Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
:szczeka: :szczeka: :szczeka: nemezis, króliczku, lenka, mka, iza, czigra jesteście kochane  :Daje_kwiatka: dziekuje za bezcenne wskazówki  :-* ja myślałam ze wykopiecie mnie z tymi pytaniami a tu niespodzianka  :D :D

dziś miła być wizyta u dentysty ale gardło znowu mnie boli i znowu zatkało nos  :Olaboga:

wczoraj byliśmy u rodziców M. wiecie co puściłam to ja mała plotkę, rąbnęłam się i dałabym sobie łeb uciąć, ze mam racje. Obecnie zaprosiliśmy 144 osoby, PRZEPRASZAM!!!!  :-* :-* :-* 164 to wyszło w sumie z listą rezerwową. Ups, a wczoraj normalnie z M. sie o to pokłóciłam :Nie_powiem: :Nie_powiem: nio ale przyznaje się do błędu  ;) 8)

wczoraj uzgodnilismy, ze nie będzie błogosławieństwa w kościele a jednak u M. rodziców, Na pomysł z kościołem M. mama od razu zmiękła :Najlepszy:  nio ale tu to my mamy rację, bo nio fakt będą mieć gości ale my również, oni maja wielki dom, a my dziurawe ściany w salonie ;D ;D ;D Zatem im łatwiej będzie pomieścić 10 osób bo u nas to będzie tłok i ścisk ::) nio bo będzie swat z zona i córką, siostra z narzeczonym, moja mama, świadek z zoną, rodzice M. i może jeszcze dziadkowie  ;D ;D ;D i lista spraw do załatwienia sie powiększyła  :P :P

iza dziekuje za gratki  :-* :-* nio dawno cie nie było, ale fajnie ze jesteś  :-*

czigra z tymi małymi ciasteczkami naprawdę super pomysł :ok: :ok: qurcze może pogadam z ta babka aby zrobiła trochę takich np ptysiów  :drapanie: zatyram kobietę  :twisted: :twisted:

króliczku a stanik nie podniesie mi i wypełni dodatkowo piersi  ;D ;D ;D qurcze fajne byłyby takie baloniki  :P :P :P

po części zgadzam sie z króliczkiem co do owoców, jak dla mnie to strata kasy ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie stołu bez nich  ;) ;) a później ciotki zrobią ola boga bo owoców nie było  :hahahaha: nio i owoce ładnie wyglądają  ;D ;D
sumując polecacie przede wszystkim winogron, brzoskwinie a właśnie w maju już są? pewnie biedą truskawki, bo na pewno są,  banany kiwi, mandarynki.... nie wiem tylko czy jest sens zamawiać jabłka  ;D ;D
a właśnie gdzie planujecie kupic owoce? w supermarkecie czy na jakieś specjalne zamówienie, gdzieś?  ;)

mka same winogrona chyba nie będą wyglądały efektownie  ;)

nemezis hehe owocożercy  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: dobre  :D :D

lenka, króliczku kosz może być na sali ale myślałam o koszu na wódeczkę dla świadka  ;) ;) nio  na te bramy  ;)

nemezis hehe tak, z płaceniem w dniu ślubu dajmy sobie spokój  ;) ;D ;D

za wasza radą popatrzyłam sobie wczoraj na pasy do pończoch  ;) ;) ja myślałam, ze do tego potrzebny jest gorset :glupek: :glupek: :glupek: co za ulga  ;D ;D ;D eh a to nawet sexownie wygląda :brewki: :brewki:  wiecie co, dałyście mi kopa bo muszę bieliznę kupić  ;D ;D ;D

patrzyłam tez za czymś na noc poślubną  ;D ;D ;D chcecie fotki?

obawiam się, ze u nas tez jakieś 30 procent będzie pic winko  ::) nio ja nie zrobiłam wywiadu  ::)

lenka mmmmm..... ale smaka mi na robiłaś  :D :D a wiesz, nawet nie wiedziałam ze to owocowe to  :P :P do listy dodam tego orzechowca i napoleonkę  :D  nio a bananowca sie robi? babka ta robi wszystko pod młodych nio ale może coś doradzi  :D :D

a orientujecie sie ile kilo kupic cukierków dla dzieci?  :P :P

ide na śniadanko  :-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kochana, 144 osoby to też mało nie jest :D

Jeśli zakładasz, że 30% będzie pić winko to kupiłabym jakieś 45 butelek wina na wesele przy 144 osobach :)

Offline werka23

• Chuck Norris
króliczku  myślę, ze max będzie 110 osób dorosłych  ;) ;) ach z nieoficjalnych źródeł wiemy (M. rodzice którzy juz dostali telefon) ze trzy kuzynki M. nie przyjadą bo maja zaklepany wyjazd do Francji do pracy, czyli już minus 6 osób, plus 2 pewne - 8, babcia z dziadkiem sie zastanawiają raz tak raz tak mówią i niepewna kuzynka z terminem porodu na 14 maja ;) moze 30 butelek wystarczy  :drapanie: 

