Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Trzymam kciuki!!  :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
brr..... jak dzis zimno  :o :o :o zamarzłam w wiosennej kurteczce

kancelaria załatwiona  :D :D dziwny ten ksiądz hehe nio ale dobra... zapowiedzi będą w następną niedziele ale hehe wpisze nam wszystkie daty  ::) a po świętach mamy odebrać zapowiedzi podpisane :) a może mu się odwidzi i da w ta niedziele  :hahahaha:

anjuszka dziękuję za kciuki!!!!  :-*

zaraz będę dzwonić o zespołu, oby nic nie wymyślili  :-\ :-\ 

laski, zauważyłyście, ze czas jest do przodu na forum?? czy mi sie wydaje  ::) ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ja nie zauważyłam... U mnie też zimno i pada, aż się nie chce z domu wychodzić... A wczoraj było tak pięknie! :Placz_1: No ale trochę deszczu się przyda, trawka i kwiatki będą ładniej rosnąć ;)

Gratuluję załatwienia kolejnej sprawy :)

Offline werka23

• Chuck Norris
nio już czas chodzi dobrze  ::) dziwne bo z 1 h był do przodu  ;)

nemezis dzięki za gratki  :-* :-* szkoda tylko, ze do zespołu nie mogę się dodzwonić :Maruda:

eh... wiosenny deszczyk jest przyjemny ale nie kiedy tak wieje, i strasznie jest zimno brrr.... gęsia skórka na sama myśl mi wychodzi  :P :P i tak to jest z ta pogodą.... wczoraj było ślicznie i nawet bolerko by wystarczyło a dziś tylko w futro wskoczyć... eh.... ja dalej nie wiem co włożyć w maju na suknię  :-\ :-\ macie jakis pomysł na rozwiązanie moich wątpliwości? tak aby wypośrodkować te bolerko i futerko.... jej... maj już nie daleko a ja mam dalej dylemat  ::)

a kwiatki niech rosną... w maju musi być już pięknie zielono   :tupot: :tupot: :tupot:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Fajnie ze zalatwilas z ksiedzem!
Hmm ... ciekawe co chce zespól , trzymam kciuki zeby nic zlego nie mówili  ::).
A u mnie pogoda bardzo sliczna.Tylko troszke wieje wietrzyk :D.

Offline werka23

• Chuck Norris
nio wiecie co ten zespół mnie wkurza  :nerwus: :nerwus: mieli oddzwonić i juz po 14 i nadal nic a na gg siedzą  :'( :'( :nerwus: :nerwus: :nerwus: nie ładnie  :nie: :nie: :nie: M. tez wydzwania i sie nie cierpliwi, ja nic nie wiem oni nie dzwonią, jak ja dzwonie nie odbierają aaa....  ::)

agulka trzymaj, och trzymaj kochana  :-* :-*

zazdroszczę ci tej ślicznej pogody

wiecie co, ja juz mam czarny scenariusz przed oczami  :'( :'( a co jak oni sie wycofają z grania  :'( :'( :'( przecież nie znajdziemy teraz nikogo  :tak_smutne: :tak_smutne:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj nie bedzie tak zle !!!

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Trzymam kciuki za ten zespół, może są zajęci i dlatego sie nie odzywają teraz.
Bielisna boooska, a ta bardotka  :Zakochany:
To już tuż tuż , qrcze jak ten czas pędzi.

Offline werka23

• Chuck Norris
jjjjeeeee.... jakie słodkie kociaki :D :D agulka dziękuję  :-* :-* humor mi sie poprawił  ;) ;)

iza  hehe i tobie również bielizna się podoba  :jupi: :jupi: :jupi: qurcze fajnie to słyszeć  :P :P nie moge sie doczekać, kiedy przyjdą majteczki  ;D ;D ;D ;D

do 17 jak nie zadzwonią to pierniczę dzwonie tam :tupot: :tupot: :tupot:

a nie pochwaliłam sie, wczoraj przyszła narzuta  ;) na zdjęciach ładniej sie prezentuje ale już przyzwyczaiłam oczy do niej.... jednak lepsza byłaby ta ciemniejsza z jasnymi poduszkami  :P :P

dziewczyny... katastrofa  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: nie mamy zespołu na wesele.... co my mamy teraz zrobić  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Offline Izabela82

• zapaleniec
A
Nie wyszło mi.
 :przytul: :przytul:A co się stało????????????????????? Była i już nie ma?? Ot tak odmówili??? :hmmm:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Nie podpisaliście z nimi umowy?

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
 :mdleje: :mdleje: :mdleje: o qrcze jak oni tak mogli :ckm: :ckm:
a może poszukaj na szybko Dj-a???

Offline m_lena

• uzależniony
jak to nie macie zespołu??? zrezygnowali??? a moze właśnie Dj?
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
co się stało ?? weź ich tam :ckm:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana , co sie stalo?!

Dlaczego nie macie?Zespol sie wycofal?????????A mieliscie podpisana umowe???Jeju , co to sie dzieje w tym kraju!!Zeby takie cyrki odstawiac parze mlodej ...

Offline werka23

• Chuck Norris
cześć dziewczyny  :-*

dziękuję ze jesteście  :-* :Daje_kwiatka:

szczerze mówiąc jestem załamana... nic by sie nie stało jakby numer wycięła cukiernia, babka z ciastami ale zespół  :Placz_1: przecież to podstawa całego wesela :tak_smutne:

anjuszka podpisaliśmy umowę, wpłaciliśmy nawet zaliczkę w wys. 700 zł i co z tego ???

ponoc dziewczyna z zespołu 12 maja ma operacje, która chce zrobić jak najszybciej... to argument.... tylko całe nasze wesele leży  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: nio i co my mamy teraz zrobić  :'( :'( :'( w zamian zaproponowała inna dziewczynę, tylko ze ona nie ma na tyle dużego repertuaru by grac na poprawinach   :'( :'( :'( nie gra też na skrzypcach i moje ave Maria  :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :beczy: :beczy: :beczy: stało sie marzeniem..... proponują zupełnie inna jakość usług.... pozostanie tylko saksofon  :'( :'( :'( ja ich wybrałam tylko ze względu na skrzypce   :'( :'( :'( kocham skrzypce.... nie wyobrażam sobie bez nich wesela  :'( :'( :'( na poprawiny mamy sobie szukać DJ... u mojej rodzinki to sie nie sprawdza niestety  :'( :'( to strata kasy, nikt przy DJ sie nie bawi prócz dzieci.... byłam na takim weselu to wiem   :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
zaproponowali także abyśmy szukali nowego zespołu i zaliczkę nam zwrócą.... tylko do cholery!!! gdzie ja znajdę zespół o podobnym standardzie 1,5 miesiąca przed weselem :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: :Placz_1: zwłaszcza na 15 mama.... oblegany jest to termin  :'( :'( :'( :'(

obje chodzimy załamani.... Michał wczoraj az zaniemówił... nie wiem co teraz.....  :'( :'(  

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
o rany ale Was załatwili  :-\ mam nadzieję, że uda Wam się jeszcze kogoś znaleźć.. warto próbować... maj nie jest w końcu bardzo popularny  ::)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
wercia spokojnie nie jesteś sama, my tez Ci pomożemy w szukaniu nowego zespołu :przytul: bedzie dobrze, głowa do góry, nie załamuj sie :hopsa:

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
wercia widze że obie mamy juz niedługo ślub i obie nas przesladuje pecha. Mnie z sukienką i gośćmi a Ciebie z zespołem. I bądźmy szczerzy z zespołem to tragedia. Nie mydlmy oczu sobie. Jak można miesiąc przed odmówić??? Co to ma być? Niepoważne dosłownie. Już współczuje poszukiwania nowego bo to nie będzie łatwe. W ogóle to zespół powininen Wam znaleźć kogoś na tym samym poziomie co oni graja. W końcu wzieli zaliczke i się zobowiązali. Nasz od razu mówił że jakby coś się stało (różnie bywa, jak to powiedział sam "grajek" jakby złamali nogę) to oni załatwiają nam zespół zamienny bo to ich obowiązek. Powodzenia i trzymam kciuki.
Nalepszy na stres jest wieczór z PM przy herbatce na wspomnieniach i planach nie związanych ze ślubem... Mnie to od razu uspokoiło a że tam kieca i goście - e to nie ważne. Nasze plany i nasza wspólna przyszłośc to jest dopiero "coś" a te plany z każdym dniem mnożą się :))) i coraz bliżej icg\h spełniania. Buziaki ale namarudziłam :P

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj ... do cholerki ... ja to bym im zrobila aanture jakich malo!!!Aco w umowie bylo napisane?Moze jakies odszkodowanie ??Przeciez co oni mysla ze oddadza ta kaucje 700zl i ze nic z ich strony?Ich chyba poje ...Niech teraz szukaja zespolu , albo ja i bym kazala ... oj ... niech jakies odszkodowanie daja ...!!Co za szczyt wszytskiego!!Niech babba kiedy indziej robi sobie operacje , przeciez wiedziala ze w czerwcu ma speirwac na slubie .. ciekawe czy to tylko wymówka ... cz prawda z ta operacja ... Ja bym im kazala grac i niech znajda za ta babe inna kobietke co gra na skrzypcach , w koncu jest podpisana umowa , jak tam mozna z kims robic!!??
Kochana wspoczuje z calego serca !!!
Ja bym im dala !!

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
trzymam kciuki za zespół :przytul: może forumki z okolic pomogą.. ?

Offline Izabela82

• zapaleniec
Ojojoj.... :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:, jak mogli coś takiego zrobić na 1,5 miesiąca przed ślubem, są jacyś niepoprawni, nieprofesjonalni ,nie rozumiem ich postępowania, qurcze, oni się nie wywiązują z umowy!!, co z tego, że zaliczkę zwrócą! ale zostawiają Was na lodzie.
Co do tej kobiety to nie czaję, operacja?? Dolegliwości musiała mieć myślę już od dłuższego czasu, czekali do ostatniej chwili, żeby powiedzieć -przepraszamy ale nie zagramy u państwa!! Nie, no mi nóż się w kieszeni otwiera.
Ale głowa do góry, forumki z okolic myślę, że pomogą. Trzymam moooocno kciukasy żeby wszystko się ułożyło :ok: :ok: :ok:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
To co jest napisane w tej umowie? Że mogą ot tak zrezygnować, bądź dać inną wokalistkę? Chyba jest ona w jakimś stopniu wiążąca? I chyba powinnaś na jej podstawie coś wynegocjować :)
Nie dramatyzuje, tylko działaj!!!!

Trzymam kciuki  :-* :-* :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
ooo rany Wercia strasznie mi przykro  :przytul: :przytul: :przytul:
nie macie w umowie nic że musza kogoś Wam załatwić ??

ale wiecie ja po części rozumiem bo dziewczyna dostała termin operacji i co ma zrobić jak pewnie na kolejny musiałaby czekać  ???
ja wiem ze z Waszej strony to cięzki ale nie oszukujmy się jej pewnie też , zastanówcie sie cobyście zrobiły na jej miejscu - poszłybyście na operacje aby być moze uratowac czy polepszyć sobie zycie czy poszlybyście śpiewać do niezjaomych ludzi na wesele ????? pracuje w służbie zdrowia i wiem jak bywa z terminami ze czasami sie zwalnia miejsce na operacje i ktoś może skorzystać , ale jak było w tym przypadku to nie wiem  >:(

aczkolwiek to nie zmienia faktu ze sami np powinni obniżyc cene czy naleźć kogoś na jej miejsce o pdoobnych umiejtnościach ??

Offline werka23

• Chuck Norris
justys, anjuszka, czigra, izabela, kivi, agulka, asiu, wisienko dziękuję wam kochane, ze jestescie ze mna (mani) a taj niekomfortowej sytuacji  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: prawie cały dzień przeglądamy strony, słuchamy demo ale ciężko.... niektóre zespoły maja zajęty maj, albo graja disco polo, albo fałszuje wokalistka, albo nie ma skrzypiec i tak w kółko  :'( :'( :'( nie mam siły  :mdleje: :mdleje: ja się chyba podłamałam, bo całego wesela mi się odechciało  :'( :'( :'( Michałowi chyba też, bo jak podejmuje temat, to tylko zespół  :-\ :-\ eh.... a teraz się pokłóciliśmy... o zespół  :'( :'(

wysłałam chyba z 10 esków z zapytaniem o termin, podobna ilość maili... jeden zespół odpisał  oto link http://kapela.24web.pl/video-live-z-wesel-mainmenu-87.html co o tym myślicie? ciekawe ile kosztują, ale maja wolny termin, może ktoś z was zna ten zespół .... proszę moderatorów o wyrozumiałość, nie łamie regulaminu z reguły ale rany po naszym weselu już  :'( :'( :'( :'( :'( kochane jak możecie to pomóżcie :blagam:, jakoś... może kogoś znacie z moich okolic, rany nie wiem  :'( :'( :'(

co do tej umowy o której piszecie i się pytacie, to niestety taka okoliczność w niej nie została przewidziana :-\ :-\ nie ma o tym nawet słowa  :'( :'( i nie mamy nic wspomniane w razie gdyby coś się stało, co nam gwarantują  :'( :'( i tak jak justys pisze, co ja miałam jej powiedzieć? ze co? ma z operacji zrezygnować i mnie to wali.... rany nie mogłam... emocje starałam sie opanować i jakoś z ta babka porozmawiać.... ale jak mówcie, jeśli miała problemy zdrowotne to powinna nas wcześniej o tym poinformować a nie tuz prze ślubem  :'( :'( :'(

asiu może bardziej w małżeństwie nam się poszczęści  :-*

a tak poza tym wiszą dziś już zapowiedzi... ale jakoś nie potrafię się cieszyć  ::)

nio i odmówiło pół zaproszonej rodziny... mówiłam, ze tak będzie.... drugie pól tez odmówi, bo maja żałobę... mam wrażenie, że wszyscy maja mnie głęboko w dupie i nikomu na mnie nie zależy... wiecie co, my jakoś pojechaliśmy 600 km z zaproszeniami i nie było problemu, bo były chęci... a to takie głupie wykręty, taki hm... szok ze miny mieli jechać a  nagle, moja kuzynka i jej zespół maja termin na wesele (grają) wujek nawet nie raczy zadzwonić, kuzyna zona w ciąży eh... "wszystko dobre by powiedzieć spadaj werka z tym twoim ślubem a co nas to obchodzi"  :'( :'( wiecie co jest najgorsze, przejechałam się na ludziach którzy mi byli bardzo bliscy.....  

eh... nie smęcę już  

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Wercia wiesz co ten zespół wcale nei jest taki zły  ;) szczerze to ten koleś coś średnio śpiewa ale muzycznie są okey , widac ze ludzie się bawią  ;)
zapytaj ile chcą , w takiej sytuacji nie ma co wybrzydzać ale oczywiscie nie brać też byle kogo  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
To wytłumacz mi, jaki jest sens podpisywania umowy? Do niczego to nie zobowiązuje? Przecież możesz iść z tym do sądu...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana , a nie mozecie miec tego zespolu o chceiliscie ?Co mial grac?Tylko tak jak oni powiedzieli z inna babka?Jezeli chodzi o Ave Maria , to moze poszukaj jakiegos pana lub pania co gra na skrzypcach i po strachu.
Moze tez ta inna pani ladnie spiewa.
A jak chodzi o ta stronke co podalas , to ten zespol jest ok jak dla mnie.Grunt zeby mial kontakt z goscmi.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
wercia zespół całkiem, całkiem. Nie grają w najbliższym czasie na jakimś weselu?? Zawsze to  lepiej posłuchać na żywo ;)

a rodzinką sie nie przejmuj, z rodziną to najlepiej na zdjęciu. Nie zależy im, to SPADAĆ!!!!! nie wiedzą co tracą ;D ;D ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
witam was słoneczka  :-* :-*

czigra nie wiem czy grają, na razie zapytałam tylko o termin a M. nie bardzo sie podobają.... oto się popstrykaliśmy ::) ale już jest dobrze  ;) obejrzeliśmy janosika i nam przeszło.... mała odskocznia  ;)

wiem, ze lepiej posłuchać na żywo, eh.... tam wiedziałam jak babka śpiewa i jak prowadzi wesele... akurat tak się nam udało wbić na weselicho  ;)  ::) eh.... znowu jak o tym myślę to smutno mi się robi  :'(

czigra dokładnie a nawet i nie ma zdjęciu.... bo foty to wspomnienia  ;D ;D ;D nie nie załamali mnie wczoraj, ale już jest lepiej.... po moim poście potwierdziły 2 osoby.... oczywiście ci nie zawodni przyjaciele  :hopsa: ale super, ze będą na weselu  :skacza:

anjuszka po tym co teraz się u nas dzieje nie mam pojęcia po co jest ta umowa.... jak my byśmy zrezygnowali to tracimy kasę, ale jak oni ??? ??? żadnych konsekwencji a nam zwalił się na łeb problem  :-\ :-\

kolejny zespół odpisał, biorą 4 koła za wesele plus 1700 zł za poprawiny  :o nio wesele oki ale poprawiny masakra

agulka nio w kościele można załatwić kogoś ale co z weselem ??? ???.... mieliśmy mieć na weselu też skrzypce i co zrobimy z poprawinami, jak ona ich nie zagra ??? jak mamy brać DJ to od razu mówię szkoda pieniędzy.... nasza rodzina nie bawi sie przy tym  :-\

później będę się z M. dogadywać w sprawie zespołu heh.... ciężko nam to idzie  ::)

kochane podsumowując  na dzisiejszy dzień, czyli 47 dni przed ślubem mamy tyle  :D :D

sala plus hotel =wpłacone 2 raty (spotkanie w kwietniu)
    oprawa multimedialna (spotkanie na początku maja)
    rozdane zaproszenia :) i goście juz potwierdzają
    godzina w kościele -> potwierdzona
    zgodę na ślub w innym kościele
    świadka i świadkową
    wybrana kosmetyczkę na makijaż
    suknie ślubną
    suknie na poprawiny
    podwiązkę
    obrączki
    księga gości
    wstępnie zamówione ciasta
    nauki przedmałżeńskie
    1 spotkanie w poradni na 2 :)
    poduszeczkę na obrączki
    diadem
    wódeczka 128 butelek
    buty ecru
    spinki do mankietów (prezent na walentynki)
    akty chrztu św. z adnotacją o bierzmowaniu
    pepsi 0,5 -cztery zgrzewki  oraz fanta i sprite.... mało trzeba dokupić
    dzienny ośrodek opiekuńczy -przybory szkolne
    samochód (swat)
    1 dziewczynka do orszaku z obrączkami
    2 utwory na pierwszy taniec
    układy na 1 taniec
    zamówiony bukiet -> zgłosić sie na początku maja
    fotel dla gości kupiony :) będzie po świętach
    podpisany protokół -. wizyta w parafii 13.04
    zapowiedzi
    zamówiony tort
    bielizna ślubna .... moja :D

a co nam zostało  :o :o

ZESPÓL!!!!!!!! wiemy, ze nie wiemy nic  ::)

zrobić zawieszki na wódkę!!!!!  oj... nie mam pomysłu na nie ::)
    dyplom dla świadkowej i świadka podobnie jak z zawieszkami  :mdleje:
    podziękowanie dla swatów... pewnie jakieś słodkości  :D :D
    podziękowania dla rodziców  zrobić projekt i zamówić
    winietki!!!! mam już coś obmyślone.... ruszę z tym po pełnej liście gości  ;)
    przysięga weselników
    dekoracja : dwa serca
      dek. na samochód...
    przygotować rożki na płatki, ryż i 1 gr.
    wykonać tablice rejestracyjne... projekt jest, tylko zrealizować.... dam to M.  ;D ;D
    wybrać  jeszcze dziewczynkę i chłopczyka do niesienia obrączek
    napisać tekst podziękowań dla rodziców
    prezent dla babci
    zamówić fryzjera świadkowej
    kiecka dla mamy

Zamówić:
    owoce
    bus /autobus
    podróż poślubną.... oj nie wiem co z tym będzie :(
    zespół który zagra na wejście i błogosławieństwo
    koszyk na wódkę dla świadka
    coś na koperty .... ale co?  8) w czym kochane miałyście koperty? nie wiem co na nie zrobić ::)

KUPIĆ:
    winko
    prezent dla babci z okazji imienin
    balony różowe i ecru na samochód rodziców, świadków i wejście do domku
    cukierki dla dzieci
    kupić bańki dla dzieci
    zamówić elementy do dekoracji
    płatki róż
    wsuwki do włosów oraz żabki

PANNA Młoda
    welon, rękawiczki
    wybrać fryzjera ??? nie wiem co z nim.... jeszcze
    fryzura próbna na 7 kwietnia
    makijaż próbny na 15 kwietnia
    pończochy
    paznokcie pewnie dzień przed ślubem
    cos na noc poślubną ... ciężka sprawa
    nakrycie.... bolerko lub futerko a może żakiet :) nie mam pojęcia  ::) ::)

PAN MŁODY:
    garnitur
    koszula
    krawat i kamizelka
    buty
    fryzjer pewnie w dniu ślubu lud dzień przed ślubem

KOŚCIÓŁ:
    pielgrzymka w święta jedziemy  :D :D
    poradnia    zostało 1 spotkanie.... dziś!!!
    odebrać zapowiedzi
    dekoracja kościoła... 13 kwietnia zabulimy za nią i z głowy
    załatwić organistę i granie na wejście ave maria
    spowiedź    

rany  :mdleje: :mdleje: :mdleje:  nie wiem czy się wyrobimy