Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 360135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
nie wiem nie znam sie na tym ale znam pare osob ktore sie leczą i nic no i są płodne-u nas jest problem bo moj S miał kiedys wypadek i funkcjonuje mu tylko lewe-dlatego u nas jest tak a nie inaczej i az rok sie staramy-tez są przyczyny inne tabletki,spirale co uwazam za głupote bo człowiek i bez tego moze uwazac :-[ ja przez 6 lat sie nie zabespieczałam tylko bylismy bardzo ostrozni :) powiedzielismy sobie ze 2 jak mały pujdzie do szkoły ;D

Wercia chyba nie jestes zła  ??? mam nadzieje ze wpadniesz lada moment ;)
 :-* :-* :-* dla Ciebie

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
a u nas podczas rozmowy z N. tak o dzieciach padlo pytani a co jak ktores z nas nei bedzie moglo ?no to napewno razem bedziemy ale martwic sie tym bedzie jak bedziemy musieli ,ale mam nadzieje ze nie :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Werciu buziaki dla Ciebie  :-* :-* :-*
Mam nadzieję że z pracą mgr do przodu  ;)

wiśniowa myślę ze Twoja mama świetnie pomyślała  ;)

U nas tez były rozmowy pzreprowadzone były przed ślubem - obydwoje chcemy miec dzieciaczki, a jeśli nie będzie to nam dane wtedy postanowiliśy o adopcji .
Mam nadzieję jednak że będziemy mogli cieszyć się sowim potomstwem, aczkolwiek mój maż jest za adopcją również  ;) to znaczy że jesli bylibyśmy w dobrej sytacji finansowej i wszystko szło pomyślnie to bardzo chciałby jakiemuś maluszkowi dac  szczęscie, rodzine i go wychować  :Wzruszony: nawet jesli będziemy miec już swoje dzieci. Temat jednak narazie odsunęlismy ponieważ to daleka przyszłośc  , ale póki co biorę kwas foliowy  :P i wybieram się zrobić kompleksowe badania  :D

Werciu oj ale tematy się u Ciebie w wątku rozwinęły - mam nadzieję ze nie masz nam tego za złe  ;)

Offline Doris85

• Chuck Norris
Justys851 ten kwas foliowy to co to jest :-\ moja siostra tez to brała a po miesiuc juz była ciąza :o nie znam sie-ja tez chce jaka  jest konkretna nazwa tego ???

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Doris kwas foliowy czyli inaczej witamina B9 wplywa na rozwój cewy nerwowej u płodu  ;)

"Prawidłowy poziom kwasu foliowego w organizmie jest ważny zwłaszcza dla przyszłych matek i ich nienarodzonych dzieci. Pomaga zapobiegać niedokrwistości (anemii) ciężarnych. Ginekolodzy zalecają zażywanie kwasu foliowego swoim pacjentkom planującym ciążę przede wszystkim z uwagi na jego znaczenie w profilaktyce wad cewy nerwowej u płodu (m.in.: bezmózgowia, rozszczepu kręgosłupa, przepuklin oponowo-rdzeniowych). Wady te powstają w pierwszych 4 tygodniach płodowego życia, kiedy kobieta nie wie, że doszło do poczęcia."

"Kwas foliowy bierze udział w syntezie kwasów nukleinowych - materiału genetycznego komórek i dlatego jest niezbędny w procesie wzrostu i rozmnażania"

należy go przyjmować najlepiej przed planowaną ciążą - minimum 3 miesiące przed  ;)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
wpadłam zostawić buziaka bo mnie oj dawno nie było u Ciebie  :-* :-*

Morgan
  • Gość
Justyś zamiast kwasu foliowego polecam CENTRUM MATERNA, w tym masz już wszystko co niezbędne żeby przygotowac organizm do ciąży, a takze bierze się to jak sie juz jest w ciązy... tam jest i kwas foliowy i inne potrzebne witaminy ;)))