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Pewnie że chcemy fotki tego na noc poślubną...
Nawet z nocy poślubnej :P:P:P a co tam, jak relacja to pełna...  :hopsa: :hopsa:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Heheh, właśnie!  ;D

A tak w ogóle... to zanim się obejrzymy werka będzie po ślubie, niesamowicie czas goni!  :)

Offline werka23

• Chuck Norris
hehe po fotach z nocy poślubnej moderatorzy by mnie wykopali z forum a M. zamknął sie chyba na całe życie w piwnicy  :hahahaha: :hahahaha:  nie mogę go na mówić na mała sesję fotograficzna w domku a co dopiero hehe taka publika  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

oki, to wieczorkiem wrzucę kilka propozycji  ;D ;D ;D ;D

króliczku mógłby zwolnic bo mamy problem z drukarka i zawieszki stoją w miejscu  :P :P

a teraz mnie rozstrzelacie o to lista rzeczy do zrobienia, załatwienia i nie wiem co jeszcze  :szczeka:

WYKONAĆ:
    :arrow: rozdać ostatnie 5 zaproszeń
    :arrow: zrobić zawieszki na wódkę!!!!! 
    :arrow: dyplom dla świadkowej i świadka
    :arrow: podziękowanie dla swatów
    :arrow: podziękowania dla rodziców  zrobić projekt i zamówić
    :arrow: winietki!!!!
    :arrow: przysięga weselników
    :arrow: dekoracja : dwa serca  na salę oraz inne
:arrow: dek. na samochód...
    :arrow: przygotować rożki na płatki, ryż i 1 gr.
    :arrow: marzec... zanieść suknie i garnitur na poprawiny do czyszczenia
    :arrow: wybrać  jeszcze dziewczynkę i chłopczyka do niesienia obrączek
    :arrow: wybrać utwór walca angielskiego
    :arrow: napisać tekst podziękowań dla rodziców
    :arrow: prezent dla babci
    :arrow: układ na pierwszy taniec
:arrow: wybrać się z mama na zakupy za sukienka

Zamówić:
    :arrow: tort
    :arrow: owoce
     :arrow: bukiet
    :arrow: bus /autobus
    :arrow: podróż poślubną.... nawet nie wiemy gdzie
    :arrow: utwory na pierwszy taniec, mamy tango brak 2
    :arrow: zespół który zagra na wejście
    :arrow: koszyk na wódkę dla świadka
    :arrow: coś na koperty

KUPIĆ:
     :arrow: winko
    :arrow: wódeczka  40 but. 0,5
    :arrow: prezent dla babci z okazji imienin
    :arrow: kupno tablic rejestracyjnych dla nas, i do autobusu
    :arrow: balony różowe i ecru na samochód rodziców, świadków, wejście do domku
    :arrow: cukierki dla dzieci
    :arrow: kupić bańki dla dzieci
    :arrow: elementy do dekoracji
    :arrow: kupić fotel  hm..... goście nie mają gdzie spać hehe :P:P:P:
    :arrow: płatki róż

PANNA Młoda
    :arrow: welon, rękawiczki
    :arrow: wybrać fryzjera
    :arrow: fryzura próbna
    :arrow: makijaż próbny
    :arrow: bielizna
    :arrow: pończochy
    :arrow: paznokcie
    cos na noc poślubną
    :arrow: nakrycie.... bolerko lub futerko a może żakiet :) nie mam pojęcia

PAN MŁODY:
    :arrow: garnitur
    :arrow: koszula
    :arrow:  krawat i kamizelka
    :arrow: buty
    :arrow: fryzjer

KOŚĆIÓŁ:
    :arrow: poradnia    zostało 1 spotkanie
    :arrow: dać zapowiedzi
    :arrow: dekoracja kościoła
    :arrow: załatwić organistę i granie na wejście ave maria
    :arrow:  protokół
    :arrow: spowiedź

a żeby nie było że nic nie mamy to wkleję co mamy  ;D ;D ;D

sala plus hotel =wpłacone 2 raty (spotkanie w kwietniu)
    zespół (spotkanie na początku maja)
    oprawa multimedialna (spotkanie na początku maja)
    prawie rozdane zaproszenia ;) ;) wyszło 144 zaproszonych gości
    godzina w kościele -> potwierdzona
    zgodę na ślub w innym kościele
    świadka i świadkową
    wybrana kosmetyczkę na makijaż
    suknie ślubną
    suknie na poprawiny
    podwiązkę
    obrączki
    księga gości
    dodatkowa lista gości weselnych (hehe jeszcze dodatkowa)
    wstępnie zamówione ciasta 9spotkanie w kwietniu)
    nauki przedmałżeńskie
    1 spotkanie w poradni na 2 :)
    poduszeczkę na obrączki
    diadem
    wódeczka 80 but. 0,5
    buty ecru
    spinki do mankietów (prezent na walentynki)
    akty chrztu św. z adnotacją o bierzmowaniu
    pepsi 0,5 -cztery zgrzewki
    dzienny ośrodek opiekuńczy -przybory szkolne
    samochód (swat)
    1 dziewczynka do orszaku z obrączkami
    1 utwór na 1 taniec -tango, drugi ???

