Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 271049 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #630 dnia: 24 Lipca 2011, 19:03 »
ale mialas fajnie :-) ja ostatnio na weselu bylam 2 lata temu :-(
a na poprawiny poźno się szykujesz...na ktorą są ? my nasze zrobimy wczesnie, ok.13, bo większosc gosci przyjezdnych, pewnie ok.17-18 będzie się zbierać.
 Co do zabaw...to ja nienawidzę takich chamskich :-/ masakra...na pewno wczesniej z zespolem ustalę czego ma nie byc...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #631 dnia: 25 Lipca 2011, 15:08 »
xanth-taniec z gwiazdami tańczyły normalne pary znaczy facet z kobietą,ale wymyślali im tańce i wesoło było ;) jedyna normalna zabawa :P
emm-a poprawiny zaczynały się o 16 i trwały do północy ;) no ale tu nie było przyjezdnych gości wszyscy praktycznie na miejscu ;) i ja też będę ustalać zabawy wcześniej,żeby potem się nie palić ze wstydu ;)

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #632 dnia: 25 Lipca 2011, 16:46 »
o qrcze teraz patrzę, że powstał taki wątek, jak najbardziej pasuje do mnie  ;D

obiecuję, że wszystko nadrobię co naszkrobałyście  :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 25 Lipca 2011, 17:33 »
nadrabiaj i się przylączaj :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 25 Lipca 2011, 22:12 »
Mam pytanko do dziwewczyn, ktore juz robily nauki...albo sa w trakcie

jakie dokumenty trzeba bylo przyniesc ksiedzu, zeby nauki zrobic? mam na mysli jakies akty, chrzty i inne duperele? i czy swiadectwo, ze na religie sie chodzilo?

i jakbyscie jeszcze naskrobaly w jakim to kosciele...

???

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 26 Lipca 2011, 09:23 »
My jeszcze nie robilismy. Najlepiej chyba isc do kosciola, w ktorym chcesz brac slub i zapytac, czy mogą byc nauki z dowolnego kosciola, czy lepiej żeby robic u nich - bo nie w kazdym kosciele sa organizowane. Wiem, że często są takie nauki w parafii sw.Krzysztofa i koszt to chyba sto pare zl od osoby - to sa takie "szybkie" ;-) nauki weekendowe.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #636 dnia: 26 Lipca 2011, 10:20 »
Dokładnie tak jak napisała emm-a

My poszliśmy najpierw do parafii,gdzie chcemy brać ślub i zapytaliśmy czy mogą być nauki odbyte w innej parafii i nie było przeciwwskazań:).
Zaczęłam szukać czegoś, co będzie nam odpowiadało terminowo. Jak już znalazłam, to zapytaliśmy czy będąc z innej parafii możemy dołączyć na nauki - nie było problemu:).
My uczęszczamy tu: http://www.bazylika.szczecin.pl/?art_id=10
Zostało nam jedno spotkanie, bo teraz w sierpniu jest przerwa i na nowo ruszają od września (prawdopodobnie od pierwszej środy września).
Poszliśmy na te nauki bez karteczek, które są podpisywane po każdym spotkaniu, ale proboszcz parafii bez problemu karteczki wydał po zajęciach i podpisał:).
Nauki idą w miarę bezboleśnie, 5 spotkań po 1h, później poradnia rodzinna - też będziemy tam załatwiać, bo kobieta z poradni wydaje się być na prawdę sympatyczna i wyluzowana;). Jednak jak jest na prawdę, to powiem na początku września, bo wtedy załatwiamy poradnię rodzinną:)

Parafia św.Krzysztofa oferuje weekendowe kursy, przynajmniej raz w miesiącu jest takie coś. Sobota i niedziela, jak pamiętam 110zł/os.
mają szczegółowo opisane to na swojej stronce:)
[/url]  [/url]

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #637 dnia: 26 Lipca 2011, 16:32 »
sylwusia085 z tymi księdzami to też przeboje masz.... no cóż są tacy i tacy  :-\

nusiak Ty już suknię przymierzasz  :brawo_2: :brawo_2: a ja myślałam, że jak pójdę w listopadzie to będzie wcześniej  :drapanie: :drapanie: :drapanie: jednak nie mogę wcześniej gdyż nasz babski odwieczny problem kg  :nerwus: :nerwus: :nerwus:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #638 dnia: 26 Lipca 2011, 17:10 »
martha87, ja później nie będę miała kiedy, bo szykuje mi się niezły zawrót głowy;) co najmniej do stycznia:)
[/url]  [/url]

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #639 dnia: 26 Lipca 2011, 20:06 »
Ale się rozpisałyście :)
Nam ksiądz sam dał namiary gdzie możemy zrobić sobie nauki, teraz tylko muszę sobie zadzwonić.
Suknie już byłam mierzyć i teraz jest fajny okres, żeby szukać ponieważ jest dużo wyprzedaży wcześniejszych kolekcji. Nawet zamawiając teraz można mieć 500 zł taniej, a jak nam się coś spodoba z nowej kolekcji to potem możemy w tej tańszej cenie mieć  ;D ( w jednym salonie mi tak podpowiedzieli ).
A nie znacie może jakiejś dobrej i dość taniej krawcowej z okolic sosnowca lub dąbrowy?

