Autor Wątek: Fasolkowe odliczanko :)  (Przeczytany 142541 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Iga_

• bywalec
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: Fasolkowe odliczanko :)
« Odpowiedź #1350 dnia: 1 Kwietnia 2009, 22:05 »
kobieto!! jak przeczytałam "miałam wypadek" to mnie zamurowało ze strachu... :shock:
na szczęście "wolno jechałaś" i dobrze że nic poważnego się nie stało...
a bez auta może jakoś wytrzymasz...
a ja z moim temperamentem to bym tego gościa  :Kill: :Kill: :Kill:

buziaczki i czekamy na relacje z wizyty u gina

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1351 dnia: 1 Kwietnia 2009, 23:03 »
Rety kochane, jestem wykończona.... Idę lulać, a nie wiem czy dam radę się dowlec do łóżka :mdleje: I w ogóle jakoś dziwnie się czuję, koszmarnie boli mnie głowa i kłuje podbrzusze... Jakaś niespokojna jestem, zaczęłam sobie wkręcać że z maluchem się coś stało i stąd moje kiepskie samopoczucie ::) Oby to było tylko silne zmęczenie wynikające ze stresu... No nic, zobaczymy co przyniesie poranek :D
Karaluchy pod poduchy :-* :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1352 dnia: 1 Kwietnia 2009, 23:06 »
dobranoc Kochana... mam nadzieje, że wszystko dobrze z fasolką  ::) nie denerwuj się na zapas i jutro odwiedź ginka

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1353 dnia: 2 Kwietnia 2009, 08:39 »
i jak sie czujesz? mam nadzieje ze dobrze, milego dzionka Wam zycze :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1354 dnia: 2 Kwietnia 2009, 09:43 »
No dzisiaj obudziłam się już zmęczona ::) Kark dalej pobolewa, ale brzuch już ok, wydaje mi sięże to tylko stres i zwykłe przemęczenie było. Właśnie wciągam śniadanko ;D Jak zjem to muszę wrzucić pranie i podlać kwiatki :) A tego prania tyle, że pewnie ze 3 dni będę prać i suszyć, bo mnóstwo go... od miesiąca nic nie prałam, cud że mam jeszcze w czym chodzić :P

No nic, buziaki poranne zostawiam :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1355 dnia: 2 Kwietnia 2009, 10:15 »
ja nienawidze robic prania, nawet nauczylam M ze sam sie zabiera za swoje rzeczy :)

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1356 dnia: 2 Kwietnia 2009, 12:49 »
Jejku, jaki dziś cudny dzień :D
Ptaszki ćwierkają, pierwsze pranie rozwiesiłam, 2 wstawiłam i pralka pracuje, kwiatki podlane a mi na uniwerek nie chce się iść ;D Siedzę więc w chałupce i ok 15.30 wyjdę z domku, pojadę kupić świeże tulipany do hurtowni, do gina na kontrolę, do pralni odebrać rzeczy i zostawić kolejne... W między czasie opędzluję lodówkę ;)
Wczoraj sobie zrobiłam spis imion dla bobkia, które mi się podobają i posprawdzałam w imienniku jakie mają znaczenie i jakie cechy :glupek: Wiem, wiem, kompletnie bez sensu, ale jakoś mnie naszło ;D
Dla dziewczynki:
Emilia, Klara, Edyta, Urszula, Hanna, Lena, Martyna, Natasza, Roksana. Bardzo podoba mi się też Aniela, ale nie spodobał mi się opis imienia w imienniku :P
Dla chłopca:
Wiktor, Hubert, Witold, Marcel, Maksymilian, Rafał; z czego 2 ostatnie mimo że mi się podobają też mają kiepskie opisy w imienniku... ::) A Marcel w ogóle nie występuje w spisie imion, jest tylko Marceli  ::)

W ogóle to mało imion mi się podoba... K tak samo, chyba będziemy mieli problem z tą kwestią ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1357 dnia: 2 Kwietnia 2009, 12:51 »
Oluś mam pytanko do Ciebie, w którym tygodniu ciąży robiłaś Usg i jaką wielkość wtedy miał zarodek?

