Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 359987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morgan
  • Gość
Miłego dnia...
Wercia... ja sie czuje jak żona...a nie jak narzeczona albo troche więcej jak narzeczona mimo, że mam TYLKO cywilny.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Buziaczki czwartkowe :)  :-* :-* :-*
Kochana, żadnych smutnych minek! :) Będziesz już ŻONĄ M. ... A to chyba powód do dumy :)
Co do graweru to nie mam pojęcia, my będziemy mieli albo datę z imieniem, albo same imie, albo nie wiem... ;D
A może, w celach wymyślenia jakieś orginalnego graweru, urządźcie sobie wieczór przy świecach... Zrobicie sobie nastrój, to od razu mam coś wpadnie do głowy ;D

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
 :-* :-* :-* czwatrkowe zostawiam

ooooooooo i sowaczek ;D ale to fajnie wygląda :)

eeeeno co to za smutne miny...powinas skakac z radosci za miesiąc zostaniesz żonką :D a co do tego wieczoru przy swiecach to zgadzam sie z madzia_kubica bardzo dobry pomysł ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
ale dziś pospałam hihi prawie do 12  ;D ;D ;D

dobry pomysł z tym, wieczorkiem i na pewno będzie bo w przyszłym tygodniu,  będziemy mieli 2 rocznice RAZEM  :serce:

ale obraczki chcemy zamówić w ten weekend... no własnie ile sie na nie czeka, tak około  ??? :D

smutna, bo nie czuje by ten dzień był szczególny, a właściwie nie chciałam tego, tymczasem już będę według prawa żoną... i wszyscy zaczęli wariować, pytać o prezenty... co jednak podkresla fakt, ze ten dzień jest szczególny...
reniu ja wiem, ze wy cywilny tylko  :-* ale ja mam troszkę do tego inne podejście... uważam ze Tylko Bóg może złączyć, czego człowiek nie ma prawa rozdzielać. Teraz bierzemy, bo potrzebny jest papier... aj tracę, ze w tych wielkich przygotowaniach bycie status narzeczonej i troszkę mi smutno wtedy... i chyba to teraz do mnie dociera... a wiecie cio jest najdziwniejsze, z oceny innych oboje promieniejemy... wiec tez na pewno cos zyskujemy  ;)   

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
oo i jest suwaczek :) bardzo fajny do teo :), co do grwerki to ja tez niestety nie pomoge , ja nie wiem czy  bym cos grawerowala , czy dopiero na koscielny ,  niby sprawa łatwa a decyzja trudna do podjecia :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
Ja kupywałam obrączki w Aparcie tam są bardzo ładne obrączki i czekałam dwa tygodnie znowu moja siostra kupowała gdzies indziej nie wiem gdzie ale czekała rowny miesiąc

Wercia kochana wiem ze masz inne podejscie do koscielnego i do cywilnego to tak jak ja...no ale nie masz inego wyjscia...ale mysle ze ten slub bedzie tez wyjatkowy i nie masz co sie martwic wszystko bedzie dobrze :-* :-*
tak sobie mysle o tych grawerkach moze zrobisz dwie daty na obrączkach...moja znajoma tak ma i nawet ładnie to wygląda ma pierwszą date wpisaną potem takie serduszko i nastepna data i znowu serduszko

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Wercia na pewno będzie cudnie  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
umiecie podnieść na duchu kochane  :-*

justynko85 dziękuje  :-* długo szukałam tego suwaczka, bo żaden nie wydawał mnie sie odpowiedni do tej chwili  ;)

:-* alu

hehehe dorotko to był twój pomysł a ja go przypisałam Agatce (margolce)   :D :D  przepraszam  :Daje_kwiatka:
właśnie sie zastanawiamy nad tym, bo to bardzo dobry pomysł ...

może nie grawerowałabym teraz ale przy zakupie obrączek grawer mamy gratis a później będziemy musieli za to zapłacić  ::) qurcze, właśnie patrzyliśmy i w Aparcie i w Kruku, przelecieliśmy tez katalogi i nie było uczucia ... "tak, to ta obrączka którą chce nosić do końca życia".  Mamy tez problem miedzy sobą bo Michałowi sie podobają zaokrąglane a mi płaskie. Piękne są matowe, ale sie ścierają... staram sie sugerować tym, że matowe sie ścierają a skomplikowane wzory będzie ciężko powiększyć czy pomniejszyć...to co nie sie podoba odrzucam ze względu braku praktycznosci i niewygodny później a to co jest proste to mi się nie podoba...  i niby prosta sprawa stała sie trudną  :D

ale jak zamówimy w ten weekend to spokojnie widzę, że zdążymy, tez myślałam o Aparcie... mam stamtąd i pierścionek i łańcuszek na 1 rocznicę, wiec będzie do kompletu. A patrzyłyście na próbę  ??? ;) bo jest 580 chyba i 780...  ??? ;) lepiej dopłacić i wziąć z wyższa czy ta niższa tez jest oki  ??? :D 

