Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 360316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Olucha  :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Nooo, tego pana na pewno bym od razu wzięła na rozmowę, choćby po to aby go poznać i zobaczyć czy sobie zartuje czy on raczej tak na serio ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
olucha dobre  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: gościu ma poczucie humoru...  :D :D :D zdarzaja się przypadki....  :D :D :D

z tym dojazdem to tak. ze mieszkam na osiedlu zdala od centrum miasta... musiałabym wsiąść w autobus miejski i dojechac do przystanku skąd odjeżdżają busy... zajmuje to dokładnie 1.5 godziny w jedna stronę czyli 3 godziny dzienne na sterczenie na przystankach... hm... latem to oki ale zimą..... brr.... samochodem to 30 minut ale nie wiem czy M,. zgodzi sie dawać mi codziennie samochód.... kalkulowałam paliwo to około 500 zł miesięcznie.... bus i autobus ponad 350  :o :o

a co myslicie o pytaniu dotyczącego listu motywacyjnego

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
List motywacyjny ukierunkowany jest na konkretne stanowisko. Więc jeśli zostawiasz dokumenty w firmach, które teoretycznie nie mają obecnie rekrutacji na żadne konkretne stanowisko, to nie wiem nawet co w tkaim liście motywacyjnym mogłabyś napisać ::) Ja zostawiałabym samo cv + jakieś certyfikaty językowe czy certyfikaty ukończenia dodatkowych kursów. Tylko nastaw się też, że często jak firma nie przeprowadza obecnie rekrutacji to nie będzie przyjmować żadnych dokumentów... Więc trzymam kciuki abyś się nie poddała i z uporem działała dalej :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline werka23

• Chuck Norris
dziękuję fasoku  :-* :-* :-* za szybka odpowiedź  ;) ;)

w sumie to racja.... nio własnie tez zastanawiałam sie co bym w takim liscie napisała... ale hm... moje koleżanki mnie zmyliły, za co M. mnie juz opiernicza ::)

A nie pisałam wam.... jutro mam wizytę u kosmetyczki.... poddam się mikrodermabrazji   :o :o  ale sie boję, jak usłyszałam że będzie to ścieranie twarzy  :o :o :o o 11 proszę o wsparcie

qurcze mogłam zapisać sie jeszcze na pazurki  ::)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Werka, no rozbroiłaś mnie zupełnie... zapisałaś się na zabieg nie wiedząc co to? ;D ;D ;D ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline werka23

• Chuck Norris
olu dowiem się jak pójdę  :P :P

eh... i chyba wolałabym nie wiedzieć.... duzo osób mi to polecało ale nie wnikałam w szczegóły.... nio wiedziałam ze usuwa tradzik, zamyka pory czy usuwa przebarwienia i blizny ale nie wiedziałam ze moja twarz będzie ścierana   8) 8)   

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Fasolek już udzieliła Ci wszystkich informacji na temat CV i listu  ;) :)
Powodzenia na zabiegu :) Oby okazał się korzystny :)

Morgan
  • Gość
Ola rozwalilas mnie na lopatki :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Morgan, ja? a czym?? ::) ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Morgan
  • Gość
Kurde Fasolku nie Ty :P zapomnialam ze dwie Ole tutaj :P:P:P a zreszta do Ciebie zawsze pisze Fasolku :P:P

Offline werka23

• Chuck Norris
:-* :-* :-* wieczorkowe

a u mnie kolejne wydarzenie.... mama chce oddać psa... wklejałam wam fotkę z wystającym języczkiem  :D :D

w dodatku werka super kucharka... poparzyła się ptrzy frytkach....  :P :P :P ale mem pęcherze na rece  ::)

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
nio i gdzie ta fotka

Offline werka23

• Chuck Norris
dorotko dawno wam wklejałam.... a chcecie powtórkę?  ;)

Offline Doris85

• Chuck Norris
tak ja chce :skacza: bo jakoś i szukac sie nie chce ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
oki, wasze życzenie jest dla mnie rozkazem  :P :P

Luzara :D :D ta fota mnie rozbraja  ;D ;D ;D

Offline Doris85

• Chuck Norris
ale fajny  ;D a fotka faktycznie rozwala...wygląda jak by się czegoś napiła ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
dorotko ten przypadek już tak ma, nawet na trzeźwo  :D :D :D

Miśka nie ma... wiec pokarze wam nasza sypialnie

Wiecej nie pokarze bo nie skończone jeszcze  :P :P

Offline Doris85

• Chuck Norris
no no sypialnia jest super  :D a te łoże,boże kiedy ja sie takiego dorobię ::) super bardzo mi się podoba
a zapomniała fajne masz papucie  ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Chwilkę mnie nie było a tu ile się dzieje :D Nadrabiania a nadrabiania :)

No to odnośnie cv i listu motywacyjnego dodam trzy grosze od siebie:

- jak piszą, że proszą o CV, to dajesz samo CV
- jak piszą, że chcą CV i nie ma wzmianki o zdjęciu na CV to tego zdjęcia tam nie dołączaj
- co do certyfikatów itp nie dodaje się do CV tego... chyba, że jest jasno napisane, że tak mamy uczynić. Natomiast na CV robi się wzmiankę pt ZAŁĄCZNIKI i pod spodem piszesz np: *certyfikat jakiśsiakiś - do wglądu na życzenie i wymieniasz kolejno co możesz pokazać na życzenie
- sprawa listu motywacyjnego - nie ma nic gorszego nic napisanie jednego listu i rozsyłanie gdzie się da, to jest tak wyczuwalne, że od razu na wstępie minus, bo skoro Oni prosili o list motywacyjny a potencjalnemu pracownikowi się nie chciało napisać dlaczego właśnie dla nich chce pracować to nie jest odpowiednim kandydatem. Co za tym idzie jak proszą o list motywacyjny to zawsze masz określone stanowisko i co jest ważne warto pogrzebać w historii firmy i napisać dlaczego chciałoby się tam pracować (np. stabilna pozycja firmy X na rynku jest ważnym aspektem... cośtamcośtam)

A co do dojeżdżania, 1,5h w jedną stronę ten dojazd? Od razu sobie odpuść 3h na dojazdy to stanowczo za dużo. Będziesz zmęczona, rozdrażniona i bardzo szybko Ci się odechce. Natomiast o ten samochód bym walczyła jak lwica, bo praca może być fajna no i nabierzesz doświadczenia, a to bardzo ważne. Nawet kosztem 500zł miesięcznie. (PS. Na busy 350 zł więc za 150zł miesięcznie "oszczędności" marnować 3h życia na przystankach? ... Wyobraź sobie koniec pracy o 17 i dopiero ok 19 jesteś w domu)

Chyba co to pracy to tyle  ;D Mam nadzieję, że pomogłam  :-*

Sypialnie macie bardzo przytulna :)

Czemu mama chce oddać psa?  ???

A co do mikrodermabrazji to nie jest ścieranie twarzy  :D :D :D A naskórka i jest bezbolesne a daje super efekty więc nic się nie martw :) Ja idę w piątek a jutro trzymam kciuki za Ciebie :) I czekam na relację z wizyty u kosmetyczki :)

Buziaczki  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
wow.... mysikróliczku dziękuje za bezcenne rady!!! masz u mnie całusa....  :-* :-* : :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: niespodziewałam sie takiej niespodzianki... a dlaczego w przypadku 2 myślnika o którym wspomniałaś, nie dołącza się zdjęcia?
co do dojeżdzania, jestem tego samego zdania co ty  ;) ;) będę walczyć o autko....  :twisted: tylko muszę sie odważyć te cv wysłać  ;D a w sumie to dobrze ze nie wysłałam bo mam na nim zdjęcia a o tym nie piszą.... ale wydaje mi sie ze ze z fotka ładniej...  8) 8)

co do pieska... ach... wiele jest powodów... w sumie ten pies jest moj, wzięłam go zanim poznałam M.... do bloku nie chce go brac bo jest problem... a mama się denerwuje bo czuje się uwiązana w domu, tzn. ostatnio często wyjeżdża i my zajmujemy się psem...jednak jak wypadają nam zjazdy to hm... to już meksyk.  ::) ::) jak pójdę do pracy, co mam w planach... nie ma kto sie nią zająć... a niestety jak każde żywe stworzenie ma pecherz, uczucia i potrzebuje miłości a nie pustego domu  :-\ i to jest główny powód

dzieki za pozytywne oceny naszego obozu pracy  ;D ;D ;D tzn. sypialni  :-* :-*

dorotko a nie zwróciłam uwagi... faktycznie sa tam moje papcie... a skąd wiedziałas ze to moje?  :D ;)

:-* :-* sle  

no tak... zapomniałam wam napisać, ze od 24 października rozpoczynam kolejne studia: podyplomowe studia prawa funduszy strukturalnych UE  :D :D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hm, dlaczego zdjęcia się nie dołącza kiedy o to proszą? Z trzech powodów:
- Bo nie było napisane, że masz dołączyć zdjęcie (wykonywanie poleceń, czytanie ze zrozumieniem... naprawdę dużo więcej mówi CV i List Motywacyjny o przyszłym pracowniku niż się może wydawać...)
- Pracodawca może pomyśleć, że wcale oferty nie przeczytałaś, po prostu widzisz, że szukają pracownika to cykcyk bez wnikania wysyłasz CV (desperatka to raz, niechluj to dwa)
- I w końcu... jeśli nie proszą o zdjęcie to lepiej - nawet jeśli jesteśmy nieprzeciętnej urody to lepiej nie dołączać. Ludzie to wzrokowcy a pamiętaj, że możesz skojarzyć się komuś negatywnie z rożnych względów, bo nos masz jak nielubiana koleżanka itp. Lepiej przyłożyć się do przyszłej rozmowy w 4 oczy i tam zrobić rewelacyjne wrażenie :)

Oczywiście zrobisz jak zechcesz :) Moje powody to tylko możliwości jakie mogą wystąpić, to nie znaczy, że tak właśnie będzie :)  :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
mysikróliczku ale ty obcykana babka jesteś :-* :-* ja jestem pod wielkim wrażeniem tego co piszesz.... i przyznaje ci rację :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:... wiele mądrych slow przeczytałam i czuje sie jak student na wykładzie hehehe  ;) ;) w życiu bym na to nie wpadła  :drapanie:  to wyśle bez fotki lepiej  ;D ;D a zwłaszcza ze swojego nosa nie lubię  :P :P -żarcik

A jakie jest twoje zdanie na temat roznoszenia cv, jesli np. na stronie firmy w dziale praca nie ma informacji o wolnych stanowiskach? takie roznoszenie świadczy o desperacji również?