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #640 dnia: 26 Lipca 2011, 20:50 »
Hej dziewczyny :)

zgłaszam się jako kolejna zniecierpliwiona ;D nie zdazyłam przeczytac jeszcze co pisałyście (ale napewno to nadrobię) ale od razu w oko wpadła mi data slubu jednej z was ;D
nusiak obie staniemy się żonkami w tym samym dniu  ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 26 Lipca 2011, 20:53 »
witam nowe dziewczyny ;D
Jane-teraz są wyprzedaże? :o ja byłam przekonana,że to tak w zimie robią :P może się wybiorę do jakiegoś salonu ;)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #642 dnia: 26 Lipca 2011, 21:29 »
aniolek86 -  ja też tak myślałam puki nie byłam w salonach. Ale wszędzie mi tak mówili, że właśnie teraz jest taki czas gdzie wchodzą nowe kolekcje i te stare wyprzedają. Jak masz okazje to się gdzieś przejdź :). U nas jest nawet tak, że jak wejdziesz w sukienkę z manekina to masz ją za 1000 zł.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #643 dnia: 26 Lipca 2011, 23:52 »
w sukienkę z manekina to się na pewno nie zmieszczę :P
ale pochodzić zawsze można jak chwilę czasu znajdę ;D

Offline Jane

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #644 dnia: 27 Lipca 2011, 00:11 »
ja też nie :P ale warto pomarzyć. w jednym salonie byłam zaskoczona bo na manekinie była suknia w rozmiarze 42 :) w takich momentach można się pocieszyć haha

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #645 dnia: 27 Lipca 2011, 08:13 »
Ja też słyszałam i czytałam o tych wyprzedażach choć i tak planowałam odwiedzic jakies salony w sierpniu - tak zeby się zorientować jakie  mają sukienki, jak wykonane i w jakich cenach. . . 
Boję się że będzie więcej starych modeli, a nie takie najnowsze które można podziwiać w necie  ???
No i czy na tych wyprzedażach nie będzie samych końcówek, czyli jakiś modeli których nikt przez cały rok nie chciał ? ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #646 dnia: 27 Lipca 2011, 09:39 »
ojej! to chyba i ja się przejdę po salonach :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #647 dnia: 27 Lipca 2011, 09:54 »
Witaj Buuuś:)

Ja też słyszałam wcześniej, że wyprzedaże są od lipca- tak mi nawet odpisała Pani z CMŚ, podkreślając że są spore obniżki, a w okolicach grudzień/listopad wchodzą nowe kolekcje. W NIKOL mają być podobno nowe kolekcje pod koniec października, ale ja już tam nie pójdę, po tym jak mnie Pani nie fajnie spławiła...poczułam się dziwnie. Co niektórzy tak wertują innych,... to że mam ślub za rok (niecały:P) to pozwala mi mierzyć kiecki dopiero w listopadzie albo styczniu? No kurcze, nie będę nikomu tłumaczyć dlaczego chodzę już teraz.... To tak jakby do mnie przyszli klienci z projektem domu rozejrzeć się za meblami, a ja miałabym totalną zlewkę, bo w końcu nie zostawią danego dnia kasy, tylko sobie "marudzić" przyszli - klienci przestali by przychodzić:P

Jutro jak pisałam idę do kolejnego salonu, mam nadzieję że jak w saloniku FREYA potraktują mnie dobrze:D, a nie jak intruza:)

[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #648 dnia: 27 Lipca 2011, 10:20 »
nusiak 3mam kciuki żeby obsługa stanęła na wysokości zadania  ;D

a co myslicie ogólnie - na co sie decydować: sukienka tegoroczna z wyprzedaży czy poczekać trochę na nową kolekcję??? Napewno to kwestia finansów ale pomijając ją teraz to boję się że jak teraz wybiorę model z wyprzedaży, a póżniej spodoba mi się bardziej taka z nowej kolekcji ??? i katastrofa gotowa  ;D  :o
Proszę napiszcie co o tym myślicie  :) no i też koleżanki które już są żonkami tym bardziej proszę o zdanie czy też miałyście taki dylemat?