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
Werciu gratuluję podjęcia decyzji strasznie się cieszę :) :-* :-* :-*

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline werka23

• Chuck Norris
dziekuje gosiu   :-* :-* :-*

Offline Doris85

• Chuck Norris
Werka wiesz ze nawet nie pamiętam...ale ja napewno nie patrzałam na prube weszłam do sklepu i zdaleka mi sie moje obrączki spodobały tak jam mojemu  mężowi :) i ja mam z brylancikiem ;D Apart to bardzo dobra firma tez mam od nich łancuszek,kolczyki i jeden zaręczynowy pierscionek i jestem zadowolona

Offline agu-s

• Chuck Norris
Werka nadrobiłam wszystko chyba na 5 razy bo tak mi forum tragicznie chodzi...
Gratuluję podjęcia decyzji :D i nie martw się na zapas bo nie masz czym ;) 2 razy będziesz swiętowała ten cudowny dzień. I wg mnie powinnaś podejść do cywilnego "równie" uroczyście co do kościelnego, chodzi mi o pozytywne nastawienie ;) No i będziecie mieli 2 rocznice ślubu- tylko pozazdrościć, będziecie mieć częściej swoje wielkie swięto ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
super suwaczek  :D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Popieram Justynę BOSKI suwaczek :D

Offline margolka

• Chuck Norris
No wreszcie tu dotarłam  :D
Wercia pomysł z dwoma datami byl Doris, ale ja napisałam zaraz po tym że jest fajny  :ok: Ale sama nie mam daty w ogóle wygrawerowanej  ;)
Czytałam z zapartym tchem Twoja opowieść - sama sie bałam czy Was wciśnie gdzieś ten urzędnik, dopiero potem zauważyłam że ta data widnieje w Twoim profilu  :P Ale fajnie że Wam się udało naprawdę - ten urzędnik musiał byc bardzo w porządku!
Super, że tyle macie teraz przygotowań  :D Ja tam uważam że ślub cywilny też ma swoj urok. Poza tym Ty bierzesz też kościelny, więc będziesz miała 2 sukienki, 2 bukiety, 2 razy więcej zdjęć  ;) No i 2 przysięgi  ;D
Nie wiem czy jeszcze cos chciałam napisac, więc póki co buziaki zosatwiam  :-* :-* :-*
Aha - fajny suwaczek  :)

Offline werka23

• Chuck Norris
i juz w domku  :D

zastanawialiśmy sie dzis nad grawerem i juz jakiś pomysł mamy, powiem tylko ze częściowo wykorzystany od naszej doris ;) ;)

dyskutowaliśmy tez na temat tego czy nosić obrączki czy poczekać do 2010 roku. Hm... ale nie da się tego ukryć zbędziemy częściowo małżeństwem i tez nie ma sensu... wiec nadal nie wiemy... pewnie wyjdzie samo i po ślubie decyzje podejmiemy  ;D
a na uroczystości będzie 12 do 14 osób  :skacza:
i może będzie tort  ;) ;)

w dużej części dzięki wam, waszemu zrozumieniu i pozytywnemu patrzeniu prawie na każdą sytuacje, zaczynam dostrzegać, by ta ceremonia również była dla nas wyjątkowa i należy wszystko ku temu zrobić by tak było. DZIĘKUJE!!!  :bukiet: już nie będę się smucić (chyba)

agatko, agus to prawda  ;) ;) wszystko będzie razy dwa, teraz może nie tak hucznie  ;) a sukienkę, teraz co będę miała to założę na poprawiny  ;) więc tez razy dwa... qurcze, ja naprawdę zaczynam sie cieszyć.... i nie mogę sie doczekać już  :P :P :P

ale fajnie, ze wam suwaczek sie podoba :hahahaha: :hopsa:  justyś, alu, agatko  milutko słyszeć  ;)

aguś rozumiem cie, bo mi tez ciężko forum chodzi, oj czasem strona wczytuje mi sie 10 minut.... masakra...  :-\

kochane, wzięliśmy 14 luty tez ze względu na to by obchodzić jedna rocznicę  ( w maju) ;) ale na pewno ten dzień będzie więcej dla nas znaczyć niż dzień zakochanych...

