Autor Wątek: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!  (Przeczytany 91942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Myszulkowa NIESPODZIANKA!!!
« Odpowiedź #1830 dnia: 31 Października 2007, 12:50 »
oj Ola
szkoda, że nie było usg ale tak jak vall pisze - najważniejsze, ze z mała wszytsko oki.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1831 dnia: 31 Października 2007, 13:05 »
helo!
Niedobory to pewnie masz żelaza, sądząc po szpinaku i czerwonym mięsie, miałam to samo :)
A i ciśnienie też mam bardzo niskie, tylko, że moja gin powiedziała, że skoro zawsze niskie miałam, to nie należy się martwić. Zdecydowanie bardziej niepokojące jest zbyt wysokie...

dziwnie strasznie z tymi wizytami, myślałam, że na wyspach bardziej się przejmują niż u nas...

Ale jak piszą dziewczyny, najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze :)
pozdrowionka!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1832 dnia: 31 Października 2007, 13:39 »
Szkoda, ale ważne że wsio OK jest......

Ehhh ta GB  ::)

Ale za to jak widać po terminie następnego USG, Amelcia wypnie sie na nich i wcześniej zawita :) ;D ;D ;D ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1833 dnia: 31 Października 2007, 15:50 »
Tak, macie racje, najważniejsze, że wszystko z małą ok. Nie rozumiem tylko czemu musieliśmy si e fatygować aż do szpitala, Irek po nocce nie wyspany...na badanie, które można zrobić w przychodni pod nosem  ???
Pani DR powiedziała, że gdyby działo się coś niepokojącego, to wtedy zrobiliby usg, a tak to robią na początku ciąży, potem połówkowe i wsio. Oni tu wogóle sądzą, że usg szkodzi, więc robią jak najmniej.
Nie wiem nawet czy przed samym porodem będą coś robić, ale wątpię, chyba że jak w przypadku Lidii, będzie kłopot z przyjściem maluszka na świat.
Ale jak już wszystkie wiemy, u mnie żadnych kłopotów nie będzie  ;)

PumoRi tak to chodzi o żelazo w szczególności, bo odchyły od norm mam jeszcze w kilku innych, ale się nie martwię, bo to naturalne, że czegoś jest mniej, a czegoś więcej.
Ciśnienie zawsze miałam słabo wyczuwalne i niskie- przeważnie 90/60 lub niższe, jak miałam 110/80 to już się śmieli ze mnie, że ostro wkurzona muszę być ;) Podczas ciąży normą było właśnie 110-120/80-90 dziś było znów niższe. Ale mi się wydaje, że to przez tą ciężką noc poprostu.

Zaliczyliśmy drzemkę, teraz jakis szybki obiadzik trzeba upichcić. Irek jeszcze dosypia przed kolejną nocką, a malutka w brzuszku brojna jak nigdy  ;) lewa strona mi cały czas "chodzi"  :D

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1834 dnia: 31 Października 2007, 16:06 »
Ola będzie dobrze, my tu wszystkie duchowo Ciebie wspieramy  :)

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1835 dnia: 31 Października 2007, 17:59 »
a malutka w brzuszku brojna jak nigdy 
hehehe
\brojna!!jakie fajne okreslenie
dziś też spędzasz samotny wieczór?
jeśli tak to zapraszam na wirtualną herbatke  :D
ja też dziś słomiana wdowa - no nie dokońca bo jade zaraz po psa do rodziców

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1836 dnia: 31 Października 2007, 18:56 »
Olu, moja z kolei caly czas po prawej:) I jak sie klade na prawym boku tak fajnie mi "jeździ" po skórze, a jak na lewym, to w prawym wypycha rózne czesci ciala:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1837 dnia: 31 Października 2007, 19:41 »
Ola będzie dobrze, my tu wszystkie duchowo Ciebie wspieramy  :)

bardzo to wiele dla mnie znaczy  :przytul:

dziś też spędzasz samotny wieczór?
jeśli tak to zapraszam na wirtualną herbatke  :D
ja też dziś słomiana wdowa - no nie dokońca bo jade zaraz po psa do rodziców

no sama, sama, ale raczej nie wpadnę na tą herbatkę :( leżę, bo nie wiem skąd pojawiła się u mnie temperatura, mam okropne wypieki i ból głowy. Wogóle jakaś taka słaba jestem, brzuch jakby ważył tonę...ciężko mi się nawet poruszać  :-[
Nie wiem jak to przyszło, że tak się źle czuję... Irek zmartwiony, że musiał mnie samą zostawić  :-\

