Anulka
ja robię zawsze z tego przepisu i mi wychodzi

Ciasto marchewkowe
na blachę ok 30 x 40 cm ( nie pamietam dokładnie wymiarów

)
6 jajek
2,5 szklanki cukru ( niektórzy dają brązowy, ja używam zwykłego )
3 szklanki mąki
1,5 szklanki oleju
3 szklanki marchwi startej na średnich oczkach
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cynamonu
sól
Jaja, cukier, mąkę, olej miksujemy
dodajemy resztę składników i dalej miksujemy
Wylewamy na blachę posmarowaną margaryną, pieczemy ok 40 min
Jak wystygnie polewam czekoladą rozpuszczoną z niewielką ilością mleka
Opcjonalnie można dodać rodzynek, skórkę pomarańczową, orzechy- żeby było bardziej świątecznie
