Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 374520 razy)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
jak mnie wnerwia ten barak modyfikacji :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus:

co mam teraz całego posta kopiować i literówki poprawić wrrrrr....  :obrazony: :obrazony: :obrazony:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
a na all sprawdzalas koperty?
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
paula właśnie tak, i hm... boje sie, ze jak zamówię to będzie właśnie ta powszechna kawa z mlekiem a nie jasny ecure ja nie rozumiem tego papier jest a kopert nie ma  :hmmm:

Offline sarmaxarica

• maniak
Dziękuję :) i cieszę się,że choć troszkę mogę pomóc.
Co do pończoch to miałam samonośne,bo tak jak pisałaś,takie łatwiej można w razie czego zmienić gdyby się porwały. ;)
Jeśli chodzi o kalie to nie ma się co przejmować ;) tylko stare baby mówią,że są to kwiaty pogrzebowe. ;) Jak tak myślą to ich sprawa,że są takie zacofane. :) Poza tym przecież one nie wyglądają tak jak te w wieńcach. ;) No a jeśli chodzi o perełki to zawsze możesz powiedzieć,że są sztuczne ;) a takie nie przynoszą nieszczęścia.  :P
Aaaaa,co do przesądów związanych z datą to ja też to przechodziłam,zwłaszcza ze strony rodziny mojego J. Teściowa to nawet chciała nam zmienić datę. :mdleje: Ona dzwoniła do innych członków swojej rodziny i przy nas żaliła się na nas,że my tacy głupi jesteśmy i ślub w maju chcemy.  :Maruda: Mówię Ci co ja z Nią przeszłam,masakra jakaś.Nie rozumiała,że to piękny miesiąc,że wszystko ładnie już rozkwita po zimie,że akurat moi goście z różnych stron Polski będą mogli bez problemu przyjechać,bo to długi weekend ;) no i co najważniejsze,że termin dobieramy pod rejsy J.
A poza tym to nasz wybór,prawda?Ona brała ślub w kwietniu i tam z tego co wiem "R" nie występuję. :brewki: Powiedziałam Jej to,żeby wreszcie dała mi spokój i co?I powiedziała,że kwiecień jest lepszy od maja. :mdleje:
Nic się nie przejmuj Kochana. :)

Fajnie,że udało się Wam kupić papier tylko kurczę co teraz z tymi kopertami zrobić?

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
Hmm...ja kupowałam na allegro i papier i koperty i są tego samego koloru... A może masz jakiś inny kolor tego papieru a nie ecru? tylko np. kolor ivory, kość słoniowa lub kaskad? Koperty też czasem są w tych kolorach do dostania. A z drugiej strony jeśli będą się troszkę różniły odcieniem, to nic w tym złego ;D  Już się nie mogę doczekać aż wkleisz Wasze zaproszenia :tupot:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
trochę boje się tych przesądów...

Kobito, daj spokój z przesądami  ;D

A co do próbnej... Kiedy się ją robi? Kiedy chcesz ;) Wszystko jedno...

Offline werka23

• Chuck Norris
hej :)

kaka słuszna zwróciłaś uwagę :glupek: :glupek: papier hm... nie spojrzałam jest kremowy  :P :P :P za dużo mam na głowie, normalnie :|| i nie ryzykowałam z kopertami ecru a zamówiłam złote  :hopsa: :hopsa: 10 złoty więcej za nie damy ale mam nadzieję, ze zaproszenia będą wyglądać pięknie  :D :D
A z drugiej strony jeśli będą się troszkę różniły odcieniem, to nic w tym złego ;D  

kaka pod tym względem mam jakiegoś świra... u mnie wszystko musi być dopasowane i czasem takie niepowodzenia to spędzają mi sen s powiek  :glupek:

dobra, z przesadami koniec  :biala_flaga: :biala_flaga: :biala_flaga: ja się sama śmieję, bo hm.... z jednej strony przekonuje w koło i och nie racji a z drugiej w duchu gdzieś się martwię  :hahahaha: :hahahaha:

sarmaxarica hm... ja obiecałam mojemu ze będę miała pas  :oops: :oops: hehe nio domyślacie się dlaczego hehe ale samonośne mi się tez zsuwają wiec ryzykować nie będę.... fakt z moim szczęściem to biedna mama i świadkowa będą kilka razy pomagać przebrać mi rajstopy, bo na mnie to się palą  :D :D ale do do kolorku to mam wątpliwość rozwiane dzięki wam  :-* :-* :-*

