Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 359939 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
akayu  hehe całe szczęście my slub planujemy  ;D ;D ;D tylko rok pózniej  ;) właśnie my chcemy tylko w PKO uważam to za najbardzoej godny zaufania bank. I nie biorąc tej oferty zapłacimy 300 zł więcej kredytu miesięcznie a później to nawet 400. marze mamy stałą a po 8 latach możemy przejść na inne warunki...mysle ze to dla nas korzystne...a i taki kredyt łatwiej dostać...

paula  to kredyt hipoteczny którego do 50 procent dofinansowuje państwo przez 8 lat. Dużo informacji znajdziesz na necie...nazywa sie chyba "rodzina na swoim" albo kredyt z dopłatą.  ::)

to jeszcze nic pewnego,  rozważamy to... jutro idziemy do urz. cywilnego dowiedzieć sie jak to wygląda...

cos tracimy, ale i zyskamy później...ciężka sprawa  ;D

:-* :-* :-* kochane

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Witam po długiej nieobecności oj nie wiem czy uda mi się wszysttko nadrobić ale się postaram. Na razie przesyłam  :-* :-* :-*
A 7 tyś to bardzo dużo
Myślę że możesz spóbować wziąść kredyt studencki ? a jak nie to poszukaj w inny bankach na pewno któryś da ja ostatnio jak brał swój to jakiś mamy brał i nie miał żony

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline werka23

• Chuck Norris
gosiu  :hello: ponownie po długiej nieobecności  :-* :-* :-* hm...można kaskę wziąć ale warunki są gorsze  :-\ wydaje mi się ze studenckiego nie dają, na tyle ile nam potrzeba do własnego gniazdka  :D  :-* i kredyt studencki bierze sie chyba na rodziców później gdy idzie do pracy następuje zmiana umowy  ::) ale nie jestem pewna  :drapanie:

hm.... jutro będziemy wiedzieć na dzis koniec newsów  ;D ;D ;D   

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja w takim wypadku wziełabym cywilny a termin koscielnego zostawiłabym tak jak jest :) chyba ze juz byscie pozniej nie brali drugiego. a jesli chodzi o magie, to wszystko zalezy od tego jak sama do tego podchodzisz, ja wiem ze slub w bialej sukni byl by moim wymarzonym i najwspanialszym bez wzgledu na cywilny :)
my tez sie zastanawialismy nad tym kredytem.
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
 :-* :-* :-* czwartkowe zostawiam

Werka nie musisz brac slubu cywilnego zeby wziąsc kredyt mieszkaniowy razem...moj kuzyn z nazyczońa  brał 4 miesiące temu kredyt wspolny pod hipoteke i nie mieli z tym problemu...znajomi tez nie mieli z tym problemu

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
musisz sie dowiedziec jak ejst w roznych bankach,bo w jednym ci udziela a w drugim nie

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
Witam werka23   mam nadzieję że nie jest za późno żeby się dołączyc do Twojego odliczania.
Apropo kredytu...Ja z narzeczonym braliśmy kredyt na zakup mieszkania właśnie hipoteczny i nie był nam do tego potrzebny ślub.Jeszcze pare lat temu banki wymagały by do w3zięcia takiego kredytu był ślub teraz już większośc banków od tego odchodzi.trzeba przejśc się po różnych bankach i sie dowiedziec.A jeśli chodzi o bank PK. to dają kredyty dla każdego ale mają wysokie oprocentowanie.
Pozdrawiam i  :-* zostawiam
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline werka23

• Chuck Norris
witam was kochane  ;)

ja wiem, ze nie trzeba brać ślubu by dostać kredyt  :D tylko dostaniemy go dużo drozej... mając slub prawie połowę odsetek dofinansowuje nam państwo... zamiast zapłacić ponad 60 tyś odsetek zapłacimy tylko 30 tyś...uważam że 30 tys w kieszeni to dużo, a slub i tak planujemy...tak bym w zyciu na to sie nie zgodziła  :ok:

my poczekalibyśmy z tym kredytem do 2010 roku ale cisną nas rodzice Michała, bo od nich wykupujemy mieszkanie, zaś oni chcą skończyć budowę itd... z drugiej strony nie wiadomo jak długo jeszcze będzie ten kredyt dostępny, bo jest szał na niego  ::)

