Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4239637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #15540 dnia: 28 Sierpnia 2011, 15:26 »
Dawno mnie tu nie było ... a tu tyleee zdjęć maluszków ...wszystkie sa słodkie, a z Nikodema to mały artysta chyba będzie :)

Pochwale się teraz moim łobuziakiem :)

Tutaj z wujkiem na dożynkach :)
za duza fota

Uploaded with ImageShack.us[/img]

a tu mały zakopianczyk :)

za duza fota

Uploaded with ImageShack.us

i mały strażak

Uploaded with ImageShack.us
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2011, 16:06 wysłana przez liliann »
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15541 dnia: 28 Sierpnia 2011, 19:35 »
po pierwsze wywalić koperek i ustawić na bio gaie
spróbować czy to podziała

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline madziulka1021

• entuzjasta
  • data ślubu: 17.10.2009r.
« Odpowiedź #15542 dnia: 28 Sierpnia 2011, 21:40 »
Tak samo jak dziewczyny bym poradziła odstawić koperek, na mojego M.też nie dobrze wpływał - niech pije samą wodę może...a i bio gaia mu na pewno nie zaszkodzi też stosowaliśmy, można przykładać ciepłą pieluszkę na brzuszek(ubranko)...zdaje mi się że to chyba kolka..

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #15543 dnia: 28 Sierpnia 2011, 22:16 »
No ja właśnie na te z crayolla się czaję bo Biedronkowe są nieco galaretowate niektóre :/ Ciężko się maluje

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #15544 dnia: 28 Sierpnia 2011, 22:58 »
Jak już się pojawił ząbkowy temat to my możemy się pochwalić, że Wiktor ma juz dwie dolne jedynki :)

I trochę nowsze zdjęcia
Tu z babcią na wsi

a tu zamyślony

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15545 dnia: 28 Sierpnia 2011, 23:35 »
My na zębiska nadal czekamy, chociaż Tośka od kilku dni wyjątkowo się wścieka i dziś bardzo szarpała się za dziąsełka. Ile taka impreza do pokazania się kreseczki lub ząbka może trwać?

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15546 dnia: 29 Sierpnia 2011, 09:33 »
u nas pierwsze wyszły bezobjawowo z zaskoczenia, górne za to mam wrażenie jakby szły strasznie długo....
Marta, jaki Wiktor duży, taki poważny chłopak, mój niby wagowo wcale nie mały ale jakiś taki malusi się wydaje...

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #15547 dnia: 29 Sierpnia 2011, 09:39 »
Dzięki za wszystkie rady - będziemy obserwować maluszka i zobaczymy co i jak.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #15548 dnia: 29 Sierpnia 2011, 10:31 »
Carrolla,u nas pewne oznaki są już od grudnia;-) a zębów u Alana  to raczej nie zobaczysz;-)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #15549 dnia: 29 Sierpnia 2011, 15:02 »
hehe u nas tak samo ;) Mi się do tych zębów jakoś niespecjalnie spieszy... jeszcze mam traume po ząbkowaniu NIkodema... ten to wszystkie możliwe objawy i komplikacje związane z tym zjawiskiem przechodził... od okropnego bólu, po różne infekcje powiązane z zębami (zawsze przy górnych perełkach) a skończywszy na oderwaniu się kawałka dziąsła przy przebiciu się 5tki... dziękuję, wolę poczekać na powtórkę ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #15550 dnia: 29 Sierpnia 2011, 15:36 »
U nas dolne jedynki się wyrzynają. Na razie objawów brak :)

Za to przy karmieniu jak mnie Anuśka uraczyła przygryzieniem (a ma tylko małą kreseczkę i trochę tylko ząbka widać) w cycka to o mało z bólu nie zawyłam... A ona spojrzała potem na mnie i tak słodko się uśmiechnęła, że trudno byłoby jej tego czynu nie wybaczyć ;)
Także zęby mają też swoje "złe" strony ;) Czekajcie dziewczyny i cieszcie się, bo takie akcje do przyjemnych nie należą...

