Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 359991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Buziaczki Werciu, powodzenia w załatwianiu wszystkiego! :)
Pamiętaj, że sen jest odwrotny od rzeczywistości, więc nic się nie bój! :)
Buziaczki!  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
dziekuje madziu za słowa otuchy  :-* :-*  ja sie zaczynam zastanawiać czy ten ślub cywilny to dobry pomysł... mam takie wrażenie jakbym w ostatnich kilku dniach,  szła pod wielka górkę i jeszcze z wiejącym wiatrem w twarz... gr...  :-\

nie ma co, humor to mam dziś optymistyczny  :-\

Offline werka23

• Chuck Norris
justyś heh.. dorwał mnie typowo tchawiczny suchy kaszel... wiem, ze to tchawica, bo często na nią choruję  ::) a jak nabieram powietrze, to czuje jak mi przechodzi przez nią, ogólnie czuje sie bardzo dobrze... co mogę na to wziąć by znowu u lekarza nie wylądować  ??? :)  wiem, ze ciebie mecze ciagłymi tymi pytaniami ale ty na tym sie znasz  ;D ;D ;D

miłego dnia dziewczyny  :-*

Offline margolka

• Chuck Norris
Werka szkoda że nic nie udalo Ci się znaleźć - tzn nie nic, masz przecież bieliznę  ;)
Myślę, ze w tej sytuacji krawcowa to najlepszy pomysł  :)
Aaaa ale ładna ta poduszeczka co wkleiłaś  :D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
 :-* poniedziałkowe

U ciebie Werciu same zmiany widzę, skoro się zdecydowaliście to trzymam kciuki żeby wszystko się udało  :) Tak jak radzą dziewczyny znajdź krawcową wyjdzie na pewno lepiej i taniej  :)a na poprawę humoru w związku z tym ślubem cywilnym pomyśl sobie Kochana że czekają cię dwie noce poślubne  ;) hihihihi nie jedna pewnie by chciała  ;) to tak dla uśmiechu
trzymaj się i główka do góry  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Mam mało czasu wiec napisze tylko - tabletki Thiocodin i jakiś syrop np Pini czyli sosnowy  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Witaj Werciu :-* :-* :-*

Śliczne obrączki- z doświadczenia wiem, że najtaniej i najszybciej wychodzi u złotnika! Możesz dać swoje złoto jak masz, stare porwane łańcuszki, itp itd. I tam na pewno będą wszystkie znaki... Nawet na naszym forum są wątki o złotnikach, więc poszukaj dobrego z Twojego regionu, idź tam z modelem (chociaż oni mają mnóstwo też swoich wzorów...) i myślę, że nie powinno być problemów... :) Ja z Apartu na pewno nie będę brała obrączek, bo mam z tą firmą bardzo niemiłe wspomnienia, i wielu moich znajomych również. Oczywiście wiele zależy od obsługi w salonie, ale lepiej uważać, prawda? ::)

Co do sukienki, to jak radzą dziewczyny- poszukaj krawcowej :)

Wiecie co, ostatnio mam wrażenie, że ślub nauczył mnie szukania tanich i dobrych rozwiązań- okazało się, że niekoniecznie to co droższe i z tzw metką jest dobre... Często okazuje się, że najlepiej wychodzi szukanie małych zakładów, gdzie cenią klienta i mu dogadzają, bo taki zakład pracuje na swoją renomę i Ci, co tam pracują wiedzą, że zadowolony klient zapewni najlepszą możliwą reklamę- powtarzając znajomym...Bo w "sieciówkach" liczy się tylko cena i obrót, a klient już niestety nie zawsze...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
jejku jakie ceny za sukienki, ja chyba bym tyle nie dala , jak mnie wkurzaja te slubne cenniki ze jak uslysza ze slub i  to juz wrrrrr, dziewczyny dobrze mowia poszukaj krawcowej na 100% cie to taniej wyjdzi ei bedziesz miala taka kiecke jak chcesz, co do obraczek to wybierz wzor i idz do zlotnika bo bedziesz miala duzo tanieji pewnie duzo szybciej :)
no i głowa do góry !!!!!!

