Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 271121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #450 dnia: 14 Lipca 2011, 20:05 »
no ja sobie nie wyobrazam slubu bez fotografa i pleneru jakos mnei to rozczula ;d

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #451 dnia: 14 Lipca 2011, 20:08 »
Kobietki mam namiar na młodego fotografa który robi rewelacyjne zdjęcia i naprawdę nie jest drogi  :)
Jakby co to dam namiar na priv ;D
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #452 dnia: 14 Lipca 2011, 21:49 »
Natysa, to ja bym poprosiła o namiar:-) emm-a@wp.pl
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #453 dnia: 14 Lipca 2011, 23:46 »
Natysa jakby co, to prosze o namiary :)

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #454 dnia: 15 Lipca 2011, 07:42 »
Natysa ja również poprosiłabym o namiar na niego :) ja również nie wyonrazam sonie wesele bez kamerzysty dla mnie to większa pamiątka. Nasz kamerzysta bierze 1400 zł. A co do zdjęć to mam upatrzonego gościa nad którym juz długo sie zastanawiam bo troche Mnie koszta przerażają bo nierze 2300 za ceremonie + wesele + plener co dla mnie jest to dużo kasy a za sam plener 1300 i tak rozważam czy warto aż tak inwestować.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #455 dnia: 15 Lipca 2011, 09:19 »
niecierpliwa musisz sobie odpowiedziec na pytanie czy nie masz parcia na tego fotografa czy nie amsz kasy.. jesli to drugie zawsze mozesz kase od gosci przeznaczyc na foto ;) mi np bardzo zalezy na fotografie i liczylam an iego ok 3 tys. wiem ze to kuuuuupa kasy ale jakos  jak mysle na jaki cel mam te 3 kola wydac to nie jest mi zle ..... ;] i mam odwrotnioe niz wy dziewczynki ;) ja wcale nie musialabym miec kamerzysty za to ;p no ale moj K. bardzo chce.... wracajac jeszcze do zdjec, to musze isc do moich dwoch faworytow i zapytac cenowo jak to wyglada, jesli bedzie meega duzo za wszytsko to zastanawialam sie nad siostra koelzanki ktora lubi pstrykac fotki i moze kosciol i wesele ona by mi ogarnela? wiem ze jak bym jej dala pare stowek to bylaby meeega zadowolona ;D takze jeszcze kilka opcji mam do rozstrzygniecia ;]

i ogolnie mam do was pytanko- czy wy bedziecie waszemu zespolowi-dj-owi mowic jakie chcecie miec zabawy weselne?

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #456 dnia: 15 Lipca 2011, 09:31 »
Dziewczyny ja na początku nie chciałam w ogóle sesji plenerowej:). Wykombinowałam, że zaraz po przyjeździe do Jachtowej goście dostaną klucze do pokoi i godzinę o której mają zejść na dół, a my skoczymy na szybkie zdjęcia na tle natury;) (znajomi mieli taką szybką sesję i mówię Wam - cudo). Jednak nasz fotograf odwiódł nas od tego subtelnie i daliśmy się namówić na sesję w plenerze:).
Płacimy za fotografa 1200zł (od błogosławieństwa+ceremonia+wesele+ do 30 minut po oczepinach oraz sesja w plenerze we wtorek/środę
 po weselu:).
Kamerzysta wyniesie nas 1800zł.
Powiem Wam (tym którzy nie mają jeszcze foto. i kamerzysty), dobrze jest zorientować się czy są np jakieś promocje itp, bo wiele firm i usługodawców w momencie podpisania umowy naliczy Wam rabat (zgodnie z trwającą promocją) i później się cena nie zmienia:). Tak samo, jak ominą nas ewentualne podwyżki u w/w. Wiem, bo pytałam w wielu miejscach:)