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Widzę wercia, że Ty też zorganizowana babeczka jesteś do bólu :D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
wercia podziwiam Cie :szczeka:, mi to by sie myśleć nie chciało , a co dopiero wypisywać ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Kobieto ty jesteś bezbłędna... :szczeka: czasu mało a ty tak się opierniczasz ;D ;D ;D Do roboty Kochana!!! Ja już na Twoim miejscu taka panikę strzeliła, że szok :D :D :D :D

Buźka :-* :-* :-*

Ps. Kaskady winogronowe Ci się nie widzą? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hehehe  :los: Kochana ta nasza emeczka  ;D ;D ;D

Offline werka23

• Chuck Norris

widzę ze szczeki wam opadły  :P :P hehe

laseczki bo ja lubię mieć wszystko wypisane, czarno na białym  ;) ;) ;) a poza tym, przy małym udziale M. gdyby nie taka rozpisak bym chyba oszalała  :P :P

mka nio ja lubię winogron ale nie w takiej ilości o jakiej piszesz  :terefere: :terefere: po kilogramie wyglądałabym tak  :luzak: :luzak: :luzak: winogronowo mi  :blant:
w sumie to jakby winogron został to zawsze można zrobić rodzynki  ;D ;D nic sie nie zmarnuje  :los:

mka nio to fakt.... opierniczam się jak tylko mogę i potrafię  :P :P mogę być mózgiem całej operacji :ban:
ale przy kompie, w domku i forum a  kto inny mógłby moje polecenia wykonywać  ;D ;D ;D marzenie  :ekxpert:

myślałam, ze coś wam wkleję ale fotosik nie działa buuuuuu.....

koniec opierniczania się, idę się w końcu umyć i przebrać w inne ciuchy niz pidżamka  ;D ;D ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Leniuch  :P ;D

Offline werka23

• Chuck Norris
  fotosik na walił ale mam inną stronkę  ;D ;D

kochane chce kupić narzutę do naszej sypialni, i jak zwykle prosba o niezawodna pomoc..... za dużo jest wybór i nie mogę sie zdecydować  :hmmm:

wpierw fotki naszej sypialni dla przypomnienia       

proponowane narzuty:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

ze mnie typowa chyba baba  :P :P najchętniej to wszystkie bym kupiła ::) 

Offline m_lena

• uzależniony
te ostatnie narzutki są bardzo fajne :)
chodziło mi o 2 ostatnie ;)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline werka23

• Chuck Norris
dziękuje lenka  :-* :-* :-*

wiecie co ale się wkurzyłam  :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: jedno zaproszenie nie doszło!!! właśnie dostałam telefon ze ciocia M. obrażona na nas, bo wszystkich zaprosiliśmy a oni zaproszenia nie dostali  :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: ja nie wiem za co my płacimy na tej poczcie jak do ch* listy giną  :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: 

Morgan
  • Gość
moze jeszcze dojdzie?

Offline werka23

• Chuck Norris
reniu wątpię w to, wszyscy już dostali tydzień temu nawet moja siostra z Anglii i tylko ta ciocia z wujkiem nie :-\ :-\  jeszcze raz im wyślemy ::) tylko cholera mnie bierze, bo wysłaliśmy im zaproszenie, a przecież nie wysyłałam zwykłym :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus:

Morgan
  • Gość
to jak polecony to mozna isc na poczte :)
jak priorytet to gorzej...

Offline werka23

• Chuck Norris
priorytet niestety  :-\

a wiecie, ze miałam w pracy przypadek ze zginął list polecony?  i tez poczcie cięzko było cokolwiek udowodnić zwalali wine jeden na drugiego, warte to tych 4 zł, taka nerwówka?   

