Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 359647 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Postaraj się zrobić jutro fotki! :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
ooooo to ja czekam na foteczki z przymiarki

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
buuuu.... nie ma komu ze mna jutro jechać, tylko M. i pies nie ma innyc planów... a to tylko jedyny wolny weekend  :'( :'( :'( samemu to dup* a nie zakupy  :Placz_1:

co do fotek to nie obiecuje, bo dużo salonów nie pozwala na robienie zdjęć, ale jak będzie mozliwośc to zrobię  ;) ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Lepiej jedź sama, niż w ogóle! :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Werciu, powiem tak. To Twój ślub i masz prawo założyć to, co chcesz, a nei to co chce cała reszta. To TY będziesz się męczyć i źle czuć, jeśli suknia nie będzie wg Ciebie dobra. Dla mnie, nawet zanim zaszłam w ciażę, podstawowym kryterium suki była lekkość. Cały dzień na nogach, cała noc tańców- nogi mogą rozboleć i bez dodatkowego ciężaru, jakim jest suknia... A przykro mi, ale nie mierzyłam żadnej "księżniczkowatej" sukni, która byłaby lekka... Jeśli chcesz to weź pod uwagę zdanie M, czy kogoś innego, komu ufasz i który dobrze cię zna i wie, co lubisz. Przepraszam, ze to napiszę, ale jeśli cała rodzina doradza ci suknię 'la księżniczka, po twoich stwierdzeniach, że niekoniecznie dobrze sie w takim modelu czujesz, to wg mnei nie są dobrymi doradcami...Pomyśl o tym, bo np może być tak, że mama, siostra, teściowa doradzają Tobie takie suknie, bo same o takich marzą, a na swój ślub nei miały okazji takiej założyć. Mi moja mama też doradzała takie "duże" suknie. Tak samo teściowa. No więc nei chodziłam z nimi na przymiarki, niestety, mimo że chciałam kupic kieckę z moja mamą. Poszłam z siostrą, która wzięła pod uwagę moje zdanie i gust, a nie swoje wyobrazenia o mnie w tym dniu.
Co do Twojego M, no to wydaje mi się, że jak przyjdzie co do czego i tak będziesz dla niego najpiękniejszą na świecie kobietą... Poza tym możesz mu powiedzieć, ze chyba woli mieć zadowoloną i uśmiechniętą żonę w sukni, jaka jej się podoba, niż narzekającą całą noc na obfitość sukni i złe samopoczucie babę...

Wercia, to TY masz się dobrze czuć w sukni- przecież nie będzie tej kreacji nosić nikt inny!
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
wercia, jeśli chodzi o suknie Maggie Sottero (a ja mam prawdziwego bzika na punkcie tej projektantki i bardzo chciałabym mieć od niej suknie  :luzak: ) to z tego co się dowiedziałam to cena jest uzależniona od modelu. Od 3 tysięcy w górę idą ceny, moja np ok 4 tysięcy (podobno) kosztuje. Mi się one nie wydają ciężki, wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że są niewiarygodnie wygodne  ;D Wszystko wyjdzie w praniu  ;)

A co do wklejonych propozycji:

4 i 12 boskie  :D

Offline werka23

• Chuck Norris
witajcie:)

ja właśnie niedawno wróciłam z Jeleniej Góry  ;) ;)

eh... i nikt nie pojechał ze mną prócz M., który sie naczekał, i wiecie co to była chyba najlepsza rzecz... wybrałam sie sama i sama wybrałam trzy kiecki jedna ananis, jedna meggie, i jedna hm. f. sposa  ;D ;D leoini meggi następnym razem przymierzę, ale hm... będę jechać już z zamiarem kupna  :D :D

a wiec oto moje cudeńka  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:   dwie zobaczycie niestety na modelce, nie udało sie zrobić foty  ::)

1. annanis w tej czułam sie cudownie, jakby było to odzwierciedlenie mojego temperamental, musiałam ja jeszcze raz przymierzyc i powiem wam, że leży lepiej niż na modelce  ;D ;D ;D, kolejny plus to cena, bo prawie 2600 ale mieszczę się w budżecie  ;)