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
krawcowa bedzie dla Ciebie ratunkiem :)
a obraczki sliczne choc ja gustuje w klasycznych, zaokraglonych :) glowka do gory, napewno sie uda!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
bardzo ladne obraczki,z tymi kamyczkamitez mi sie damska podoba,a podusia czerwona  no bo walentynki...no czemu nie wsumie fajnie ;D

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Te ceny za sukienke jak dla mnie przewrotne !! szok!! Obraczki cudowne!  Z tego co ja sie orientuje to w miejszych zlotnikach (nie sieciowych) termin jest zawsze krotszy i tak jak napisala fasolek mozna przetopic stara bizuterie.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Obrączki są śliczne  ;)
Co do cen sukni to rzeczywiście drogie  :-\ jak raz byłam w salonie i dziewczyna odbierała suknie do cywilnego to płaciła 800 zł i bardzo ładna była ta suknia  ;)
Myslę że tak jak radzą dziewczyny - krawcowa Cię ratuję  :D
A może popatrz na takie suknie że tak powiem bardziej studniówkowe w takich zwykłych sklepach , założe się że ich cena nie sięgnie więcej jak 300 zł, może znajdziesz coś dla siebie  ;)
Trzymam kciuki  :ok:
A sny to tak jak Madzia mówi - podobno na odwrót  :D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
moze warto posmigac za taka kiecka, teraz wysyp powinien byc w sklepach :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Karolla77

• uzależniony
  • Zakochani i świadomi że ich miłośc to nie wiatr...
  • data ślubu: 23.05.2009  :serce:
Witaj werka widze że bardzo dużo sie u Ciebie dzieje...już nie długo ślub GRATULUJE ta sukienka z różyczką naprawde śliczna ale właśnie teraz coś takiego znaleźc nie lada problem... napewno ze wszystkim zdążycie trzymam kciuki  :-*
Zuzanka 06.03.2010 godz. 20:30 2950 g, 51 cm
Antoś 11.06.2013 godz. 8:15 3230 g, 55 cm
Pola 21.04.2015 godz. 8:40 3000 g, 53 cm
Moje dzieci - moje najwieksze szczescie

http://www.ziabka.pl/ ART. DLA NIEMOWLĄT

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Werciu widze że zabiegana strasznie jesteś, ale czekamy dziś na relacyjkę z pozałatwianych spraw ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
witajcie kochane  :-* juz w nocy  ;)

justys dziękuję za info  :-* :-* :-*

madziu tak, to prawda, dopiero dotarłam do domku a usiedliśmy z Michałem spokojnie, po 21  ::) od 7 rano wciąż na nogach, wciąż jakaś nowa sprawa i czasami zbędne emocje  ::) och... ja chyba jestem za nerwowa na takie przygotowania  ::)  

Zacznę, od tego w czym podpadł mi kruk...Moze i dla was będzie to jakaś przestroga.  Otóż byłam w sobotę, bez Michała by zobaczyć co maja ciekawego... I zobaczyłam małe cudeńka z białego i żółtego złota... Weszłam w rozmowę ze sprzedawczynią i zapytałam czy te obrączki zawierają białe złoto czy rodem... Babka tak na mnie skoczyła z oburzeniem, że aż ciężko było mi wybrnąć z tego kłopotliwego pytania. Zagwarantowała mi ze to jest 14 karatowe, białe złoto. Oki uśmiechnięta, rozpromieniona pisze eska do Michała by specjalnie podjechał do kruka, choc inne były plany. Po 2 godzinach, jesteśmy wspólnie w Kruku, kolejna babka nas obsługiwała i nagle przy rozmowie powiedziała że te obrączki pokryte sa rodemem. A ja szok... Zaczęła wyciągać obrączki, które maja czyste białe złoto, to żadna z tych co ja patrzyłam. Fakt, nie jestem wzrokowcem i po 2 godzinach nie byłam pewna czy to ta obrączka, ale tez żadna z tych na 100 % cio wyciągnęła, bo nawet ich nie oglądałam.  Od razu podziekowałam nawet nie usprawiedliwiając sie. Po wyjściu z salonu Michał zrobił mi jazdę, bo po co go ja tu ściągnęłam jak niczego sie nie dowiedziałam, ba nawet nie pamiętałam które to były na 100 %.. gr... Nawet nic nie zdążyłam powiedzieć a juz musiałam słuchać niesłusznie... Zrobiła sie jadka... Michał nie mógł mi uwierzyć, w to co mowie  :'( Ja wiem, ze nie mam pamięci fotograficznej, ale nie na tyle by nie odróżnić obrączki kilku kolorowej, od złotej z białym paskiem... Zaś słowa sprzedawczyni dźwięczały mi w uszach. Zrobiło się bardzo nieprzyjemnie. Dopiero, gdy emocje opadły a nie było ich mało jeszcze raz wytłumaczyłam Michałowi zaistniała sytuację... wiecie co z trudem sie ugryzłam w język, by tej babce powiedzieć cos o kompetencji tego sklepu... Ale dałam spokój nie warto sie jeszcze użerać i denerwować  :-\ oj... nie wiem czy kiedyś będę klientem tego sklepu  ::)