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ale ciazowe tematy :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ale Renatko ja mam tak ułożoną dietke że te wszystkie witaminy mam w jedzeniu  ;D ;D ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Mi lekarz powiedział że Feminatal to najlepszy z dostępnych zawierających kwas foliowy środków  :) M też łykał kwas foliowy przed, tylko w mniejszej dawce, tak zalecił lekarz  :)

Morgan
  • Gość
Olucha ;) też znam ten kompleks witamin :) Ja brałam przed zajsciem w ciaze... jeden miesiac materne, jeden meisiac zelazo +kwas foliowy... potem znow materne.... jak zaszlam w ciaze to tylko kwas foliowy przez 1 trymestr.... a teraz nic mi nie brakuje... gdybym brala witaminy bylabym przewitaminizowana :))

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Nie sposób nadrobic cały wątek ale przebrnęłam przez ciężką dyskusje dotyczącą miłości do dziecka i miłości do ukochanego. I uważam tak smao jak kilka poprzedniczek że trudno porównac te dwie miłości do siebie!
My z moim pryszłym na pewno chcemy mieć dzieci- a już w ogóle to marzą nam się bliźniaki dziewczynka i chłopczyk  ::) alez by było słodko tylko nie wiemy jeszcze kiedy- najpierw to weźmy ślub!! hi hi
kasia

Offline Doris85

• Chuck Norris
Justys851 to ja sobie to kupie hehehehe dzieki  :przytul:

Werciu wpadłam zostawic  :-* :-* :-* :-* mam nadzieje juz wszystko ok  :)

czekamy tu na Ciebie :tupot: :tupot: :tupot:

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Ja przed ciążą aż do końca pierwszego trymestru brałam folik teraz przeszłam na feminatal.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Morgan - tak, rozmawialiśmy na ten temat z A.. Wiadomo, że w życiu zdarzają się różne sytuacje, i bezpłodność któregoś z nas byłaby od nas niezależna. Wtedy z pewnością bylibyśmy razem, w końcu bardzo się kochamy, i pomyśleli nad innym rozwiązaniem, np. adopcja. Pisząc swoją wypowiedź, miałam na myśli czyste, szczere chęci posiadania dziecka :) Po prostu rozmowa, o której napisałam, miała na celu określenie celów, jakie mamy w życiu, marzeń do których dążymy. I dzięki temu dowiedzieliśmy się, że oboje bardzo pragniemy potomstwa. Kochamy się, mamy też wspólne marzenia. Gdybyśmy już byli małżeństwem, i okazałoby się że dzieci miec nie możemy, to przecież dalej byśmy bardzo pragneli mieć potomstwo. Po prostu jedno to chęci, a dwa to możliwości. Chęci są od nas zależne, a możliwości nie zawsze. Mam nadzieję, że wiesz kochana o co mi chodzi?

Werka będzie miała dużo do nadrabiania w swoim wąteczku ;) Buziaczki   :-* :-* :-*

Morgan
  • Gość
Madziu oczywiscie :) Calkowicie sie z Toba kochana zgadzam :) Wlasnie o takie cos mi chodzilo, dobrze zrozumialas moje pytanie ;))

Offline Doris85

• Chuck Norris
Werciu  gdzie ty sie podziewasz  ???

:-* :-* :-* dla ciebie weekendowe

Offline justyna85

• Chuck Norris
halloooo halloooo??

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
ojoj... faktycznie mam troszke nadrabiania ;) ale dam rade  ;D ;D

ja tylko na momencik dac wam buziaka i zmykam lulać  ::)

w środę przyleciała moja sis :hopsa:, będzie do 10 lipca, z tym, ze w niedziele z mama jada na czterodniowe wczasy w góry  ;D ;D dlatego łapie każda chwilę  a praca poszła w kont  ::)  piesek znowu bedzie u nas  ::)    ;D ;D

a jutro weselicho u przyjaciół,:disco: M nie bedzie świadkiem, niestety a ja kupiłam dziś nowe butki, fioletowe sandałki idealne na jutro  :hopsa: , rano pobudka bo juz o 12 ślub i 13 ślub kościelny  :D :D

