Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
O zespole:

O rzesz k.u.r........... ja p.i.e.r............. :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Sory za wulgaryzmy, ale to jakiś koszmar!!!!
No i widzicie jak to wszystko w umowie musi być...my jesteśmy zabezpieczeni na taka ewentualność, a Wam nie zazdroszczę takiego stresu  :protestuje: :protestuje: :protestuje: :protestuje: :protestuje:

Ten zespół co wkleiłaś całkiem nie zły...No niestety poprawiny też sporo kasy kosztują..I co za rodzinka, że na poprawinach przy dj-u już się pobawić nie może :obrazony: :obrazony: :obrazony:

Z tym odmawianiem to niestety tak jest..często gęsto niestety odmawiają ludzie przez kasę a wykręcają się jakimiś głupotami ::) ::)

Wyrobicie się tylko się sprężajcie!!!!!!!!

Najważniejsze to zakupić PMowi garniaka..kiedy ruszacie? Ja cię widzę tu codziennie o jakąś rzecz  będę molestować może to da Ci kopniaka ;) ;) ;) :D :D

Buziak :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
emeczko to ja poproszę tego bata  :P :P powiem wam ze ta sprawa z zespołem mnie podłamała  :-\ :-\

obiecuje ze później odpisze  więcej :-*

szukam zespołu przede wszystkim ze skrzypcami

oto kolejny link dla was

ten sam zespół.... kolejny  ;)

jak macie chwilkę proszę powiedzcie co o tym myślicie :blagam: :blagam: :blagam:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Jak dla mnie to z tych dwóch żaden. Zespół Baju, bardziej mi przypadł do gustu ::)

Offline werka23

• Chuck Norris
czigra dziękuje za odp. :-* :-*

my znowu szukamy, dlatego tak skąpo odpisuje....

emeczko  za garniakiem jedziemy 15 kwietnia :) wtedy może mama kieckę kupi a przy okazji wy testuję makijaż próbny, i zobaczę jak będzie się komponował z sukienusią  :D :D zatem 15 kwietnia będzie bardzo pracowity  :D :D hehe z czyms innym musisz mnie popędzić :P :P hehe może z zawieszkami  :drapanie: :blant:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
zdecydowanie zespół Baju  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
zaraz do baju zadzwonię :)

ale moja rodzinka to mistrzowie w wykręcaniu się... eh kolejne odmówienie i to muszę jeszcze wydzwaniać ::) ::) i tak będzie super bibka 

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ten pierwszy zespół (Baju) jednak lepszy... A może jednak zrobicie tak, jak pisze Agulla, tzn. weźmiecie stary zespół z nową wokalistką? Może w ramach rekompensaty wynegocjujecie jakiś rabat albo wesele + poprawiny w cenie samego wesela? Coś Wam się w końcu od nich należy!!!  :protestuje: :protestuje: :protestuje:

To co jest napisane w tej umowie? Że mogą ot tak zrezygnować, bądź dać inną wokalistkę?

W naszej umowie z zespołem jest napisane, że w szczególnych sytuacjach losowych dopuszczalne są zmiany personalne :-\ No cóż, gdyby zmienili np. perkusistę, to jeszcze pół biedy, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mojego cudownego wokalistę miał zastąpić jakiś amator... :nie: Dlatego strasznie Wam współczuję... :przytul: :przytul: :przytul: Niestety, takie sytuacje się czasem zdarzają, szkoda że trafiło na Was :-[ Może to mało pocieszające, ale uwierz, że mogło być jeszcze gorzej... Słyszałam o takim przypadku, że zespołowi na dzień przed weselem skradziono sprzęt no i młoda para została zupełnie na lodzie :o Mieli wesele bez muzyki...  :mdleje: Nie chcę tłumaczyć "Waszego" zespołu, bo strasznie Was skrzywdzili, ale w polskich szpitalach niestety tak jest, że ludzie zapisują się na operacje i dowiadują się z miesięcznym wyprzedzeniem, kiedy będą operowani. A jak nie pasuje - to następny termin za rok ::) Jednak w takim przypadku zespół powinien wziąć na siebie odpowiedzialność i jakoś Wam pomóc - zrobić wszystko, żebyście mieli na weselu oprawę muzyczną na porównywalnym poziomie :taktak: a nie tylko powiedzieć: zwracamy zaliczkę a wy róbta co chceta... Chamstwo! :diabel_3: Co to w ogóle jest za zespół? Myślę, że ich potencjalni klienci powinni zostać jak najszybciej ostrzeżeni... :P

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ojeju Baju jest o wiele fajniejszy!!
Ten 2 zespol to masakra!Ta Pani spiewa jak przez nos ...
A ten Baju ile chce??
A moze wez ten zespol co mial byc?W ramach przeprosin na poprawinach za free beda grac .. a Ty mowisz ze nie moze na poprawinach grac ta laska?To kuzwa po co w ogóle proponuja cos takiego.Ma grac i tyle,albo niech znajda kogos innego !
Jezeli juz sie przejechalas na tym zespole to wez moze ten zespol Baju , ale z 2 strony nie wiesz jacy sa , a tamten jednak wiedzialas jak graja na zywo ... No nie wiem , teraz musicie sami zdecydowac ... Bedzie dobrze,pewnie cos znajdziecie!

