa dni, przy czym alkohol, owoce i inne pierdołki w tym są już wliczone. Barman to był kolega PM więc zrobił im to po znajomości nam powiedział, że 1000zł ale pewnie troszkę więcej bo wszystko będzie droższe. Więc w 1500 zł się zmieszczę oby  :)

Buuuś o to jak u mnie będą te targi w Katowicach to się muszę dowiedzieć. Mam nadzieję, że ceną mnie nie zabiją  ;D  ;D

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1015 dnia: 12 Września 2011, 21:32 »
the.kita - jutro wstawię zdjęcie teraz niestety jestem w pracy :(. A tak wgl to kupiłam je na giełdzie kwiatowej właśnie w Tychach pojechałam z mamuśka po kwiaty i wróciłam z zaproszeniami, byłam zdziwiona, że mają tam tyle rzeczy związanych ze ślubem:).

Jeżeli któraś chciała by namiary na barmanów ze śląska to piszcie. Są naprawdę dobrze w tym co robią :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1016 dnia: 14 Września 2011, 18:12 »
dziekuje wam kochane za odpowiedzi :)))) ciesze sie ogromnie,ze myslicie tak jak ja,normalnie kamien spadl mi z serca:) a ta kuzynka od juz dawien dawna nie miala ze mna kontaktu,jedynie teraz,co chciala na ten slub zaprosi i mysle,ze teraz juz znow nie bedzie sie odzywac, jeszcze pomysle nad tym zapraszaniem jej...ech chcialabym z wami tu byc codziennie,ale nie mam neta teraz...nie moge sie doczekac jak w koncu bede miec staly dostep i bede mogla byc tu codziennie,ja o sukience nawet nie zaczelam myslec,a wy juz przymierzacie i kupujecie,ach zazdroszcze! pozdrawiam i zycze szczescia w zakupach !!!

Offline TaZz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22-09-2012 ;-)
« Odpowiedź #1017 dnia: 16 Września 2011, 15:08 »
Witam serdecznie Dziewuszki! ;-)

My też 2012!:) a dokładniej 22. 09.  i od zeszłego poniedziałku - działamy!:)

Pozdrawiam Was serdecznie!

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1018 dnia: 16 Września 2011, 15:14 »
Witaj TaZz  :) :) :)
Na forum czuj się jak u siebie :) :) :)
Gabriela
Zofia

Offline TaZz

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22-09-2012 ;-)
« Odpowiedź #1019 dnia: 16 Września 2011, 15:21 »
Dziękuję Natysa!!:) będę się starać:)

póki co to cieszę się, że znalazłam coś z datą 2012;) aczkolwiek widać, że są tutaj bardzo przydatne rzeczy ;]