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15551 dnia: 29 Sierpnia 2011, 15:41 »
mnie tylko raz ugryzł w cysia i to dwoma, już dość dobrze wyrżniętymi...ojjjjj bolało, dolne wyszły szybko jak u Anusi bezobjawowo, przy górnych dziąsełka krwawiły i troszkę marudzenia ale nic poza tym :) i już widzę dwójeczke górną w natarciu...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15552 dnia: 29 Sierpnia 2011, 20:29 »
UWAGA! WAŻNE!
"Nestle apeluje do wszystkich konsumentów, aby zwrócić kaszkę bananową ,okres przydatności do spożycia do 2012 roku, kod kreskowy: 761303308973, ponieważ istnieje możliwość, że zawierają kawałki szkła! Kopiuj na status, chociaż nie jesteś rodzicem. Możesz uratować życie dziecka!!!
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15553 dnia: 29 Sierpnia 2011, 22:42 »
A nie chodzi przypadkiem o to:
15.07.2011 Oświadczenie o wycofaniu produktu dla dzieci i niemowląt we Francji.

Oświadczenie Nestlé Polska S.A.
15  lipca 2011 r.

Oficjalne stanowisko dotyczące wycofania ze sprzedaży na terenie Francji jednej serii produktu  Nestlé P’tit Pot Banana

W lipcu br. firma Nestlé France zapobiegawczo i dobrowolnie wycofała z rynku francuskiego jedną serię odżywek dla niemowląt i dzieci Nestlé P’tit Pot Banana, po znalezieniu szkła w jednym produkcie.

Był to przecier bananowy w słoiczku, a jego pełna nazwa to: Nestlé P’tit Pot Banana (seria L 10980295).

Przy współpracy z odpowiednimi organami Nestlé niezwłocznie podjęło wszelkie działania niezbędne do ustalenia przyczyny tego incydentu. Przeprowadzone dochodzenie wykazało, że był to odosobniony przypadek, ograniczony wyłącznie do jednego słoiczka.
Powyższa informacja o sytuacji na rynku odżywek dla niemowląt i dzieci we Francji, dotyczy wyłącznie jednej serii odżywek na rynku francuskim. Seria ta była sprzedawana wyłącznie we Francji i nie dotyczy innych produktów oraz innych rynków.  Wszystkie produkty dla dzieci i niemowląt sprzedawane przez firmę Nestlé na rynku polskim są bezpieczne.
Bezpieczeństwo i jakość naszych produktów są dla nas niekwestionowanym priorytetem. Nestlé przeprosiło wszystkich konsumentów i klientów za wszelkie niedogodności związane z dobrowolnym wycofaniem wspomnianego produktu ze sprzedaży.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #15554 dnia: 29 Sierpnia 2011, 22:50 »
Wydaje mi sie, ze chodzi wlasnie o Francje :) Niepotrzebnie sieja panike na internecie...

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #15555 dnia: 30 Sierpnia 2011, 10:40 »
carolla u nas od 3 miesiąca były już jakieś tam znaki na zęby, wszyscy ciągle mówili o zęby idą, ale jakoś im się nie spieszyło do wyjścia. Tydzień przed pojawieniem się zębów Wiktor był bardziej marudny niż zwykle, najpier wyszła lewa jedynka i za dwa dni przebiła się druga. Na szczęście nie obyło się bez gorączki, biegunki czy innych przykrych dolegliwości. Ale z tego co widzę tu na forum to chyba górne zęby są gorsze.

izulek wszyscy mówią, że z Wiktora duży chłopiec, a jak patrze na inne dzieci w jego wieku czy młodsze to wcale mi się nie wydaje taki duży. Teraz ma już gdzieś 74cm lub może ponad bo niektóre ciuchy na 74 są już ciut za małe, a ile z waga to nie wiem musiałabym go zważyć ale przypuszczam, że pewnie ponad 8 kg będzie miał.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #15556 dnia: 30 Sierpnia 2011, 10:45 »
Odnośnie koperku to ja pisałam już kiedyś, że może powodować dodatkowe nagromadzanie się gazów więc ostrożnie z koperkiem.

