Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4028430 razy)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #15960 dnia: 19 Września 2011, 22:56 »
no ja tez lubie tchibo
sama sobie tez tam często coś znajduję
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #15961 dnia: 20 Września 2011, 07:44 »
A ja chciałam się pochwalić jak moja córeńka pięknie mówi.
 Obejrzyjcie same:  :)

super  :D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15962 dnia: 20 Września 2011, 07:59 »
Marcela - moje dziecie sporo młodsze ale na takie problemy dostała syropek - podawałam miesiąc i pomogło.

A córcia je tylko to co wymieniłaś ??? może za mało pije ??? albo je coś co ją zapiera ??? a manna nie zapiera ???

Jak na sucho zmiksujesz płatki owsiane na pyłek to może uwierzy że to manna ??? czasem udaje się dziecko jakoś przechytrzyć

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #15963 dnia: 20 Września 2011, 10:20 »

żonka, cudną ,masz córcię :)

marcella, faktycznie płatki owsiane pomogą na pewno. zalej wrzątkiem i przykryj na 3min. Tosia wsuwa codziennie na śniadanie i kupala mamy 1 lub dwa razy dziennie.

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #15964 dnia: 20 Września 2011, 10:38 »
zonka julianka jest rewelacyjna ;D

super  :D

żonka, naprawde bardzo ładnie już mówi..

żonka, cudną ,masz córcię :)

Dziękuję bardzo w imieniu Julianki.  :-* :-* :-* :-* :-*
Jestem z niej szalenie dumna.  :D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15965 dnia: 20 Września 2011, 11:20 »
.caril. cudne zdjęcia córuni :o :o

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #15966 dnia: 20 Września 2011, 15:23 »
dziewczyny, czy wiecie jak mogę usunąć nieprzyjemny zapach z butelki? mój mąż jakiś miesiać temu nie umył butelki po mleku i zostawił zakręconą na noc :-\ Gdy rano ją otworzyłam smród był ogromny i do dzisiaj nie mogę się go pozbyć. Mam awaryjna butelkę, ale ta była nowa i szkoda mi wywalać kolejne blisko 40zł na nową... Mycie w płynie, trzymanie we wrzątku po kilka godzin - nic nie dało...śmierdzi okropnie :-[

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #15967 dnia: 20 Września 2011, 15:44 »
.caril. cudne zdjęcia córuni :o :o
dziękuję bardzo!

anetka, może wygotuj w wodzie z kwaskiem cytrynowym?

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15968 dnia: 20 Września 2011, 15:46 »
sok z cytryny lub soda oczyszczona + wrzątek powinny załagodzić zapach

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15969 dnia: 20 Września 2011, 21:00 »
kto zna jakiś fajny, miły i czysty hotel w Poznaniu lub Pile lub okolicach w przystępnej cenie?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15970 dnia: 20 Września 2011, 21:20 »
Co znaczy przystępna cena ;)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #15971 dnia: 21 Września 2011, 12:18 »
Mam pytanie do szczecińskich mamusiek.  :)

Czy któraś z was chodziła ze swoim dzieciaczkiem na zajęcia z rytmiki? Jeśli tak, to do której szkoły i jak oceniacie zajęcia?
Tak na szybko znalazłam dwie szkoły, które przyjmują dzieci w wieku mojej córeczki - casio i yamaha. Do obu szkół zapisałam się na darmowe lekcje próbne, żeby móc porównać i ocenić szkoły. Ale może któraś z mam ma doświadczenie na tym polu i mogłaby podzielić się swoją opinią na ten temat?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #15972 dnia: 21 Września 2011, 13:24 »
My chodziliśmy do Micado (Mikado?) i byliśmy zadowoleni... ale do czasu. Zajęcia były bardzo fajnie prowadzone, ale jakoś nie można było zrealizować założenia z początku, że ostatecznie dzieci będą same ćwiczyć, a rodzice będą za drzwiami... a mi na tym bardzo zależało, aby właśnie próbować budować tą samodzielność u Nikodema. Ostatecznie chodziliśmy ponad pół roku, potem zrezygnowaliśmy, ale zastanawiam się, czy nie wrócić już do starszej grupy. Nikosiowi zajęcia BARDZO się podobały i widziałam, że bardzo dużo z nich wynosił. Stał się pewniejszy siebie, mniej bojaźliwy w stosunku do dzieci.
Byliśmy na póbnych zajęciach w szkole Yamahy i mi się nie podobały...

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #15973 dnia: 21 Września 2011, 13:36 »
dziubasek dziękuję za odpowiedź. A ile Nikodem miał, jak zaczęliście z nim chodzić? Bo na stronie u nich pisze, że przyjmują dzieciaczki od drugiego roku życia i tym się zasugerowałam, dopiero później doczytałam, że również i młodsze.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #15974 dnia: 21 Września 2011, 15:11 »
Żonka, może uda Ci się zgooglować, czy nie ma gdzieś w Szczecinie zajęć umuzykalniających metodą Gordona. To jest dla malutkich, nawet noworodków.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #15975 dnia: 21 Września 2011, 19:29 »
Nikodem miał rok i 7 mcy, ale nie był najmłodszy :)

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #15976 dnia: 21 Września 2011, 19:40 »
izulek ale Szymonek poszedł, wszystko naraz :) u nas na razie staneło w miejscu Wiktor tylko na czworaka i się kiwa. Jak zaczął tak robić to myślałam, że to tylko kwestia czasu aż ruszy do przodu, ale jakoś mu nie idzie.

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #15977 dnia: 21 Września 2011, 20:06 »
Martus to jest kwestia czasu u nas to kiwanie sporo trwalo.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #15978 dnia: 21 Września 2011, 22:27 »
u nas tez dlugo trwalo to kiwanie sie Natana na czworaka, ale odkad nuczyl sie siedziec i stawac w lozeczku, kiwanie poszlo w zapomnienie i teraz podpelza do wszystkiego co umozliwilo by mu wstanie

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
« Odpowiedź #15979 dnia: 22 Września 2011, 00:48 »
Nie wiem czy to odpowiedni wątek ale bardzo potrzebuje porady. W ciągu około tygodnia muszę odstawić Małą od cyca na rzecz butli. Z przyczyn zdrowotnych ze względu na leki które będę przyjmować nie ma takiej możliwości żeby Mała była karmiona piersią. Póki co kompletnie mnie to rozwaliło psychicznie, siedzę i ryczę, no ale nie o tym.
Jak się zabrać do odstawienia małej od cyca?? Nigdy nawet nie piła z butelki, poza tym jest przecież taka malutka. Cycek robił tez za "uspokajacza" jak teraz sobie z tym poradzić jak już ni będę mogła jej przystawić??
Przepraszam, że tak post pod postem ale jakoś źle to napisałam. Tak jakby cyc to była tylko metoda na uspokojenie a przecież nie o to mi chodziło. Karmienie piersią przede wszystkim dla mnie jest/było  formą największej bliskości i czułości. Myślę, że tak samo będzie tego brakować mnie jak i małej Oli. Jak nagle z dnia na dzień temu małemu człowieczkowi pokazać, że już tego nie będzie??
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #15980 dnia: 22 Września 2011, 01:02 »
Spokojnie...ja musiałam odstawić Olę jak miała 2 miesiące. Wyryczałam swoje, nadenerwowałam się i myślę, że gorsze było to dla mnie niż dla córki. Ola dodatkowo musiała przejść na Nutramigen,który w smaku jest po prostu wstrętny,ale po kilku karmieniach nie robiło jej to różnicy. Nawet nie zauważyłam, żeby brakowało jej naturalnego karmienia.Zacznij powoli- jedno,dwa  karmienia daj jej z butli, następnego 3 itd. jak załapie- nie powinno być problemu. Wierz mi, że chociaż tutaj zgodzić sie nie moge, że karmienie piersią,to duża bliskość itd- mojej Oli nic nie brakuje ;) kocha mnie nad życie  :P mimo, że karmiłam ja tak krótko. Mama to Mama, a nie tylko cycek ;) głowa do góry- będzie dobrze. Najwyżej,gdy będzie domagała się cysia- spróbuj ze smoczkiem, może ją to uspokoi. Myślę, że łatwiej odstawienie przyjdzie takiemu maluszkowi niż starszemu dziecku. trzymam kciuki.
P.S. Moja koleżanka, po wizycie kontrolnej u ginekologa  musiała odstawić karmienie ze względów zdrowotnych na 3 tygodnie. Przez ten czas naściągała trochę pokarmu, tak że na początek dawała córce swoje mleko z butelki i stopniowo przeszła na modyfikowane. Przez te 3tygodnie odciągała trochę pokarmu z nadzieją, że po skończeniu tabletek przejdzie na karmienie naturalne; minęły 3 tygodnie,pokarm nie zanikł-przystawiła córcię do piersi i ta pięknie zassała. Dzisiaj Mała ma 15 miesięcy i dalej ssie pierś.Może i Tobie się uda?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #15981 dnia: 22 Września 2011, 10:03 »
eovina popłakalam się.... współczuję bardzo. na pewno nie powinnaś dawać malej do zrozumienia że ciężko... Uwierz m iże dla niej to będzie łatwiejsze niż dla Ciebie.. Wiem po sobie... wiele rzyczy wydawało mi się dla moich dzieci trudnych a okazywało się ze dzieci to przyjmują ze spokojem a ja rycze bo mi ciężko... trzymaj się !