A poza tym to nasz wybór,prawda?Ona brała ślub w kwietniu i tam z tego co wiem "R" nie występuję. :brewki: Powiedziałam Jej to,żeby wreszcie dała mi spokój i co?I powiedziała,że kwiecień jest lepszy od maja. :mdleje:
gorzej bo w listopadzie  ;D ;D to było moim argumentem zatykającym buzie  :P :P hehe ale poskutkowało u teściów tylko a tak cała rodzina... "ślub w maju!!!! nie bierze sie w maju ślubów" teraz to już minie to zlewa ale na początku jak sie nasłuchałam, to sama byłam przerażona, tylko mój M. nieugięty :D :D :D a w sumie to teraz się ciesze piękny miesiąc i najważniejsze, ze Maryjny   ;) ;)

postanowiłam, w bukiecie napewno znajdą się kalie i storczyki tylko wezmę ciemniejszy odcień  ;D ;D ewentualnie coś w stylu przeze mnie wklejonej 2  ;D ;D

hm... to na makijaż zapisze się na ten sam dzień z próbnym fryzem  ;D ;D ;D ;D

a teraz pytanie, ważne.... gdzie najlepiej zaopatrzyć się w wódkę? i ile połasiłyście kochane już żonki, chyba że narzeczone tez już wódkę mają, za butelkę 0,5? chyba najlepiej 0'5 kupować, prawda  ??? i jaka wódeczkę kupowałyście?

zaraz zrobię zestawienie, za dużo już tego by ogarnąć w pamięci  ::) ::)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
hmmm pas zawsze mozesz zalozyc jak juz zdejmiesz kiecke  :D :D :D Malzyk bedzie zadowlony napewno   :brewki:

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
hmmm pas zawsze mozesz zalozyc jak juz zdejmiesz kiecke  :D :D :D Malzyk bedzie zadowlony napewno   :brewki:

paula zsuwają mi się wiec problem z głowy..... pas musi być i dal M. i dla mnie  ;D ;D ;D

Co mamy:
 :arrow: sala plus hotel
 :arrow: zespół
 :arrow: oprawa multimedialna
 :arrow: projekt zaproszeń plus 10 rozdanych
 :arrow: godzina w kościele
 :arrow: zgodę na ślub w innym kościele
 :arrow: świadka i świadkową
 :arrow: wybrana kosmetyczkę na makijaż
 :arrow: suknie ślubną
 :arrow: suknie na poprawiny
 :arrow: podwiązkę
 :arrow: obrączki

Zestawienie co załatwić w najbliższym czasie i co mi do głowy przychodzi:

:arrow: wpłata kolejnej raty za salę ok. 2260 zł do 15.12.2009
 :arrow: wydrukować zaproszenia... czekamy na koperty  :tupot: :tupot:
 :arrow: rozejrzeć sie za wódeczka i winkiem... możliwe kupno przed nowym rokiem
 :arrow: buty ecru, maksymalnie zamówić do końca stycznia... czeka się miesiąc
 :arrow: zrobić projekt winietek, naklejek na wódkę, śpiewników  
 :arrow: wykonać kotyliony, zawieszki, siewniki....
 :arrow: podziękowania dla rodziców, świadków, swatów i hm... prezent dla babci z okazji imienin
 :arrow: kupno tablic rejestracyjnych dla nas, i do autobusu z naszymi imionami
 :arrow: kupno poduszeczek na obrączki
 :arrow: do ??? rozdać zaproszenia... wcześniej zebrać adresy  ;D ;D  
 :arrow: zastanowić sie nad dekoracja i wykonać elementy dekoracyjne
 :arrow: zorientować się w ofertach ciast.... cukiernia a prywatna babka
 :arrow: zrobić dodatkową listę gości w razie dużej liczby odmowy przybycia
 :arrow: zadzwonić do ośrodka dla dzieci z  zapytaniem o wsparcie np. zabawki
 :arrow: samochód
 :arrow: zakup bielizny
 :arrow: bukiet?
 :arrow: 15.02. nauki przedmałżeńskie
 :arrow: poradnia  :beczy: :beczy:
 :arrow: marzec... zanieść suknie na poprawiny do czyszczenia

coś ominęłam z priorytetów na tym etapie przygotowań?  

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
wow jaka lista  :D
ja nie robilam zadnej przed slubem...

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
wow jaka lista  :D
ja nie robilam zadnej przed slubem...

hehe paula bo wszystko jest na mojej głowie i zaczynam już sie gubić ;) ;) ale cie podziwiam hehe ja pewnie bym o wielu rzeczach tak czy siak zapomniała  :P :P

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
ja poprostu nie jestem "listowa", pewnie i tak nie dzialalabym wg niej  :D :D :D

całkiem nowa JA

Offline Justys851
  • Chuck Norris
My mieliśmy 0,7 Wyborową  ;)
Poprostu bardziej się opłacało niż 0,5 a kupowaliśy w realu na promocji  ;)

Offline izzaro74

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2010
Wow :) jestem pod wrazeniem listy. tez musze sobie taka sprawić :) Suknia bardzo ładna i co najważniejsze pasuje do Ciebie!

