0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Piotr i Paweł
Robie coś na kształt lencza i chciałam tam wrzucić bakłażan.Czy ja powinnam tylko go pokroić i wrzucić? Nie obierać ze skóry albo coś
Cytat: zaba w 19 Października 2013, 14:23krem z pieczarek:50 cebuli30g masla200g pieczarek1 kostka rosolowasol,pieprzprzyprawa uniwersalna ok 1 lyzeczka1 lyzka soku z cytryny20-25g maki pszennej60-70g kwasnej smietany 18%pokrojona cebulke dusimy na maselku, dodajemy pieczarki, kostke rosolowa, przyprawy, sok z cytryny, make i smietane, wszystko zblendowac, dodac ok pol litra wody i gotowac do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mozna pozniej jeszcze raz zblendowac jesli sie wczesniej nie uzyskalo jednolitej masy (czasem mi tez tak wychodzi) ja dodaje do tego grzanki tuz przed podaniem...zamiast kostki rosolowej ze sklepu mozna zrobic samemu lub robic kremy na rosolku Żabciu dzięki kostek nie używam, ale zostało trochę rosołku z wczoraj, więc chyba na tym zrobię
krem z pieczarek:50 cebuli30g masla200g pieczarek1 kostka rosolowasol,pieprzprzyprawa uniwersalna ok 1 lyzeczka1 lyzka soku z cytryny20-25g maki pszennej60-70g kwasnej smietany 18%pokrojona cebulke dusimy na maselku, dodajemy pieczarki, kostke rosolowa, przyprawy, sok z cytryny, make i smietane, wszystko zblendowac, dodac ok pol litra wody i gotowac do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mozna pozniej jeszcze raz zblendowac jesli sie wczesniej nie uzyskalo jednolitej masy (czasem mi tez tak wychodzi) ja dodaje do tego grzanki tuz przed podaniem...zamiast kostki rosolowej ze sklepu mozna zrobic samemu lub robic kremy na rosolku