Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 359257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Tez jestem ciekawa  :)

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
I ja też czekam na odpowiedz co dalej? Czy podjeliście już jakąś decyzje?
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
to pewnie nie jest latwa decyzja, ale ja bym sie zdecydowala jak bym byla na twoim miejscu :), ale jestem ciekawa bardzo waszej decyzji

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
:hello: po weekendzie

Padam...dopiero z Wrocka zjechałam grr.... miałam jeszcze koło tak by było jeszcze milej.... z egzaminu nie jestem zadowolona, tylko 3+  :-\ no zawsze to do przodu i była to zerówka, zatem zastanawiam sie nad pisaniem ponownie.... z koła udało sie, 4+  ;D
i znowu trafił mi sie okres w zjazdy... ale teraz to ja ide do lekarza.... już nie będę opisywać jaki dziś przeszłam horror rano  :'(

Wczoraj w Aparcie patrzyliśmy wstępnie na obrączki, byliśmy tez w Kruku, ale byłam w szoku jak zobaczyłam niewielki wybór... dziś troszkę się urwałam z zajęć i pojechaliśmy na ostatnie dwie godzinki na targi ślubne we Wrocławiu... eh... najlepsze to straciliśmy, pooglądałam troszkę suknie, przywiozłam torbę ulotek i nazw firm. Czy ja wiem czy warto było  ??? ;) pewnie rano jakieś ciekawostki były ale hm... końcówka to nic ciekawego. Zajadałam sie czekolada z fontanny, ze Michał mnie z trudem odciągnął .... pychota  :D :D :D

ala hihi ale przechytrzyła sprzedawce  :ok: genialny pomysł  ;D

W piątek długo rozmawialiśmy na ten temat, ba nawet zaczęłam robić plusy, minusy i zasnęłam przy tym (mogę wam je przedstawić)  Wyszła ich podobna ilość.  O kupnie obrączek dwa razy, nie ma mowy. Michał kategorycznie mówi "nie". Zastanawiamy sie nad grawerką, bo tez i jaka datę wygrawerować  ??? ;)

Podoba mnie sie tez pomysł z dwoma panieńskimi  :brewki: jednak, myślę ze teraz to nie zdążyłabym nawet zrobić imprezki, po drugie ma byc to cichy ślub... a za rok będąc cywilną już panią nie panną to, nie będzie to samo  :-[ Nazwisko będzie już M., razem będziemy mieszkać, obrączka na paluszku... itd.
W piątek sie poryczałam jak zaczęłam wymieniać co tracę, a Michał zaczął się śmiać ze płacze bo mam zostać jego żoną i nawet udawał oburzonego...Zwaliłam mój humor  na okres  ;D A dzis serduszko mi sie krajało na targach...

A teraz zaspokoję waszą ciekawość....Otóż...hm....eeee...  ::)  Decyzja nie zapadła  :-\  Powiedziałam Michałowi ze jaka on decyzje podejmie to ja się na to zgodzę. Ale on chyba na taki sam problem jak ja... Nie mamy pojęcia oboje co robić   :-X Dziwne jest to, że momentami zachowujemy się jakby jednak miała być ta cywilka, jednak kiedy o tym rozmawiamy, myślimy wychodzi co innego; wahanie, niepewność...  ::)

Moze to chore ale ja chyba znam odpowiedź.  Może mnie wyśmiejecie ale miałam sen...oj nie taki zwykły... U mnie takie sny sie sprawdzają... Powiedziałam o nim tylko 1 osobie, zobaczymy czy sie sprawdzi  ;) ale nie Michałowi  ;D

teraz byle do 22-23 i łóżeczko, kochana podusia i kołderka, uf.... już w domciu  :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
oj tak ciężka decyzja, i ciężko doradzać jeśli w podobnej sytuacji się nie było  ::)

Wercia wiesz co  ;D hihi mamy w tym samym czasie @  :P zawsze kiedy piszesz o swoich bólach do mnie na drugi dzień przychodzi  ;D

ooo tak wypocznij kochana  :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
Wercia wiesz co  ;D hihi mamy w tym samym czasie @  :P zawsze kiedy piszesz o swoich bólach do mnie na drugi dzień przychodzi  ;D

:D :D :D :D hihi może to jakieś flidki zupełnie nie zamierzone ida..... hehe do kalendarzyka nie musisz zaglądać  ;) ;) ;)    justys również odpoczywaj  :Daje_kwiatka: oj... 