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 27 Lipca 2011, 10:47 »
Buuuś mam taki sam dylemat ;) bo ja to w ogóle zmienna jestem i jak po wyborze sukni jakaś inna mi się spodoba? No to przecież będę zalewać się łzami ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #651 dnia: 27 Lipca 2011, 11:06 »
to chyba po zakupie najlepiej nie oglądać innych ;-) albo tak bardzo zakochać się w swojej sukni, że inne nie będą już miały znaczenia ....;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #652 dnia: 27 Lipca 2011, 11:12 »
No może i można się zakochać - nie wiem bo jeszcze zadnej nie mierzyłam ;)... ale nawet jesli bym nie ogladała to chociażby na targach (w przyszłym roku) przypadkiem zobacze co nowego oferuja, albo na forum czy w necie a wiadomo nowy rok, nowa moda, nowe kolekcje, nowe modele...

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #653 dnia: 27 Lipca 2011, 12:12 »
Powiem Wam, że ja wczoraj wiozłam mamę do fryzjera a obok jakaś pracownia krawiecka - myślę sobie wejdę i tak muszę na mamę czekać. Widziałam piękną suknie na manekinie;) nawet rozmiar był mój cena idealna bo 1300 zł :) tylko, że w kolorze ecru :-\ :-\ a ja okropnie wyglądam w tym kolorze... a białej uszyć się nie da bo oni szyją tylko po jednym egzemplarzu i D.U.P.A  :)
Gabriela
Zofia

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #654 dnia: 27 Lipca 2011, 12:23 »
Natysa a to pech... ale z drugiej strony bym rozumiała jak by to jakis salon był czy cos... ale pracownia krawiecka, która szyje tylko jeden egzemplarz sukni  ??? na moje dziiiiiiiwna ta pracownia :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 27 Lipca 2011, 15:27 »
Natysa no to rzeczywiście pechowo :-\ ale na pewno znajdziesz jeszcze tę idealną ;D

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #656 dnia: 27 Lipca 2011, 17:54 »
Powiem wam dziewczyny że tez sie tego obawiałam ze jak juz bede miala suknie to po jakims czasie moze mi sie spodobac inna...
ale jak juz ta suknie mam to powiem wam ze  nie ogladam innych sukienek ale nie dlatego ze sobie tak postanowilam... tylko dlatego ze jakos nie czuje juz takiej potrzeby  nie przyciagaja mnie "już" suknie slubne... i nie mam z tym problemow... teraz poswiecam czas juz innym sprawa :P
 A Natysa to rzeczywiscie pechowo no ale "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo" :)

Offline martha87

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #657 dnia: 27 Lipca 2011, 18:39 »
Natysa dokładnie tak jak martynek  powiedziała nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Znajdziesz swoją wymarzoną o niebo lepszą. Obiecuję  :taktak: :taktak: :taktak:

Buuuś
powiem tak w sumie nie oglądałam i nie przymierzałam jeszcze kiecek poczekam jeszcze troszkę bo ciągle zmienia mi się gust  np. w tamtym roku podobały mi się takie księżniczkowate a'la baletnica a w tym koronkowe dopasowane. No i bądź tu mądry człowieku co mi się za rok będzie podobać to nie mam zielonego pojęcia

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #658 dnia: 27 Lipca 2011, 19:04 »

martha87 no właśnie to jest to... nie wiadomo co wybrać jak gusta się zmieniają :P bo ja niby wiem jakie mi się podobają ale nastawiam się tak, że przede wszystkim chcę przymierzyć kilka modeli żeby zobaczyć w czym mi będzie dobrze. Bo nawet jak mi się coś podoba, a będę w tym wygladać jak siedem nieszczęść to ja dziękuję... Mam tylko nadzieję, że pierwsze oględziny salonów (planowane na początek sierpnia) rozjaśnią mi sytuację i ze coś wpadnie mi w oko :) No a przede wszystkim to mam nadzieję będzie tak jak pisały dziewczyny, że jak coś się wybierze na 100% to inne będą już bleeee  ;)
Wierzę też że jak założę TĄ właściwą to będę to czuć  ;D tak jak to w pewnym programie TV  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 27 Lipca 2011, 19:06 »
:-) wszystkim życze powodzenia w poszukiwaniach sukienki :-) sobie również ;-)
ja mam trochę odwrotny problem niż przez niektóre z Was poruszany - jestem bardzo szczupła, zwłaszcza od pasa w górę,bo na bioderkach i udkach jakis tam tluszczyk jest;-) no i musze miec suknię, ktora mnie trochę "powiększy" - taką księżniczkę najlepiej, choć i w takiej nie wyglądam na wielką;-) rozmiar musi byc 34, ale na wzrost ok.169(to moj wzrost:-) ) + obcas ok.10cm- to znacznie zawęża pole poszukiwań sukienek używanych :-(
Klara 2014r.
Dominika 2017r.