A teraz świeże bułeczki  ;)

:arrow: Jak już jesteśmy przy temacie obrączek to zamówiliśmy te, co wcześniej pokazywałam zdjęcie. Z grawerowaniem wzór z serduszkiem. Niesyte  w Aparcie na te obrączki czeka się 4 tygodnie, nam brakuje 5 dni, zatem dopiero jutro okaże się na 100% czy zlecenie to zostanie wykonane. Jeśli nie, będziemy zmuszeni wziąć klasyczne obrączki. Dziś przyjęła zamówienie, bo 3 dni nie robi im większej różnicy ale tu jest prawie tydzień. No zobaczymy, trzymajcie kciuki, proszę  :blagam:

:arrow: Z samego rana byliśmy u Swatów. Hihi tym razem obyło się bez większego zaskoczenia. Mamy fuksa, bo Swatowa wraca z Warszawy w nocy z 13 na 14 lutego! I będą na naszym ślubie  :D :D Załatwiliśmy też samochód. Przyjedzie i zawiezie nas Swatowy  :hopsa:

:arrow: Następnym punktem był Bank i jeden i drugi... heh... Wiecie co, bierzemy ślub a niewiadomo co z kredytem... nic nie będę rozdmuchiwać, jutro sie okaże. Jednym słowem mamy bałagan w Kraju taki ze szok, ale tu pewnie to żadna nowość  :drapanie: ale bez względu na rozwiązanie tej kwestii, ślub będzie  :hahahaha:

:arrow: Kolejna sprawa to hotel. Załatwienie uroczystego obiadku i nocy poślubnej. Obiadek i kolacja będą w jednym hotelu  ;) Ale koszta sa masakryczne sam obiadek i przystawki to 96 zł od osoby a gdzie kawa napoje i alkohol (2 butelki wina musimy zamówić po cenie hotelowej) wtedy możemy wnieść swój alkohol, tort. Nie piszę więcej, bo będziemy negocjować  z hotelem jeszcze :brewki: Obiadek będzie trwał do około 17... Ale sie nam fuksło, bo  jakaś para ma uroczysta kolacje o 18  ;D

hehe wiecie dwie noce poślubne to jest coś  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: ale wiele kwesti fajnie sie składa... nie wiedziałam czy na slub ma byc sukienka ecure czy biała, kwiat we włosach czy welon, krem czy rosołek itd... niby banały ale teraz już po problemie  :brewki:

:arrow: Zamówiliśmy tort  :hopsa: :hopsa: :hopsa: Bedzie na 10 rano

:arrow: Pewnie umieracie z ciekawości, co z sukienką. Otóż, rano przypomniało mnie sie o krawcowej co Michała mama mi poleciła bym szyła tam suknie na maj. I zajechaliśmy tam z ciekawości. Okazało sie, ze taką zwykła uszyje mi za około 350 zł. Później pojechaliśmy tam jeszcze raz juz ze zdjęciem, tym co justyś wkleiła. Beda małe przeróbki, bo ja nie chce bez ramiączek i maja byc takie na szyję a zamiast tej różyczki, będę miała kopertę, ale taką która później będę mogła wypoć i zrobić z niezwykłej sukni suknie na jakieś wyjścia. Zażyczyłam sobie tą koronkę, ona jest bardzo droga wiec  UWAGA!!! suknia nie wyniesie mnie więcej jak 600 zł  :hopsa: Michał był trochę zły, bo miała być o 250 zł tańsza ale przebolał już to  :hahahaha: jak chciałam dzwonić i rezygnować z tych koronkowych wstawek (nie wiem jak to sie fachowo nazywa ozganiza chyba). Zaoszczędziłam 2000 tysiące  :o :o :o

