Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Werka to nie ma na co czekać chyba ;) tylko brać ;D a teściom grzecznie podziękować za chęci :P

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
cześć kochane  :-*

króliczku mowie ci.... strasznie się ciesze, ze do tej poradni nie będę musiała już nigdy pójść  ;) ;)

jeśli ode mnie by zależała decyzja o zespole, więzłabym ich od razu  ;) ;)

wczoraj wpadłam wieczorem we wściekłość  :shock: :shock: szok.... teście zaczynają mieszać dodatkowo, bo hm.... ten zespół co oni znaleźli jest niby najlepszy  :glowa_w_mur: :glowa_w_mur: :glowa_w_mur: a prosiłam M. by nic im nie mówił  :'( :'( i jest teraz jadka ... nagle M. stwierdził, ze jest pomiędzy młotem a kowadłem..... a ja..... - że jak tak, to ja się wyprowadzam do swojej mamy  :'( nio i już centralnie sie zaczęłam ubierać, krzycząc ze nienawidzę jego rodziców, to nasz ślub i wesele... że M. powinien byc po mojej stronie a nie pomiędzy.... i jak nie jest po mojej stronie to jest przeciwko mnie .....  ale mi głupio... ale wczoraj miara sie przebrała.... powiedziałam M. ze od zespołu umywam ręce, niech sobie sam szuka.... nie wykonam nawet jednego więcej telefonu czy maila  :obrazony: :obrazony: :obrazony: :nie: :nie: :nie:

teściowej kompletnie nic sie nie podoba co zrobimy, jak sobie zaplanujemy... nasze wspólne decyzje kieruje we mnie... a to ze zachciało mi sie sali za Lubinem, a to ze po co poduszeczka na obrączki, bo to staromodne.... świadek może nieć je w kieszeni a poduszeczka w szafie zostać..... niech spada na drzewo.... a to mamy zaprosić ich znajomych :mdleje: :mdleje: :mdleje: i tak w kółko.... to nasz ślub czy ich  :'( :'(  mowie wam, ze mnie kłębek nerwów się zrobił  : :nerwus: :nerwus: :nerwus: mam ochotę kupić im bilety w kosmos i na kilka lat będzie spokój  ::)

dzięki laseczki za pomoc i opinie   :-* :-* i :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: jesteście niezawodne!!!

ciries szkoda, ze nie jestem z  twoich regionów :-* :-*

a wspomniałam wam, ze przyszły majteczki do tej bardotki? :hopsa: jej... ja już nie wiem czym sie chwaliłam a czym nie  :P :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
o rany współczuje  :( :( :(
ale czy coś Oni płacą Wam za to wesele dokładają sie ze tak się wpierdzielają ??
z drugiej strony M też głupio zrobił ze im powiedział skoro sie umówiliście ze nie mówicie  ::)

ja bym z nimi sobie porozmawiała na Twoim miejscu - na spokojnie i wytłumaczyła grzecznie że to Wasze wesele i Wasze decyzje

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
 :mdleje: :mdleje: :mdleje:ooo matko! współczuje Ci takich teściów. Moja teściowa tez jest trudna we współżyciu, ale nie aż tak ;) teść mieszka gdzie indziej i widuje go raz na rok ;D

Bądź twarda :przytul: nie pozwól im decydować jak ma wyglądać  najważniejszy dzień w Waszym życiu :klnie:

Offline werka23

• Chuck Norris
M. wziął się za realizacje projektu tablic rejestracyjnych  :skacza: :skacza: :skacza: nie mamy samochodu ale mamy tablice  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: hm.... zobaczymy jak mu to wyjdzie  ::)

haha czigra a wiesz co jest najlepsze, teściu powiedział ze "poprosiliśmy ich o pomoc"  :Mdleje_1: :Mdleje_1: choćbym miała bawic sie przy CD nie zrobiłabym tego.... nikt ich o nic nie prosił, tego jestem pewna  :klnie: :protestuje: :protestuje: :protestuje:

justys nio daja nam 20 tyś ale wiesz wiele rodziców wspiera wesele dzieci i sie nie wtrącają  ::) chyba że ktoś ich poprosił o pomoc  ;) ;) powaga z wieloma osobami rozmawiałam na ten temat  ;) ;) kurcze to jest nasz ślub, nasze wesele, i nasze życie  ::)

chyba mojej mamie powiem aby też zaprosiła swoja kumpele a co  :brewki: wiecie co jest śmieszne, jak pojechalismy do znajomych rodziców M. tylko czekali kiedy dostana te zaproszenie  :frajer: a drudzy to nas zlali i kazali wrzucić sobie zaproszenie do skrzynki na listy  :nie: mówię wam, ręce opadają   :'(

ja chyba po 15 maja będę leczyć nerwy w jakiejś klinice, bo szczerze.... mam dość   :'(

a byliśmy wczoraj u weta z kicia na szczepienie  ;) za 2 tygodnie będzie po jajkach  :twisted: łobuz zaznaczył nam łóżko, nie czuć nic ale jest big plama  :o  ::) wczoraj wet wykrył u niego jakaś wadę genetyczną, objawia się czymś na dziąsłach  :-[ teraz tego leczyć nie ma sensu chyba ze się choroba nasili.... qurcze M. coś mówił o wyrwaniu zębów :-\

hm.... a czemu poprzesuwały mi sie strony  :hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Nie no tak pytam bo są i tacy którzy nic nie dają a też sie wtrącają  ;)
ale szczerze - to Wam bardzo dużo dają  ;) to tak na marginesie  ;D ale to nei zmienia faktu ze niech nie przesadzaja ze wtrącaniem się  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
justys nio.... nawet nie połowę tego ile nas kosztować będzie wesele  ;) ;) a na razie sami finansujemy wszystko... jeszcze nic nie dostaliśmy  :P :P   

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Ehh już sama nie wiem co jest lepsze.
Wy macie teściów którzy przesadzają, a moi rodzice znowu w drugą stronę, nie chcą mi pomóc nawet wypowiedzieć się co do moich planów!
Także zespół całkowicie sama wybrałam i było mi z tym bardzo ciężko, ale nieważne, to Twój wątek.

Najważniejsze to żebyście z M. byli razem i się wspierali bo coraz to więcej będzie nerwów!

Offline werka23

• Chuck Norris
biedne jesteście kochane foremki ze musicie tego wysłuchiwać  :-* :-* postaram się ograniczyć  :) :P :P

ciriness  oj ja dziękuję za pomoc w takiej formie  8) oni tylko mieszają, gdzie tylko mogą... ani razu teściowa nie zapytała sie "pomóc wam w czymś" tylko "gdzie lista gości!!! macie ich zaprosić, bo my byliśmy na weselu u ich córki czy syna, masz wziąć któryś z tych zespołów!!! załatwiłem ci!!! zdzwoniłeś tam?!!! kuźwa mówiłem zadzwoń... 5 os. zespół zwariowaliście?!"bez komentarza... to nie pomoc to wywieranie presji i gnębienie psychiczne  :-\ :-\ :bredzisz: :bredzisz:

ale będę silna  ;) ;) mam was  :-* :-*

szukam elementów dekoracyjnych na allegro, sierota ze mnie nie umiem zamawiać więcej niż 1 towar u tej samej osoby :glupek: :glupek: :glupek:

a co gotujecie na świeta kochane?? ja nie mam pojęcia... jedyne co mam w głowie to jajka w majonezie i biała kiełbasa  :terefere: :p  też mi świątecznie :hahaha: :hahaha:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
Ponieważ ja po raz pierwszy spędzam święta sama, tzn bez rodziców, rodzinki, to postanowiłam, ze zrobię biały barszcz plus jajka faszerowane. Jedne faszerowane pieczarkami, drugie szczypiorkiem z koperkiem i majonezem:)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
nagle M. stwierdził, ze jest pomiędzy młotem a kowadłem..... a ja..... - że jak tak, to ja się wyprowadzam do swojej mamy  :'( nio i już centralnie sie zaczęłam ubierać, krzycząc ze nienawidzę jego rodziców, to nasz ślub i wesele... że M. powinien byc po mojej stronie a nie pomiędzy.... i jak nie jest po mojej stronie to jest przeciwko mnie ....

Oj, ja bym pewnie zareagowała identycznie... Biedactwo :przytul: Ale miałaś prawo się wkurzyć :taktak: Powiem Ci, że jakby mi teściowie czy rodzice próbowali wcisnąć na moje wesele jakiś zespół grający disco z pola, to bym powiedziała, że w takim razie wolę W OGÓLE nie mieć wesela i byłoby to w 100% szczere :P

U nas też tak było, że jak juz sobie upatrzyliśmy zespół, to teściowa zaczęła nam szukać innego... ::) Na początku mnie to złościło, ale mój PM powiedział, że jego mama ma świetny gust i jak nam znajdzie zespół, to będzie równie dobry albo jeszcze lepszy :o Nie wierzyłam, ale okazało się, że miał rację ;D No i mamy dzięki teściowej i jej znajomościom najlepszy zespół w Bydgoszczy (moim skromnym zdaniem ;)) i to za 3,5 tys zamiast za 5 tys :D

Ale na Twoim miejscu to bym jednak nie odpuściła i twardo upierała się przy Credo Band. Kochana, to Twoje wesele! Jest z założenia raz w życiu i wszystko musi Ci się podobać, bo nie będziesz już miała szansy, żeby zorganizować je lepiej ;) I nie zgadzam się z takimi tekstami, że "wesele jest dla gości a nie dla Młodych". Bzdura! To Wy inwestujecie w tę imprezę najwięcej czasu, wysiłku i pieniędzy i to Wam ma sie podobać! To ma być Wasz najpiękniejszy dzień w życiu, nie teściów czy gości...  :P Naprawdę, skoro już zaczęłaś walczyć o swoje, to powalcz jeszcze trochę, nie masz nic do stracenia! Trzymam kciuki, żeby było tak jak ty chcesz :-* :-* :-*

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Werka a gdzie ty masz to wesele? W okolicach Poznania, dobrze pamiętam?

Offline werka23

• Chuck Norris
nemezis nic dodać nic ując temu co napisałaś  :brawo: :brawo: :brawo: :Najlepszy:  tez jestem tego zdania, ze wesele jest dla młodych  ;) ;) :-*

a będę walczyć.... nie poddam się :D :D normalnie we mnie jakaś siła weszła  :D :D oj ja nie wiem co by było gdyby nie wy  :-* :-* :-*

olu nio do poznania będzie jakies 140 hm  ;) ;) wesele mamy koło Lubina, w kierunku  Legnicy  ;) ;) ślub mamy w Lubinie a wyjeżdżamy z Głogowa   ;) ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
Myślałam że bliziutko Poznania to wtedy poleciłabym ci nasz zespół, no szkoda

Offline werka23

• Chuck Norris
olu a skąd jest ten zespół :) może dojeżdżają  ;) ;)   

Offline Olucha

• Chuck Norris
Już ci piszę na priv

Offline werka23

• Chuck Norris
oki :) dziękuje :-* :-*

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
będę walczyć.... nie poddam się :D :D normalnie we mnie jakaś siła weszła  :D :D oj ja nie wiem co by było gdyby nie wy  :-* :-* :-*

To mi się podoba, dzielna dziewczyna z Ciebie!!! :-* :-* :-* He he, ja już mam taką waleczną naturę, zawsze muszę postawić na swoim (chyba że mnie ktoś mądrymi argumentami przekona do zmiany zdania ;)). A że sama taka jestem, to i innych nakręcam do buntowania się ;D Przypomniało mi się, jak w liceum moja przyjaciółka spotykała się z takim swoim dalekim kuzynem. Cała rodzina i większość znajomych była przeciwko nim... "No bo kuzyn, jakże to tak, co ludzie powiedzą?" :P A to było na tyle dalekie pokrewieństwo, że w świetle prawa mogli być razem, jednak dziewczyna była tak napiętnowana przez własną matkę i resztę rodziny, że już w końcu nie miała siły walczyć, już chciała się poddać i zerwać z nim... A ja w kółko jej powtarzałam: "To Twoje życie, nikt nie ma prawa Ci niczego narzucać, nie daj sobie wmówić, że inni lepiej wiedzą, co jest dla Ciebie dobre" itd. No i w końcu postawiła na swoim! Na nic się zdały groźby, zakazy i szantaże ze strony matki! :P Najlepsze jest to, że od tamtych wydarzeń minęło już 8 lat a oni dalej są razem (mieszkają w Anglii) i jak dobrze pójdzie, to przyjadą na moje wesele ;D

Trochę odbiegłam od tematu, ale chciałam pokazać Ci na konkretnym przykładzie, że naprawdę warto walczyć o swoje, nie dać się stłamsić i zaszantażować ludziom, którym się zdaje, że mają prawo ingerować w Twoje życie! Wiedz, że jak raz pozwolisz na to Twojej przyszłej teściowej, to ona uzna to za coś normalnego i już nigdy nie pozwoli Ci o niczym decydować. Będzie Ci mówiła, jakie kupić meble do mieszkania, gdzie macie pojechać na urlop, do jakiej szkoły posłać dzieci... Nie pozwól sobie na to!!! :protestuje:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj wspólczuje Tobie ... to Wasz slub , wasz wybór ... Wiec co im do tego ?!Oni tez mieli slub , wtedy mogli sobie wybierac co i jak :P.
Na szczescie moja tesciowa sie nie wcina  :P,za daleko mieszka :Pale moja tesciowa jest fajna,taka na luzie :P.Tylko mówila ze dobrze ze zespol wielismy,a nie Dja na wesele.

Trzymaj sie kochana!Aaaa i cow kocu Twój PM zrobi?Poslucha sie mamusi czy Ciebie?

Offline m_lena

• uzależniony
Ohhh biedactwo :* Współczuję nerwów  :(
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline werka23

• Chuck Norris
olu dziękuję za namiary  raz jeszcze  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: na razie nie mogę się do nich dodzwonić... ale jak coś będę widzieć, dam znać ;) ;)

nemezis nio ja mam również naturę buntownika  ;) ;) hehe pomyślałabym, ze jesteś strzelcem  ;D ;D :P eh.... tylko  czasem człowiek ma wszystkiego serdecznie dość  ::)

agulka nio mam nadzieje, ze posłucha sie mnie  :P :P a może to dla nas jakaś próba przedmałżeńska  :drapanie: :drapanie:

lenka  :-* :-* i dla ciebie

a sa tablice rejestracyjne do autka!!!!  :skacza: :skacza: :skacza: są śliczne!!!! chcecie zobaczyć ? :p :p

z tego wszystkiego zapomniała odliczyć.....

45 dni do ślubu
:serce:

dziś zrobiłam pyszny obiad hehe... pyszny wyszedł bo hehe użyłam knora   :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: tylko ciś......

czigra nio moje też sa pierwsze ale ja barszczyk umiem zrobić tylko z winiar  :P :P :P

Morgan
  • Gość

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Pokaż, pokaż :P

Offline werka23

• Chuck Norris
dobra, nie będę taka...

kiepska jakoś fotki bo komórka robiłam i nie mam światła dobrego  ;)

chciałam tradycyjne z naszym motywem  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Bardzo , bardzooo , bardzooooo mi sie podobaja!

Offline werka23

• Chuck Norris
agulka dziękuję :-* :-* teraz widzę ze motylki maja za mała dupke  :P :P

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
Super te tablice, ale po co aż tyle :drapanie: :drapanie:

Offline werka23

• Chuck Norris
czigra miło mi to słyszeć  :-* :-* M. o jeną za dużo zrobił  ;) dwie dla nas,  jedna na autobus/bus  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Fajne , fajne  ;).
Jaka decyzja z zespolem  ;) ;) ;)?

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
No no, talent macie :) nie ma to tamto :)