Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4005594 razy)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #1410 dnia: 16 Lutego 2009, 07:49 »
Ela, a wiesz, ze moja mama mi ostatnio powiedziala, ze ledwo jak sie skoncza te slawne 3 miesiace kiedy dziec staje sie podobno "lepszy" to zabki pojda to sie lekko zalamalam...a ty mi tu teorie potwierdzasz :mdleje:

Chrzest Zu odbyl sie bez krzykow z jednym malutkim poplakiwaniem w czasie polewania woda ;D
Diabeł wypedzony 8)

dziubasek nam w szkole rodzenia babka moiwla, ze kalafior i brokul to wykluczone, a widac, ze jednak nie zawsze bo u ciebie widac nic nie ma :)
Aha, mozesz kupic mrozone owocki :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1411 dnia: 16 Lutego 2009, 08:27 »
a ja jadłam od samego początku zupę kalafiorową  ::)
co dzieć to inaczej reaguje

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1412 dnia: 16 Lutego 2009, 08:56 »
:mdleje: no pięknie... do tej pory jadłam dwa razy zupę kalafiorową i raz zapieknankę z brokułami... i nie widziałam nic niepokojącego  ::) ::) Ale teraz ostrożnie będę obchodziła się z tymi warzywami!
Brakuje mi już pomysłów na obiady... ile można jeść gotowanego/pieczonego kurczaka? indyka? ehhh

a pomysł z mrożonkami genialny!! muszę poszukać jakichś pyszności... a banany nie mają wpływu na zaparcia? gdzieś to wyczytałam i choć w ciąży jadłam je kilogramami teraz nie ugryzłam nawet jednego...

Wczorajsze usypianie okazało się strzałem w dziesiątkę. Mam wrażenie, że mój mały nie lubi być rozpraszany wieczorami... zamknęliśmy sie w pokoju, przygasiliśmy światełko i po 40 minutach głaskania, szeptania i mówienia "ciiiiiiiiiiiii" zasnął jak aniołek. Ze dwa razy suszarka poszła w ruch, bo widziałam, że zaczyna się krzywić i robić "podkówkę" na buzi, ale to i tak o niebo lepsze niż 3 goziny kołysania i słuchania małego wyjca... Nie mniej jednak sama siebie w ten sposób uśpiłami resztę wieczoru byłam nie do życia...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1413 dnia: 16 Lutego 2009, 09:51 »
A moja wczoraj dała mi popalić :) Obudziła się o północy i do 3.00 marudziła, potem obudziła się o 5.00 na cyca i o 7.00 na cyca. A ja mam dziś oczy na zapałkach i jeszcze jedna taka noc i się wyprowadzam :D ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1414 dnia: 16 Lutego 2009, 09:56 »
Hehe, jasne ;) Gem i zostawisz swoją słodką córeczkę? ;) ;)

W sobotę na urodzinach mojego taty wypaliłam przy moich rodzicach i teściach, że nie jestem (JA) gotowa na zostawienie Nikodema pod ich opieką nawet na godzinkę  ::) Powiedziałam szczerzę co myślę i tak mi się oberwało, że hej... że nie mam do nich zaufania, że przecież nie zrobiliby mu krzywdy... ::) jeju... no przecież o tym wiem, ale osobiscie nie czuje się jeszcze gotowa na przecięcie pępowiny. Na zakupy wychodzę, syn zostaje z tatusiem i jest ok, ale "obcym" nie mogłabym go jeszcze oddać ;) ;)  Przy mnie teściowa się hamuje i pomimo wielkiej ochoty nie nosi go, nie przewija co 5 minut, a pewnie by to z chęcią robiła jakby nie było mnie w pobliżu...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1415 dnia: 16 Lutego 2009, 10:36 »
Ania skąd ja to znam... ja najlepiej się czuję jak zostawiam synka z Rafałem. Zaczęłam zostawiać z moją mamą ale na baardzo krótko.
A jeszcze niedawno wkurzało mnie jak ktokolwiek inny brał go na ręcę... szczerze to nie mogłam tego znieść. Teraz jest trochę lepiej ale i tak zostawiam go głównie z tatusiem. Chyba mi przejdzie wreszcie, co?
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1416 dnia: 16 Lutego 2009, 10:40 »
przejdzie przejdzie
tez tak miałam
kiedyś nawet zabrałam teściowej śpiacego mateuszka i odłożyłam go do łóżeczka
"żeby się nie przyzwyczail do spania na rękach" hahahaha

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1417 dnia: 16 Lutego 2009, 10:43 »
Ania - niezła jesteś  ;D  ;D
wczoraj mnie moja teściówa zaskoczyła. Jej mama czyli babcia walnęła mó ulubiony tekst że rączki Marcinek ma zimne, na pewno się przeziębił. A teściowa na to: "zimne rączki to oznaka zdrowia."
Ja już myślałam że wysłucham kolejnego wykładu.. a tu proszę.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1418 dnia: 16 Lutego 2009, 11:24 »
Tiaaaaa. zimne raczki to też moj ulubiony tekst ;D

Ja wole zostawiać Mała róweniż z tatą ale juz mi sie zdarzyło zostawic z dziadkami i nie powiem, zebym spokojna byla ::) A jak zadzwonilam i moj tata powiedział " Twoje dziecko nie spi" to ja zintrepretowałam to jako "Twoje dziecko ryczy jak wsiekle" i na zlamanie karku lecialam do domu ::) a tam cisza i spokoj ::) ::)

A tu moja wczorajsza kruszynka...chwale się, a co ;D

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1419 dnia: 16 Lutego 2009, 12:43 »
Jak pięknie ubrana :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #1420 dnia: 16 Lutego 2009, 13:42 »
no takim skarbem trzeba sie chwalić  :D cudna  malutka!