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
wercia, co do fryza i makijażu próbnego... ja się wybiorę w karnawale przed jakąś imprezką  :) A jeśli Sylwestra będę spędzała w Bydgoszczy to na Sylwka już  :) Postaram się to tak zgrać żeby była jakaś sensowna okazja zobaczyć czy fryzura się będzie trzymać w szaleństwach na parkiecie i czy makijaż mi nie zejdzie :) Bo to też o trwałość chodzi ...

A co do wódki - 0,5 albo 0,7, niektórzy litrowe stawiają.. ale mi się wydają za duże. U mnie raczej 0,5l będzie.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
No no ale lista :) Też chciałabym jeszcze raz taką zrobić :P ;)
Co ja to miałam pisać? Rety, żebym to ja wiedziała! :P
A! Alkohol, my kupowaliśmy 0.5 ale nie pamiętam za ile :P ;)
A co do przesądów to się żadnymi nie przejmuj! :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
my mieliśmy 0,5 ;)
widzę, że brałaś pod uwagę mój bukiecik  i madzi_n :D ja właśnie te kalie w nim miałam ciemne

Offline KaroLLA K.J K.G
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.08.2010
Wercia my mamy połówki czystej de lux za 15.80 w cash&carry kupowaną, bardzo dużo osób ja poleca.

mnie się i ten pierwszy i ten drugi podoba za to trzeci NEVER!!! jakiś taki nijaki. :)

pokaźna lista Ci się stworzyła :) buziale Łobuziaku

Offline werka23

• Chuck Norris
cześć laseczki u nas pracowicie  ;) ;)

a właściwe u mnie  :P :P

hm... my chyba tez kupimy 0,5  ;D ;D justys 0,7 nie były zbyt ordynarne na stole? czy fajnie to wyglądało... ale hm... wydaje mi sie, ze taniej wyjdzie zamówić 120 butelek 0,5 niż 110 0,7... jeszcze zobaczymy  ;D ;D może dziś wybierzemy się do hurtowni alkoholi i hm... zorientujemy co i jak  ;) ;)

widzę, że brałaś pod uwagę mój bukiecik  i madzi_n :D ja właśnie te kalie w nim miałam ciemne
castia hm... jakieś elementy napewno ma hehe trzeba jeszcze dodać bukiet sarmaxaricy hehe a co z tego wyjdzie, zobaczymy  ;D ;D ;D

Wercia my mamy połówki czystej de lux za 15.80 w cash&carry kupowaną, bardzo dużo osób ja poleca.
wow... ale tanio, hehe teraz mam punkt odniesienia, dzięki karola :-* :-*

izzaro74 :hello: :hello: fajnie, ze i tobie kiecka się podoba.... jupi.... jeszcze nie słyszałam głosu na nie.... no jeden... teściowa  :P :P

hehe dziewczyny ja myślałam, ze ta lista to dopiero początek hehe pewnie będzie dłuższa :P :P

a u nas, nie wspomniałam wam.... na urodzinach moich rozwinął sie temat ślubu i wyjścia.... hm... kiedys teściowa zaproponowała, ze jak mieszkania nie mamy zrobionego możemy wyjść od nich... no to my salon zostawiliśmy na końcu remontu... nie ma tam nic prócz 2 pożyczonych krzeseł i stołu, starej wersalki i starego telewizora, które robi za radio bo 15 minut się rozgrzewa... nie wspomnę o niepomalowanych ścianach i dziurach po wkrętach.... a ona teraz mówi, ze M. wyjdzie od nich a błogosławieństwo będzie u nas...  :boks: :boks: cholera... co za baba... ona zawsze tak zmienia zdanie... nie wiem czy pamiętacie jakie były przeboje z zamieszkaniem u nich po cywilce, na 6 miesięcy... wpierw tak a później kota ogonem odwraca... i wykręt bo będzie miała cały dom gości.... a my to co nie? w dodatku nieprzygotowany pokój... jak to na filmie będzie wyglądać :-\ qurcze, gdybyśmy wiedzieli, ze to taki problem, zrobilibyśmy wpierw salon a nie sypialnie... postanowiłam w tej sprawie, ze błogosławieństwo będzie w kościele, miejsce cudne i uważam, ze odpowiednie.... chce to zorganizować przed wejściem do ołtarza... moja decyzja jest raczej nieodwołalna, nawet jeśli teściowa zmieni zdanie  :obrazony: :obrazony: :obrazony: taraz chce jechać z nami zapłacić zaliczkę... takiego wała, sami pojedziemy  :obrazony: :obrazony: i w ogóle nie chce ich pomocy, tylko zamieszanie robią.... w ogóle to mam ochotę jej nawtykać, uwaga werka z ZNP i może być gorąco  :hahahaha: :hahahaha:

ach wczoraj zamówiła kokardki do zawieszek i wiecie co.... szok.... na allegro są o 3/4 tańsze nawet z wysyłka mam 10 zł w kieszeni.... tzn. w pasmanterii sztuka kosztuje 0,20 gr, a na allegro paczka max 6 zł (100 sztuk)  :o :o :o az oczy przetarłam... nie wspomnę ze w innej pasmanterii chcieli 0,65  :o :o :o dziś muszę anulować zamówienie.... poza tym mam juz w myślach projekt na naklejki na wódkę i tylko go zrealizować...
wiecie, w ogóle zastanawiam sie nad hm... robieniem tego typu rzeczy i wystawianiem na allegro, hm... no zobaczymy jak mi z tym pójdzie.... nio lipa, ze w sprawie aplikacji cicho, nie mam na co odpowiadać, bo nie ma ogłoszeń i muszę coś pomyśleć (to nie reklama jakaś)  ::) ::)

zmykam do kosztorysu i listy potrzebnych rzeczy  :-* :-* muszę to przemyśleć znowu by hm.... nie przepłacić  ;)

acha i dziś dzwonie w sprawie ciast i hm... w sprawie sali... także pracowicie  ;) ;)

:-* :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
No to teściówka ładne zamieszanie wprowadza... Szkoda gadać  ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
hehe ach te teściowe  :P :P :P

dziewczyny zaliczę wpłacamy we wtorek o 17  ;D ;D

zamówienie anulowane  ;) ;)

PILNE!!!! załatwiam ciasta u osoby prywatnej.... o co pytać? błagam pomóżcie bo nie mam pojecia jakij treści maila babce wysłac  :blagam: :blagam: :blagam: :blagam: :blagam:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hm, przede wszystkim zapytaj restauracje czy nie będą robić problemu... bo u mnie każą przedstawić rachunek z cukierni  ::) Zresztą w większości restauracji czy hoteli tak jest...

Przepisy sanepidu...  ::)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
musisz pytac bo mi np nie robili problemu

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
pytałam w tamtym roku to spokojnie możemy przywieźć swoje ciacha...pobierają próbki do badania  ;) ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
zrobiłam wstępny projekt nalepek na wódeczkę  :hopsa: :hopsa: :hopsa: ale wam nie pokaze, bo efekt na flaszce będzie inny :P :P :P 

Offline werka23

• Chuck Norris

dobra tylko sie nie śmieje... nigdy nie pisałam o ciacho.... qurcze czuje się jak wtórna analfabetka....  sformułowałam to tak:

Chciałabym zapytać o ofertę pieczenia ciast na wesele około 100 osób na maj 2010 roku. Jak liczony jest koszt ciast, tzn. nalezy przywieść własne produkty czy koszt produktów jest wliczony w cenę. Jaka jest orientacyjnie cena od jednej blachy upieczonego ciasta.

Offline werka23

• Chuck Norris
dobra już napisałam i wsio  :P :P

idę się do porządku doprowadzić bo w piżamie jeszcze siedzę hehe

cieakwe co M. na moje wymysły....

co myslicie o kotylionach? qurcze ta szpilka jest do bani.... hm... myślałam o agrafce... u nas w ośrodku będzie 2 wesela wiec zastanawiam sie nad tym eh... ale jestem ciekawa waszego zdania  ;) ;)   

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Jak są dwa wesela jednocześnie to można zrobić kotyliony :) W innym przypadku jestem na nie :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Jak są dwa wesela jednocześnie to można zrobić kotyliony Smiley W innym przypadku jestem na nie Smiley
Dokładnie, popieram całkowicie :)

Rozkręcenie takiego biznesu jak się ma talent i chęci to świetna sprawa :) Ja sama nad czymś takim myślałam, ale jakoś nie wiem, uciekło mi to :P Chociaż lubię robić różnego rodzaju pierdółki :P ;)
Co do teściowej to postaw się jej wreszcie, bo ta kobieta nie wprowadza w Wasz związek nic pozytywnego ::) Bardzo dobrze, że błogosławieństwo wymyśliłaś sobie w kościele(tylko poinformuj o tym księdza!).

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Ja kotylionów nie chciałam no ale że moi tesciowie pochodza ze wsi i tam w rodzinie takie coś jest to powiedziaam im żeby sobie kupili i swoim założyli  :D, a tak na powaznie to dla mnie to strata kasiorki ale dopiero teraz to wiem  ;), bo i tak każdy to zaraz jak usiądzie ściąga  ;)