Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 91417 razy)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #1380 dnia: 28 Września 2007, 10:58 »

no snu nie zazdroszcze, zawsze jak przyśnią mi sie jakies takie loty ..to potem chodze zła jak osa..i cięta na Arka :) hehehe jakby to jeog wina była  :D

ja tez tak mam! biedni Ci nasi faceci :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1381 dnia: 28 Września 2007, 11:04 »
no snu nie zazdroszcze, zawsze jak przyśnią mi sie jakies takie loty ..to potem chodze zła jak osa..i cięta na Arka  hehehe jakby to jeog wina była  
buahahaha też tak mam
oluś z tym bólem bioder to rozmumiem cię doskonale i niestety nie umiem pomóc
jeny aby do porodu  :D

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1382 dnia: 28 Września 2007, 11:10 »
a moje dolegliowsci z biodrami łagodzi taka pozycja do spania (aż zrobiłam fotke z ksiązki)  :D

nie całkiem pomaga, ale spi mi się dużo lepiej...  ;D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1383 dnia: 28 Września 2007, 11:14 »
oblookam w domu, po pracy
może mi też pomoże  :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1384 dnia: 28 Września 2007, 11:16 »
Oluś ;)  nie denerwuj sie, złośc piękności szkodzi  :D
POżartowac nie wolno ...  :drapanie: :brewki: 

można można... :D

Faceci mają przekichane, bo ja właśnie jakaś poddenerwowana jestem teraz  :nie:

Zazdroszcze wizyty u połoznej.....ehh.. ja dopero 10 pazdzienrika mam wizyte ale razem z USG pomiarowym  :D :D

tia...ja mam usg dopiero 31 października :(

ps.  a jakie pytania masz na tą wizytę?? :) moze dorzucimy cos do tej listy :) 

ostatnio jak byliśmy w szpitalu po moim upadku, to pani zajrzała w moją ciążową książkę i sama do siebie powiedziała coś o krwi i "you are positive" do mnie... nie wiedziałam o co chodzi... że niby pozytywna jestem ale na co? Bo potem badali czy nie za dużo krwi dziecka przepływa do mojej krwi i nie wiem po co?  ???
Trochę mnie to męczy, bo może jest cos o czym mi nie powiedziano.... Muszę się wywiedziec o co w tym chodzi.
To moje główne pytania na dziś.

Oglądam "Mamo to ja" na tvn style - skarbnica wiedzy :D

Marcia dzięki, próbowalam już tego, ale ja co chwile sie przekręcam z boku na bok, bo to mała się pcha, to ciężko mi się oddycha... czasem jak mnie mocno boli to na irka zakładam nogę i chociaż na chwilę ulga... Poza tym mi się lepiej śpi na prawym boku, na lewym jest fatalnie...chyba nawet gorzej małej niż mi... bo nie daje zasnąć ::) ona jest chyba w takiej pozycji, że ma główkę i rączki po lewej stronie i może jej nie wygodnie jak jej na głowę uciskam leżąc na lewym boku  ???

Coś mi dziś nawet pisanie nie idzie, bo co napiszę, to wy już coś naskrobiecie przede mną :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1385 dnia: 28 Września 2007, 11:18 »
ja tez to ogladam ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1386 dnia: 28 Września 2007, 11:19 »
Olcia ja tez częsciej na prawym spie..jest troche zabiegów z tym, bo jak sie przekręcam i jestem na tyle przytomna to sobie poduche przekrecam razem z soba na druga stronę  ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1387 dnia: 28 Września 2007, 11:21 »
A ja ostatnio budze się na wznak i później mam twardy brzuch. A tez śpie z poduszkami miedzy nogami i wlasnie jak sie obracam, to nogi zaciśnięte i na 3-4 sie obracam :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1388 dnia: 28 Września 2007, 11:25 »
u mnie poduszka miedzy nogami sie nie sprawdziła...  ::)
tylko ta pozycja ze zdjecia... ona odciąza torche biodra i bok..bo cięzar nogi spoczywa na poduszce..zawsze to ciut lżej  ;) ;)