2. meggie jest boska przed duże B. minus, nie wiem jak będzie wyglądać biała, ponoć detale zginą hm... ta jest ecure... ja chciałam białą wiec trochę się boję, że nie będzie tak piękna jak ta i się rozczaruję  ::)  minus tez to cena, bo prawie 3400, może salon trochę by spuścił z ceny, do 3 kół, chociaż  ::)jestem wręcz w niej zakochana

3. f. sposa  na mnie i na modelce hm.... chyba na mnie lepiej  :P :P  
nie widać na fotce wszystkiego, ma kupę kamieni na boku, hm... pomimo swej prostoty również mi wpadła w oko, nie wiem ma cos w sobie  :D :D az sama byłam zdziwiona  :o :o

i pozostała do mierzenia leoni,  :Serduszka:

ach powiem wam, co za ulga w tych sukniach nie czułam sie jak buła czy coś, a jak ja, werka we własnej osobie.... rodzinka może wybrać spośród tych trzech, bo chyba mam dylemat  :D :D plusem jest, że salon dale halkę, welon i rękawiczki gratys, m... ile mogę zaoszczędzić w ten sposób?

dziękuje laski, bo naprawdę mnie podbudowałyście  :-* :-* :-* :-* :-*

fasolku dzięki a właśnie, tak powiem mojemu M.  :D :D ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja będę nieobiektywna, ale ja jestem za Maggie  ;D

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
a jak dla mnie annanis z tych trzech :)

Offline werka23

• Chuck Norris
hehe króliczku będę jeszcze sie rozglądać za meggie... ale ponad 3 tyś,. uu.... wczoraj zrobiło sie nie ciekawie z teściowa, maja coś do powiedzenia bo dają połowę do wesela.... hm... bynajmniej mieli nam dać  :drapanie:
jeszcze podpadłam, ze powiedziałam ze w Nowej Soli to badziewie ups... :Nie_powiem:  a teściowa "to jednak nie podobała ci się" a ja, ze w porównaniu z tymi to nie.... jakoś musiałam to odkręcić, hm... delikatniej to wyrazić .... i znowu porównują do wesela M. siostry, a "bo Ania dała tyle a ty aż tyle... ja bym w życiu nie dała za suknię 3 tyś...." eh...  ::)

dobrze, że annanis jest tańsza  ;D ;D

mam ochotę jechać jutro do wrocka, ale hm... wraca mama i trzeba coś przygotować... i w domku napalic by cieplutko było.... hm.... zwariuje do soboty  :tupot: :tupot: :tupot: :tupot: tam tez znalazłam meggie

Offline madzia_n

• Chuck Norris
No, piękne suknie :)
Ale czy na pewno dobrze zdjęcia wkleiłaś? Zastanawiam się, bo to jedynka jest ecru, a dwójka biała... A przy dwójce napisałaś że nie wiesz jak będzie wyglądała biała. :drapanie: no i nie wiem ;D :P
A mi się najbardziej z tych trzech sukienek podoba ta pierwsza :) Myślę że jeśli będzie biała, też będzie piękna. Ja też gdy podejmowałam decyzję, widziałam suknię ecru, a miałam białą - była jeszcze piękniejsza!
Trzecia zupełnie mi się nie podoba, Ty w niej też mnie jakoś nie zachwyciłaś. Ale ta jedynka jest super :)
No i myślę, że przy jedynce pisałaś w taki sposób.... Hm, po prostu wnisokuję że jednak ona Ci się podoba najbardziej!
P.S. Zakręcona dzisiaj jestem nisamowicie, wiec i piszę niezrozumiale :P ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
madziu ja tam cie rozumiem o co chodzi  ;D ;D

a do tego ci napisałaś, to właśnie żadna z tych sukien nie jest biała... i babka w sklepie mi powiedziała, że mało która fotka robiona jest w bieli, ponieważ nie widać tak koronki i innych detali na zdjęciu przy białej sukni  ::) wiec zdjęcia wkleiłam dobrze, hm... może taka różnica jest bo inny fotograf i inne światło  :drapanie: taj pierwszej nie mierzyłam białej  jak i żadnej z nich... wszystkie modele mierzyłam takie jak na zdjęciu.... właśnie dziwne, bo przy 1 nie boje sie o zgubie detali a przy drugiej tak  :P :P może dlatego, że jest dużo droższa  :P :P