Olu, moja z kolei caly czas po prawej:) I jak sie klade na prawym boku tak fajnie mi "jeździ" po skórze, a jak na lewym, to w prawym wypycha rózne czesci ciala:)

to super, i ułożenie jak najbardziej książkowe, tylko czekać na poród :D

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1838 dnia: 31 Października 2007, 20:30 »
no sama, sama, ale raczej nie wpadnę na tą herbatkę  leżę, bo nie wiem skąd pojawiła się u mnie temperatura, mam okropne wypieki i ból głowy. Wogóle jakaś taka słaba jestem, brzuch jakby ważył tonę...ciężko mi się nawet poruszać   
Nie wiem jak to przyszło, że tak się źle czuję... Irek zmartwiony, że musiał mnie samą zostawić 
o kurcze...niefajnie
wiesz mi wczoraj lekarz powiedział, że jeśli jakieś przeziebienie zacznie mnie brać to mam koniecznie lyknać polopirynę albo apap - bo teraz infekcje - tzn na tym etapie ciązy są groźne, bo mogą przyszpieszyć poród  :-\

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1839 dnia: 31 Października 2007, 21:25 »

o kurcze...niefajnie
wiesz mi wczoraj lekarz powiedział, że jeśli jakieś przeziebienie zacznie mnie brać to mam koniecznie lyknać polopirynę albo apap - bo teraz infekcje - tzn na tym etapie ciązy są groźne, bo mogą przyszpieszyć poród  :-\

tylko właśnie ja czuję, że to nie jakieś przeziębienie czy grypa... miewam inne objawy przy infekcjach, a to to nie wiem skąd i jak  ??? póki co wypiłam wodę z cytryną i miodem, a głowa nadal boli i jest rozpalona  ??? zobaczę jak będzie jutro, może dziś to poprostu przeciążenie organizmu jakieś po tych nieprzespanych nocach.

Miłego wieczorku dziewczynki Wam życzę  :przytul: i obyście ten jutrzejszy dzień uważały na siebie  :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1840 dnia: 31 Października 2007, 23:54 »
I jak sie czujesz ? Nie mozesz lekzewazyc temperatury jak masz...
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1841 dnia: 1 Listopada 2007, 11:10 »
Jak Olus?  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1842 dnia: 1 Listopada 2007, 12:08 »
I jak sie czujesz ? Nie mozesz lekzewazyc temperatury jak masz...
Jak Olus?  ::)

Więc położyłam się dopiero o północy, za to przespałam większą część nocy. Czuję się odrobinę lepiej, ale boli mnie dół brzucha, chyba maleńka naciska  ::) Troszkę jakby nadal jestem osłabiona, kręci mi się w głowie...Zobaczymy jak będzie dalej w ciągu dnia.

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1843 dnia: 1 Listopada 2007, 17:02 »
Czuję się odrobinę lepiej, ale boli mnie dół brzucha, chyba maleńka naciska   Troszkę jakby nadal jestem osłabiona, kręci mi się w głowie...

Ola to może odpoczywaj jak najwięcej, nie wychodz z domu
wiem że to głupie ale może jak najmniej się ruszaj  :drapanie:

buziaczki dla Was  :-*

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1844 dnia: 1 Listopada 2007, 18:16 »
Oleńko..niedawno zakładłaś swój wątek a to już tuż tuż...Ale ten czas leci!!!!