ale mozna oczywsicie tak jak Olcia na męzyka zarzucić..tlyko moj za bardzo sie wierci.. a po drugie starsznie grzejej w nocy i mi gorąco...  ;) ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1389 dnia: 28 Września 2007, 11:44 »
olkahof mam nadzieje ,ze znajdziesz wygodna pozycje do spania bo z tygodnia na tydzien bedzie gorzej  :) Ja tez podkladam sobie poduszke pod nogi ale nie potrafie wylezec calej nocy w jednej pozycji , tez sie krece staram sie spac tylko na bokach ale i to nie jest latwe bo odzywa mi sie lewe biodro ( kiedys upadlam na plecki i od tametej pory mmam problem z lewym biodrem i dolnym odcinkiem kregoslupa) Wlasnie jak tylko zaszlam w ciaze obawialam sie ,ze moje dolegliwosci sie odezwa.

No i oczywiscie czekamy z niecierpliwoscia na wiesci po wizycie u poloznej  :tupot:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1390 dnia: 28 Września 2007, 11:47 »
No to ja jestem chyba za leniwa żeby poduszkę ze sobą przekładać...próbowałam, ale to nie dla mnie  :-\ poza tym nawet dwie poduchy to jeszcze za nisko, żeby ulżyć bioderkom, a mój mężuś wie, że jak zarzucam na niego nogę, to po to by ulżyc sobie w bólu i stara się mi pomóc  na przykład nie przekręcając się wtedy :D
Ja to wogóle na odwrót z większością spraw... na przyklad jak mam twardy brzuch- ostatnio coraz częściej zresztą szczególnie wieczorami, mi wtedy jest lepiej jak chodzę, jestem w ruchu, a nie jak leżę, a podobno lepiej jest się położyć  ::)
Ale dziękuję Wam kochane za rady- każda z nich jest bardzo cenna :D

Kompletnie dziś zaspana jestem, jakas taka... nie wiem sama... najlepiej bym leżała i nic nie robiła...ale nie mogę, bo nie chcę się kompletnie rozleniwić  ;)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #1391 dnia: 28 Września 2007, 12:02 »
Olcia, a gdzie fota przewijaka?? Jejku, spanie z wiercącym maleństwem musi być wyczerpujące. A jak Julka?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1392 dnia: 28 Września 2007, 12:19 »
Olcia, a gdzie fota przewijaka?? Jejku, spanie z wiercącym maleństwem musi być wyczerpujące. A jak Julka?

Przewijak jest spakowany w kartonie, ale tu jest fotka tego modelu- my mamy identyczny tylko biały

Tak spanie może być wyczerpujące, ale nie jest aż tak tragicznie ;)

Julka nadal chodzi do kardiologa w Grudziądzu, telefoniczne konsultacje są prowadzone z lekarzami z Warszawy i za około 6 miesięcy okaże się czy potrzebna będzie kolejna operacja. Mama sie jednak narazie nie martwi, bo Julka rozwija sie prawidłowo, jest już na tyle duża, że sygnalizowałaby gdyby ją cos bolało, a ona poprostu co dzień odkrywa coś nowego :D

Same zobaczcie jaki z niej cudaczek mały ;)

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
« Odpowiedź #1393 dnia: 28 Września 2007, 12:23 »
Oby wszystko było w porządku. Mała aparatka z niej. A przewijaczek fajny.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1394 dnia: 28 Września 2007, 13:06 »
Ale fajna jest Julka :) Chcialabym miec takie małe rodzeństwo :) ale moi rodzice juz daaawno wybili mi to z glowy:) za to beda miec 3 wnuczątko:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1395 dnia: 28 Września 2007, 17:51 »
jestesmy po wizycie...zanim napisze co i jak, to pytanie mam do was:

czy czujecie/czulyscie czasem taki dziwny ból pod pępkiem? taki jakby kolka i nasila sie kiedy naciska sie palcem? to taki ból dosłownie w jedym punkcie zaraz pod pępkiem  ???
to juz drugi raz mi sie przytrafia i bardzo jest nieprzyjemne  :-[