Acha a cv do kogoś kierujemy? czy wystarczy napisać cel: np. Asystentka dyrektora ds. budżetu?..... czytałam tu rózne opinie na necie

I czy warto, w moim przypadku jako osoby bez dużego doświadczenia zawodowego wspomnieć o wyróżnieniach i stypendiach naukowych? oraz udział w wystawach artystycznych czy pomocy w organizacji imprez.... ja o tym napisałam, chyba dobrze to o mnie świadczy?  :drapanie:

ale dałas mi do myślenia  :D :D buziaczki sle  :-* :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Heheh, z żartu o nosie się uśmiałam  :D

mysikróliczku
A jakie jest twoje zdanie na temat roznoszenia cv, jesli np. na stronie firmy w dziale praca nie ma informacji o wolnych stanowiskach? takie roznoszenie świadczy o desperacji również?

Nie, świadczy o tym, że aktywnie szukasz pracy. Jesteś i aktywna i efektywna, ale o tym drugim dowiesz się na pewno niedługo :) Na pewno na PLUS.

Acha a cv do kogoś kierujemy? czy wystarczy napisać cel: np. Asystentka dyrektora ds. budżetu?..... czytałam tu rózne opinie na necie

CV nie kierujemy do nikogo, bo niby skąd masz wiedzieć kto w tej firmie zajmuje się rekrutacją? :)

I czy warto, w moim przypadku jako osoby bez dużego doświadczenia zawodowego wspomnieć o wyróżnieniach i stypendiach naukowych? oraz udział w wystawach artystycznych czy pomocy w organizacji imprez.... ja o tym napisałam, chyba dobrze to o mnie świadczy?  :drapanie:

Warto o tym wspomnieć skoro nie masz dużego doświadczenia zawodowego, ponieważ to świadczy o tym jaka jesteś czyli ambitna, chętna do rozwoju, pracowita itd... Dużo pozytywnych cech. A skoro nie masz doświadczenia zawodowego to nie mają do kogo zadzwonić, aby sprawdzić Twoje kwalifikacje.

Pamiętaj jednak o jednej sprawie. Twoje CV trafi na stół osoby rekrutującej wraz z dziesiątkami lub setkami innych. Nie warto w CV się rozpisywać nie-wiadomo-o-czym. Jak Twoje będzie 1, 2 czy 3 czytanym to masz szansę, że zostanie przeczytane dokładnie. A jeśli będzie 14? 15? 24? Wtedy już się nikomu by nie chciało tego czytać, prawda? Więc rekrutujący po prostu przejrzy CV szukając słów-kluczy. Tak więc pisząc CV bądźmy dokładni i zwięźli! Wyliczając swoje zalety, silne strony skupmy się na stanowisku na jakie aplikujemy.
Asystentka - więc co z tego, że kochasz zwierzęta i 3 lata byłaś wolontariuszką skoro akurat na tą posadę potrzebują osoby odpowiedzialnej, skrupulatnej itp.

Na opowiadanie o tych wszystkich naszych superlatywach będzie czas na rozmowie o pracę. A póki co, róbmy wszystko żeby do niej doszło. Kochana, postaw się w roli osoby przyjmującej do pracy a Twoje CV jest 18 papierem osoby aplikującej. Czego byś szukała? Co by przyciągnęło Twoją uwagę? Na jakich cechach byś się skupiła przy tym stanowisku?

Buziaczki  :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
witam po długiej nieobecności  :-* :-*

Morgan
  • Gość
sypialnia ladniutka werciu :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
super sypialnia :)

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline werka23

• Chuck Norris
hello dzis :)

juz po mikrodermabrozji  :D :D opisze pozniej teraz sie wnerwiłam..... kupiłam prześcieradło w promocji i niech je szlag........ wymiary 140 na 200 ja zakładam i co? za małe  :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: jestem wściekła..... nio nie moze byc wudoczny materac bo sie brudzi.... wwrrrrr...........

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Ładna sypialnia, bardzo mi się szafa podoba, no i kapciochy  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
dzieki dziewczyny za opinie sypialni i papci  :-* :-* :-*

ale jestem zła no sciagam to badziewie i i... i niech sie tym wypchają.... tzn... dadzą większe :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kochana pisz koniecznie jak tam zabieg mikro i jak dokładnie przebiegał :) (ile płaciłaś?)

Buziaczki  :-*