Śpij ile wlezie, bo potem...eeee sama wiesz ;D ;D ;D
Pozdrawiamy
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1845 dnia: 1 Listopada 2007, 19:02 »
Ech dziewczyny, ja nie robię nic poza odpoczywaniem i spaniem  ::) Dziś znowu głowa gorąca ale już nie tak, jak wczoraj.
Niestety z sis znowu nie tak jak powinno być  :'( już nie mam siły, naprawdę...moje zdrowie jest ważniejsze i nie mam siły się martwić i denerwować...

Dziś odczuwam dziwny ból w dole brzucha, do tej pory jeszcze takiego bólu nie odczuwałam... :-\ ech ciągle coś... gdybym mogła zadecydować, to wzięłabym torbę pod pachę i pojechałabym do szpitala już urodzić, tak czuję się zmęczona  :-[

Lea bardzo się cieszę, że udało ci się zajrzeć :)

Miłego wieczorku kochane  :przytul:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1846 dnia: 1 Listopada 2007, 19:03 »
Ola :glaszcze:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1847 dnia: 1 Listopada 2007, 22:52 »
A moze do lekarza sie jutro wybierzesz ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #1848 dnia: 2 Listopada 2007, 00:10 »
biedulko  :-* :-* :-*
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1849 dnia: 2 Listopada 2007, 08:51 »
I jak po nocy ?

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1850 dnia: 2 Listopada 2007, 12:00 »
Masz temp.? siostra nie opiekuje sie Toba?

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1851 dnia: 2 Listopada 2007, 12:15 »
Witajcie

I jak po nocy ?

Czuję się znacznie lepiej, chociaż obudziły mnie bóle jak na @, ale generalnie duużo lepiej. Zobaczymy jak będzie dalej...Postanowiłam, że jeśli bóle brzucha się powtórzą, to zadzwonię do mojej położnej i się wypytam czy powinnam się martwić i ona napewno coś doradzi.

Masz temp.? siostra nie opiekuje sie Toba?

Dziś już nie mam, ale miałam. Np. przedwczoraj miałam, leżałam jak ona wróciła z pracy i tylko mi oznajmiła, że zaraz do niej znajomy przyjdzie  ::) (a z pracy wraca po 22 w tym tygodniu)  Także opiekuję się sama sobą.
Mało tego, zjedli sobie kolacyjkę, popili herbatkę, a sterta garów jak po imprezie została...i ja umyłam na następny dzień. Powiedziałam jej, że tak być nie może, to od wczoraj ze mną nie gada  :-[

Dziś popołudniu wraca znajoma z Pl i przywiezie mi rzeczy od mamy  :jupi: ależ ja mam radochę z takich wydarzeń  :P

Aha i kłopot z kosmetykami dla maluszka sam się rozwiązał, bo znalazłam wczoraj na necie polską drogerię internetową. Można kupić kosmetyki Ziajka i Bambini czy jakoś tak. Przesyłka w 24 h, spróbuje skorzystać z tych usług zobaczymy...

A właśnie dziewczyny pytanie za 100ptk.  ;)
Czy biustonosz do karmienia powinnam kupic w rozmiarze, ktory noszę teraz, czy jednak kupic rozmiar większy ???

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1852 dnia: 2 Listopada 2007, 13:06 »
hej Olus :)
kurcze coraz to nowe dolegliwosci :-\ ..ale ja Ci powiem, ze mam podobnie... ::) wczoraj siedziec nie mogłam bo maly dawał czadu, albo uciskało cos ze pieronski bol czulam..jak chodze do czuje pachwine... poty mnie zalewaja, albo zimno na przmeian..ehh...

a jesli chodzi o biustonosz.to podobno lepiej nr większy... ::)
ps. a te bóle na @ to chyba musimy z nimi sie zaprzyjaźnić  ::)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1853 dnia: 2 Listopada 2007, 14:44 »
a jesli chodzi o biustonosz.to podobno lepiej nr większy... ::)

no właśnie też mi się tak wydaje  ???