Później troszkę dopadły nas dodatkowe emocje bo ta własnie krawcowa powiedziała mi, ze 10 lat temu, grawerowanych obrączek nie można było zwiększyć ani zmniejszyć... Eh.. I spanikowałam na te wieści... Wpadłam z hukiem do samochodu i oświadczyłam Michałowi ze jedziemy do Apartu dowiedzieć sie czy to prawda. Mój skarb wpadł w taka złość, że zasięgam 300 opinii od każdego i chłonę jak gąbka... ( bardzo tego nie lubi) Skoczyłam do pierwszego lepszego złotnika i zapytałam czy to prawda hihi moze było tak 10 lat temu, a;le nie teraz... Po kłótni narzeczonych,  wychodząc od sklepu Michał sie ze mnie śmiał, mówiąc "może i było tak 10 lat temu, ale w porównaniu do dziś to średniowiecze." Ale wierzcie mi, to takich przygodach z zamówieniem obrazek i starciem z problemami jakie robią, to stwierdzam, że wiele się nie różnimy od tzw. "średniowiecza"

A później męka na angielskim. Babka widząc, że ja znowu nie przygotowana kazała mi sie usprawiedliwiać i musiałam przyznać sie do ślubu i całej tej bieganiny tym spowodowanej... eh... miło było ale przez chwilę, bo pozniej siedziałam i nie wiedziałam o co chodzi bo 200 słowek nie tknięte prawie  ::) Ale Michał nie lepszy, czekamy na wyniki koła ale chyba za dobrze mu nie poszło.... gr... ładnie w czasie sesji ślub, wymyslilismy  ;D ;D

A po torturach obcojęzycznych zrobiliśmy pyszną kolację  :P :P Zapiekanka z makaronem  :D Och... Muszę przyznać, ze moje kochanie robi pyszne makarony  :D :D

Aj... zaczełam pisac o 23 a juz po 24.... Wow... od ośmiu minut obchodzimy
                   :serce:                                                                        :serce:
                           już dwa lata minęło jak, jesteśmy razem !!!
                   :serce:                                                                        :serce:

:Serduszka:   i pozostało 25 dni do ślubu :Serduszka:
 :-* :-* :-*

« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2009, 00:27 wysłana przez werka23 »

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
Obrączki sliczne tez miałam je upatrzone ale wpadły mi w oko inne ;D Wercia nie załamuj sie kochana wszystko bedzie dobrze :D

Offline werka23

• Chuck Norris
hehe ja co do obraczek kierowałam sie bardziej praktycznością, ale im dłużnej na nie patrze tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze sa piękne  :brawo_2: oby tylko apart zamówienie zrealizował  :-\
Wercia nie załamuj sie kochana wszystko bedzie dobrze :D
wiecie co, ale ja nawet sie cieszę z tego ślubu... Dziś dopadły mnie jakieś wątpliwości ale jestem przeszczęsliwa w serduszku. Dziś kiedy byłam  bardzo zła i jak patrzyłam na Michałka, to czułam ze to ten jedyny, ten którego kocham ponad życie... i wszystkie wątpliwości poszły wet... Na pewno tez zmęczenie dało w kość. Ale dużo mamy juz prawie załatwione  :D chcecie podsumowanko ???

zmykam sie umyć w końcu i czas do lulania sie zbliża a jutro muszę sie wykraść i kupić sterowany samochodzik  :D :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Witam Werciu :)  :-* :-* :-*
Szkoda ze mialas tak przykre doswiadczenia z Krukiem, ja np. jeszcze nie mam tej firmie nic do zarzucenia... Ale obrączek to tam nie zamówię ;)
Trzymam kciuki o TAK MOCNO :) za to byście mogli miec te wybarzone obrączki... :)
Cieszy mnie fakt że uczcicie to tak oficjalnie, z hotelem i w ogóle... :)
Taką suknię bedziesz miała raz w życiu, Werciu raz w zyciu ma się ślub cywilny, hihihi ;) A ceną sie nie przejmuj(Hmm, ten tekst akurat odnosi się też do mnie, no ale o tym napisze w swoim wątku ;) )

