Kasieńko Serce Ty moje (
), a masz jakiś konkretny przepis na chili? 
Konefqo najdroższa

, mam i to dietetyczny !

wynalazlam go jak byłam na diecie south beach i teraz mogłabym go jesc 3 razy w tygodniu

Chili con carne
500 dag mielonego mięsa (ulubionego)
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka pomidorów w sosie własnym
przecieru pomidorowego albo koncentrat pomidorowy( i tu dajemy 3-4 łyżki do zagęszczenia i smaku)
1 cebula
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy
3 łyżeczki papryki słodkiej (w proszku)
2-3 łyżeczki chili pieprzu cayenne(wg tego jak lubie ostro)
1 papryka czerwona(mozna dac dwie jeśli nie uzyjesz ostrych papryczek)
1-2 ostre papryczki
garść natki pietruszki
szczypta soli,pieprzu
W garnku rozgrzać oliwę.
Posiekać cebulę, wycisnac czosnek wrzucić na oliwę. Dusić 2-3 minuty.
Dodać mięso, podsmażać aż mięso przestanie być różowe i zniknie płyn.
Dodać pokrojoną w kawałki paprykę i papryczki. Podduszać 2-3 minuty.
Dodać do garnka, fasole, przecier i pomidory.
Dodać przyprawy wg uznania.
Zamieszać, zagotować, zmniejszyć gaz, dusić 30 minut.
Przed podaniem posypać świeżą, posiekaną natka pietruszki
Podaje z bagietką czosnkową

Pychotkaaaaaa

Mniam

Dla Nas ta porcja jest niestety na jeden dzień, ale niektorzy mówią, że zostaje na drugi