a ja czuje sie w kropce, bo ślub za pasem i kasa jest potrzebna, w ciągu  roku to 3600 w kieszeni, można za to zespół wziąć... przez kolejne lata nie brać tego kredytu będziemy płacić kupę odsetek...a my chcemy jak najszybciej ten kredyt spłacić...wiec pytanie czy warto w ciągu powiedzmy 2 tygodni zostać panią L. a później miec lżejsze zycie i więcej w portfelu  ??? ;) bo wierzcie mi to najtańszy kredyt hipoteczny zwłaszcza ze ja podejmę prace może w lipcu  ::)

szkoda mi tylko że już nie bede panią C  ::) i że napewno cos tracę. Ślub cywilny nie jest dla mnie nie wiadomo jakim ślubem, to papierek....(nie chce tu nikogo obrazić  :-*)  ślub kościelny jest dla mnie najpiękniejszym momentem w życiu.... prawdziwa miłość błogosławiona przez Boga  :Serduszka: tylko to dla mnie sie liczy...

oj...

Offline agu-s

• Chuck Norris
jeżeli nie rezygnujecie z kościelnego to w ogóle bym się nie zastanawiała i brała cywilny ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
karola no pewnie ze nie za późno  :D   :hello: cieszę sie ze do mnie zawitałaś ,buziaczki  :-* :-* :-*
agus ale czuje ze cos stracę...trudna decyzja  :-\

ciekawe co dzis postanowimy, a wiecie jak odbywają sie procedura w cywilnym  ??? ;) wiem ze jest to na forum ale nie mam czasu szukać....przez ten kredyt to nie wiele się uczyłam  :Placz_1: a wczoraj to pazura zjadłam tak ze mnie boli dziś paluszek  ;D

Offline Karolla77

• uzależniony
w takiej sytuacji to ja bym się nie zastanawiała i brała ten cywilny a przecież nie stracisz tego cudownego najpiękniejszego dnia w życiu - ślubu kościelnego...a do tego bedziesz miała później mniej formalności do załatwiania nie bedziesz musiała zmieniac nazwiska bo zrobisz to po cywilnym  ;D ;D ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
kochane pisze to u siebie bo nie do każdej jestem w stanie zajrzeć  ::)

ja bardzo chętnie odwiedzam wasze watki ale teraz mam urwanie głowy, ledwo starcza mi czasu podzielić się z wami co u mnie i piszę krótkimi zdaniami, to co najważniejsze. Wybaczcie proszę moja nieobecność u was  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
I ja znowu powiem coś co się pewnie nie spodoba, ale ja bym nie wzięła cywilnego. Wzięłabym normalny kredyt taki który mogą wziąć narzeczeni, konkubenci jak zwał tak zwał, a później po ślubie starałabym się zamienić obecny kredyt na jakiś fajny konsolidacyjny, czyli zamienić drogi na tańszy, bo jest taka mozliwość. Prawda jest taka że jeśli już raz włożysz na palec obrączkę, to drugi już nie będzie taki sam, przysięga małżeńska to niepowtarzalna chwila i bałabym się że to już by nie było to samo, własciwie byłabym pewna. Ja wychodzę z założenia że nie wszystko w życiu robi się dla pieniędzy i wcale nie dlatego że mam ich w nadmiarze, bo nie mam. Tak poprostu zostałam wychowana. Ale potrafię też postawić się w Waszej sytuacji i Was zrozumieć.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
kochana jak chcesz i tak wziąść ślub kościelny to co ci szkodzi cywilny wczesniej a głowę będziesz miała spokojniejszą ja swój kościelny wsziełam prawie 3 lata wcześniej bo potrzebny był nam ten dokument a to niczego nie zmieniło, dalej planowaliśmy kościelny. i to było ważne tylko poprostu wcześniej staliśmy się małżeństwem.  :-* :-* :-*

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Karolla77

• uzależniony
werka23 ja bardzo dobrze Cię rozumiem że jestes bardzo zalatana i masz dużo spraw na głowie sama jestem w podobnej sytuacji dlatego wpadaj kiedy możesz  :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
A co do procedury w USC to czeka się chyba ok 6 tygodni minimum i trzeba mieć odpis aktu urodzenia i dowód osobisty, przynajmniej tak było jeszcze jakiś czas temu

