Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 143811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #540 dnia: 6 Lutego 2009, 23:07 »
zazdroszcze.... macie tyle juz zalatwione :) to bardzo dobrze, troszke jeszcze przed wami :D a bielizna sliczniusia, ja moze tutaj sie rozejrze za jakas bielizna  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 6 Lutego 2009, 23:11 »
Najważniejsze już jest  ;)
Bardzo ładna bielizna  :D szkoda ze ja nie mogę na nic trafić  :-\

miłej nocki  :-* :-* :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #542 dnia: 7 Lutego 2009, 00:01 »
No a coś byście dodały do tej listy?
bo ja muszę jeszcze dodać napoje owoce i ciasta- nie mamy tego. A restauracja nie zapewnia, więc trzeba dopisać... To u Was w wątkach poczytałam, więc sobie przypomniałam :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #543 dnia: 7 Lutego 2009, 10:30 »
Bielizna bardzo ładna podoba mi się  ;) a to są stringi czy pełne majteczki?  :) co do listy to sporo już macie załatwione, ale mam pytanko co do podróży poślubnej bo się chyba zgubiłam, to w końcu na Fidżi się zdecydowaliście czy na co?  ;)

:-* zostawiam

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #544 dnia: 7 Lutego 2009, 10:32 »
Fasolem a moze dekoracja i tablice na autko??
Bielizna bombowa!!!
Fidzi....wow :o

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #545 dnia: 7 Lutego 2009, 12:31 »
Witam weekendowo :-*

Za oknem dziś koszmarna pogoda 1 stopień na plusie, mgła gęsta, coś siąpi z nieba i na dodatek odmarza zamarznięte do tej pory błoto >:( Po spacerze z Boni musiałam się przebrać, bo po kolana byłam mokra :mdleje: Ja mieszkam pod lasem, a za lasem są pola, więc tereny cudne, a Boniśka dzisiaj złapała chęć zwiedzenia każdej dolinki w promieniu 5 kilometrów do domu- nie mogła wczoraj rano, jak tak ładnie było ::) Przeciągnęła mnie po tych chaszczach, łaziłyśmy chyba 2,5 godziny i i tak nie chciała jeszcze wracać do domu ;) No ale ja już tak głodna byłam, że ledwie powłóczyłam nogami-wyszłam na czczo, bo myślałam, że jak wczoraj będzie wolała wrócić szybko do domu... A ja jako grzeczna pani pieska robię wszystko, czego sobie jej kudłata mość zażyczy ;D

Dzisiaj muszę przemeblować pokój jeden- niespodzianka dla K. Jak mi starczy czasu to może dorwę wiertarkę teścia i zawieszę nasze zdjęcia na ścianie ;) W międzyczasie jeszcze fasolkę po bretońsku zrobić... Ale chyba muszę pożyczyć drugi garnek od teściowej, bo namoczyłam 1 kg fasoli i mi się nie zmieści wszystko w moim największym garze ;D

Olucha majtki to stringi- nie lubię pełnych, zawsze mi się jakoś tak układają i rolują, że robią się z nich a'la stringi ;) A normalnych stringów przynajmniej nie muszę układać na pupie co 5 minut ;)

Jeśli chodzi o podróż poślubną to Fidżi musimy sobie odpuścić na razie. Jedziemy na Filipiny przez Singapur albo Hongkong czyli lecimy, spędzamy 2 pełne dni w którymś z tych miast i intensywnie zwiedzamy z pomocą przewodnika, którego nam firma załatwia a potem na 12 dni przelatujemy na Filipiny ;D I tam leżakujemy na plaży i nurkujemy :D Tylko czekamy aż nam hotel potwierdzi cennik na listopad/grudzień tego roku i załatwiamy :hopsa: Wstępnie chcemy jechać w przedziale czasowym 2 ostatnie tygodnie listopada 2 pierwszy tygodnie grudnia :D U nas wtedy zimno a tam rozkoszne ciepełko :brawo: Już się nie mogę doczekać, a tu tyle jeszcze wrażeń mocnych po drodze: obrona mgr, ślub... ;D