Wizytowe newsy:
Malutka ma główkę w dole, dość nisko, ale nie jest powiedziane, że tak zostanie już do porodu, ponieważ może się jeszcze kręcić po brzuszku trochę. Serduszko bije ładnie i równo, położna dostała nawet kopniaczka  ;)
Wyniki badań krwi są w miarę ok, ale są na nich niektóre pozycje pogrubionym drukiem i odbiegają nieco od norm podanych w nawiasach obok, muszę tylko wywiedzieć się co one oznaczają, bo to tylko same literki  ::)

Położna odpowiedziała też na moje pytania. "Positive" oznaczało, że mam RH+ krew a to co sprawdzali w szpitalu, to rutynowe badanie przy każdym wypadku, upadku, uderzeniu itp. sprawdzają czy z łożyska nie przepływa zbyt dużo krwi do mojej. Gdyby tak było musiałabym zostać na obserwacji, ale nie ma takiej potrzeby.

No a jakby ktoś umiał zinterpretować te skróty z wyników badań krwi to będę wdzięczna :D
HB
RBC
MCV
RDW
NEUTROPHILS

??? ??? ???

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1396 dnia: 28 Września 2007, 18:32 »
Znalazłam :)

HB - hemoglobina  11.1 g/dl (12.0-16.0)
RBC - erytrocyty, krwinki czerwone 3.83 L (4.50-5.10)
HCT - hematokryt 0.329 l/l (0.360-0.440)
RDW - rozkład objętności krwinek czerwonych 11.3 (11.8-16.0)
Neutrocyty 8.2  10*9/L (1.7-7.5)

No i tak to wygląda czyli ogólnie sama nie wiem. Jedyne co udało mi się znaleźć to informacje, że takie wyniki mogą występować u ciężarnych  ???

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1397 dnia: 28 Września 2007, 20:15 »
ja ci z wynikami badań nie pomogę

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1398 dnia: 29 Września 2007, 20:38 »
ja ci z wynikami badań nie pomogę

spoko Aniu, cosik znalazłam ;) i chyba nie jest tak źle.

Spędzamy spokojny weekendzik przed tv bo brzydka pogoda... :-\ ale najważniejsze, że mogę nacieszyć się mężulkiem przed nowym tygodniem i nockami :D

Wam również życzę,aby ten weekend przebiegł milusio :D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1399 dnia: 30 Września 2007, 17:25 »
Olcia :) wyniki ponizej normy, ale czesto takie wystepuja u nas ciężarówek  ;)
Ciesze sie, ze z Amelka wsio oki :) i miłej koncowki weekendu zycze  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1400 dnia: 1 Października 2007, 10:29 »
Dzień Dobry po weekendzie  :hello: :kawa:

Zaczynam dzień od forum i śniadanka :) Weekend minął szybko, ale było oki :ok: czujemy się dobrze i słonecznie nawet zaczynamy nowy tydzień :D

Vall dzięki za pomoc w interpretacji wyników  :przytul:

Dziś jeszcze dzionek spędzam z mężem, bo dopiero na 18 idzie do pracy  :) mam w planie oczywiście zakupy- muszę wykorzystać jeszcze mojego "szofera" ;)

Jutro zakończymy 30 tydzień ciąży dziewczynki i powiem Wam w sekrecie ;) że brzuszek znowu wydaje mi się dużo większy  :o ale fociaki jutro jak zwykle we wtorki :D

Zapomniałam Wam też napisać odnośnie piątkowej wizyty, że położna opowiedziała mi o szkole rodzenia. Podstawowe zajęcia zaczynają się w pierwszy poniedziałek każdego miesiąca i trwają 4 tygodnie. W tym miesiącu nie pójdziemy, bo Irek dziś zaczyna nocki, a zajęcia są od 17.30 do 20. Ale policzyliśmy już, żę będziemy mogli uczestniczyć w nich od listopada. Trochę oboje mamy stresa  :-[ Irek, że nic nie zrozumie, a ja o niego hehe ale napewno damy radę ;)