:-* :-* zostawiam dobranoc  
« Ostatnia zmiana: 3 Lipca 2009, 22:27 wysłana przez werka23 »

Offline justyna85

• Chuck Norris
no to baw sie dobrze :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
miłej zabawy :)
jakie tu dyskusje się toczą :) he he
buziaczki werka ;*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Udanej zabawy Kochana  :D :D :D :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Milej zabawy! :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
wpadłam zostawic  :-* :-* :-* i zycze miłej i udanej zabawy

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
i jak było na weselisku

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline werka23

• Chuck Norris
:hello: kochane
 :hello:katrishja witam ciebie w moim wateczku  :-* :-*

juz po weselu  ::) hm... mam duzo wrazeń i szkoda, ze bardziej tych negatywnych niz pozytywnych ::) qurcze, nawet nie wiem czy wypada o tym pisać  8)

poza tym rozchorowałam się i taki tego wszystkiego finał grrr...

qurcze, jajko przegapiłam i wyszło twarde  ;D ;D

:-* :-* kochane   

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Opowiadaj jak było na tym weselu, i czemu masz aż tak negatywne wrażenia... Jak sie człowiek wypisze, to zawsze jakoś jest lepiej coś przełknąć :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
Co się takiego Wercia wydażyło???
Opowiadaj!
 ;D ;D ;D
kasia

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
oooooo a co się takiego wydarzyło? :-\

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline werka23

• Chuck Norris
duzo by tu pisać... są to przyjaciele wiec może dlatego tak, boli...
 postaram sie to wypunktować...  ::)

1.ślub i wesele planowano na wariackich papierach a zatem miał byc wpierw tylko cywilny, ustalono juz date i pozniej młodzi zdecydowali się na kościelny... a zatem cywilka była na 12 a kościelny na 13... przez co rano biegaliśmy, jak konie wyścigowe i tak nie zdążyłam wykończyć makijażu -to tylko tak na wstępie... pół biedy  ::)

2. Pomimo, ze były dwa śluby nie było nic konkretnie sprecyzowane... np. kiedy kwiaty i życzenia... samowolka... dziwnie sie czuliśmy bo do urzędu poszliśmy bez kwiatów... i jakoś wszystko tak dziwnie, bo zaraz kościelny... ale chyba goście też byli zagubieni, bo ja jako druga wyrwałam sie z życzeniami. Mało tego, młodzi chcieli zyczenia w lokalu  :o jednak dziwnie było stać pod urzędem czy pod kościołem i oglądać obłoki kiedy oni stali  :mdleje: wyszło tak, ze ci co byli na mszy złożyli życzenia pod kościołem

3.  hm... po tych ślubach wszyscy sie rozproszyli i do lokalu każdy z gości schodził sie o innym czasie... młodzi jakoś nie utworzyli grupy z nimi na czele choć z kościoła do pubu było może ze 3 minuty... pojechali samochodem a pozostali, każdy sobie, inna ścieżką...

4. PM przegapił wniesienia pani młodej... krzyknęłam za nimi z przypomnieniem ale tradycja została olana

5. DJ załamka totalna... pracował w lokalu w którym było weselisko, dlatego go wzięli ale był tragiczny... przez chyba dwie godziny puszczał disco polo przy którym goście włącznie z nami nie mieli ochoty sie bawić... zatem pierwsze godziny to było siedzenie przy stole... A imprezka zaczęła się od 14, czyli bardzo wcześnie. DJ strzelał papy, skakał i chyba bawił się najlepiej... Podejrzewamy z M. ze chyba nie miał licencji na utwory na topie i dlatego tak wyglądało... w dodatku brakowało mu doświadczenia w prowadzeniu tego typu imprez... itd... po tym co zobaczyłam... DJ na weselu mówię NIE!!!

chcecie jeszcze czytac to ???