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15982 dnia: 22 Września 2011, 14:48 »
Dziewczyny jak by któraś z Was robiła zakupy i chciała kupowac pampersy Huggiesa w promocji za 25 zł to mocno odradzam!
Ja własnie dzisiaj otworzyłam drugą paczke i na 9 wyciągniętych pampersów tylko jeden nadawał się do użytku.
Pampersy mają sporą wadą jeden z rzepów jest albo oderwany zupełnie albo jest taki że ledwo się trzyma...
Jestem zła jak osa że zdecydowałam się zakupic te pampersy szkoda że nie mam paragonu bym normalnie oddała...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #15983 dnia: 22 Września 2011, 15:31 »
Ada nie do uwierzenia !! Ja bym napisala mail do produkcji... ja raz mialam taką sytuację że w merci były robaki ;D Napisalam do nich z oburzeniem i kurier pzryniósł mi cały kosz slodyczy ;D

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #15984 dnia: 22 Września 2011, 15:35 »
W takim razie ja zaraz wysmaruję maila do Pampersa. Trafiły nam się dwie wadliwe sztuki - rzepy odpadły przy naciąganiu. Fotki strzelone i spisany nr prod. Ciekawa jestem odpowiedzi :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15985 dnia: 22 Września 2011, 15:38 »
ok w takim razie robię fotki i wysyłam meila z mega oburzeniem... No to jest myśl!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #15986 dnia: 22 Września 2011, 15:52 »
Zonka ja chodzę z moją Zuzią do micado.. ale nie podoba mi się tam.. dzieci robią co chcą.. pani zaczęła dawać minusy tym niegrzecznym czyli prawie całej grupie a 2 dzieci która była grzeczna nie dostała nic.. Dwulatki nie rozumiały że tamte zostały ukarane przez namalowanie smutnej minki.... Poza tym zajęcia są prowadzone bardzo głośno i według mnie ćwiczenia są zbyt trudne.. przynajmniej moja Zuza na 100% kompletnie nie rozumie tej kobiety co prowadzi.. Ja będę szukać gdzieś indziej..

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15987 dnia: 22 Września 2011, 16:38 »
ada ja bym zapakowała te wadliwe do koperty, wysmarowała lista i im wysłała pocztą
bez przesady że pakują takie niedoróbki do paczki

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #15988 dnia: 22 Września 2011, 17:10 »
Dziewczyny jak by któraś z Was robiła zakupy i chciała kupowac pampersy Huggiesa w promocji za 25 zł to mocno odradzam!
Ja własnie dzisiaj otworzyłam drugą paczke i na 9 wyciągniętych pampersów tylko jeden nadawał się do użytku.
Pampersy mają sporą wadą jeden z rzepów jest albo oderwany zupełnie albo jest taki że ledwo się trzyma...
Jestem zła jak osa że zdecydowałam się zakupic te pampersy szkoda że nie mam paragonu bym normalnie oddała...
Dlatego ja nienawidzę firmy Huggis- pieluchy i chusteczki to porażka!!!

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #15989 dnia: 22 Września 2011, 18:13 »
Mam pytanie do szczecińskich mamusiek.  :)

Czy któraś z was chodziła ze swoim dzieciaczkiem na zajęcia z rytmiki? Jeśli tak, to do której szkoły i jak oceniacie zajęcia?
Tak na szybko znalazłam dwie szkoły, które przyjmują dzieci w wieku mojej córeczki - casio i yamaha. Do obu szkół zapisałam się na darmowe lekcje próbne, żeby móc porównać i ocenić szkoły. Ale może któraś z mam ma doświadczenie na tym polu i mogłaby podzielić się swoją opinią na ten temat?

Żonko my z Hanią chodzimy co prawda w Warszawie, ale w Sz-nie też są zajęcia prowadzone metodą Gordona (o których wspomniała Lemmy)
Spójrz
http://www.cte.com.pl/zajecia1
Ze swojej strony polecam serdecznie, myślę, że będą odpowiednie do wieku Twojej córci ;)
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.