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1358 dnia: 2 Kwietnia 2009, 12:55 »
I jak tam samopoczucie?? jejku co za palant z tego kierowcy! dobrze mu że chociaż mandat dostał :P
z bejbikiem na pewno ok :) tyle że się bidulko zdenerwowałaś...  :przytul:
Ja tam obstawiam imię HANIA ;D :P z tych które wymieniłaś podoba mi sie najbardziej natasza, inne w ogóle... ::) a dla chłopca... D. mi kiedyś marudził o Hubercie (z wiadomych względów), ja w ogóle nie chciałam o tym słyszeć. Ale teraz na praktykach mieliśmy takiego ednego Huberta! Jejku! Jaki cudowny chłopiec! Mądry, miły, grzeczny i przy tym śliczniutki!! :D zaraz aż imie się coraz bardziej podoba ;D no a z pozostałych to Maks... :)
Buziaki :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1359 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:04 »
Olucha, wg terminu ostatniej @ był wtedy 8 tydzień i 1 dzień ciąży (wg USG wyszło 8 tygodni i 5 dni).
Wymiar ciemieniowo- siedzeniowy 2.06 cm
Średnia wielkość pęcherzyka ciążowego 4.58 cm
średnica pęcherzyka żółtkowego 0.51 cm

Mogę Tobie jeszcze wpisać opis usg jak chcesz :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1360 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:08 »
emilia zle mi sie kojarzy wrrr

Lena, Natasza boooooooskie ! mam kolezanke Natasze, bardzo ja lubie :)

no i sentyment do imienia Marcel :)

ja z mojej strony zycze Ci dziewczynki :)

całkiem nowa JA

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1361 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:15 »
hmmmmmm to mnie zaskoczyłaś i szczerze mówiąc nie wiele rozumiem z tych wymiarów  :P u mnie troszkę inaczej te wymiary są podane  :-\

co do imion to bardzo podoba mi się Lena  ;) my już wybraliśmy będzie albo Liwia albo Szczepan  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1362 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:20 »
A jak masz podane wymiary?

Wymiar ciemieniowo- siedzeniowy to od czubka głowy do końca dupki
wymiar pęcherzyka ciążowego to wymiar całego worka chyba, w którym dziecko sobie pływa
pęcherzyk żółtkowy jest na jajniku, pozostałość po pękniętym pęcherzyku z którego wyszła komórka jajowa; produkuje progesteron we wczesnej ciąży i ją podtrzymuje, potem robi to łożysko chyba ::)

Liwia też mi się podoba, ale nie mogę jej w imienniku znaleźć ;) A Szczepan mi się źle kojarzy :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1363 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:22 »
ojej jak Cię fajnie Fasolku widzieć w takim świetnym humorze :)

z imion damskich, które podałaś, najbardziej podobają mi się Hanna i Lena... a ja dodałabym może jeszcze Maję i Alinę  ;) a co pisało o Anieli złego, że odrzuciłaś to imię? ciekawa jestem bardzo

a z męskich Hubert i Rafał... mój eks miał (a właściwie ma) na imię Marceli i fatalnie mi się kojarzy  ;) chociaż imię ciekawe  :)