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja uważam, że nie powinnaś tego tak zostawić, niech grają a solistkę inną załatwią. Rozumiem, że zdrowie jest najważniejsze, ale jakaś rekompensata niech się należy. Ja bym nie popuściła....

Offline werka23

• Chuck Norris
a ten kochane? http://www.credoband.com/html/home.php?ps=9

M. baju się nie podoba  ::) zatem nie wiem ile chce i nie będę tam na razie dzwonić  ::)

ten 2 zespół to jedyny jaki znalazłam w moich okolicach grający na skrzypcach.... pewnie jest ich więcej...  eh... ale dajmy sobie z nim spokój  ;) u nas nie ma talentów  :P :P

anjuszka no a co my mamy im zrobić? ja naprawdę nie mam pomysłu  ::)    proponują zastępstwo ale tylko na sobotę i bez kompletu instrumentalnego  :'(

agulka chodzi o to, ze sam ten gościu (drugi wokal) nie jest w stanie sam poprawin pociągnąć a ta babka w zastępstwie nie ma repertuaru na poprawiny  :-\  plus tekst z DJ ::) nio i właśnie.... ważną kwestie poruszyłaś... tamtą wokalistkę słyszałam  na live natomiast ta babka w zastępstwie to kot w worku :'( :'(

nemezis z tego co wiem (wnioskuje z rozmowy tel.) to para co będzie miała wesele 2 tyg. po nas też ma problem  ::) myślę, że odjęliby kasę za poprawiny ale co z tego, jak nie będzie komu zagrać  :'(

do głowy by mi nie przyszło, przy podpisaniu umowy, o takiej adnotacji w razie "losowych wypadków" ... pewnie i nasza wina, ale kto by pomyślał  ::) człowiek uczy się przez całe życie  :-\

:o :o :o nemezis dzień przed weselem  :szczeka: :szczeka: to nasza sytuacja jeszcze najtragiczniejsza nie jest  :o :o :o :o nio właśnie powinni w takim razie znałeś i wokalistkę i skrzypaczkę albo 2 w 1 albo 2 rożne osoby w tej cenie, jaką mamy... albo jeszcze dziewczynę na poprawiny ale jak ja to powiedziałam ze niech ta gra co maja na wesele i niech kogoś innego znajdą na poprawiny to eh.... zaczął się wykręt z innym zespołem, ze nam linki będą wysyłać (żadnego jeszcze nie dostałam) itp.....

hehe zapowiada sie ze z mojej strony rodzina będzie w składzie mama, siostra i jej narzeczony  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: jeżu..... mi się już z tego chce śmiać nie płakać  :hahaha: :hahaha: :hahaha: : co za ludzie..... nie liczę swojego grona przyjaciół oczywiście.... na razie sa niezawodni  :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Ale co to znaczy proponują? To postrasz ich sądem, podpisali umowę, niech się z niej wywiążą...

Offline werka23

• Chuck Norris
qurcze łatwiej byłoby gdyby taka sytuacja była ujęta w umowie..... a tam nic.... ze graja i tyle..... nio i oczywiście ze jak instrumenty lub sprzęt  ulegnie uszkodzeniu z winy wesela to my za to płacimy  :-\

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Nie masz znajomego jakiegoś prawnika, żeby z nim pogadać co w takiej sytuacji?