A tak w ogóle, czytałam że 15.01.2012r jest znów Wielka Gala Ślubna i mam tym razem plan - zbierać wszystkie ulotki i kupony jakie się da:D.
U złotnika, który udziela rabatu na kartę e-wesele dowiedziałam się, że karta jest ważna z jakimś kuponem co dawali właśnie na Gali..., więc teraz nie omieszkam odwiedzić wszystkich stoisk:D. Przykładowe 10% rabatu przy cenie np 1400zł to wcale nie tak mało, a ziarnko do ziarnka i zbierze się....;)
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #457 dnia: 15 Lipca 2011, 09:42 »
Jeżeli chodzi o zespół to my na pewno określimy im jak wszystko ma wyglądać. Zresztą nasz zespół to znajomi mojego PM, więc na pewno się dogadamy;). Odpuszczamy zabawy dla gości, które są może śmieszne ale bywają niebezpieczne (bieganie na około krzeseł). Raz widziałam na weselu czołówkę właśnie w tej zabawie - efektem było wielkie limo u kobietki, która była jedną z poszkodowanych w zderzeniu;)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #458 dnia: 15 Lipca 2011, 10:41 »
ja sobie nie wyobrażam nie ustalania zabaw, bo się potem mogę rozczarować :P
wolę im powiedzieć czego absolutnie nie może być  ;)
no i zobaczę jakie oni w ogóle zabawy proponują  ;)

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #459 dnia: 15 Lipca 2011, 12:13 »
Mi się wydaję, że z orkiestrą powinno się ustalać z góry jakieś zabawy dla gości. Żeby później nie było głupiej niespodzianki :) Ja np nienawidzę zabawy "kareta" drażni mnie niesamowicie, i jak bym miała ją na swoim weselu to by mnie szlag trafił. Dlatego jestem za tym żeby wszystko uzgadniać  :)
Ja np ze swoim zespołem umówiłam się tak, że zabawy dla gości ustalimy sami wspólnie przed weselem. A zabawy dla młodych czyli dla nas :o :o mają być niespodzianką dla nas ;D ;D zgodziłam się bo jestem pewna tego zespołu :)
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 15 Lipca 2011, 19:59 »
bylam dzis w studio este............. jesli chodzi o fotografa i caly pakiet to cena ok 3300zl..... mega co? ale to sa nasi faworyci ;) jeszcze mam do obejrzenia 2 oferty  zoabcze co oni proponuja....
ja w ogole chce miec duuuzo zabaw, nie tylko oczepiny ale przez cale wesele co jakis czas ;]

Offline niecierpliwa

• bywalec
« Odpowiedź #461 dnia: 15 Lipca 2011, 20:52 »
Natysa naprawde ten fotograf robi ciekawe zdjęcia i z tego co piszesz to jest nie drogi. Chyba sie na niego tez skusimy bo zrobił na mnie pozytywne wrażenie. A co do zabaw to uważam ,że lepiej to ustalić żeby nie być jakoś zaskoczonym negatywnie.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 15 Lipca 2011, 23:34 »
natysa- jak dajesz namairy wszystkim to daj i mi, lukne sobie a noz widelec ;D ;)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #463 dnia: 16 Lipca 2011, 09:53 »
sylwusia085 a kiedy ty masz ślub? ja pisałam do studia este, podali mi cały cennik. Mam nadzieje, ze sie nam daty nie pokryją :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 16 Lipca 2011, 09:55 »
Dziękuję natysa za namiar :-)
Co do zabaw, do na pewno ustalę wcześniej czego ma nie być - podobnie jak sylwusia,chciałabym duzo zabaw podczas całego wesela :-)
Chcę też trochę zaingerować w repertuar....tzn. zasugerowac zespołowi,jakie piosenki koniecznie muszą być - tzn.moje ulubione :-)))
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 16 Lipca 2011, 16:13 »
xanth ja mam 23 czerwca 2012 takze sie nei pokryjemy w razie co ehhehe ;]
a co zdecydowalas sie na nich? ja jeszcze musze poniedzili dwie oferty ogarnac i wtedy podejmiemy decyzje ;]
co do repertuaru ja nei wnikam chyba ;pjedyne co dla mnei istotne czy graja piosenki na zamowienie dla moich gosci  i nie ma z tym problemu robia to za darmo ;] takze git

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #466 dnia: 17 Lipca 2011, 14:44 »
My na plener zdecydowalismy  sie na studio S4.  A na kamerzyste WW Studio na Niedzialkowskiego w budynku telewizji zreszta oni sa ze soba jakos powiazani.
Kamerzyste mamy od błogosławienstwa do okolo 2 w nocy  - zastanawiam sie nad doplaceniem zeby nagrac jeszcze ubieranie albo plener  jedna z tych rzeczy chce wybrac ale jeszcze nie zdecydowalam sie ktora...  A jesli chodzi o fotografa to zdecydowalismy sie na sam plener..