Ilonka- dzięki ;) Tablice może jakieś nabędziemy, co do dekoracji to chyba sama będę chciała jakąś wyczarować na klameczki- w końcu po obronie mgra będę miała prawie 2 miesiące na eksperymenty ;D A jak stwierdzę, że efekty mnie nie zadowalają to zawsze przy zamawianiu bukiety na 2 tygodnie przed ślubem mogę zamówić dekorację auta :)
Podobnie winietki sami będziemy robić- co to za filozofia wydrukować samemu, "maszynę" taką ręczną jak do wycinania zdjęć mamy, więc nie trzeba się będzie bawić nożyczkami ;)

Kochane, a czy Wy jakieś podziękowania dla gości robicie? Moja siostra np dawała pierniczki z ich imionami napisanymi lukrem, koleżanka słodkie migdały w folii z karteczką. Teraz mi to przyszło do głowy... I się zastanawiam, czy nie wystarczy, jak się potem wyśle np zdjęcie z sesji z kartką, że się dziękuje im za uświetnienie uroczystości swoją obecnością? Trzeba jeszcze jakieś słodkości dawać? ::)
My chcemy chyba po powrocie z podróży poślubnej wysłać taką kartkę z 2 zdjeciami: jedno z sesji ślubnej drugie z podróży z dopiskiem, że to dzięki nim mieliśmy podróż marzeń.(Bo w sumie to większą część kwoty jaką dostaniemy chcemy przeznaczyć właśnie na podróż. Wychodzimy z założenia że wyposażenie mieszkania z czasem i tak będzie, a na taką podróż długo sami nie uzbieramy) Co o tym myślicie? :)

Rety, jaki tasiemiec  :mdleje:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 7 Lutego 2009, 12:43 »
MY będziemy gościom dawać ciasto, w takich ładnych pudełeczkach z jakimś wierszykiem na wierzchu albo innym napisem  ;) nie wiem czy to się liczy do podziękowań ale chyba tak  ;) co do podróży poślubnej to bardzo fajny oryginalny pomysł  ;) masz rację że wyposażenie mieszkania z czasem i tak nabędziecie  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 7 Lutego 2009, 12:50 »
Olucha, a jakie ciasto? Nie wyschnie w tym pudełeczku? ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 7 Lutego 2009, 12:53 »
My tez będziemy dawac paczki z ciastem  ;) U nas w regionie panuje taki zwyczaj i zazwyczaj cukiernie już przygotowuja takie paczki  ;)
nie no nie wyschnie, bo to cukiernia przywozi razem z ciastami i tortem( w zaleznosci co tam kto zamówił) i po weselu para młoda na odchodne daję taka paczuszkę  :D

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 7 Lutego 2009, 12:56 »
Nie wyschnie, te pudełeczka są przechowywane w lodówce i wyjmowane jak się goście zbierają  :) jeszcze nie wiemy jakie to będzie ciasto, pewnie któreś weselne  :) ja akurat popakuję je sama, taki mam plan i nadruk na pudełeczku też zrobimy sami  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 7 Lutego 2009, 13:03 »
Hmmmm, pomysł ciekawy, tylko gorzej jak niektórzy goście zmyją się cichaczem  ;)

Olucha, czyli po weselu będziesz te pudełeczka ciastem napełniać i zawozić do gości?? ::) Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak to jestem pełna podziwu, bo mi by się nie chciało dzień czy 2 po weselu pakować tych pudełeczek i rozwozić ;D