a teraz zastanawiam sie nad prezentem na 2 rocznice... M. marzy o sterowanym samochodziku, na gwiazdkę nie wyszło wiec może to  ??? :D

acha... i miałam się was zapytać o coś...  M. mama dziś wyskoczyła ze nie można jechać do ślubu własnym / rodziców samochodem... taki jest zwyczaj... będziemy kombinować od swatów... ale jestem ciekawa ich min  ;D ;D ;D wczoraj jedne już były  :hahahaha:

to teraz mam pytanko czy teraz tez z M. nie mogę kupić sukienki ślubnej czy tylko dotyczy to sukni... no wiece zwyczaj... i teraz sama nie wiem... nie wiem tez na jaką kasę sie nastawiać... gr...

wiecie śmiać mi sie chce... odliczanko moje trwa już  5 miesięcy,  prawie nic nie działo sie z przygotowań do ślubu a teraz expresowe tempo przybrało  :lol: :lol: :lol: a co najciekawsze, żaden z miesiąców nie ma "r"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
i miałam się was zapytać o coś...  M. mama dziś wyskoczyła ze nie można jechać do ślubu własnym / rodziców samochodem... taki jest zwyczaj...
zwyczaj  ::) pzrepraszam ale to chyba kolejny głupi przesąd  :P pierwsze słyszę o takim czymś  ;) znam wiele par które jechały własnym bądź rodziców samochodem i uwierz mi ze wszyscy żyją , mają się dobrze i są szczęśliwymi małżeństwami  ;)  ;D
chyba jestem uczulona na te przesądy  ;D

skoro M ma takie marzenie to myślę ze warto je spełnic  :D

bardzo fajnie że nareszcie odczuwasz wielką radość z tego wszystkiego i cieszę się razem z Tobą  ;)
I na bank to równiez będzie dla Ciebie niezapomniany dzień  ;)

« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2009, 23:08 wysłana przez Justys851 »

Offline werka23

• Chuck Norris
i miałam się was zapytać o coś...  M. mama dziś wyskoczyła ze nie można jechać do ślubu własnym / rodziców samochodem... taki jest zwyczaj...
zwyczaj  ::) pzrepraszam ale to chyba kolejny głupi przesąd  :P pierwsze słyszę o takim czymś  ;)

ja tez pierwszy raz o tym słyszę... ale nio niech im będzie, pojedziemy czymś innym  ::)
:szczeka: ale piękności zobaczyłam... sukienkę... jest z forum wiec wkleję wam linka... oj oby mi sie udało cos tak wspaniałego znaleźć https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=295.0 suknia 18 od góry z różyczka ... odpowiedz 9... piękna  :Serduszka:  ciekawe jakbym w takim kroju wyglądała  ??? ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris

czy o tą Ci chodzi ??  :D bo tylko tą zauważyłam że jest z różyczką ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
To samo chciałam zrobić co Justyna :)
Dla mnie te suknie są śliczne :)
Jeden fason bardzo mi się spodobał :)
Idealny będzie dla moich druhen  ;D ;D ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Werciu ;D Witam :)  :-* :-* :-*
Najpierw wypowiem się co do sukienki: Uważam że frajdą jest to że PM Cię nie zobaczy, tak jakby przed Kościelnym ;D A potem gdy już Cie ujrzy, będzie wielkie WOW :)
Kolejna sprawa to auto - ale głupi wymysł, kolejny ;) Hihi. A to że nie macie w żadnym miesiącu "r" - niech utwierdzi Cię w tym że to o niczym nie świadczy ;D
Sukieka przepiękna :) Po prostu cudeńko :)
Miałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam...  :-\ ;)
Jak fajnie, zazdroszczę tych przygotowań, tej myśli że to już za miesiąc ;D
Buziaczki!  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
justys  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:... dziękuję  :-* :-* :-*  tak to ta... oj.. jaka ona jest piękna... gdzie tego cuda szukać  ??? ;) chyba salon...jak myślicie pasowałby mi taki krój  ??? ;)
jak myślicie ile finansowo sie przygotować  :drapanie:

alu i dla ciebie  :-*

madziu ale może nie uwierzysz... ale ja juz tym "r" nie przejmuje sie w ogóle  :D :D ale to dzięki wam  :Daje_kwiatka:

madziumasz rację, wielkie WOW dla Michałka będzie, ale w dzień ślubu  ;) ;) 

aj... a ja was chyba bede całowac i sciskac przez cały miesiąc... fruwam  :mrgreen:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Werka, witaj!
Nie pisałam wcześniej, bo stwierdziłam, że najpierw nadrobię te wszystkie strony, a że ich sporo to dopiero skończyłam ;D