A tam, Michał niesłusznie się Ciebie doczepił o te pytania szczegółowe. My też tacy jesteśmy, że zawsze pytamy o wszystko, nawet jak to od kogos usłyszymy... Woliby się upewnić po prostu :)

Z angielskim i w ogóle z nauką dacie oboje radę, napewno :)

Eh, wyślę mojego A. na szkołę... mogłabym napisać gotowania, ale nie... Na szkołę chęci do gotowania ;D Mój A. gotowac umie, ale gdzie te chęci? Wrr.. ;) Fajnie że M. taki chętny jest ;D Chwal go za to ile tylko możesz ;)
GRATULUJĘ WASZEJ DRUGIEJ ROCZNICY! :)
I 25 dni do ślubu ;D ;D ;D
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! :)

PS. Kłótnie i sprzeczki tylko umacniają zwiazek :) Nie ma związków idealnych... I dlatego te kłótnie to mimo smutku, są potrzebne i nawet polecane ;) Hihi. :przytul: dobrze ze pomimo złych fluorków i tak widzisz w Michale "tego jedynego" :)
Dobranoc!  :-* :-* :-*

Offline akayu
  • maniak
gratulacje rocznicy  :skacza:

no to fajnie ze ulozylo ci sie z ta sukienka a co do KRUKA to ja jakos tez nie mam milego wspomnienia odnosnie obraczek u nich chociaz obsluga byla dobra ::)
ale jak widze wszystko idzie narazie dobrze  ;D
buziaki  :-* :-* :-*

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
wpadłam sie przywitac i zostawić buziaka po długiej nieobecności  :-*

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
 :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: No proszę, nie było mnie znowu chwilkę (urlopik :D), nadrabiam zaległości.. I co czytam? Za 25 dni bierzesz ślub!! :szczeka: :szczeka: :szczeka:
Cóż za fantastyczna nowina - serdecznie i z całego serca Ci GRATULUJĘ Kochana. :brawo: :brawo: :brawo: Tym bardziej, że właśnie przeczytałam jakie miałaś wątpliwości i dylematy. Super, że pomimo wszystkiego podjęłaś tą decyzję i jesteś z niej zadowolona.
Bardzo ładna wybrałaś sobie sukienkę, obrączki zresztą też, no i ten grawer :serce:

Mam małą prośbę. Jak w tym natłoku spraw znalazłabyś jakąś chwilkę lub dwie, mogłabyś wkleić ponownie zdjęcia zaproszeń? Bo już ich nie ma, a bardzo chciałabym zobaczyć.

Postaram się być teraz na bieżąco (bo nadrabianie 20 stron jest.. czasochłonne).. tym bardziej, że tyle się teraz u Ciebie dzieje.

Jeszcze raz SERDECZNIE I Z CAŁEGO SERCA GRATULUJĘ!

:-* :-* :-* zostawiam

Aha, No i kolejne gratulacje z okazji
2 rocznicy
« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2009, 11:18 wysłana przez Betti »

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
GRATULUJE I WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI 2 ROCZIZY :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
GRATULACJE 2 ROCZNICY :przytul: GRATULACJE 2 ROCZNICY :przytul: [/glow][/color]

Offline oleandro

• uzależniony
WERKA widze ze z przejsciami ale wszystko dobrze sie ulozylo! Jestem ciekawa jak bedzie wygladala Twoja sukienka????

A kto to jest swaty? czy to to samo co swiadkowie? U nas nie uzywa sie takiego okreslenia i nie jestem pewna :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Werka chyba dziś ma kolejny zwariowany, pełen załatwiania, dzień...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
:serce:Gratuluję 2 latek spędzonych razem :serce:

Widzę że bieganina przedślubna zaczęła się na dobre  ;) Dobrze że tak wyszło z ta krawcowa i zaoszczędzisz troszkę  ;)
Mam nadzię że wszytsko pomyślnie załatwicie, trzymam kciuki  :ok:

Offline akayu
  • maniak
buziaki na dobranoc  :-* :-* :-*

Offline oleandro

• uzależniony
werka zabiega nic nie pisze :)

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Hello!
Ano faktycznie gospodyni chyba trochę zabiegana.. Ale w końcu do ślubu cywilnego zostało im tak malutko czasu, a pewnie załatwiania całe mnóstwo..

:-* :-* :-* Werka