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1421 dnia: 16 Lutego 2009, 14:21 »
Ale ślicznie była ubrana Zuzia  :Serduszka:

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1422 dnia: 16 Lutego 2009, 14:51 »
To ja jestem wyrodna bo Ewa zostaje właściwie z każdym  ;D
Jak miała 2 tygodnie zaczęła zostawać z moją mamą, teraz zostaje z nią nadal, z tatusiem oczywiście i z przyszłym ojcem chrzestnym. Raz nawet z moją cudowną sąsiadką - musiałam pilnie wyjść na pól godziny, a jak wróciłam Ewa była roześmiana iz zadowolona, szkoda tylko, ze moja sąsiadka nie może pracować jako opiekunka, bo pracuje  :'( bo bym ją za każde pieniądze zatrudniła od września.

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #1423 dnia: 16 Lutego 2009, 18:58 »
no to ja tez wyrodna jestem.... moja mała zostaje z babcia jedna i babcia drugą, z mężem oczywiście też. Jak zostawiłam ją pierwszy raz to co chwilkę dzwoniłam, a teraz nie mam z tym problemu ja mogę załatwić co trzeba albo pobyć z mężem, a mała jest pod dobrą opieką

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #1424 dnia: 16 Lutego 2009, 19:42 »
Ania skąd ja to znam... ja najlepiej się czuję jak zostawiam synka z Rafałem. Zaczęłam zostawiać z moją mamą ale na baardzo krótko.
A jeszcze niedawno wkurzało mnie jak ktokolwiek inny brał go na ręcę... szczerze to nie mogłam tego znieść. Teraz jest trochę lepiej ale i tak zostawiam go głównie z tatusiem. Chyba mi przejdzie wreszcie, co?

Nie jesteś sama kochana. Znam to dokładnie.Też nie cierpię jak ktoś inny nosi mojego małego. Przejść,pewnie kiedyś przejdzie. U mnie już idzie 10 msc i nie mgę nadal zmienić zachowania swojego pod tym względem.

Co do zostawiania małego z kimś innym to też nie!!!Dwa razy musiałam zostawić go z teściową, ale okropnie się z tym czułam.Niby człowiek wie,że mu się krzywda nie stanie,ale jakoś tak...nie wiem...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1425 dnia: 16 Lutego 2009, 20:01 »
ja owszem zostawiam ale z moją mamą poki zostanie z teściową to dużo wody upłynie oj chyba zastanie nas nowa era :)

ale z ojcem i z moją mamą nie mam zadnego problemu

wiecie co kiedys moja babcia staruszeczka (ma 93 lata) powiedziala mi cos takiego
pojechalismy do niej pierwszy raz jak mała miala 2 tyg z racji wieku chcialam koniecznie zeby babcia zdążyla zobaczyc prawnuczke
i chcialam im razem cyknąć fote a babcia na to
"agusia ja jej nie wezme bo wiem jak to jest. nienawidzilam jak ktos brał na ręce moje dzieci!!!"

taka staruszeczka a pamięta a mlodsze babcie nie pamiętają

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #1426 dnia: 16 Lutego 2009, 22:58 »
taka staruszeczka a pamięta a mlodsze babcie nie pamiętają

no właśnie...
mi to powoli przechodzi, ale na początku nikomu jej nie dawałam, z wyjątkiem męża oczywiście
zresztą mąż tez mi powiedział, że nie lubi jak inni biorą Małą na ręce

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1427 dnia: 16 Lutego 2009, 23:08 »
Z braniem na rece nie mam jakos problemu...chetnie daje Mala mojej mamie czy bratowej ale rowniez podpowiadam jak Zu lubi najbardziej byc noszona do czego sie stosuja :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1428 dnia: 16 Lutego 2009, 23:15 »
no własnie najgorezj jak ktoś sie nie stosuje....
Ewę nosiło wiele osób i ok było jak nosili ją tak jak lubiła....gorzej jak ktoś miał swoje pomysły
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2009, 23:18 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1429 dnia: 17 Lutego 2009, 08:27 »
ja tez generalnie  nie mam i nie ialam proble mu ktos inny trzyma Lenke,wkurza mnie tylko jak Lena jest na raczkach i szwagierki co ma 17 lat i jaj nie nie zwracam uwagi ani nie sledze wzrokiem kazdego jej ruchu a tesciowa non stop "uwazaj trzymaj plecki,paytrz na glowke a dasz rade ja utrzymac"grrr to chyba ja jesli juz powinnam byc zaniepokojona ale nie widze powodu bo dziewczyna dobrze robi a jak czegos nie wie to mnie pyta...A dziecko moge zostawic z moimi rodzicami i oczywiscie z mezem i wtedy nie mysle o tym ale jak zostawiam czasem z tesciowa to juz nie potrafie nie myslec bo wieem ze ona mnie nie slucha i robi tak jak ona chce.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1430 dnia: 17 Lutego 2009, 08:29 »
do noszenia na rączkach nic nie mam... ale do przewijania, karmienia... a nie daj boze obcałowywanie... to mnie już rusza  ::)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1431 dnia: 17 Lutego 2009, 08:33 »
moja córka na szczescie nie obcałowuje wszystkich
tylko jak ma ochote