Ja zostałam raz ugryziona, po karmieniu i to dotkliwie bo do krwi - oj polało się jej sporo  ::) wyskok był jednorazowy. Aktualnie Lila woli gryźć nas z nosy albo mnie w ramię  ;)

Nawet nie wiedziałam, że jest kaszka Nestle z bananami  8)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #15557 dnia: 30 Sierpnia 2011, 21:51 »
Oświadczenie Nestlé Polska S.A.
z dnia 30 sierpnia 2011 r.

Oficjalne stanowisko dotyczące bezpieczeństwa produktów Nestlé dla dzieci i niemowląt w Polsce.
W związku z powielanymi w Internecie doniesieniami, firma Nestlé Polska pragnie uspokoić, że wszystkie produkty oferowane dla niemowląt i dzieci w Polsce są bezpieczne.

Apel wzywający do zwrotu tych produktów w Polsce jest bezzasadny i wprowadza rodziców w błąd. Wspomniane doniesienia odnoszą się do sytuacji, która miała miejsce w lipcu we Francji. Wtedy to firma Nestlé France zapobiegawczo i dobrowolnie wycofała z rynku francuskiego jedną serię odżywek dla niemowląt i dzieci Nestlé P’tit Pot Banana, po znalezieniu szkła w jednym produkcie.

Był to przecier bananowy w słoiczku, a jego pełna nazwa to: Nestlé P’tit Pot Banana (seria L 10980295).

Przy współpracy z odpowiednimi organami Nestlé niezwłocznie podjęło wszelkie działania niezbędne do ustalenia przyczyny tego incydentu. Przeprowadzone dochodzenie wykazało, że był to odosobniony przypadek, ograniczony wyłącznie do jednego słoiczka. Powyższa informacja o sytuacji na rynku odżywek dla niemowląt i dzieci we Francji, dotyczy wyłącznie jednej serii odżywek na rynku francuskim. Seria ta była sprzedawana wyłącznie we Francji i nie dotyczy innych produktów oraz innych rynków.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #15558 dnia: 30 Sierpnia 2011, 22:13 »
I wszystko jasne  ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #15559 dnia: 31 Sierpnia 2011, 22:32 »
A moje jak nie mówiło ani słowa, dosłownie nic tak teraz z dnia na dzień gada :D Przepraszam, że będę wypisywać ale jestem taka szczęśliwa i dumna! Od kilku miesięcy mówi MAMUNIA i to baaardzo wyraźnie, TATUŚ, dziadzia, babcia, BUDYS (budrys), DAJ, TAK, NIE, a dwóch tygodni mówi ślicznie CITAĆ (czytać), cziste (czyste rączki), BUTY, PIES, JEŚĆ, PIĆ, PIPIĆ (przykryć kołderką  :D ), kałuja (kałuża), gója/y (góra/góry) :))))
Jest tego bardzo dużo więc jestem taka szczęśliwa ;D ;D ;D ;D Poza tym ma masę swoich określeń na różne rzeczy :D Ale to już nie jest język polski ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #15560 dnia: 31 Sierpnia 2011, 23:45 »
Moja Zuza też gada niesamowicie.. można już normanie dialog z nią prowadzić... w sumie nie ma słowa, którego by nie powtórzyła..  i też bardzo często mówi do mnie MAMUSIU :)
I jak czegoś chce to ślicznie mówi.. mamusiu ploszę.. albo mamusiu ploszę obaw się ze mną.. albo mamusiu CHODŹ.. ale za to do taty (a widzi go niestety bardzo bardzo mało) mówi też mamo.. chociaż doskonale wie, że to tata...
Ostatnio jest w ogóle tak kochana,  że aż nie da się tego opisać!!!