Offline Doris85

• Chuck Norris
A ja sie zgadzam to co napisała Olucha z tym slubem :)

Wczoraj rozmawiałam ze swoją przyszłom kuzynką ktora starała sie z nazyczonym wziąsc kredyt mieszkaniowy pod hipoteke starali sie 3 miechy i mieli go juz prawie dostac ale jak wszyscy wiedzą były spore problemy na giełdzie i tydzien temu sie dowiedzieli ze go nie dostaną z takich i owakich powodow jedyne co mogą zrobic to muszą wpłacic jakis tam procent wartosci kredytu...nie wiem jaki bo nie pytałam ale wiem ze tyle nie maja i ze to dosc spora sumka...mam nadzieje ze nikogo nie wystraszyłam ale jak tak to przepraszam tylko napisałam ze jest teraz problem z kredytami większymi...ale Werka wy jak macie juz pewne to nie masz oco sie martwic...z gory przepraszam  :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ja na Twoim miejcu wzięłabym cywilny ślub, ja również uważam ze pieniadze nie sa najważniejsze ale niestety wiadomo jak to w dzisiejszych czasach kazde 10 zł się liczy , a 30 tys to jak dla mnie bardzo dużo pieniedzy.
Potraktowałabym to jako jeden z wymogów dostania kredytu , a ślub kościleny i tak ma swoją magię i to że przysięgasz przed Bogiem , jeszcze 10 lat temu nie było możliwości wzięcia ślubu konkordatowego tylko tzreba było najpierw cywilny  a potem kościelny i wszyscy tak brali, więc nie widze przeszkód Kochana :D

Offline werka23

• Chuck Norris
kochane byliśmy w urzędzie stanu cywilnego  :D :D :D zgroza... urzędnik miał ubaw... siedzieliśmy tacy niepewni tego, ze mało brakowało a by nas namawiał na ślub  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

nic nie jest postanowione

kochane przede wszystkim nie bierzemy ślubu dla kasy.... ja bardzo jestem rozdwojona i Michał chyba również, decyzji nie ma, goni nas termin, a oboje czujemy ze cos tracimy... dorotko tu masz racje może byc tak że kredytu nie dostaniemy a ślub bedzie...tu trzeba podjąc ryzyko...wóz albo przewóz... U nas z tego co zrozumiałam jest inna sytuacja, nie bierzemy całej kwoty wartości mieszkania a jakieś 2/3  z tego....

aj..ide spać, głowa mi z tego peka, jutro egzamin a ja tylko przeczytałam te paragrafi i bedzie na bank poprawka... ale zamieszanie sie zrobiło, nie wspomne o mojej mamie, sis i rodzicach michała.... grrr....

dobranoc 

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Werciu wpadłam do Ciebie na sekundkę, bo też nie mam czasu w ogóle,urwanie głowy :(
Ale muszę się wypowiedzieć co do cywilnego - moim zdaniem weźcie go. taki kredyt to bardzo dobra oferta. Moim zdaniem nic nie stracisz, a jeśli chodzi o zdanie Oluchy na temat tego że jak raz się włoży obrączkę to już nie ma tego uroku... Zawsze można na cywilnym założyć sobie obrączki srebrne, własnie na znak tego że to jeszcze nie jest "to".
No nie wiem... Zrobicie jak uważacie :) To tylko moje skromne zdanie :)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Wercia co d tego kredytu to myśmy się o niego pytali rok temu, bo też mieliśmy podobne myśli jak Wy
Chodzi o ślub cywilny, ale...
Przeszliśmy się po innych bankach i może kwota jest faktycznie do spłaty ciut wyższa, ale kredyt jest bardziej elastyczny.
A trzeba pamiętać, że ląduje się w niego człowiek na około 30lat
I z tego co wiem to państwo dopłaca do odsetek ale chyba do 15lat i cena m2 nie może przekraczać pewnej kwoty,
nie można być właścicielem jakiejkolwiek nieruchomości, nie można przewalutowań kredytu, zawieść spłat.
A kredyty w Frankach mają np połowę mniejsze oprocentowanie....