Po pierwsze chciałam napisać, że ślicznie opowiadasz, poryczałam się na każdym jednym poście z Twojej historii :Wzruszony: I czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :tupot: :tupot: :tupot:
Co do cywilnego to wg mnie bardzo dobra decyzja- a tych 2 wieczorów panieńskich mogę tylko pozazdrościć ;D
No i co do sukienki to sądzę, że Tobie w każdej będzie dobrze, nie widziałam jeszcze niezgrabnej tancerki, a tancerkom we wszystkim jest ładnie ;D ;D ;D
Tylko teraz uważaj na siebie, abyś się nie rozchorowała znowu na swój własny ślub :boje_sie:
3mam kciuki za Was i Wasze ekspresowe przygotowania :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline werka23

• Chuck Norris
:hello: fasolek jej... kochana wielkie brawa dla ciebie... hoho aż tyle stron przeczytałaś, jestem pełna podziwu  :Najlepszy: witam ciebie u siebie  :Daje_kwiatka:

dziękuję, az nie wiem co powiedzieć... jak zwykle pewnie... ale mi milutko  :D :D  postaram sie do cywilnego ślubu opowiedzieć chociaż jeden rok naszego, wspólnego życia... fakt, troszkę to zaniedbałam  :oops:

co do zdrówka, to dziekuję  :Daje_kwiatka: i akysz... mówię wszystkim bakteryją... trzymajcie kciuki, bo to mi zawsze zdrowie robi numer  ::)

a teraz wieści kolejne...

moja sis, świadkowa przyjeżdża do Polski 09 lutego  :skacza:

dobranoc foremki  :-*

Offline Doris85

• Chuck Norris
 :-* :-* :-* piatkowe zostawiam

nie no ta suknia co justys851 wklejła jest sliczna...Werka ale bys w niej super wyglądała :D poprostu idealna do twojej figurki ;)

to super ze siostra bedzie juz 9lutego 5dni przed slubem...zawsze cos ci pomoze i bedzie cie wspierac przed tym wielkim dniu :)

Werka ciesze sie ze moj pomysł częsciowo sie przydał ;D a moge wiedziec jaka bedzie grawereczka :blagam:

Offline werka23

• Chuck Norris
witam was piątkowo

:o już piątek... ale czas zasuwa   ::)

ale mi forum do bani chodzi...  :nerwus:

dorotko no pewnie... mamy kilka opcji ale najbardziej ta nas urzekła:  moja: 14 II 2009 Michał 15 V 2010  a Michała: 14 II 2009 Weronika 15 V 2010 nie wiemy tylko czy wejdzie weronika, jak nie to będzie werka  ;D zresztą wole werka  :drapanie:

albo 14 II 2009 W. :serce: M. 15 V 2010 

hehe pewnie przegadamy z SIS dwie noce... ale nie mogę sie doczekać  :tupot: :tupot: brakuje mi troche naszych pogaduszek

chyba ide dziś załatwiać fryzjera  ale mi sie nie chce  ::) i myślałam pochodzić za sukienką, bo mało czasu... ale tak sama  :-\ grrr... nie chcemy zbyt tej wieści rozpowiadać i jeszcze dodatkowy szum robić, a Kasia w szkole, mama chora i do kitu ::) 

jak myślicie, może pod sukienka być kurtka czy pytać o wypożyczenie futerka białego  ??? ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
No wiesz: chcieć to móc, a że Twój wątek czyta się z zapartym tchem to to była czysta przyjemność te 53 strony ;D

Mnie forum dziś, nie zapeszając, chodzi całkiem fajnie ;) Ale pewnie wieczorem się schrzani, jak zwykle...

Co do kurtki, to ja bym się tym nie przejmowała, a może masz jakiś jasny płaszczyk? ::) Albo może Twoja mama ma, jeśli jest podobnej budowy? Ja bym się nie pakowała w dodatkowe koszta z futerkiem, chyba że będzie w miarę tanio i naprawdę się Tobie spodoba :)
Ja mogę z Tobą pochodzić za sukienką- tylko musisz mnie jakoś kabelkiem sieciowym przeciągnąć do siebie ,hehe ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Doris85

• Chuck Norris
podoba mi sie ta data z imionami  ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Werka oj też nie lubię samotnych zakupów, ale możesz się przejść i jak coś upatrzysz to wrócisz z mamą lub siostrą  :-* :-* :-*
Popieram Fasolke co do płaszcza :)
Mnie się podoba ten grawer,
moja: 14 II 2009 Michał 15 V 2010  a Michała: 14 II 2009 Weronika 15 V 2010
ale wydaje mi się, że bedize długi
Jak pracowałam u Jubilera to damska mogła mieć ok 15 znaków wraz z przerwami, a męska ok 20
Ale głowy nie dam sobie uciąć :P

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
Werka mi tez sie podoba opcja z imionami, ja u siebie chyba bede chciala miec podobnie.

A tak w ogole to widzisz jednak dobrze, ze zaczelas odliczanie tak wczesnie :):)  przydalo sie!