Offline werka23

• Chuck Norris
anjuszka nie bardzo ale  mojej kumpeli mama jest hm.... rzecznikiem praw konsumenta  ;)  chyba sie z nią skontaktuje  ;) podsunęłaś mi myśl :-*

tylko ze hm.... nie bardzo mogę z nimi walczyć, bo nawet jak zagrają to kaszane mogą odwalić ze szok :Mdleje_1:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Rób jak uważasz :) trzymam kciuki!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana ten zespol jest rewelacjny!!
Az mój ukochany którego nie da sie odciagnac od komputera , az zwrócil uwage i slucha jak spiewaja ! :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
teraz nie mogę pzresłuchac kolejnego zespołu bo jestem w pracy ale jak wróce to to zrobie  ;D ;D ;D

olej rodzinkę i tak sie z nimi nei spotykasz często tylko z przyjaciółmi  :D
ten credo band jest najlepszy  tych które dałaś do przesłuchania  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
I jaka decyzja? ;)
Naprawde ten ostatni zespól jest rewelacyjny.Sama bym chciala taki  :D!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Jeny, ale akcja z zespołem... w szoku jestem!  :o

Offline Nemezis

• maniak
Kochana, ten trzeci zespół (Credo Band) brzmi bardzo profesjonalnie!!! :o I jaki fajny mają repertuar, żadnego dicho z pola :p Ja bym już nie szukała dłużej, tylko rezerwowała ten! :D Niestety z doświadczenia wiem, jak się cenią zespoły na takim poziomie - musisz być przygotowana na co najmniej 4 tysiaki ::) Ale moim zdaniem na oprawie muzycznej wesela nie warto oszczędzać, bo to jest jeden z najważniejszych elementów imprezy, od którego naprawdę wiele zależy... :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
fajne brzmienie i jacy przystojni panowie :glupek: :glupek: :glupek:

Offline werka23

• Chuck Norris
witam :)
46 dni do ślubu

hehe kiciol mi szaleje na biurku  :D :D :D

dziekuje kochane, że pomagacie mi w  poszukiwaniu zespołu i za wasze opinie !!!!!!  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :-* :-* nawiązałam kontakt z credo bend.... zmiana zespołu wyniesie nas około 1400 zł więcej i mam nadzieję, ze tylko tyle  ::) teraz kciuki będą potrzebne  ;) ;) będę dziś z nim negocjować cenę poprawin ;) ;) bo chą az 1700 zł wg ich cennika.... ale moim zdaniem na 4 godz. grania to strasznie dużo  :o :o

fajne brzmienie i jacy przystojni panowie :glupek: :glupek: :glupek:
hehe przystojni ??  :Swiety: :drapanie: o tak...  :p :p :p :p dobrze, ze nasi panowie nie maja tu wglądu :Swiety: :Swiety: :Swiety:

a wczoraj załatwiliśmy poradnie  :Najlepszy: dwa spotkania w jednym  ;D ;D czyli mamy to już z głowy  :hopsa: ale wczoraj w poradni nie wytrzymałam.... nie ugryzłam się w język.... baba wpierw chciała poznać moja opinię a później łapała mnie za słówka to ja dawaj..... ona słowo a ja 10  :Najlepszy: tak się naindyczyła, spieniła, ze M. (później mi powiedział ) myślał, ze zraz zacznie szarpać mnie za włosy i walić o stół wybijając zasady kościoła :D :D :D wiecie baba normalnie przegięła... nio fakt siedziałam skulona a ona po mojej mowie ciała stwierdziła ze ja olewam..... ale chciało mi się siusiu to trzymałam mocno nogi ściśnięte   :bredzisz: :bredzisz:    z tego co jeszcze pamiętam.... baba oburzona bo powiedziałam jej ze w  dni  owulki trzeba uważać... powiedziałam jej, ze nie każda para chce mieć co rok dziecko, choć takie przypadki się zdarzają, bo ona na mnie z mordą, ze niektóre pary przez lata się starają itp..bez komentarza... chyba juz jej się wszystko pochrzaniło w głowie, nio bo ten kalendarzyk ma tez zabezpieczać :taktak: :taktak: , do rękoczynów nie doszło  hehe ale po wyjściu z pokoiku wszyscy na poczekalni się na nas gapili  ;D ;D ;D jestem z siebie dumna  :los: :Najlepszy: :Najlepszy: :brawo: :brawo: :brawo:

ale musimy jeszcze załatwić sobie kierowce i samochód , swat niestety nie zawiezie nas, bo maja problem z córcią i muszą ją mieć na oku ::)

:-* :-* idę na  :kawa: :kawa:i zaraz zadzwonię o zespołu  ;) ;)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Współczuję nawiedzonej baby w poradni, nie ma co - założenie, że małżeństwo to fabryczka, a ciekawe kto się zajmie utrzymaniem i wychowaniem wesołej gromadki ::)
Przecież NPR jest właśnie po to, żeby świadomie planować rodzinę, a nie hulaj dusza...

