Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 2913693 razy)

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7440 dnia: 4 Grudnia 2013, 17:36 »
Mnie sałatka z pomarańczą też nie przekonuje.

U mnie dziś i jutro flaczki. Gotowane i hartowane tyle razy, że w ogóle nie czuć ich zapachu  8)

Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7441 dnia: 4 Grudnia 2013, 17:41 »
U mnie dziś i jutro flaczki. Gotowane i hartowane tyle razy, że w ogóle nie czuć ich zapachu  8)

Marta, jak będę w Sz-nie i akurat będziesz znów gotować flaczki to się wpraszam ;D


Ja dziś z braku czasu robię to http://mojetworyprzetwory.blogspot.se/2012/08/udka-z-kurczaka-fasolka-i-ziemniaczki.html tyle, że z piersią kurczakową. Zobaczymy czy wyjdzie. Szparagowej mam od groma.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14560
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7442 dnia: 4 Grudnia 2013, 17:45 »
Zapraszam :)

Ja kocham flaczki, ale nie lubię gdy śmierdzą, więc zawsze gotuję je milion razy zanim wrzucę do zupy  ::)

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7443 dnia: 4 Grudnia 2013, 18:06 »
Dla mnie flaczki to tylko wegetarianskie ;D z boczniakow ;D

Offline anetka71

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1864
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 11.10.2008
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7444 dnia: 4 Grudnia 2013, 18:18 »
Pytanie - gdzie dostanę jadalne kasztany :?:

Tylko nie w słoiku bo takowe są w Piotrze i Pawle, a ja bym chciała świeże

Rok temu kupowałam w Auchan...

Offline carollaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5375
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7445 dnia: 4 Grudnia 2013, 19:12 »
 Ja lubie flaczki z soji :-)



Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7446 dnia: 4 Grudnia 2013, 19:15 »
W Auchan będę w niedzielę, dzięki

Ja flaków nie tykam. Nie jem żadnych wnętrzności więc odpadają wszelkie serduszka, płucka, żołądki, wątróbki itp.
Ja nawet przez szybę nie mogę patrzeć  ::)


Offline ~monika~

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3321
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 06.08.2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7447 dnia: 4 Grudnia 2013, 20:43 »

Ja flaków nie tykam. Nie jem żadnych wnętrzności więc odpadają wszelkie serduszka, płucka, żołądki, wątróbki itp.
Ja nawet przez szybę nie mogę patrzeć  ::)

Mam tak samo, odruch wymiotny mam na sam widok, a już jak poczuję to masakra;)

Offline marcella

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10942
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7448 dnia: 4 Grudnia 2013, 21:24 »
Jejku uwielbiam flaki!!! Ale sama nigdy nie robiłam..
A u nas znów sushi.. Odkryliśmy genialny sklep rybny. Przy ul. Chopina "Nemo ", i można dostać pełno świeżych ryb.. Nie tylko łososia ale Tuńczyka,  halibuta, ośmiornice czy małże.. Ceny spore niestety ale facet jest maniakiem i towar przywozi sam z Warszawy.. Naprawdę warto się tam wybrać, zwłaszcza w czwartek..


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7449 dnia: 4 Grudnia 2013, 22:49 »
a co zrobić z tortellini?
myślę raczej o jakimś daniu obiadowym... ???

Ja robie zapiekanke z toretliini.

Pieczarki i cebulke podsmażasz na patelni z pol paczki przyprawy do gyrosa. Do tego jeszcze czerwona fasola.
Do wszystkiego wrzucasz ugotowane tortelini, miąchasz.
Następnie wlewasz jogurtu naturalnego trochę.
Wszytsko do naczynia zarododpornego na to ser i do piekarnika.
Mniam.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline marta082008

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14122
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 16.08.2008
  • Skąd:: Szczecin
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7450 dnia: 4 Grudnia 2013, 23:05 »
Marta,  Twój mąż :?:
Mój też nie bo on nie bardzo toleruje owoce w daniach głównych ale dla niego zrobię z awokado  ;)

Heh, no Adas to jeszcze takich cudow nie zasmakowal :)

Jejku uwielbiam flaki!!! Ale sama nigdy nie robiłam..
A u nas znów sushi.. Odkryliśmy genialny sklep rybny. Przy ul. Chopina "Nemo ", i można dostać pełno świeżych ryb.. Nie tylko łososia ale Tuńczyka,  halibuta, ośmiornice czy małże.. Ceny spore niestety ale facet jest maniakiem i towar przywozi sam z Warszawy.. Naprawdę warto się tam wybrać, zwłaszcza w czwartek..

Marcella, to te ryby srednio swieze jak z Warszawy jada, przeciez w Warszawie nie ma morza ;)


Offline marcella

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10942
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7451 dnia: 4 Grudnia 2013, 23:38 »
Tam są specjalne hurtownie.. Uwierz mi tuńczyk był cudny i na pewno nie był wcześniej mrożony.. Przy mnie facet rozpakował opakowanie.. Czekałam jak sklep otworzy bo prosto z Wawy jechał. Można robić też zamówienia.. Mają też suszone ryby w takich małych paczkach.. Też pycha tylko zapach średni :)
Dla przykładu w sklepie rybnym na podjuchach ze świeżych ryb mieli tylko łososia.


Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7452 dnia: 5 Grudnia 2013, 08:32 »
u mnie dzis cebulowa
i chyba machne krokiety...
jedne z pieczarkami i serem a drugie ze szpinakiem kurczakiem i serem.
boomba kaloryczna...
pasowalby barszczyk ale nie mam burakow :-)


Offline anusiaaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26444
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7453 dnia: 5 Grudnia 2013, 08:37 »
A jak mam zrobic gulasz np. z kurczaka albo indyka ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7454 dnia: 5 Grudnia 2013, 09:12 »
Sylwia zaproś mnie na obiad, bo ja biedna schorowana :(
Marcelinko a Ty mnie na sushi  ;D

Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7455 dnia: 5 Grudnia 2013, 09:28 »

Znalazlam zestaw do sushi i chce go kupic, o cos takiego:
mysle, ze na pierwszy raz wystarczy :P

krokiety tez bym zjadla  :mrgreen:

a dzisiaj robie mielone z piekarnika :)

Offline marcella

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10942
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 21.05.2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7456 dnia: 5 Grudnia 2013, 10:59 »
Pati ten zestaw sushi jest super. Też jako pierwszy miałam z tej firmy.. I ryż i zaprawa do niego jest bardzo dobra, i przede wszystkim wasabi w proszku.. A nie w paście, gdzie tak naprawdę wasabi nie ma.. Więc polecam :)

Serduszko to kiedy do Szczecina wpadasz??


Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10507
  • Płeć: Kobieta
  • :-D
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7457 dnia: 5 Grudnia 2013, 11:08 »
Serduszko to kiedy do Szczecina wpadasz??
moze w czasie urlopu? 2tygodnie powinno wystarczyc aby Was wszystkie odwiedzic, wycałowac, objesc ;D

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7458 dnia: 5 Grudnia 2013, 12:08 »
i dooopa
krokietow z pieczarkami nie ma...
thermomix tak zmielil pieczarki ze dzis zupa krem z pieczarek na obiad plus nalesniki z serem.. moze machne ze trzy ze szpinakiem bo kupilam swiezy i z wielkiej paki zostala pouduszeniu garstka ;D


Offline Daruda

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 13436
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7459 dnia: 5 Grudnia 2013, 18:17 »
podziwiam Cię  Sylwuś,że z trzymiesięczniakiem możesz walić takie obiady;-))))



Offline emm-a

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7892
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7460 dnia: 5 Grudnia 2013, 19:26 »
a ja uważam, ze kiepsko....powinna zawsze mieć do nich przystawki i desery....kiepsko Sylwia, bardzo kiepsko.... ;) ;) ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 21329
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7461 dnia: 5 Grudnia 2013, 21:28 »
Emma ty wredna babo ;D ;D
Daria ja zawsze kochałam gotowac.. ostatnio i tak malutko gotuje ;[
dziś machnelam jeszcze d obiadu murzynka ;D


Offline carollaa

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5375
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7462 dnia: 5 Grudnia 2013, 23:02 »
Daria, grunt to dobra organizacja :)



Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7463 dnia: 6 Grudnia 2013, 10:43 »
Co dzisiaj na obiad??? Krokiety bym zjadla, ale za duzo roboty, kupnych nie jem, bo sa paskudne  :P

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7464 dnia: 6 Grudnia 2013, 10:47 »
Chcesz szybkie krokiety to zamiast naleśniczków możesz użyć wafli - jak położysz ciepły farsz to zmiękną i łatwo się formują  ;)


Offline _patka_

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 17532
  • Płeć: Kobieta
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7465 dnia: 6 Grudnia 2013, 10:52 »
Wafle? Takie duze?
Hmmm wolalabym z tortilla :)
Zrobie tortille ze szpinakiem zapiekana z mozzarella :)

Offline zaba

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2181
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: lipiec 2011
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7466 dnia: 6 Grudnia 2013, 13:45 »
a my dzis na szybko kurczaka w ciescie sezamowym i chcialabym sprobowac ta salatke z pomarancza ;D...


Offline ~monika~

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 3321
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 06.08.2006
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7467 dnia: 6 Grudnia 2013, 14:36 »
Mam pytanie techniczne: Jaki macie sposób aby równomiernie obsypać boki tortu np. pokruszonymi ciastkami, wiórkami itp? Jutro mam zamiar popełnić tort dla syna i chciałabym, by wyglądał ładnie:) W przepisie jest właśnie podane, że pokruszone ciastka owsiane mają służyć do oblepienia boków tortu i przyznam, że nie wiem, jak się za to zabrać, żeby miało ręce i nogi;)

Offline Maja

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • *****
  • Wiadomości: 34378
  • Płeć: Kobieta
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7468 dnia: 6 Grudnia 2013, 14:41 »
Musisz mieć dużo za dużo tych pokruszonych ciastek  ;)


Offline imaginacja2
  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 1104
  • data ślubu: 12
Odp: Forumkowe gotowanie
« Odpowiedź #7469 dnia: 6 Grudnia 2013, 14:57 »
 ciastek to mi by sie kruszyć nie chciało ja  to leniwa jestem :)  ale  kupiłam w lidlu orzechy  są w  gotowe zmielone w paczce i pół paczki wystarcza na obsypanie boków  torta  z dużej tortownicy i dość  wysokiego 
oprócz   tych mielonych orzechów  sa też kruszone  ??  bo takie grubsze  migdały też fajne na ciasto