a z imieniem Liwia to chyba nigdy się nie spotkałam  ::)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1364 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:28 »
Wiśniowa, już Ci wklejam:
Osobowość: Ta, na której opiera się świat
Charakter: 85 %
Promieniowanie: 80 %
Rezonans: 75000 drgań/sek.
Kolor: Fioletowy
Główne cechy: Pobudliwość - Intuicja - Uczuciowość
Totem roślinny: Konwalia
Totem zwierzęcy: Jaszczurka
Znak: Rak
TYP: Są stworzone na obraz naszego świata: nerwowe i niestałe. Jak jaszczurka, ich totem, lubią wygrzewać się na słońcu - i nagle uciekają przy najlżejszym szmerze? To poetki, które marzą o życiu, a rzadziej przeżywają swe marzenia.
PSYCHIKA: Widzą świat przez pryzmat swych włas­nych emocji. Łatwo ulegają wpływom. Mają dużą wyobraźnię, wydają się powierzchowne, gdyż odrzuca­ją rzeczywistość.
WOLA: Jej intensywność jest identyczna z intensyw­nością pobudliwości, stąd nieraz jedna cecha zajmuje miejsce drugiej. To powoduje brak zdecydowania.
POBUDLIWOŚĆ: Bardzo silna, o wiele silniejsza od zdolności reagowania. Jest to źródłem niezrównowa­żenia i wszelkiego rodzaju nerwic.
ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Nieraz stają bezsilne i bezra­dne wobec sytuacji, które ich zdaniem są tak skompli­kowane, że wszelka decyzja wydaje im się niemożliwa.
AKTYWNOŚĆ: Działanie jest ich obsesją. Tyle o nim myślą, że nie mają czasu pracować. Brakuje im dyscyp­liny, a ich odpowiedzialność zawodowa pozostawia wiele do życzenia. Są dobrymi pisarkami i dziennikar­kami, aktorkami o wielkiej wrażliwości, odnoszą też sukcesy w dziedzinie mody.
INTUICJA: Dzięki dużej wyobraźni posiadają rów­nież wybitną intuicję.
INTELIGENCJA: W ciągu paru godzin zmieniają się ich poglądy, chęci, pragnienia. Nie należy pozwalać tym dzieciom na niestałość, która może stać się chroniczna. Trzeba też wcześnie przeciwdziałać brako­wi pewności siebie.
UCZUCIOWOŚĆ: Są raczej zazdrosne i zaborcze pod względem uczuciowym. Powinny nauczyć się dawać. Nie należy dopuszczać, by rodzina stała się zbyt ochraniającym kręgiem, który powodowałby u nich obawę przed uczestnictwem w życiu społecznym.
MORALNOŚĆ: Nie podlega zbyt surowym regułom. Te kobiety są tym, czym czyni je otoczenie i doświad­czenie życiowe. Lubią ciepłą atmosferę rodzinną i nie­raz mają trudności z przystosowaniem się do wymo­gów wspólnego życia, gdy wyjdą za mąż i mają dzieci.
ZDROWIE: Zmienne. Nieraz uciekają w chorobę. Potrzebują dużo snu i świeżego powietrza, lekkich sportów, jak tenis czy pływanie. Szybko się męczą.
ZMYSŁOWOŚĆ: Wyjątkowo słaba. Często odma­wiają uczestnictwa w systemie psychobiologicznym, który upodabniałby je do innych.
DYNAMIZM: Pragnienie samozniszczenia - bar­dziej pozorne niż realne - prowadzi je do podważania własnej wartości w oczach innych. Przejawiają się tu pewne cechy masochistyczne.
TOWARZYSKOŚĆ: Zmienna - w towarzystwie mogą być albo najbłyskotliwsze, albo najbardziej obojętne. Nie ufają mężczyznom, obawiają się kobiet, potem niespodziewanie padają ofiarą bezsensownych namiętności bez perspektyw.
PODSUMOWANIE: Ujmujące istoty, sentymental­ne, o melancholijnym uroku, marzycielskich oczach i gołębim sercu.

No mi generalnie się to nie spodobało i imię skreśliłam, choć od daaaawna było moim faworytem dla dziewczynki :(
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1365 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:29 »
Ja mam wielkość pęcherzyka ciążowego 13,3 mm, a wielkość zarodka 3,3 mm, i odpowiada to podobno 5-6 tygodniowi ciąży.

Co do imiennika to ja nie czytam, bo bardzo podobało mi się imię Aniela, moja kochana Babcia tak ma na imię, ale odkąd przeczytałam znaczenie w imienniku to stwierdziłam że to głupoty totalne i nijak się ma do osoby  :)

a co do chłopca to jeszcze mógłby być szymon albo mikołaj  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1366 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:33 »
A pokrywa się to mniej więcej z wiekiem ciąży liczonym z ostatniej @?? ::) Czy wychodzi że ciąża młodsza?
Robili ci badanie beta HCG? Bo jak rośnie to wszystko powinno być ok :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1367 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:36 »
Bety nie robili, wg ostatniej miesiączki to połowa 7 tygodnia

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1368 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:46 »
Czyli że wg usg ciąża jest młodsza niż wg ostatniej @, dobrze rozumiem, tak?

W ogóle to ostatnio jakiś mętlik mnie ogarnął i nie wiem w którym jestem tygodniu...
Czy mam mówić ze jestem w 11 tygodniu, skoro 10 jest skończony, czy że w 10?
Krótko mówiąc liczą się tygodnie rozpoczęte czy zakończone? ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1369 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:52 »
Właśnie nie wiem, bo nie wiem czy podawali wg ostatniej miesiączki czy wg zapłodnienia  :) wg ostatniej miesiączki 7, a wg zapłodnienia 5 a może nawet koniec 4 tygodnia  :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1370 dnia: 2 Kwietnia 2009, 13:55 »
Ehhh, dzisiaj ginki zapytam jak oni to liczą bo już dokumentnie zgłupiałam.... Na izbie przyjęć mówili mi że mam 8 tydzień, następnego dnia facet na obchodzie poprawił 8 na 9... Chyba każdy liczy jak mu tam wygodniej ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1371 dnia: 2 Kwietnia 2009, 14:39 »
faktycznie ta Aniela nieciekawie z opisu wychodzi  ;) a szkoda, bo imię takie ładne
a skąd masz ten imiennik??? ciekawa jestem co o moim imieniu napisali  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1372 dnia: 2 Kwietnia 2009, 14:58 »
http://www.imiennik.pl/index.php?ids=1