Dobrze, że z orkiestrą już prawie dogadane - trzymam kciuki za te poprawiny :ok:

Offline Nemezis

• maniak
zmiana zespołu wyniesie nas około 1400 zł więcej

To znaczy ile dokładnie kasuje ten zespół? strasznie jestem ciekawa :)

powiedziałam jej, ze nie każda para chce mieć co rok dziecko, choć takie przypadki się zdarzają, bo ona na mnie z mordą, ze niektóre pary przez lata się starają itp.[/b]

Eeee...? To znaczy że mamy rodzić za siebie i za te pary co nie mogą czy jak? ??? :bredzisz: To u nas jednak była normalna babka w poradni, bo sama powiedziała, że rodzenie jednego dziecka po drugim jest nieodpowiedzialne i po to ten kalendarzyk ;) Ale jak tak wymieniała te wszystkie zalety metody NPR, to strasznie mnie korciło, żeby powiedzieć, że u mnie to się nie sprawdzi, bo w czasie dni niepłodnych mam dużo mniejszą ochotę na seks, niż w czasie płodnych... :hahaha: :hahaha: :hahaha: Ciekawe, co by mi na to poradziła mądrego :twisted:

Offline werka23

• Chuck Norris
oki... już wam mówię :)

dziękuję za kciuki maju :-*  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: wynegocjowałam 500 zł na poprawinach  ;) niestety nie graja tańców standardowych oprócz walca  :-\ :-\  ale tez nie maja disco polo  :D :D :D

ogólnie za wesele biorą 3900 plus 1200 poprawiny  ;)

przedni zespół wraz z poprawinami i dojazdem liczył sobie 3600  ::)

zatem z czegoś będziemy musieli zrezygnować, by nie przekroczyć budżetu... albo przekroczymy budżet  ::)

nemezis pewnie musiałabyś stoczyć batalie hehe na miecze jak ja  :P :P widzę ze wy tez jesteście zaskoczone postawą tej pani  ;)

maju ba babka ma staż 13 lat małżeństwa a ma TYLKO wg jej nauczań 3 dzieci ::) ... komuś każe ale 13 dzieci nie posiada  :twisted:

M. rodzice zaczęli nam zespołu szukać... katastrofa  :'( :'( :'( :'( już to widzę... "jesteś szalona" i "polskie dziewczyny" :mdleje: :mdleje:
odechciało mi sie całego wesela....  :biala_flaga: :biala_flaga: :biala_flaga: mam dość....  

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Kochana, no to bierzcie szybciutko ten zespół co znaleźliście i powiedzcie, że już załatwione... bo faktycznie jak Wam zespół wybiorą to może być nieciekawie ;)

Cena bardzo wysoka... my płacimy niecałe 3000 zł co prawda za samo wesele...  ::) sama nie wiem...

A co do baby w poradni... całe szczęście, że u nas była normalna i sympatyczna kobitka :)

Buziaczki  :-*

Offline Nemezis

• maniak
Spokojnie, Werka, wytłumacz grzecznie teściom, że jesteś wdzięczna za dobre chęci, ale już sama znalazłaś zespół - Credo Band :) Pamiętaj, to wesele Twoje i Twojego PMa, więc to do Was należy ostatnie słowo i nikt nie ma prawa Wam niczego narzucać :)

Mysia, cena nie jest zła jak na taki poziom, nasz zespół kasuje 5 tysiaków za samo wesele ::) Szczerze mówiąc, spodziewałam się, że zażyczą sobie więcej ;)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
wercia to cudownie, ze udało Wam sie znależć zespół :skacza: 500zł mniej to już coś :brawo_2:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
To troszke sie ceni ten zespól , ale mysle ze sie oplaca, tez bym tyle dala za ten zespól!!Rewelacja !!

Chociaz ja myslalam ze duzo place za swój  :P,a ja place 3 ty za zespól,wiec nie tak zle .
U nas bedzie pare piosenek disco polo,u nas rodzinka przy tym najbardziej sie bawi.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
werka ale masakra! Biedactwo!  :przytul:

Jakbyś była bliżej z moich stron to bym Ci poleciła jakieś zespoły a tak to jak wam się Credo podoba to bierzcie, nie ma co wybrzydzać teraz, fajnie panowie wyglądają:)
A ja bym tak jak dziewczyny pisały wzięła żeby ten Twoj zespół za te 700zł zagrał wam na poprawinach, w ten sposób będzie taniej i będziecie mieć dwa zespoły.
Ja rozumiem sytuację losową no ale oni też niech zrozumieją że wy jesteście na lodzie.

Dlatego swoją umowę z zespołem negocjowałam ponad godzinę bo też mi buble chcieli wcisnąć że odpowiedzialność tylko po naszej stronie ! Phi!

Pisz kochana co tam u was?

I nie smutkaj się! Dacie radę!