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
sporo przesyłek ginie niestety... nie wiem co oni w tych sortowniach wyprawiają... sporo zamawiam przez neta i często paczki są tak uwędzone w dymie papierosowym, że głowa mała  :-\

bardzo ładne narzuty... najbardziej pasuje chyba ostatnia  :)

co do owoców to mi panie z sali kazały kupić arbuzy, melona, winogrona i jabłka i banany.... jabłka i banany leżały osobno (i o dziwo goście je jedli... też myślałam, że nie pójdą) a z reszty zrobiono owocowe szaszłyki, które leżały w "miskach" zrobionych z wydrążonych arbuzów.... miały ogromne wzięcie... były pyszne i bardzo ładnie wyglądały :) sama bym na to nie wpadła, żeby tak owoce podać :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Oooo, owocowe szaszłyki? W takiej formie jestem za  :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
Werka to musisz się kurcze brać do roboty bo to już tuż tuż :tupot:

Offline werka23

• Chuck Norris
cześć laseczki  :-*

cos cicho sie zrobiło u mnie.  ::) chyba w sprawach narzut nie bardzo chcecie mi pomóc eh.... a z tych dwóch ostatnich to lepiej jaśniejsza czy ciemniejszą  ??? ;)

wisienko to miałaś na myśli? a przy tym to nie jest tak, ze owoce wysychają i po paru godzinach sa czerstwe? widziałabym coś takiego ale na stołach bocznych, nie na głównych, chyba.... muszę M. pokazać

wczoraj zamówiliśmy sofkę, ale teraz żałuję kolorów jakie wybraliśmy, do zieleni lepsze jest połączenie pomarańcz i brąz niż kawa z mlekiem i brąz ::) może będzie można zmienić zamówienie  ::)

a poza tym stoimy w miejscu..... jest problem z tortem, dotąd jedna cukiernia chce się takiego piętrowego torta podjąć, bo inne twierdzą, ze takie torty bez stelaża się zapadają  :'( nio to skąd te torty wzięły sie na necie? i dlaczego nie ma stelaża prostokątnego? wrrr..... nie wiem co teraz, okrągłe na stelażu mi się zupełnie nie podobają   :Placz_1:  nie wiem, z warszawy mam go sprowadzać czy co  :-\

ie na kawusię  :kawa: i śniadanko  kiepsko sypiam ostatnio, tzn. w nocy mam zawalona głowę a rano z łóżka sie podnieść nie mogę

we wtorek o 16 podpisujemy protokół  :hopsa: :hopsa: :hopsa:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
No bez stelaża się na pewno zapadają, w końcu są ciężkie cholery... no, ale przecież takie torty robi się na stelażu - nie rozumiem problemu ... ::)

Co do narzut... mi żadne z nich nie pasują do fioletowych ścian więc się nie wypowiem  ;) Takiego lawendowego koloru z brązami i beżami bym nie łączyła po prostu ;)

Wizualnie pasuje nr 4.

Szaszłyki faktycznie mogą obeschnąć (czerstwe nie rozbawiły  :hahaha:  ), nie pomyślałam o tym :)

Offline werka23

• Chuck Norris
króliczku sęk w tym, ze wszyscy maja stelaże okrągłe a jedna cukiernia nam zaproponowała tort prostokątny, bez stelaża ::) i w tym problem, ze nikt takiego tortu nie chce się podjąć  :'(

dziś jedziemy po wódeczkę  :hopsa: hehe werka mozg operacji siedzi na telefonie i załatwia wszystko z biurka  :los:

króliczku a może hm.... zaproponujesz jakaś narzutę, która widzisz w naszej sypialni, oczywiście jak masz chwilkę i chęci   ;) ;) ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
werciu, ciężko doradzić, bo nie widzę reszty sypialni. Grzejnik jest w ciepłym kolorze pomarańcz/żółty ... pościel masz jaśniutką i też z takimi ciepłymi akcentami... może coś w ten deseń poszukaj?

Nie wiem czy macie jakieś akcenty kolorystyczne w sypialni u siebie? ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
żadnych akcentów nie ma, dominuje ten jasny fiolet i ecru. nio może brąz, jak pasek na łóżku oraz front szafy  ;) chyba dodałabym brazu trochę  ;D ;D

eh.... mamy mały problem z drugim zespołem, nie bawią się w przygarnie wejścia :-\ :-\ o 20 będę może coś wiedziała 

króliczku rozpoczęłaś u mnie 150 stronę  :D :D

:Rezyser: opijamy bo już więcej okrągłości w moim odliczanku raczej nie będzie :pijaki: :pijaki: :pijaki: :piwo_2: :piwo_2: 

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
Co do narzut to wg mnie (ale to moje zdanie, każdy ma swoje) szukałabym w kolorach jaśniutki fiolet, ecru i czekoladowy brąz, ale z przewagą ecru i brązu, więcej fioletu na narzucie zleje się ze ścianą. Te owocowe szaszłyki na ananasie wyglądają bardzo fajnie  ;D Dawaj te zdjęcia :tupot: :tupot: buziaki

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
werciu, w takim razie ostatnia z przedstawionych :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Bardzo podoba mi się ostatnia narzuta.