A ja właśnie zajadam spaghetti ;D I chodzi 4 pralka prania, już ostatnia na dziś bo nie mam więcej miejsc do wieszania mokrych rzeczy ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1373 dnia: 2 Kwietnia 2009, 16:00 »
A mi się pdooba Lena dla dziewczynki i sama chcę takie imię dla córeczki  :D Emilia też ładne, a Roksana to ja miałam mieć na imię mój tata chciał ale mam nie  ;D
Z męskich to hmmm jakoś ciężej mi wybierać ale dla swojego chyba Szymon na dzień dzisiejszy bym wybrała  :D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1374 dnia: 2 Kwietnia 2009, 16:49 »
Ojjj ja ja lubie takich kierowców co chca za wszelka cene zdarzyc wjechac ... !!
Szokkk !!
Ale mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok :)
Moj P powiedzial ze jak bede w ciazy to nie pozwoli mi samej prowadzic auta - ona mnie bedzie wszedzie wozil  :P

Hmmm imie  ???
Mi sie bardzo podoba Nikola :) Rowniez Maja. A dla chłopca hmmmm sama nie wiem ....
ALe powiem Wam ze ja nie lubie dla dziecka "starych" imion. Nie mowie ze nie podobaja mi sie tylko ze ja swojego dziecka bym tak nie nazwała - ale oczywiscie to kazdego osobista sprawa ":)

Trzymajcie sie Fasolki :)

Buziaki  :-*

Offline diunia

• bywalec
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #1375 dnia: 2 Kwietnia 2009, 16:56 »
Jeśli chodzi o imiona dziewczynek to dla mnie Lena jest od dawna numerem 1 ! Mi to imie straszliwie sie podoba, ale już wiem, że jesłi będziemy mieli  córeczkę to  nie będzie miała tak na imię bo mojemu PM Lena się nie podoba  :buu: Trzeba będzie znależć jakiś inny numer 1  ;) W każdym razie ja rękami i nogami podpisuje sie pod Lenką  :)

Co do chłopca to tu już wiekszy problem mam  ::) Sama na dzień dzisiejszy nie miałabym pojęcia jak nazwac swojego synka. Z Twoich propozycji wybrałabym Marcela i Wiktora

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #1376 dnia: 2 Kwietnia 2009, 17:59 »
Jeśli chodzi o mój gust to Martyna i Roksana ale Lena też ma coś w sobie, imie żadko spotykane :)
A męskie to ja bym wybrała Wiktor lub ewentualnie Rafał

U mnie dla dziewczynki już od dłuższego czasu faworytem jest Nadia, chociaż na razie się nawet nie staramy o dzidzie :P ale imię już wybrane, a dla chłopca to będzie wielki problem to już wiadomo też :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1377 dnia: 2 Kwietnia 2009, 18:33 »
Wróciłam już od gina, z nami wszystko ok :) Ale dziś jak autem jeździłam (wzięłam auto mojej przyszłej teściowej ;) za zgodą teścia naturalnie :D ) to myślałam że innych kierowców zeżrę... Nie nadaję się już za kółko, za szybko się denerwuję... ::)
Kupiłam sobie też piękne tulipanki w hurtowni ;D Nazywają się pretty woman ;D
Następna wizyta u gina za 4 tygodnie, ale tuż po świętach mam zrobić USG, żeby zobaczyć czy dzidzia rośnie zdrowo ;D Już nie mogę się doczekać aż zobaczę swojego maluszka :Serduszka:

Ach, a teraz dojadam spaghetti i wciągam sałatę ze śmietaną :P Mniam mniam ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline KasiaR
  • bywalec
  • data ślubu: 13.06.2009
« Odpowiedź #1378 dnia: 2 Kwietnia 2009, 19:40 »
Łoo... Fasolku jak przeczytałam o wypadku to się przeraziłam, ale dobrze że nic wam sie nie stało.
Co do imion dla dziewczynki podoba mi się Emilia a dla chłopca Hubert. My mamy wybrane dla chłopca Mateusz, a dla dziewczynki Julia. Buziaki zostawiam  :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1379 dnia: 2 Kwietnia 2009, 19:53 »
cieszę się, że z dzidzią wszystko ok  :) szkoda tylko, że tyle nerwów się najadłaś
co do imion to sprawdziłam co kryje się pod moim i  zgadza się tylko jakieś 50%  ;)