Aha a tak na marginesie dziewczyny dziekuje za pomoc apropo tego ślubu cywilnego kuzyna, zrobilismy w koncu tak ze kupilismy bukiet kwiatow od nas i taki mniejszy od naszej coreczki, a do tego kupilismy komplet poscieli... Koperte damy  na slubie koscielnym bo takowy sie odbedzie napewno tylko juz po narodzinach dziecka. A imprezka byla na dzialce wiadomo gril itd bylo bardzo milo i sympatycznie :D:D :)))

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 17 Lipca 2011, 15:02 »
Fajnie martynek, że sprawa ze ślubem kuzyna dobrze sie skończyła :-)

Wróciłam już do Szczecina i w przyszłym tygodniu chyba trzeba będzie coś postanowić w sprawie fotografa i kamerzysty. Musimy porozmawiać z P. i podjąć jakieś decyzje (kosztowne;-)  ).
Widzę, że Wy już w tej kwestii mocno działacie...:-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #468 dnia: 17 Lipca 2011, 15:12 »
emm-a  a to jak jestes juz w szczecinie to moglabys podac te namiary na bryczke? Pisalas wczesniej ze takowe posiadasz :) :D
W sumie to nie jestesm przekonana co do bryczki ale ostatnio widzialam jak para jechala bryczka jak to cudnie wygladalo... :)))) :D:D
I pomyslalam ze przemysle sprawe hehe a namiary by sie przydaly :D :))

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 17 Lipca 2011, 17:20 »
sylwusia ja też w repertuar nie wnikam ;) słyszałam jak grają, podoba nam się więc niech grają tak jak mają tam ustalone  ;)
martynek-no to fajnie,że będzie ślub kościelny i wtedy dacie kopertę  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 17 Lipca 2011, 17:42 »
ja powiem tak- nie wiem jak u was ale u nas jest tak ze koszta zdecydowali sie pokryc nam rodzice za wszystko.. dali nam ustalona pule aksy i mamy robic tak ajk chcemy byle sie w tym zmiescic...  tak bylo mowione.. niestety- zaczynaja sie od pojedynczych z rodzicow glupie gadki ze zaden plener - bo to kiszka i strata kasy itp wkur** mnei to, bo to jest nasz dzien i my np o tym marzylismy albo inaczej aj o tym marzylam mojemu sie to bardzo podobalo i tez chce... i wszystkobyloby ok tylko wkur** mnie to ich zrzedzenie.... tez tak amcie czy wy za wesele placicie same? ... boze nei chcce wyjsc na akas niewdzieczna materialistke ale tak sie boje ze tych sytuacji bedzie wiecej ze az neikiedy nie mam ochoty na to cale wesele, a zrobic tylko tak ze wyjade ja moj przyszly maz i swiadkowie wezmiemy slub w malym kosciolku i zrobimy to za wlasna kase tak jak chcemy od poczatku do konca....................... ;[

i wracajac na temat fotografa i kamerzysty- ja tez slyszalam o tym kamerzyscie w budynku telewizji musze sie wybrac i ugadac co i jak.. a co do fotografa to zaczynam sie zastanawiac nad plenerem u kogos drozszego a np slub w kosciele i wesele to jakis tanszy fotograf,,, wiecie o co mi chodzi? nie ze cena swiadzcy do konca o usludze ale np taki plener wydaje mi sie ze bedzie lepiej zrobiony przez doswiadzconego fotgrafa niz takiego poczatkujacego... ;) co wy o tym myslicie?

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #471 dnia: 17 Lipca 2011, 18:23 »
sylwusia085 ja mam tak samo. I nie chce Cie martwić ale takich sytuacji będzie jeszcze więcej przynajmniej ja tak mam :-\ :-\ :-\
nie wiem sama jak wybrnąć z tej sytuacji, jakbym wiedziała od początku, że tak będzie to sami byśmy na wesele odkładali i sami je sobie zrobili...
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 17 Lipca 2011, 18:59 »
Jeśli chodzi o kasę, to u nas jest tak,że moi rodzice uznali,ze wesele będzie kosztowało ok.40tys., więc dają polowę,czyli 20tys. jak zabraknie,to nasz problem...;-) Super by bylo,gdyby rodzice P. tez tak postanowili,ale póki co nie wiadomo - mój P. bardzo odwleka tę rozmowę...

