- Mleko dla dzieci ulewajacych moze powodowac silne bole brzucha bo dziala jak mąka z wodą - robi się z brzuszku glut. Przy ulewaniu należy koniecznie zastanowić się nad nietolerancją białka bo silne ulewanie jest jedną z wskazówek i wówczas powinno zostać zastosowane inne mleko.
I tu sie zgodze, po Ar-ce brzuch mojej Malej zwariowal, faktycznie przestala ulewac ale kosztem boli, placzow itp. Po zmianie na Humane wszystko minelo

A z tymi kupami to jest jakas masakra. Nasza Zuzia zazwyczaj robila kupe raz dziennie, czasami co dwa dni, ale byly to kupki twarde, bobkowate.
Dzis w nocy az uslyszelismy jak mala zrobila kupe bo tak bulgotlo, ze Hej

Byla to kupa raczej luzniejsza, ale nie wydaje mi sie, zeby biegunkowata

Ale wlasnie...od kiedy mozna mowic o biegunce. Pierwsza ta kupa byla o 2 w nocy, teraz zrobila kolejna taka sama o 8

No i sie martwie czy to juz biegunka, czy nie.
Kupka jest miodowo zlota, zapach jak te, ktore robila wczeniej i zauwazylam jakby sluz

Wyczytalam w necie
W kupie noworodka widać śluz. Podobnie jak katar, śluz jest objawem stanu zapalnego. Często pojawia się przy biegunce. Jego niewielkie ilości mogą wystąpić także wówczas, gdy do diety malucha wprowadzamy nowe pokarmy. Jeśli jest to przejściowe, nie ma powodu do niepokoju, bywa to jednak również objawem alergii pokarmowej.i nie wiem czy panikowac juz czy poczekac na nastepna