Dopiero nadorbiłam wątem po mojej nieobecnosci.
Fasolku co do bety juz jestem mądrzejsza

A pytałam o paznokcie poniewaz wiem ze sztuczne paznokcie szkodza kobieta w ciązy. Tzn ja wiem ze szkodza akryle, sam zapach przy ich zakladnaniu jest bardzo szkodliwy dla płodu. Natomiast z zelami wiem z jest duzo mniejsze zagrozenie jesli nawet go w ogole nie ma. O akrylach jestem bardziej pewna, sama je zakladam tzn zakladalam (lenistwo) i kiedy to za dawnych czasow chodzilam do mojej kosmetyczki wlasnie zaszla w ciaze i od tego moementu wszystko co miala sprzedala i juz nie zaklada akryli jak i sama nie miala przez okres ciazy, jesli przyszla do niej kobieta w ciazy to zawsze odmawiala jej zalozenia paznokci.
Natomiast tak jak mowie z zelami raczej jest inaczej, aczkolwiem lepiej sie upewnij jak to jest z takimi paznokciami - nie martw sie jak bedziesz czytala tego posta bo ja tych informacji nie ma od zadnych lekarzy ktorzy by potwierdzili te przypuszczenia ale mowie to co slyszalam od mojej kosmetyczki. Ale i tak wolałam napisać to co wiem moze a nóż dowiesz sie od kogos czegos pewnego i wtedy Ty i ja i wszystkie dziewczyny beda wiedzialy jak jest naprawde
Naprawde nie mam zadnych złych intencji pisząc tego posta- pisze to tylko i wyłącznioe z troski

Buziaki na nadchodzący tydzień