A dziś z Zuzką byłam w kinie na Kubusiu puchatku...
A oto mój skarb:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #15561 dnia: 31 Sierpnia 2011, 23:52 »
cudowności!!!
Oponka, super, że Klusio się rozgaduje!
Nikodem mówi dość sporo, choć dziwacznie... często przekręca szeregi zdań, mówi o sobie w trzeciej osobie...
np.

" Ikoś da rady nie " tłum: Nikoś nie da rady (zrobić czegoś)  ::)

zastanawia mnie czy to normalne, czy zakrawa o jakiś problem logopedyczny :drapanie:

A jego "mamusiu chodź jedzimy ciuchcią! plosię" (od kilku miesięcy męczy mnie zabawą drewnianą kolejką...) plus do tego wyraz twarzy kota ze shreka totalnie mnie rozwalają... i siedze jak durna po kilka godzin dziennie i ruszam palcem jeźdżąc pociągami ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #15562 dnia: 1 Września 2011, 10:33 »
marcella cudo :o :o :o ale ona jest śliczna :D

dziubasku mi się wydaje, że to normalne.
Nasza Majka tez czasami tak mówi, np. Maja zrobi siusiu choć zdarza jej się to już coraz rzadziej.

dziś pierwszy dzień w przedszkolu. Majka od wczoraj była bardzo podekscytowana. Pakowała kapcie, szczoteczkę do zębów itp.
dziś weszła do przedszkola z wielkim uśmiechem, zaraz płacz więc Pani zabrała Majkę, a ja wracając do domu przepłakałam całą drogę :'(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #15563 dnia: 1 Września 2011, 10:38 »
Dziubasku...Ewa jak zaczynała mówić, też mówiła o sobie w trzeciej osobie...
U nas nazywała się Unią - skrót od Ewuni...
To mija....nawet nie zauważysz kiedy zacznie mówić o sobie w pierwszej osobie...ja nawet nie pamiętam tego monentu przejścia...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #15564 dnia: 1 Września 2011, 13:23 »
moja dziś też była na moment w przedszkolu bo dopiero ją zapisywałam  ::) był meeega płacz... przy wyjściu  :P chciała zostać z dziećmi, jutro idzie już normalnie i zobaczymy jak zareaguje  ;D

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #15565 dnia: 1 Września 2011, 13:46 »
ja byłam ostatnio odebrać synka sąsiadki. Zuźka za choinkę ;) nie chciała stamtąd wyjść ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15566 dnia: 1 Września 2011, 15:42 »
Dziewczyny, co mogę podac Młodej jak ja głowa boli? Kurcze pierwszy raz sie takie cos nam zdarza, goraczki nie ma.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15567 dnia: 1 Września 2011, 17:48 »
Tez tak mysle...ale sie okazuje, ze chyba ją boli żołądek, a nie głowa...i wez tu bądź czlowieku mądry....

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #15568 dnia: 1 Września 2011, 18:46 »
Zważyliśmy dzisiaj nasza Ole i waży już 4850, a urodziła się z wagą 3450g.  Nie myślicie, że przyrost wagi jest zbyt duży??? Karmię Małą piersią na żądanie średnio co 2-3 godziny, a w nocy nawet co 5 godzin. Nasza lekarka jest na urlopie i nawet nie mam się kogo zapytać o opinię. Może powinnam Mała trochę oszukać i spróbować podawać wodę??
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #15569 dnia: 1 Września 2011, 18:56 »
Nie wiem, czy oszukasz dziecko. Nie jestem wyrocznią, ale mimo wszystko ufam naturze, nie zawsze ten przyrost wagi jest jednostajny, co piszę patrząc na różne zaprzyjaźnione dzieci. Ale to już lekarz powinien powiedzieć co i jak, nei my.