Myślę,że gdyby nasi rodzice nie zgodzili się dać pieniędzy na wesele,to bysmy po prostu nie robili. Ja nie chcę się zadłużać na wesele.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #473 dnia: 17 Lipca 2011, 20:48 »
My właśnie z moim PM robimy wesele za swoje odłożone pieniążki, moi rodzice płaca za przyjezdnych gości od naszej strony i za mój strój + dodatki. Nie wiem, jak rodzice mojego PM bo z nimi nie mam kontaktu prawie w ogóle. Kiedy potrzebujemy pieniędzy, to po prostu dają. Nikt nie wie jakie mamy dokładnie plany, więc nikt w nie nie ingeruje. Teraz w sierpniu jadę do grecji, żeby trochę zarobić na to wesele, żeby żadnych pieniążków nam nie zabrakło.
za to mam inny problem.

mam babcie, która mnie nie znosi (to mało powiedziane), nie mam pojęcia za co, po śmierci dziadka się to pogłębiło i teraz  zastanawiam się nad zaproszeniem tej kobiety na mój ślub.

Jak najlepiej z tego wybrnąć, żeby wszyscy byli zadowoleni? Bo ja nie mam pojęcia :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 17 Lipca 2011, 21:11 »
U nas z kosztami jest tak,że moi rodzice się dokładają, , rodzice Arka powiedzieli,że oczywiście nam pomogą finansowo, ale że to nie będzie duża suma  :) a tak to Arek chce za większość zapłacić, więc w sumie u nas nie powinno być problemów z wtrącaniem się ;)
xanth-wszystkich nie zadowolisz, a skoro babcia Cię nie znosi to jej nie zapraszaj, Ty będziesz mieć spokój, a inni niech sobie gadają :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 17 Lipca 2011, 22:33 »
no u nas wyszlo ze wyjdzie ok 30 tys wiec obie strony daja po 15, a gdyby anm zabraklo to my sami zaplacimy za to.. ale wkurza mnie te gadanie ..... tez nie chcemy sie zadluzac na wesele bo wolimy myslec o mieszkaniu dlatego sie zgodizlismy i ucieszylismy ze rodzice chca to dla nas zrobic...;]

xanth ja bym chyba ta babcie zaprosila ale bez jakichkolwiek emocji, bedzie to bedzie nie ebdzie tez bedzie ok

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #476 dnia: 17 Lipca 2011, 22:37 »
sylwusia, bo ty robisz wesele na tych działkach derdowskiego o ile pamiętam? a myślałaś coś o puszczaniu lampionów szczęścia?
ja się właśnie tak zastanawiałam, że super by było, wysłać takie lampiony do nieba, ale co będzie jak jeden z lampionów "nawali" i spadnie na ziemie paląc komuś działkę? :D

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #477 dnia: 17 Lipca 2011, 23:03 »
Boże dziewczyny jakie wy tu jesteście aktywne:)
Mi pomału wracają chęci i dzisiaj oglądałam świetne fontanny alkoholowe za 350zl no ale to kolejny koszt:(
Co do finansów to my z moim chcemy za wszystko sami zapłacić a jak zabraknie to maja nam dopiero dołożyć ( jeszcze nawet polowy nie mamy to nie wiem jak to będzie ale jestem dobrej mysli)
Sylwusia085 jeszcze jest rok to może coś odłożycie i na te wszystkie ich marudzenia odpowiadaj ze fotografa zapłacisz za swoje a przecież płaci się go po ślubie to nawet jak coś to z prezentów zapłacisz- wiem ze tego nie powinno się liczyć no ale bez sesji w plenerze tez nie wyobrażam sobie ślubu

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #478 dnia: 17 Lipca 2011, 23:32 »
the.kita fajnie,że chęci wracają ;D
mi się podobają fontanny,ale czekoladowe  ;)
xanth-teraz to mnie zaciekawiłaś tymi lampionami ,no to ktoś by miał ognisko za darmo  :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 18 Lipca 2011, 07:52 »
Dziewczyny,z tym ogniskiem to super;-) działkowicze powinni Wam jeszcze podziękować za takie dodatkowe atrakcje ;-)

Mnie się podobają fontanny i czekoladowe i alkoholowe :-)

xanth ja bym babcię też zaprosiła - to będzie szczęśliwy dzień - nich i ona zobaczy jak tryskasz radością :-)

the.kita - to Ty się chyba teraz też uaktywnisz na forum ;-)

A co do kasy...to ja już zaczynam oszczędzać...;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.