Offline werka23

• Chuck Norris
hm.... i pojawił sie kolejny problem.... Michał chce abym od razu nawet po cywilnym ślubie z nim zamieszkała... ale ja nie chce rano budzić się, Michał będzie w pracy a ja będę siedziała z jego mamą... nie chce aby moja mama sama siedziała w domku.... oj... :'( coraz bardziej sprawa sie komplikuje... A Michał nie chce mieć zony, która będzie mieszkała osobno  :'(  ale jakie to mieszkanie razem jak sa jego rodzice... on o 22 idzie lulać czego ja nie ścierpię bo kładę sie o 24  czy nawet 1 w nocy... będziemy męczyć sie w jednym pokoiku... on o 4 wstaje do pracy a ja od 9 bede z jego mama po czym moje kochanie wraca o 15 z pracy...z reguły wtedy sie juz widzimy, odwozi mnie do domku o 22 wiec co to za różnica, ze będę spała u siebie  ???   mam zupełnie inne nawyki, inaczej gotuje, sprzątam.... zresztą ja nie chce robić wszystkiego za Michała.... razem chce z nim prowadzić dom... u niego robi to jego mama ja tak nie chce...razem mieszkamy razem gotujemy, sprzatamy itd... masakra wykończę sie chyba  :'( ja sobie nawet tego nie wyobrażam!!!!!!!!!!!

a moze jeszcze kure będzie chciała ze mnie zrobić i do garów zagoni  :buu:

Offline margolka

• Chuck Norris
Wercia a nie możecie mieszkac z Twoja mamą ? Przecież jesteście z jednej miejscowości. My po slubie najprawdopodobniej zamieszkamy z moimi rodzicami, bo ja sobie nie wyobrazam mieszkac z przyszlymi tesciami.. A dodam jeszcze ze moi rodzice maja dwupokojowe mieszkanie tylko, a tamci mieszkaja w domu  :)

Offline werka23

• Chuck Norris
agatko to jest wykluczone, ze względu na wiecie kogo... ja nawet nie chce by znał Michała nazwisko i przyszłe moje  :-[ aj.... nie chce wchodzić w szczegóły.... za dużo złych wspomnień  :-[

oj... ja nie wiem czy dzis zasnę

Offline margolka

• Chuck Norris
Ojjj... to życze zebys spała spokojnie i miala kolorowe sny  :) Ja niestety do pracy na 24.00  :-\

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
oj kochana ale się tu u ciebie dzieje ciężką masz głowe od tych wszystkich myśli mam nadzieję że uwiniecie się z tymi problemami jak najszybciej i życzę miłej nocy mam nadzieję że przespanej :-* :-* :-*

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
werka buziaki  :-* :-* :-*

co do obraczek to ja bym na waszym miejscu grawerowala date slubu koscielnego,zakup 2 par to nie ejst dobry pomysl bo po co Wam  ::)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
powiem Ci, ze w ogole sie nie dziwie ze Twoj PM chce zamieszkac z Toba po slubie.
a co do tego ze nie chcesz sprzatac po nim, gotowac mu itp wychowaj go troszke bo potem bedziesz miala ciezko, a co bedzie jak zamieszkacie tylko we dwoje? myslisz ze w ciagu jednego dnia zmieni swoje wszystkie nawyki, heh tez sie tak łudziłam :) mi "dostosowanie" moje M zajeło 2 lata  ;D a długa droga jeszcze przede mna...
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
 :-* :-* :-* zostawiam poniedziałkowe

co do naszych mężow i nazyczonych...to tak zgadzam sie trzeba sobie wychowac ;D moj mąż pomaga mi w kuchni,sprząta i scielimy wyrko na zmiane rano ja on wieczorem a jak ma 2 zmiany to ja wieczorem o rano ;D mysle ze to kwestia dogadania sie

a co do obrączek ja tez bym dała date slubu koscielnego no ale mozna tez dac 2daty slubu... moja znajoma tak ma na obrączce pierwszą date po dacie jest serduszko a potem 2 data i tez serduszko  nawet ładnie to wygląda

Offline werka23

• Chuck Norris
witam poniedziałkwo  ;)

Miałam problemy z zaśnięciem ale spałam całą noc  :hopsa: :hopsa: :hopsa:

:-* :-* :-* dla was kochane, potraficie nawet plusy znaleźć w sytuacji, gdzie ja widze same minusy  ;)

Co do mieszkania razem to ja się dziwie.... nic to nie zmieni w naszym widywaniu się, prócz tego ze ja od rana będę siedzieć z jego mamą :(... a noc to i tak przecież sie przesypia  ;D za około 8 miesięcy mamy zamieszkać razem, czy nie lepsze to rozwiązanie.... Będziemy wtedy tylko ja i on....