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1432 dnia: 17 Lutego 2009, 08:42 »
A moja mama np. caluje Zu po raczkach (nie buzi, czolku itp. ) i powiem szczerze, ze mnie to pasuje...lepiej po raczkach niz gdziekolwiek indziej ;)
Tesciowa nie caluje....na szczescie ;D

Aaaa i jeszcze u nas w domu jest zasada dotyczaca wszystkich: domownikow i gosci: wchodzisz do domu myjesz rece i wszyscy sie ladnie stosuja :P

Dzis musze Mala zostawiac u tesciowej...fak ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1433 dnia: 17 Lutego 2009, 08:49 »
Moi rodzice nie całują małego... powiedziałam raz, że to jest działka nasza, mamy i taty, wystraczy, że od nas zarazki podłapuje ;)
No ale teściowa... ehhh przy mnie się hamuje- ale ukradkiem widziałam, że brała jego łapki do buzi i znalazłam ślad czerwonej szminki na czółku  :-\ to mi nie pasuje, więc jak tylko zrobi to przy mnie to na pewno o tym wspomnę  ::) Od wczoraj mamy kolejnego focha- w dziekanacie czeka na mnie dyplom do odbioru więc teściowa zaproponowała, że zostanie z małym, a ja po niego wyskoczę... powiedziałam oczywiscie, że NIE zgadzam się na taki układ... dyplom nie ucieknie... więc znowu gadka o zaufaniu bla bla bla... ehhh No co ja na to poradzę, że jeszcze nie jestem na to gotowa? Z resztą mój Tomek czuje to samo... przeraża mnie myśl, że pod naszą nieobecność teściowa będzie wprowadzać swoje zasady pt: " kolejny rękawek", "dodatkowy kocyk", "pieluszka na buzi" (to mnie doprowadza do furii!!!!) i ciągłe jej jędolenie... a przy zasypianiu mały lubi się wyciszyć, a nie słuchać skrzeków babci  :-\ nie wpsominając o obcałowywaniu... póki co wypuściłam babcię na spacer. Jest zima... więc nie powinna go męczyć na dworzu...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1434 dnia: 17 Lutego 2009, 09:09 »
Ania pomysly babć nie znaja granic ;D

A twoj Nikos juz na spacerze...a przed chwila widzialam pogode i podobmo u was bardzo zimno..kurcze, u nas ladne sloneczko i narazie -5 ale osiedle zasypane po pasa, ze wozkiem nie da rady przejechac...zostaje na balkonik ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1435 dnia: 17 Lutego 2009, 09:36 »
ania masz racje dyplom ci nie ucieknie
ja nie cierpie jak ktos mi sie narzuca ze swoją pomocą
jak będę jej potrzebowala to sama poprosze
a nie ze co chwile slysze jak bedziesz chciala wyjsc to ja z nią zostane
postanowilam ze nie zostawie jej  nie bedzie dobrze komunikowac swoich potrzeb

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1436 dnia: 17 Lutego 2009, 09:56 »
Mnie też nie przeszkadza jak ktoś bierze Darie na ręcę, tylko, że...ona jak nie śpi to chce jeść, więc jak ktoś ją bierze na ręce, to szuka cyca, a jak nie ma cyca, to jest ryk :hahaha: , więc kto by jej nie trzymał szybciutko ją oddaje mnie albo mężowi :hahaha: Ryczącego dziecka nikt nie chce trzymać na rękach ;)

Jak ja się cieszę, ze mamy ganek, małą codziennie na nim sobie weranduje, bo śniegu mamy po kolana i wózkiem nigdzie nie przejadę, więc spacery odpadają na razie :(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1437 dnia: 17 Lutego 2009, 10:02 »
Nieee dzisiaj jeszcze nie byliśmy na spacerku.. babcie wczoraj wypuściliśmy ;)
U nas jest piękna pogoda!! Śniegu masa, ale to nam nie straszne :D Na pewno wyjdziemy... jest -1 i cudne słońce!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1438 dnia: 17 Lutego 2009, 11:21 »
pewno spacer jest potrzebny

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1439 dnia: 17 Lutego 2009, 11:32 »
My wlasnie na balkonie w sloneczku...znaczy mloda w wozku, a ja na krzeselku z laptopem bo jakos mi sie przebudza jak nie "jedzie" :P

Ile jestescie na spacerku w taka pogode...u nas -4...i wlasnie snieg zaczyna pruszyc :(