I to chyba na tyle w poniedziałkowy poranek :D idę poczytać do was :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1401 dnia: 1 Października 2007, 10:34 »
Super że bedziecie chodzic do szkoły rodzenia.. :) nawet jelsi Irek wszystkiego nie zrozumie to wiele zobaczy :) i zobaczy te zinnych tatusiów przejętych swoją rolą :)

my zaczynamy juz za tydzien  :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1402 dnia: 1 Października 2007, 10:55 »
Super że bedziecie chodzic do szkoły rodzenia.. :) nawet jelsi Irek wszystkiego nie zrozumie to wiele zobaczy :) i zobaczy te zinnych tatusiów przejętych swoją rolą :)

my zaczynamy juz za tydzien  :D

też uważam, że to dobry pomysł, zawsze to jakiś zasób informacji wpadnie...a czy uchem czy okiem to nie ważne ;)

W tym tygodniu mamy zamiar pomalować pokoik dla Amelki :D Irek zrobił mi wczoraj niespodzankę i zabrał do sklepu po ekwipunek, który będzie nam potrzebny  :) Dziś pewnie najpierw usunę wszystko z tego pokoiku i wystartujemy z malowaniem  :taktak:
co prawda nie mam żadnych kompletnie wieści od właściciela domu, ale wychodzę z założenia, że gdyby chciał żebyśmy się wyprowadzili to już by nas poinformował o tym ::)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1403 dnia: 1 Października 2007, 11:04 »
co prawda nie mam żadnych kompletnie wieści od właściciela domu, ale wychodzę z założenia, że gdyby chciał żebyśmy się wyprowadzili to już by nas poinformował o tym

nie no ja mysle, ze napewno dałby znac jakby chciał jakis zmian  :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1404 dnia: 1 Października 2007, 11:17 »
Nie moge się juz doczekac efektu koncowego  :skacza:
Napewno  będzie super slicznie ksieżniczkowo :)
No i oczywiscie fotki zakupów mile widziane
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #1405 dnia: 1 Października 2007, 11:42 »
Olcia jaki już duży brzusio....jestem ciekawa jutrzejszych fotek  ;)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1406 dnia: 1 Października 2007, 12:29 »
Olciu nadrobiłam i trzymam kciuki zeby remoncik poszedł szybko i sprawnie ;) Myslę podobnie jak Marcia więc spokojnie malujcie ....

Julka to taki słodziak że hoooo :)

Buzialki i uściski ;)  :-* :-* :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1407 dnia: 1 Października 2007, 16:00 »
Ola, zrób nam niespodziankę i daj fotki dziś :)

Pozdrawiam

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1408 dnia: 1 Października 2007, 23:59 »
No dziewczynki, trochę późno, ale jestem i będą foteczki- taki suprajs dla was na rano ;)

Dziś opróżniłam malutki pokoik  :mdleje: ja nie wiem skąd tyle rzeczy  ??? na szczęście znalazłam miejsce na wszystko i ten tydzień się przemęczymy w ciaśniejszej sypialni ;) Przykleiłam też taśmę maskującą do litewek na dole i folię położyłam pod taśmę, żeby podłoga nie ucierpiała. Mężuś mi jeszcze pod sufitem taśmę umieści i w tym tygodniu będzie zrobione napewno :D Zrobię fotkę przed i po to zobaczycie różnicę  :)

Poza tym powoli przygotowuję się do urodzinek męża, które już za tydzień we wtorek  :urodziny: Ugotowałam dziś bigosik i go jutro zamrożę, usmażę też klopsiki i zrobię takie w occie mniam mniam  :taktak: ciasto na próbę też zrobilam już w sobotę, ale już zjedzone :D ale dobra dosyć o jedzeniu...bo zaraz będę wisiała na drzwiach od lodówki  :obiad: :obiad: :obiad:

No a tak wyglądamy kończąc 30 tydzień  ;D (nie patrzcie na moją antyseksowną pidżamę :D:D:D )

Tak działałam dziś w kuchni  :cancan:

A to kupiliśmy dziś dla naszej kruszynki- pozytywka :)

Kierowaliśmy się radami pana z programu mamo to ja - taka pozytywka nie może mieć zbyt wielu kolorów i byc zbyt kształtna, więc zamiast kwiatków, biedronek i innych wybraliśmy konkretny księżyc ;)

Dobrej nocki i do jutra :D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #1409 dnia: 2 Października 2007, 08:53 »
Alle sliczny brzusiek, taki okrąglutki  :brawo_2: Mam nadzieje, że mi też się uda taki wychodować  :Uu: