Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
nio w sumie motylki będą na zawieszkach , na winietkach i pewnie dodam je jako akcent dekoracji  ;) ;)

madziu wklejam wzór dekoracji z ratanu

z tą sala to jest tak, ze musimy miec minimum 100 osób, górna granica to nawet 200  ;) z tym, ze miejsc noclegowych mamy 100 ale zawsze można wynająć bus i o 4 gości odwieść którzy będą z Lubina, ożywając słowo kombinować to hehe miałam na myśli nocleg oraz fundusze  ;D ;D hehe ale 20 w ta czy w tą suma nie znacznie wzrośnie czy spadnie  ;) M. mnie zastrzeli jak w moich kalkulacjach "odmów" sie pomyliłam  ;D ;D ;D 

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Werka piękna dekroacja mam ją w ulubionych ;D no a weselicho to ogromne będziecie mieli  :o ja też stawiałam, że część gości odmówi, ale się pomyliłam  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
kivi dziękuję  ;) hehe chyba ja wklejałaś nawet  ;) ;) ja przede wszystkim trochę nad nia popracuję ale właśnie nie wiem czy serduszka czy motylki  :hmmm: serduszka chciałam zrobić na salę, za PM zatem może na samochód motylki  :mdleje:  dostaje już biegunki z tego  :P :P stresior mnie ogarnia dobrze ze będzie wśród gości pielęgniarka to będzie mnie podtrzymywać przy ołtarzu  :P :P :P

a nie mówiłam wam, mamy autko  :hopsa: nie jakieś wymarzone, wypasione..... renówka laguna ale swat nas zawiezie  ;) nio i będzie pod kolor do dekoracji i bukietu  :D :D qurcze muszę się wybrać w końcu do tej kwiaciarni   :mdleje:

i mamy 4 letnia dziewczynkę do orszaku z obrączkami ;) ;)

Offline kivi_23

• uzależniony
Ja ta stawiam na serduszka  ;) no i super, że autko jest! kolejna sprawa załatwiona ;D i koleny problem jaką tu dekoracje wybrać :brewki:

Offline werka23

• Chuck Norris
serduszka a motylki 2 do 0  :D

nasze kocię  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Po obejrzeniu, dalej stawiam na serduszka! :)
Ta pierwsza fotka kociaka jest nieziemska, cudak malutki! :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
werka bardzo podoba mi sie dekoracja na samochód, mam ją również w ulubionych, aczkolwiek zdecydowaliśmy sie jednak na coś innego.

Zazdroszczę Wam możliwości urządzenia wesela na 180 osób, my niestety musimy sie bardzo ograniczać :-\

a kota masz cudnego, strasznie duży juz jest :szczeka:

Offline kivi_23

• uzależniony
ale cudny ten Twój kotek :brawo_2:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
cudny kotek :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline m_lena

• uzależniony
stawiam na serca ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kiciur niesamowicie urósł! :)

A wesele  :szczeka: ogromne się szykuje! Super :D
Jeny, ja nie wyobrażam sobie płacić za tyle osób, ale super, że Was na to stać! :)

A co do dekoracji na samochód - ja bym wybrała serducha :)

Offline werka23

• Chuck Norris
ojaojaoj....... mała plotka sie tu zrobiła  :P :P

kochane moje foremki, w sumie lista gości w raz z dodatkowymi osóbkami sięgnęła 180 osób ale w porę powstrzymałam mojego michałka i wyszło 164 zaproszone osoby ;) ;) jednak ja spodziewam się około 30 odmów, już mamy pewne 4 osoby ze nie przyjadą  ::) nio fakt mieliśmy doprosić 30 osób a nie 64  ;D ;D ;D jak wyjdzie 130 to git, koszty wesela w sumie nie wiele wzrosną ;) ;) bo  średnio na osobę wraz z poprawinami bez noclegu liczymy w zaokrągleniu 200 zł, także przy tych kosztach jakie ponosimy wzrosną o jakieś 6 tyś, nio i byśmy musieli opłacić busa który by rozwiózł gości, zam. blisko sali  ;) 

ale to hipoteza na razie ;) ;)

gorzej będzie jak się pomyliłam w ocenie odmów, nio to M. mi głowę urwie a rodzice nam  ::) króliczku także hehe nie wiem czy nas na to stać ale nie wiele więcej wychodzi  ;D ;D ;D najwyżej rodzice złoją nam dupki  :P :P

kotek siedzi za monitorem i hehe dziękuje za komplementy  :-* :-* :-* hehe nio cudny jest bo podobny do pani  :P :P :P

ale fakt rośnie mały w oczach, myślę ze jest drugie tyle większy niz jak go wzięliśmy  ;D ;D ;D nio ponoć ma ważyć 11 kg także jeszcze urośnie  ;D ;D ;D

serduszka wygrały  :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy:

zmykam obiadek gotować :id_juz: buziaczki

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Mam nadzieję że spełnią się Twoje oczekiwania itp :)
Z mojej strony ani razu nie wzięłam pod uwagę założenia z góry że ktoś odmówi, ale ze strony A. kilka osób było pewnych że odmówią. U Was też pewnie nie będzie 100% obecności ;)

Offline m_lena

• uzależniony
ojjj kochana nie zgodze się, ze 6 tysięcy więcej to niewiele ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
ojjj kochana nie zgodze się, ze 6 tysięcy więcej to niewiele ;)

lenka przy takim kosztorysie jaki nam wyszedł 6 tys. więcej to naprawdę nie dużo  ;) nio wiadomo mieć te 6 kół a nie mieć jest różnica, ja nie twierdze ze to mało  ;) ;) jednak w stosunku do ogólnych kosztów to nie wiele  ::)

madziu powiem ci, ze ja tak liczę bo z mojej strony  jest żałoba  :-\ prawie u wszystkich gości zaproszonych bo albo zmarła babcia albo mama  :'( dlatego nie przypuszczam, ze komukolwiek z Podlasia będzie się chciało jechać na wesele 500 km, by posiedzieć  ::) szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy tego chce, bo nawet nie raczyli poinformować nas o pogrzebie  i mam straszny żal :'(  gdyby nie moja mama to nawet nic bym nie wiedziała  :'(

Offline kivi_23

• uzależniony
Mega wesele i o to chodzi ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
:hello: dziś

tak mnie boli gardło ze ledwo połykam oj, a już myślałam ze  tylko będzie lepiej  :-\ :-\ :-\

dziś pół nocy nie spałam, normalnie kochane moje mam strasznego stresa  :boje_sie: :boje_sie: do czwartej rano w głowie tylko ślub i wesele  ::) nabiłam sobie głowę nieźle  ::) mam tyle pytań i znaków zapytania ze szok  :hmmm:

moja siostra przylatuje 8 maja z Anglii hm.... a właściwe przyjeżdża autkiem  :hopsa: :hopsa: :hopsa:

nio i u mnie wielkie święto i u majówek z 15 maja....... pozostało już tylko

:serce: :Serduszka: :serce: :Serduszka: :serce: :Serduszka: :serce:

60 dni do ślubu

:serce:  :serce:  :serce:

:pijaki: :pijaki: :pijaki: :mdleje:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
60 dni... co to jest :) Raz dwa i będzie Wasz dzień :)

A że stresa złapałaś to wierzę, bo nawet ja już czasami złapię  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
60 dni... co to jest :) Raz dwa i będzie Wasz dzień :)

króliczku nio boje sie ze nie wyrobimy się z przygotowaniami  ::)

zawale was pytaniami bo normalnie nie mogę  :P :P

1. kochane jak liczyć winko ???  na razie przyjmijmy ze będzie max 120 osób?

2. jakie polecicie winko z półsłodkich i półwytrawnych?

3. ile razy trzeba wybrać sie do kościoła by podpisać protokół? wystarczy udać sie na początku kwietnia jak ślub mamy w maju?

4. kiedy płaci się za ślub, wiem ze niby jest co łaska ale dajmy spokój, to nie przechodzi i ile?  ;)

5. przy każdej części podpisania protokołu daje sie kopertę?

6. bielizna.... dziewczyny jaka bieliznę się kupuje aby był pas do pończoch? niestety pończochy samonośne mnie odparzają i sie zsuwają mi z nóg  ::) pas musi być, nio i jaki stanik? czy gorset? qurcze pomóżcie w tym to jestem totalny osiołek  ;D ;D

7. czy na pierwszą przymiarkę warto już mieć ta bieliznę?  ;)

8. na wódeczkę weselną robi się kosz specjalny?

to dopiero cześć pytań kołujących mi w głowie  ;D ;D ;D

kot mi zwariował miauczy do okna  :mdleje: :szczeka:

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
My ślub mamy 24 kwietnia a protokół spisaliśmy na początku lutego. Tak zażyczył sobie ksiądz. Jedno spotkanie i spisane. żadnego innego chodzenia nie było. A co do kosztów... Wypaliłam prosto z mostu ile ksiądz bierze - podał 400zł również otwarcie bez owijania w bawełnę. Zapłacić mamy w dniu ślubu. Potem ksiądz ustalił poradnię rodzinna (mamy ją już z głowy - 3 tygodnie po 1 spotkaniu) i teraz jakieś dziwne nauki od niego będą ale to dla wszystkich par ślubujących w kwietniu i w maju. Połączył nas. Nie wiem jak jest u Ciebie. Najlepiej iść do księdza i zapytać się. Co do pasa to nie wiem bo mam samonośne. Ale to chyba majteczki kupuje się z takim pasem. Na przymiarkę warto mieć stanik aby sprawdzić czy nie odstaje pod sukienką, czy dobrze kieca się układa itd. Pończoch nie trzeba mieć. Co do wina to kwestia gustu... Jak wino ma być głównym trunkiem to pewnie jest jakiś wzór na liczenie ale jeśli dodatkiem do wódki to ilość dowolna. U nas będzie tylko parę flaszek aby panie mogły też wypić bo większość wódki "niet "

Offline werka23

• Chuck Norris
asiu u nas ksiądz powiedział, ze wszystko mamy załatwić u siebie i dopiero do niego pojechać podpisać protokół  ;) nio właśnie nie wiem czy do niego nie zadzwonić i zapytać o mozliwośc podpisania protokołu bez ukończonej poradni? czy ja porostu panikuje? 2 i ostatnie spotkanie w poradni mamy 29 marca 8)

myślę, ze winko tez będą piły przede wszystkim babki ale jakby nie patrzeć to wychodzi jakieś 40 procent wesela  :mdleje: czy tez przesadzam? nio i mamy poprawiny ;D ;D

i kolejne pytanie? jakie będą lub były ciasta? mi oprócz sernika, jabłecznika i z galaretka nic do głowy nie przychodzi  ::) :P

a i owoce? jaki jest przelicznik? jakie najlepiej kupić a czego unikać?

laski zaraz mnie stąd wykopiecie  :P :P :P

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Co do ilości rzeczy to Ci nie pomogę ::) Ja dostałam od świadkowej książkę "Poradnik Panny Młodej" czyli jak zorganizować ślub i wesele i nie zwariować, POMAGA ;D my np żeby ograniczyć ilość ciast, zamawiamy z Czech takie małe ciasteczka, które wizualnie lepiej wyglądają i są na jeden kęs ;) nie wiem czy będziemy mieć owoce, z tego co zauważyłam, mało kto je te owoce, może jedynie dziadkowie i dzieci ???

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Witam po długiej nieobecności. Serduszka faktycznie bardzo ładnie wyglądają, świetny pomysł. Kicia wymiata, jest urocza, ten kolorek! Co do winka to też tak uważam, że będą go piły głównie panie, panowie będą raczej za napojami z większą zawartością %  :).
Ciasta: może orzechowiec, napoleonki, tarty z owocami, makowiec, co do owoców to myślę, że winogrona ciemne i jasne ,banany,kiwi, mandarynki- taki myślę standardzik :) miłego dnia

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
U mnie też nie będzie owoców, tylko te specjalnie przygotowane do fontanny czekoladowej :)

1. Winko możesz liczyć jak chcesz :) U nas nie będzie go za dużo, na 100 osób liczę, że kupimy 20 butelek (na każdy stół postawi się 1 czerwone i 1 białe).

2. Ja tam uwielbiam Carlo Rossi :)

3. Wydaje mi się, że protokół spisuje się za jednym spotkaniem, aczkolwiek ja oprócz tego spotkania mam jeszcze dwa inne... więc w sumie 3 razy mamy się tam przejść.

4. Kilka dni przed ślubem przychodzi się właśnie na to 3 spotkanie, ostatnie, dograć wszystkie szczegóły i "uregulować płatności".

5. A daje się?  ;)

6. W zniecierpliwionych pokazałam alternatywę dla pończoch samonośnych i dla pończoch do pasa. Są w sklepach rajstopo-pończochy czyli rajstopy które mają formę pończoch  ;D Wyglądają jak pończochy przypięte do pasa, no ale są na stałe - nie ma mowy o zsuwaniu np. Ja polecam STANIK, gorset kup sobie na noc poślubną - w gorsecie i staniku będzie Ci za ciepło.

7. Warto, pewnie, że warto. A jesteś w ogóle pewna, że będziesz potrzebowała stanika pod suknię?

8. A po co ten kosz? .. Wódkę oddaje się do restauracji dzień wcześniej przecież?

9. Poradnia a protokół to zupełnie co innego. Z tego co wiem przy spisywaniu protokołu powinniście mieć zrobione nauki przedmałżeńskie, chociaż i czasem to nie jest konieczne, więc nie panikuj  :P

10. Owoce sobie odpuść, nikt tego nie je na weselach moim zdaniem ;) Szkoda kasy.

11. Ciasta? Zależy jaka cukiernia, powinni mieć spis ciast i tam popatrz. A jeśli ciasta piecze Ci ta babeczka o której kiedyś  pisałaś - zadzwoń i niech Ci poleci, Ona też będzie wiedziała lepiej :)

Ufff
Buźka  :-*

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Aaa.... i GRATULUJĘ 60 dni!!!

Offline m_lena

• uzależniony
60  :o :mdleje: toż to niedługo relacja!!!

1. wino i szampana zwyczajowo liczy się 1 na 6 osób, ale wszystko zależy też od tego czego Wy chcecie. Jeśli wino to tylko mały dodatek, to kilkanaście butelek wystarczy.

2. my z J. lubimy np ElSol ;)

3. protokół spisuje sie na 1 postkaniu, ewentualnie możesz donieść inne dokumenty typu: pieczątki z poradni, kartka z zapowiedzi z innej parafii... Spokojnie mozecie udać się na początku kwietnia,a le najpierw radzę zadzwonić i zapytac w jaki dzień mozecie w tym celu przyjść, zebyscie nie marnowali czasu :)

4. za ślum możecie zapłacić np. po spisaniu protokołu lub w dniu ślubu, bo i tak trzeba isć do zachrystii zanieść kartkę o odbytej spowiedzi :) My za sam ślub zapłacimy 200zł, za zapowiedzi 2x50zł, za protokół w innej parafii 100zł. Czyli razem jakieś 400zł.

5. Nie ;) płacicie raz za wszystko albo np przy wręczaniu kartki na zapowiedzi zapąłcić za zapwoiedzi, a przed ślubem za ślub.

6. bielizna... taka w jakiej się będziesz dobrze czuła. Nie pod każdą suknię pasuje gorset ;) Przejdź po sklepach, Panie Ci doradzą :taktak:

7. na 1szą przymiarkę powinnos ie mieć tą bieliznę, mi np Panie z salonu kazały pamiętać o zabraniu bielizny i butów na przymairki ;D

8. Można wykorzystać zwykły koszyk wiklinowy albo nie robić nic, jeśli wódkę roznosi obsluga lokalu.

9. z ciast: sernik, jabłecznik, z galaretką, placek owocowy, tydzież coś z kremem, babka, makowiec...

10. Najlepiej kupować sezonowe owoce. Nie zgadzam sie, ze nikt nie je, bo my zawsze jemy owoce i dzieciaki też zawsze coś z owoców zjedzą. Najszybciej znikają winogrona ;)
Przeważają: jabłka, winogrona, mandarynki, gruszki, brzoskwinie, banany.
Obliczenia ilości nie znam, ja bym liczyła po sztuce z każdego rodzaju owoca na każdą osobę.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja widziałam po ostatnim weselu ile owoców się zmarnowało... i też kierowniczka sali mi owoce odradzała, jak to Ona stwierdziła "szkoda pieniędzy". No, ale każdy robi jak uważa :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
A ja właśnie jestem skłonna kupić owoce a zrezygnować z ciast- tam gdzie ja byłam na weselach ciasta nie szły wcale!!! Dużo winogron-bo naprawdę idą!!!I trochę brzoskwiń...no ale tu zależy od pory roku! Winogrona na bank! Mogą być z owoców nawet tylko one ::) ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
No tak, winogrona wydają mi się sensowne, fajnie je poskubać :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
My też nie mamy owoców w menu podstawowym, ale chcemy je dokupić, bo kobiety w mojej rodzinie są strasznymi owocożercami ;) Za to w rodzinie P. za owocami nikt nie przepada, tak więc warto się rozeznać, co kto lubi i wtedy zdecydować ;)

Co do wina, my mamy proporcje: 40% wina i 60% wódki. Zrobiłam wśród gości mały wywiad i co druga zapytana osoba odpowiedziała, że woli pić wino :)

A tego płacenia "co łaska" lepiej nie odkładać na dzień ślubu... Chyba że powierzycie to zadanie np. rodzicom. Przecież tego dnia będą takie emocje, że możecie łatwo o tej "drobnostce" zapomnieć ;)