Właśnie skończyłyśmy rozmowę z sis. Okazuje się, że ten "znajomy" to ktoś na poważnie  :o Żeby nie powodować nieprzyjemnych sytuacji i konfliktów, postanowiła, że raczej się wyprowadzi  :mdleje:  Nie była zła ani nic, tylko wytłumaczyła, że plany się jej nieco zmieniły, potrzebuje trochę więcej prywatnośći, podobnie jak ja i Irek i tak będzie lepiej. Poza tym takie było założenie od samego początku, że jak już się ustatkują sprawy to jeśli będzie chciała to się wyprowadzi.
Ja jej nie wyrzucam, ani nie zatrzymuję. Jest dorosła, ja jestem jej siostrą i zawsze jej pomogę i wesprę. Dom niestety nie jest ogromny i mi teraz przeszkadzają nocne wizyty jej gości, a jej pewnie będzie przeszkadzał płacz dziecka, kiedy będzie po nockach. No życie.
Najbardziej zależy mi, żeby nie było konfliktów i narazie zapowiada się, że wszystko będzie ok.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1854 dnia: 2 Listopada 2007, 14:46 »
Tez mialam rozmiar wiekszy i potem dziekowalam Bogu ze taki wybralam bo mniejszy by popekal :P W pierwsze 3-4 dni moze nie zobaczysz roznicy ale jak laktacja sie rozkreci to zobaczysz jak Ci piersi urosną :)

Dobrze ze sytuacja z sis jakos sie wyklarowała.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1855 dnia: 2 Listopada 2007, 16:49 »
olkahof to super ,ze znalazlas ta apteke na necie .

o do siostry to nawet i lepiej ,ze w koncu sie usamodzielni a wtedy sama zobaczysz ,ze wiezi miedzy Wami sie polepsza a jak sie mieszka razem to zawsze jekies konflikty beda , to calkiem normalne. Zobaczysz ,ze wszystko sie ulozy  :ok:

Co do pobolewania podbrzusza jak na @ to ja ostatnio tez tak miewam ale ja ostatnio mam napiety grafik  ;D Mysle ,ze mozesz skontaktowac sie z polozna i ona wtedy Ci doradzi i wytlumaczy wsztystko.

Pozdrawiam  ;D

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #1856 dnia: 2 Listopada 2007, 18:35 »
Olcia super,że sprawa z sis się wyklarowała..i dbaj o siebie kobietko..nio przynajmniej dbaj o koleżankę mojej Nelci ;) ;) ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1857 dnia: 2 Listopada 2007, 20:16 »
Dobrze ze sytuacja z sis jakos sie wyklarowała.
o do siostry to nawet i lepiej ,ze w koncu sie usamodzielni a wtedy sama zobaczysz ,ze wiezi miedzy Wami sie polepsza a jak sie mieszka razem to zawsze jekies konflikty beda , to calkiem normalne. Zobaczysz ,ze wszystko sie ulozy  :ok:
Olcia super,że sprawa z sis się wyklarowała..

Tak kochane, ja też się cieszę. Chociaż zobaczymy jeszcze jak to się ułoży wszystko. Rozmawiałam z Irkiem, potem z rodzicami i wszyscy zgodnie mówią, że tak chyba będzie lepiej. Irek przyzwyczaił się do spokoju i tego jak ułożyliśmy tu sobie życie we dwójkę- teraz trójkę. A rodzice mówią, że Marta od trzech lat na studiach chadzała swoimi ścieżkami i taka już jest.

Dostałam swoje skarby dla maluszka  :skacza: cieszę się, teraz będę siedziała i oglądała  ;D

Buziaki dla was  :-* :-* :-* :-*

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1858 dnia: 2 Listopada 2007, 20:22 »

Dostałam swoje skarby dla maluszka  :skacza: cieszę się, teraz będę siedziała i oglądała  ;D

Buziaki dla was  :-* :-* :-* :-*

Jakies fotki by sie zdaly  :drapanie: :los:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1859 dnia: 2 Listopada 2007, 20:24 »

Jakies fotki by sie zdaly  :drapanie: :los:

będą tylko nie wiem czy dziś :D