Ja tam jeszcze pomyślę nad tym, ale chyba pozostanę przy kartce wysłanej po podróży poślubnej ze zdjęciami... Nie wiem zresztą. Mam wrażenie że mam papkę zamiast mózgu w tym temacie :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 7 Lutego 2009, 13:09 »
No co ty, w życiu nie będę nigdzie jeździć po ślubie z ciastem, też mi by się nie chciało  ;) przed ślubem przygotujemy pudełeczka, jak przywiozą ciasto na salę to albo my wsadzimy to ciasto do pudełeczek albo zlecimy to paniom z sali i jak goście będą wychodzić z wesela i przyjdą się pożegnać to wtedy dostaną ciasto, zazwyczaj ludzie żegnają się z młodymi jak wychodzą, przynajmniej mi się wydaje że wypada, a jak wymkną się cichaczem to nie dostaną  ;) ja na pewno nie zamierzam za nikim biegać  ;) liczę że pobiegają za mną  ;) heheh

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 7 Lutego 2009, 13:22 »
Aaaaa, no chyba że tak ;) W sumie to ja jestem tak przyzwyczajona do latania za ludźmi, że jak na weselu oni będą latać za mną, to nie wiem, czy będę się z tym dobrze czuła :P
No ja też uważam, że wypada  się pożegnać z młodymi, ale też widziałam parę razy jak gościę się wymykali dosłownie z imprezy...Nie wiem dlaczego, ale i tak ich wszyscy widzieli a młodzi wtedy podeszli do orkiestry, wzięli na chwilę mikrofon i im powiedzieli do widzenia ;D Wtedy już w ogóle zapanowała ogólna wesołość na sali :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #553 dnia: 7 Lutego 2009, 13:31 »
Witam!
stopniowo nadrabiam zaległości  :D

co do podziękowań to my postanowiliśmy wysłać gościom zdjęcia, które będziemy z nimi robić na weselu. Fotograf będzie nas fotografował z każdym z gości i właśnie to zdjęcie ma być podziękowaniem :) zastanawiam się też czy tym co będą tylko na ślubie nie wysłać zdjęcia grupowego, które będzie zrobione przed kościołem po mszy...

:-* :-* :-* sobotnie

ps.
mogę spytać na jakim osiedlu mieszkasz??

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 7 Lutego 2009, 13:41 »
agairish- na Bezrzeczu mieszkam- na szczycie górki ;D A Ty? :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 7 Lutego 2009, 13:46 »
po prostej bardzo niedaleko od Ciebie ;) na Osowie prawie obok stadniny :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 7 Lutego 2009, 13:55 »
Na osowie jest jakaś stadnina?? :o Gdzie? Normalnie trenera mają i można jazdy wykupić? Czy moze to tylko prywatne konie? Orientujesz się? Ale cię zasypałam pytaniami :oops:

Ja uwielbiam konno jeździć, a przynajmniej uwielbiałam, bo już długo w siodle nie siedziałam ;) Ale teraz na wiosnę myślę żeby wskoczyć znowu w siodło- jak dla mnie to nic lepiej nie modeluje ud i pośladków ;D
Myślałam, że będę skazana na Bartoszewo ale nie przepadam za tamtym miejscem- mam dużo złych wspomnień :(
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #557 dnia: 7 Lutego 2009, 13:59 »
jest stadnina na osowie-ale co do szczegolow to niech sie agairish wypowie, bo tez chetnie sie wiecej dowiem ;)
co do podziekowan dla gosc to nam w kilku salach odradzano n takie migdaly w woreczkach, mowili, ze ladnie to wygladalo na poczatku, ale gosci nie za bardzo sie poznali na tym prezencie i wszystko narozwalali-no ale to pewnie zalezy od tego jakich gosci ma sie na weselu ;)

my tez bardziej sie sklaniamy w strone zdjecia jako podziekowania-taka trwalsza pamiatka :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #558 dnia: 7 Lutego 2009, 14:09 »
No to ciekawe czy agairish nam opowie co nieco o tej stadninie ;D

A do mnie właśnie zadzwonił mój tatuś- wraca z rejsu w przyszłym tygodniu- najpóźniej w czwartek :skacza: Ale się cieszę!!
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #559 dnia: 7 Lutego 2009, 14:10 »
co do podziekowan dla gosci to tez cos bede robic, jakies cukierki czy cos, ale ja je chyba poukladam na sole (na talerzu)tak ze goscie to dostana na poczatku wesela