a co do tej pierwszej, hm... to madziu powiem wam jak się czuję.... jak mała kika (tak na mnie mówili gdy byłam mała hm.... w sumie do dziś tak pozostało), która wychodzi za mąż, nie wiem ale ta suknia to jakby cześć mnie... dziwnie to zabrzmiało ale hm... naprawdę coś we mnie drży na jej widok... patrząc na nią widzę siebie w niej...  podoba mi się w niej tył bardziej niz w meggi bo ma guziczki a meggi jest wiązana ;)  ale tez podoba mi sie meggi i nie mierzona leoni  :Serduszka:

przed wami nic nie da sie ukryć  :mdleje:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
A wyglądała na białą! :)
Więc masz już problem z głowy :) Moim zdaniem to właśnie ta, o której tak piszesz jest tą WYMARZONĄ! :) Czyli 1. Miałam takie same odczucia gdy przymierzyłam swoją suknię... :) Jakby była częścią mnie :)
No, chyba że jeszcze lepsze odczucia wzbudzi w Tobie Leoni :) Ale póki co, moim zdaniem, z tych trzech, w grę wchodzi tylko i wyłącznie jedynka :)

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
mi sie podoba 2 i ta na tobie tez jest super

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
ja w annais czula sie tez swietnie :) kiecki maja przepiekne koronki.

Werka a w jakim kolorze lepiej wygladasz?
bo ja specjalnie mierzylam jakas kiecke (obojetnie jaki model) w bieli i w ecru jakas zeby wlasnie porownac w czym mi lepiej. ja sie zapieralam przed slubem ze chce biala a miala ecru  :D :D :D
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
hej laseczki

dzis wraca mama, wiec hm... muszę cos przygotować pysznego  :D :D i poodkurzać autko ach... w końcu sie wyśpię i w końcu porządek w domu ale pieska bedzie mi brakowało  ::) hm.... ciekawe czy mama wsiadła w dobry samolot  :P ;D

a dzis kumpela przesłała mi linka na jedna stronkę, jeszcze pokazują mój obraz  :Serduszka: ale super

paula powiem ci, że nie wiem.... raczej nie jestem blondynką a szatynką hm.... w dodatku do slubu mam kolor włosów wyrównać, czyli pozbyć się jasnych pasemek... w dodatku do solarium nie mam zamiaru iść, wiec jak balsamy brązujące zadziałają to git a jak nie, to trudno pójdę do ślubu biała  ;D ;D suknia miała być biała ale teraz sie zastanawiam nad tym... na cywilce miałam ecure ;) ;) zanim kupie kieckę, to chyba zrobie jak ty, niech komisja zadecyduje  ;D ;D

zmykam włoski płukać buziaczki sle :-* :-*  
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2009, 10:44 wysłana przez werka23 »

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
warto sprawdzic.
ja np w bieli wygladalam zle, ecru pasowało mi idealnie, ale sa babki ktore tylko w bieli wygladaja swietnie :)

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
wow.... pozostało juz mniej niż  :serce:

nio racja  ;) wymarzyłam sobie białą, ale hm... myślę ze na cywilnym w ecure ładnie wyglądałam  :D wiec nie wiem, popróbuje i będzie jasne  ;) ;) ja sie cieszżę, że już nie bładze wśród modeli sukni a mam trzy do wyboru   :D

Offline werka23

• Chuck Norris
kochane, hm.... u mnie sie  chyba przygotowania ruszyły pełna parą  ;D ;D

pytanie o ciasta...  dziewczyny jak sie załatwia ciasta i tort? czy najlepiej umówić sie na spotkanie z cukiernią czy jest mozliwośc powiedzmy degustacji ciast  i tort w danej cukierni, czy najlepiej kupic po kawałku z każdej i popróbować...  :drapanie: ile wcześniej ciasta i tort zamawiałyście i jaki jest przelicznik, czylu na 100 osób ile blach lub kilogramów jest ciast i torta potrzebne?

i w ogóle o co pytać? na co zwrócić uwagę?