Co do nawyków.... no ja tez nie jestem ideałem... pije z pięciu kubków, ciągle sie spieszę i wciąż zostawiam bałagan po śniadanku, mam hopla na punkcie ładnie pościelonego łózka itd... wiem, ze początki wspólnego mieszkania będą trudne. Jednak ja na to parze tak, jeśli go od samego początku nauczę robienia za niego podstawowych rzeczy, to później będę miała wielki problem... Ja nie chce być jak jego mama, ze z nudów nawet ukradła ubrania w jego szafie...  Podejrzewam, ze jeśli tez nie bede koło niego skakać to będzie gadanie "co ze mnie za żona, która o męza  nie dba...". Ale dla mnie to robienie inwalidy z człowieka  ::) Ja nie pracuje, przede mną pisanie pracy, kupa nauki bo i też czas sie wziąć... W domu nik mi nie ględzi, czasami mama ale to matka w końcu... Z Michała mamą nawet nam nieporozumienie czy kotlety serowe smaży sie na margarynie (ja) czy na oleju (ona) wyszło ze zrobiliśmy na oleju i były okropne  ::) ale przecież nie będę sie kłócić ze na margarynie lepiej  ::) Ja zawsze nasze wspólne zamieszkanie razem kojarzyłam z tym, ze od samego początku będziemy wspólnie dbac o nasze gniazdko, ze wspólnie będziemy sie tego uczyć, jak też uczyć sie mieszkać razem, łączyć nawyki itd. a nie z teściową. U nich to normalka, mąz pracuje a ona w domku robi wszystko... Jednak ja chce iśc do pracy i pracować, zarabiać, rozwijać swoja karierę... Nie chce by później było, ze wracam z pracy do pracy. Stawiam w swoich ideach na mieszkanie na podobnych zasadach. Owszem może zdarzyć się tak, jeśli trzeba to robię, ale nie chce robić wciąż wszystkiego za NAS. Dla mnie era kobiety -Pani Domu wygasła, po prostu.

Uważam, moje wprowadzenie sie do niego teraz za bezsensowne.  Ja nawet nie będę miała swobody ruchu, posiedzenia do późna; a zawsze byłam "nocnym markiem". Dla mnie o 22 iść spać to męka. Nie będę miała swobody w pisaniu pacy, nauki bo ja wole to robic w nocy. brak nawet swobody w obejrzeniu filmu czy grzebaniu w lodówce, bo wtedy będę na "ich utrzymaniu" a nie na mamy. Uważam tez za bezsensowne, cisnąc sie w jednym pokoju, kiedy parę miesięcy mogę być jeszcze u siebie i dłużej pomieszkać z mamą, której towarzystwo na pewno sie przyda.   

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
 :-* :-* :-* kochana dobrze że noc przespana

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline justyna85

• Chuck Norris
ojj sytuacja nie do pozazdroszczenia, ale swietnie cie rozumiem, ja z rodzicami mojego N. to nie wiem co by sie musialo stac zebym zamieszkala , nam sie udalo ze akurat moja ciocia upowala mieszkanie pod wynajem no i my zajelismy 1 pokuj, bo tak to nie mieli bysmy gdzie sobei mieszkac razem, bo u mnie nie nie bylo jak , a u mojego N. w sumie tez nie zabardzo a  po 2 niezgodzilabym sie , no i tez jest taka sytuacja ze ja nocy marek, a moj N. zazyczaj wczesnie chodzi spac bo rano praca , noi on spal a ja ogladalm tv, czasem mnie to wkurzalo, ale co zrobic, nie raz bylo ze jakos on juz poszedl sie wykompac zrobil  lozko no to ja tez odrazu i jakos tak sie zakrecilismy a ja patrze na zegarek a tam dopiero 20 byla a ja juz w lozku!!!!albo ja gadam sobei z moim N, on cos odpowiedzial ja gadam dalej a on juz spi .......