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 7 Lutego 2009, 14:19 »
nie dziwię się, że się cieszysz z przyjazdu taty   :D
oj, gdzieś zaginęła jedna moja odpowiedź  >:(

Stadnina na Osowie jest całkiem ładna, zwłaszcza od czasu kiedy przejęła ją Akademia Rolnicza. Co do jazd tam to nia mam pojęcia, bo nigdy się tym nie interesowałam... Ale wrto się tam wybrać i dowiedzieć :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #561 dnia: 7 Lutego 2009, 14:22 »
No co do podziękowań to z K musimy temat obgadać :)
A co do przyjazdu- to bardzo się cieszę, bo namówię go żeby mnie nauczył podłączania lamp i wiercenia dobrze dziur w ścianach :D Chcę się tego nauczyć, bo K jest kompletne antytalencie w tym temacie- już ja więcej o tym wiem, bo zawsze byłam córcia tatusia i mu zawsze w takich sprawach pomagałam- kiedyś nawet się z nim kłóciłam, że źle zakłada uszczelkę w kranie  :hahaha:, który cieknie- ale wtedy miałam jakieś 6 latek więc można mi wybaczyć :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 7 Lutego 2009, 14:33 »
Mój na szczęście i umie i, co najważniejsze, lubi tego typu prace...
Ale ja też będę pewnie musiała conieco się nauczyć co by sobie radzić jak mój Kot będzie na kontraktach... aczkolwiek koledzy też powinni być pomocni ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 7 Lutego 2009, 14:50 »
No ja trochę żałuję ze pm taki antytechniczny jest...No ale nie można mieć wszystkiego na raz- umie gotować dobrze, choć z reguły nie ma na to czasu (daje popisy jak ja chora jestem ;D ), a to w moim otoczeniu niespotykane, więc cieszę się, że jak chora jestem to nie przywozi mi fast foodów  ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline agairish

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 7 Lutego 2009, 14:56 »
Mój gotować też potrafi... mmmmmmm... bardzo mnie to cieszy, bo jak będzie siedział na urlopach, to ja wracając z pracy będę miała ciepłe obiadki domowe ;)
Gotujący facet to rzeczywiście nieczęsto spotykany przypadek, a jaki skarb... ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 7 Lutego 2009, 14:59 »
mój nie potrafi gotować  :( ale powiedział że będzie zmywać   ;D
pewnie po kryjomu na zmywarkę będzie odkładał  :D :D :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 7 Lutego 2009, 15:04 »
Justyś, zmywarka dobra rzecz :ok:  ;D Niech odkłada- skorzystacie oboje, bo wiecej czasu dla siebie się ma, jak nei trzeba tych garnków, talerzy myć. A przy oszczędna- mniej prądu i wody sie zużywa :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 7 Lutego 2009, 15:35 »
moj N. to tak jesli chodzi o gotowanie to cos tam umie zrobic, ale sie nie pali do gotowania bardziej do jedzenia :P
ale np nalesniki czy ciasto na pizze to on robi ja sie nawet nie tykam niech ma swoja "specjalnosc" :P

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 7 Lutego 2009, 15:45 »
czesc :)
Bardzo ładna bielizna na slub  :D Ja chcę akurat pełne majteczki na slub, a stringi to może na tą noc po weselu  :P
Psinka sliczna  ;D
I nie wiem co jeszcze mialam napisać hmm...
Buzka  :-*
A juz wiem co - gratuluje zakonczenia sesji  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #569 dnia: 7 Lutego 2009, 15:48 »
Mój M bardzo dobrze gotuje i jak ma czas to nawet chętnie  :) Pozmywać też umie i w domu coś naprawić  ;) zazwyczaj jak ja gotuje to on zmywa i na odwrót  ;)