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
buźka na dzien dobry,wszystko jakos sie ulozy :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
witam piatkowo

całą noc mam w plecy  :-\ zero snu....

madziu wiesz z tymi obrączkami to nawet dobry pomysł  :) troszkę mnie podniosłaś na duchu i wy wszystkie kochane forumki  :-* :-* :-*

a moze macie pomysł jak rozwiązać problem z wieczorem panieńskim, moim wymarzonym tortem w kształcie "p*****" i na ta aurę jeśli dojdzie do tej cywilki  ::)

a i przede wszystkim w co sie ubrac niedużym kosztem a wyglądać wyjątkowo, ale jak kopciuszek w porównaniu do tego, wielkiego, właściwego dnia  ??? ;)

alu rozważaliśmy to, to prawda co piszesz  :D nic z tym kredytem nie zrobimy przez 8 lat, jednak my mamy plan spłacić kredyt jak najszybciej a nie ciagnąc go przez 20 lat (bo na tyle chcemy wziąć) według naszych kalkulacji wyjdzie po 8 latach do spłaty około 54 tyś spłacając 150 zł miesięcznie więcej a biorąc normalny kredyt prawie 80 tysięcy płacac kredyt w we właściwej kwocie a prawie równej tego pomniejszonego plus 150 zł ... różnicy jest ponad  25 tyś tyle spałacic po 8 latach nam sie nie uda  :-\

akayu dziekuje i buziaki dla ciebie  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
miłego weekendu kochane  :-* :-* :-*

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Werka ja wiem o czym piszesz...
Bo my nie dostaniemy kredytu w takiej kwocie na okres krótszy niż 30lat, ponieważ ja nie mam umowy na czas nieokreślony i moje dochody się nie wliczają, a zarabiam więcej niż PM  :mdleje:
I my planujemy spłacić kredyt w ciągu 10lat cały...
Najwyżej będziemy spać na materacach i mieszkać na kartonach  ;D
Ale nie dam bankom tyle na nas zarobić  :diabel_3:

A co wieczoru panieńskiego to nic nie stoi na przeszkodzie by był przed cywilnym i kościelnym również  ;D ;D
Moja przyjaciółka jak miała cywilny to poszła do salonu sukien ślubnych i powiedziała, że będzie świadkową i chce kremową sukienke :)
I miała śliczną suknie na ślub cywilny za 500zł bo nie padło hasło, że to ślubna  ;D ;D

Offline Karolla77

• uzależniony
Z tymi obrączkami to byłby dobry pomysł... :)
a na temat kredytu tez cos niestety wiem  :(
A jak Wy dziewczyny zamierzacie wczesniej spłacic kredyt hipoteczny oczywiście jesli można wiedziec?

Offline margolka

• Chuck Norris
Werka wreszcie dotarłam do Ciebie  :D Ja też nie umiem byc na bieząco we wszystkich wątkach  ;)
Co do ślubu cywilnego - to moze ja jestem dziwna, ale mi sie podobało tak jak kiedys bylo, że byly 2 sluby  :D Przynajmniej można było 2 ładne kiecki włożyć i zdjęcia były i z urzedu i z kościoła  ;D Wiem,  :glupek: ze mnie  :P
Aaaa - przysięga w urzedzie jest inna, a też mi sie podoba  :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Werciu teraz jest tyle ładnych sukienek - skromnych i pięknych, że napewno znalazłabyś coś akurat na tą okazję :) A z paniejskim no to hmm... Albo zrobić dwa ;D ;D ;D No albo poczekać z nim do ślubu głównego... Chociaż chyba zrobienie dwóch paniejskich to lepszy pomysł. Pierwszy wieczór trochę skromniejszy i nie aż taki "wow" a drugi całkowicie "wow" ;D :skacza:
Buziaczki!  :-* :-* :-*

Offline Doris85

• Chuck Norris
Wercia tyle ładnych sukienek teraz jest i nie drogich napewno cos znajdziesz ładne i odpowiedniego...a co do wieczorku to nie mam pojęcia dwa panienskie moim zdanie to juz nie było by to samo no ale to tylko moje zdanie...ja bym zrobiła przed koscielnym slubem

Offline Justys851
  • Chuck Norris
I jak  ?? Podjeliście jakąś decyzje??
Buziaki jeszcze sobotnie  :-* :-* :-*