nie raz na niego krzyczalm i musialm ustawiac, (bo tez bylo ze mama za neigo sprzatala w sumie), a to skarpetek nei wyciagnol ze spodni i nei wrzucil do prania, gdzie mnie to do szalu doprowadzalo bo ja t robie automatycznie, teraz tylko czasem mu sie to zdzarzy (chociaz nie wiem bo on teraz w tej norwegii siedzi, ale zaraz jade do niego to go ustawie :P ), najczesciej to sie o mycie naczyc kloclismy, bo nikomu sie nie chcialo , a ja mowilam ok to kazdy nich zmywa po sobie i bedzie ok, bo co ja mam robic jedzenie i jeszcze sprzatac o nie nie , bo ja tak jak ty uwazam ze  era kobiety -Pani Domu wygasła, po prostu.

Offline werka23

• Chuck Norris
ale u mnie cicho sie zrobiło  ::) chyba nudny watek sie zrobił  :-\

ajh... justynko jednym słowem wielki klops  :-\
hehe ale znam to uczucie... ja gadam, ścieram sie... kochanie coś dopowie ja dalej gadam i patrze... a misiek słodko spi...  ;D ;D ;D szkoda, ze w takich chwilach ściany nie maja uszu, bo może by coś odpowiedziały a tak... cisza... ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
szkoda, ze w takich chwilach ściany nie maja uszu, bo może by coś odpowiedziały a tak... cisza... ;)

ale tylko w takich chwilach, bo ta to za duzo by wiedzialy:P

Offline margolka

• Chuck Norris
Hihi u mnie też podobnie bywało - jak jeździłam do PM-a na weekendy, to on zmeczony po całym tygodniu pracy padał przed 22, a ja nie miałam co z soba zrobić i oglądałam tv... potem rano ja chciałam spac, a on mnie budził o 7.30 bo był juz wyspany  :P
Werka nie wiem co Ci napisać  :( Z jednej strony cos każe mi napisać, że może trzeba się przemęczyć te 8 miesięcy z jego mamą, a z drugiej strony może lepiej jakbyś jeszcze pomieszkała u siebie, jak masz sie tam źle czuć. Ja chyba wybrałabym tę drugą opcję... Ehh ciężko cokolwiek doradzić...
Co do obrączek - fajny pomysł, żeby były dwie daty, a pomiędzy nimi serduszko - no chyba że chcesz jeszcze wasze imiona czy coś, to sie pewnie nie zmieści. Ja akurat nie mam daty wcale  ;)
Aha. Kiedyś chciałam, żebysmy zamieszkali dopiero od ślubu ze sobą, nie ze względów religijnych, tak po prostu dla siebie. Ale teraz jesteśmy w Irlandii, więc chcąc nie chcąc mieszkamy razem  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
No tak trudny problem  :-\
Ja uważam podobnie jak Ty ,  skoro za 8 miesięcy będziecie mogli już mieszkać razem to po teraz miałabyś się przeprowadzać, teraz masz koniec studiów , pisanie pracy więc wiadomo w swoim domku lepiej i nikt Ci w nic nie zagląda, a te 8 miesięcy minie zanim się obejrzycie  ;) To akurat bedzie sierpien więc na spokojnie po obronie zrobisz przeprowadzkę, postaraj się porozmawiać ze swoim PM że to dla Ciebie ważne itd.
Ja sobie nie wyobrażam mieszkać teraz z moimi teściami  :o :o :o i na dodatek z siostrzyczką  :P
Musiałabym tu wiele minusów wypisywać a w sumie wypisałas już sporo  ;D Chociaż to o samym gotowaniu , ja to robię patrząc czy to jest zdrowe a ona ze smaczne i gdzieś ma to ze nie jem masła, cukru,oleju, śmietany itd. np ja jem nie zabielaną zupę i jałową  ;D na samych warzywkach a oni na mięsie i ze śmietaną  :P
echhh można by tak wymieniać , a najbardziej mnie rozwala jak teściowa chce mnie leczyć  :mdleje:

A co do robienia wszystko w nocy - mam to samo  ;D ja np nie umiem się uczyć w dzień  ::) lepiej coś zdje siedząc do 3 rano i się ucząc , niz kilka dni wczesniej po 1h np, a G na odwrót  :D
No ale tak bywa , każdy z nas jest innym człowiekiem ale się kochamy więc o ta miłość trzeba dbać, a nie tracić ją poprzez takie pierdoły , wbrew pozorom  ::)

Offline werka23

• Chuck Norris
kochane, wiadomości długo przez was / nas oczekiwane... jutro jadę do urzędu stanu cywilnego wpłacić opłatę skarbową; no chyba, ze rozmyślę sie w ostatniej chwili  :D :D :D i będą dwa panieńskie  ;)
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2009, 23:35 wysłana przez werka23 »

Offline akayu
  • maniak
powodzenia :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
niedziekuje   ;D akayu  :-* :-* :-* tak sobie myślę, która data bedzie datą właściwą... znaczy się bedziemy w jaki dzień obchodzić nasza rocznice ślubu ??? :D
hm.... wiecie, dzis juz moja pewność opadła... no ale jeszcze jestem zdecydowana tam iść  :P :P :P 

Offline akayu
  • maniak
bedziecie obchodzic 2 daty  ;D zawsze ma sie rozne daty do obchodzenia,swietowanai wiec czemu i nie taka  ;) a chyba ta wlasciwsza to koscielny ,moim zdaniem

Offline werka23

• Chuck Norris
ja tez tak uwazam ze koscielna  :D :D :D ale ja juz bede cywilną żonką... ale nie ma to dla mnie takiego znaczenia.... nastawiamy sie na 14 luty wiec może małe święto przy tej okazji będzie dobrym rozwiązaniem :drapanie: qurcze nic bym nie mówiła gdyby moje życie nie przekręciło sie o 180 stopni... a to przez michała ten ślub staje sie bardziej powaznym niz przypuszczałam  :-\ eh.... uzgodnilismy ze bede zameldowana u niego, a bede mieszkac tu i tu.... czyli niby tam, ale kiedy ze chce zostane u mamy na noc, moze oboje na weekend, często bedziemy wpadać z wizyta na ciasteczka... moze nawet na poczatku częśc nocy u mamy częśc u M. ale sajgon.... gubie jus sie w tym... pomóżcie  :blagam: nie potrafie tego ogarnąc począwszy od właściwej daty, tego ze bede kościelną narzeczona a cywilna żoną, po grawerkę i tego ze cos tracę... żrobił mi sie taki bałagan czego ja nie znoszę, lubie porzadek i dobry plan którego sie trzymam, z reguły... strasznie jestem zagubiona w tym całym cywilno-koscielnym ślubie  ::)

właśnie mama mnie wyśmiała ze przejmuje sie takimi drobnostkami, ale to dla mnie ważne!!!!

nacie jakis pomysł na grawer by były dwie daty, albo bez daty z fajnym tekstem, prosto od serca  ??? ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
oj... na szali moje zycie a forumki mnie zostawiły  :'(

lecę do urzędu....

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
wszystko sie ulozy, nie masz sie co martwic :) ja tez lubie dzialac wg planu ale zazwyczaj wychodzi inaczej. wyjdzie w praniu! czekam na relacje z urzedu  ;D mam nadzieje ze uda Wam sie z 14 lutego :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline margolka

• Chuck Norris
Werko myślę, że dobrą podjeliście decyzję  :) A jeśli chodzi o obchodzenie rocznicy ślubu, to jestem prawie pewna że wy bedziecie obchodzić dwie  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
werka przepraszam, ale będąc w pracy nie zawsze mogę coś napisać, podczytać owszem ale z pisaniem różnie bywa  :(  :przytul: :przytul: :przytul:

Kochana co nie postanowicie najważnejsze że jesteście razem i macie siebie  :serce:
Zawsze można obchodzić  2 rocznice - im więcej powodów do świętowania tym lepiej  ;)
Co do graweru - na cywilny nic bym nie grawerowała , dopiero na kościelny , datę no i tam coś jeszcze ale nie wiem sama co  ::)

Powiem Ci ze tez teraz mam niezły mętlik w głowie ale to zaraz w swoim watku napisze  ;D

Buziaki  :-* :-* :-* i napisz jak tam po wizycie ??