pytam, bo zamawiamy w innym mieście i szczerze, to nie wiemy nic o tych cukierniach  ::) i chyba czas na załatwienie ciast  :hopsa:
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2009, 11:25 wysłana przez werka23 »

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
nie wiem jak u ciebie ale u nas wszystko próbowalismy  :D
w dużej mierze zalezy to od cukierni gdzie będziecie zamawiali

zazdroszcze przymierzania sukni, chciałabym cofnąć czas  ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Już zamawiacie ciasto? Hm, ja myślałam, że to tak 2 miesiące przed ślubem na spokojnie wystarczy... a tort też już?  :drapanie:

Offline werka23

• Chuck Norris
króliczku ja nie wiem jak jest u was, ale hm... moja szwarierka ciasta zamawiała niecały rok wcześniej i mówiła, że na styk  ::) to chyba zależy od popytu na daną cukiernię 

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
co??? rok?? no co Ty, nawet Sowy jest krotszy termin i to o wiele!

całkiem nowa JA

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
No nie żartuj...

:mdleje: :mdleje: :mdleje:

Tort też już zamawiasz?

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
hmm pewnie co cukiernia to inne zasady. My nie próbowaliśmy a to dlatego,że zamawialiśmy ciasta z naszej ulubionej cukierni która zaopatruje nas na każdą większą imprezę więc wiedziałam jak smakują ich wypieki. Zamawiałam na miesiąc wcześniej. No ale to zależy od miasta bo pewnie im wieksze tym czas oczekiwania dłuższy

Offline werka23

• Chuck Norris
qurcze, ja tam nie wiem,  wiem co usłyszałam, tylko ze szwagierka zamawiała u prywatnej osoby zajmującej się wypiekami na wesela  ;) ;)   także, hm... u tej babki nasz termin juz zajety  :P :P
haniu dzieki  :-* :-*

króliczku no mi pozostało juz tylko 6 miesiecy  ;D ;D

zresztą  jeszcze nie zamawiam ale już w grudniu chciałabym miec to z głowy  ;D ;D wiec mam miesiąc czasu  ;) ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Nie pomogę Werciu w sprawie ciast, bo my mieliśmy zarówno ciasta jak i tort oferowane przez salę. Tak więc miałam jeden problem z głowy ;)
A co do koloru sukni, to jeśli i w ecru i w bieli będziesz ładnie wyglądała, to polecam biel, w końcu raz w życiu możesz taką bielusieńką suknię ubrać ;D :)
Gratuluję 6 miesięcy do ślubu! Pokazują Twój obraz? NO, to pochwal nam się! :)

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
my zamawialiśmy dwa tygodnie przed weselem - wcześniej nie chcieli przyjąć zamówienia  :P

Offline agu-s

• Chuck Norris
a`propo kolorów sukni to dokładnie- najlepiej przymierzyć i białą i ecru i porównać. Ja w ecru wyglądałam jakbym była chora ;D w bieli dużo lepiej ;)

Co do ilości ciasta- na pewno w cukierni Wam doradzą :)

Offline werka23

• Chuck Norris
hej :)

z tymi cistami, to jak hania napisała, wiele zależy od cukierni... ja wolę już za tym się rozejrzeć niż latać na ostatnią chwilę, kiedy czasu nie będzie na nic  ;) ;) a pewnie nam trochę to szukanie zajmie, bo inne miasto ;D ;D będę pytać o degustację hm... spróbuje tez porozmawiać, z prywatnymi osobami trudniącymi sie pieczeniem, bo na pewno będzie taniej.... kochane a tak dla orientacji, ile wyniosły was ciasta a ile tort?

zastanawiamy sie tez nad kupnem alkoholu w tym roku, hehe boimy się kolejnej podwyżki  :D :D

madziu dziekuje za gratki  :-* :Daje_kwiatka:

na życzenie madzi

zmykam, zaraz wizyta u kosmetyczki, pożniej hm... obiadek a pozniej wizyta u kuzynów M. i idziemy dziś na 2012 z przyjaciółmi  :D :D
tak zachwalacie to w końcu musiałam ten film zobaczyć ;D ;D

:-* :-* sle